Όπως έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Οι διάφορες φιλοζωικές εταιρείες προσπαθούν, αλλά η προσπάθεια αυτή δεν αρκεί. Αν θέλετε να συμβάλλετε κι εσείς στη λύση του προβλήματος υιοθετώντας κάποιο κάποιο αδέσποτο ζώο, πιστεύω πως αξίζει να δείτε το παρακάτω ιδιαίτερα έξυπνο βίντεο με τίτλο “Χρειάζεστε κάποιον άγρυπνο φύλακα;”. Για όσους δεν γνωρίζουν αγγλικά, υπάρχει παρακάτω η μετάφραση.

Rallou

“Πρόκειται για το πιο συναρπαστικό είδος που έχουμε γνωρίσει. Δυνατές αλλά κι αξιαγάπητες. Μοναχικές αλλά ταυτόχρονα και κοινωνικές. Θεληματικές και προσαρμοστικές. Τρυφερές και πιστές. Σε ορισμένες μάλιστα στιγμές στην ιστορία έχουν τιμηθεί ως θεοί. Τελευταία ωστόσο τις κακολόγησαν. Εμείς τις ξέρουμε απλά ως κατοικίδιες γάτες.

Αυτά τα πλάσματα, που είναι τέλειοι ακροβάτες και μπορούν να διασκεδάσουν μόνα τους, ζωντανεύουν τη καθημερινότητά μας και τη γεμίζουν με μαγεία και χιούμορ. Μετατρέπουν ο,τιδήποτε σε παιχνίδι. Είναι οι σύντροφοί μας στην προπόνηση. Οι ψυχοθεραπευτές μας. Αποδεδειγμένα μπορούν να μειώσουν την καρδιακή πίεση. Είναι αγχολυτικές.

Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν πλέον για πολύ πρωινούς περιπάτους και ατελείωτες ώρες στο πάρκο.

Το μόνο που θέλουν είναι φαγητό, νερό, ένα ασφαλές μέρος για να κοιμηθούν, ένα κουτί με την άμμο τους και κάτι για να τρίβονται πάνω τους. Είναι “κολλημένες” με την καθαριότητα. Σε σύγκριση με τον “καλύτερο φίλο του ανθρώπου” είναι ισότιμες, για να μην πούμε ότι υπερτερούν, σε όλα τα επίπεδα αυτού που ορίζουμε ως “συντροφικότητα”. Και μπορούν να εκπαιδευτούν.

YouTube Preview Image

Οι γάτες είναι τέλειες για την κάθε περίοδο του εγώ μας. Εγώ μόνος/η στην πόλη.  Εγώ παντρεμένος/η. Εγώ παντρεμένος/η με παιδί. Εγώ συνταξιούχος/α. Και τίποτα δεν ταιριάζει στην προσωπικότητά μας καλύτερα από μία γάτα.

Σε διαλέγουν για αυτό που είσαι. Οπότε θα σου είναι εύκολο να τις δεχθείς γι’ αυτό που είναι. Όπως εσύ κι εγώ, έτσι κι αυτές έχουν τις παραξενιές τους. Μα αυτό είναι που τις κάνει τόσο αξιαγάπητες. Ο κόσμος είναι γεμάτος από αυτά τα υπέροχα πλάσματα. Κι αν και φαίνεται πως μπορούν να κάνουν μια χαρά χωρίς εμάς, αυτό δεν είναι παρά ένα κομμάτι περηφάνιας που τις χαρακτηρίζει.

Χρειάζονται φροντίδα και παρέα. Το ίδιο όσο κι εσύ.

Αν είσαι έτοιμος/η λοιπόν για μία πιο πολύπλευρη σχέση, υιοθέτησε μία ενήλικη γάτα σήμερα. Χρειάζεται τη βοήθειά σου”.

Υιοθετώντας ένα ζώο γίνεσαι και εσύ ένας κρίκος της αλυσίδας για την προστασία των αδέσποτων ζώων. Οι περισσότεροι από εμάς συνήθως επιδιώκουμε να υιοθετήσουμε ένα μικρό ζώο, διότι είναι πιο … χαριτωμένο (όπως όλα τα μωρά!) και επειδή θεωρούμε πως είναι πιο εύκολη η εκπαίδευσή του. Ωστόσο και τα ενήλικα αδέσποτα ζώα χρειάζονται τη βοήθειά μας. Και πολλές φορές τα παραβλέπουμε. Αν θέλεις να συμβάλλεις κι εσύ στη λύση του προβλήματος των αδέσποτων, τώρα είναι η ώρα να το κάνεις. Και μήπως είναι πλέον καιρός εσύ που θέλεις να υιοθετήσεις ένα ζώο να δώσεις μία ευκαιρία στις ενήλικες γάτες;

Κι αν σας άρεσε το βίντεο, πατήστε κάποιο από τα κουμπάκια παρακάτω και μοιραστείτε το με τους φίλους σας. Sharing is caring!

Ετικέτες:, , ,
Κάντε ένα σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Να ειδοποιούμαι με email για επόμενα σχόλια.
Μπορείτε να γίνετε συνδρομητής ακόμα και χωρίς να σχολιάσετε.

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.


____

Blog created and hosted by aenaon

© 2008-2015, angel All Rights Reserved