Μέρες έχουμε να τα πούμε … Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ! Καθώς σκεφτόμουν να γράψω κάτι και πάλι οικολογικό, κάποιοι φίλοι ζήτησαν (για να μην πω απαίτησαν) λύσεις σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Επιβαλλόταν λοιπόν να γράψω κατιτίς για να συνδράμω στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά. Περί τίνος πρόκειται; Πάντως σίγουρα ούτε για μυρμήγκια ούτε για κατσαρίδες ούτε για κοριούς. Για κάτι συγγενικό τους, ιδιαίτερα ενοχλητικό και άκρως επίκαιρο, καλοκαιρινό… Τους ψύλλους!

Fleas at our home

Η φράση “ούτε ψύλλος στον κόρφο σου” δεν είναι τυχαία. Οι ψύλλοι μπορούν να γίνουν απίστευτα ενοχλητικοί και τα τσιμπήματά τους, που προκαλούν έντονο ερεθισμό και κνησμό (φαγούρα) μπορούν να είναι πάρα πολύ επώδυνα[1].

Ψύλλοι. Η οικολογική αντιμετώπιση τους:

Αν διαπιστώσουμε ψύλλους στο σπίτι μας, καλό θα είναι να κινηθούμε ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ! Διότι πολλαπλασιάζονται πάρα πολύ γρήγορα. Αν μάλιστα έχουμε και κατοικίδια, όπως εγώ που έχω τέσσερα γατιά, η κατάσταση απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό! Επειδή οι περισσότεροι στρεφόμαστε στην εύκολη λύση, δηλ. σε εταιρείες απολύμανσης που χρησιμοποιούν τοξικά εντομοαπωθητικά, σας παραθέτω κάποιους οικολογικούς τρόπους καθαρισμού με υγιεινά, οικολογικά εντομοκτόνα και εντομοαπωθητικά που δεν θα είναι επιβλαβή για την υγεία μας.

1. Καθαριότητα. Καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά όλο το σπίτι. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε για το σφουγγάρισμα καυτό νερό, το ίδιο και για το πλύσιμο ρούχων, καλυμμάτων ή ό,τι άλλου στο οποίο μπορεί να έχουμε την υπόνοια πως μπορεί να έχουν πάει ψύλλοι. Δεν ξεχνούμε ποτέ πως οι ψύλλοι πηδάνε πάρα πολύ ψηλά και πάρα πολύ γρήγορα, επομένως ενδέχεται να έχουν απλωθεί σε μεγαλύτερη ακτίνα από αυτή που νομίζουμε!

Βγάζουμε επίσης, όπως και όταν εντοπίσουμε κοριούς, το στρώμα μας να αεριστεί στον ήλιο. Το ίδιο κάνουμε και με τα χαλιά. Καθαρίζουμε πολύ καλά με την ηλεκτρική σκούπα και πετάμε τη σακούλα όταν τελειώσουμε με το καθάρισμα.!

2. Πολύ καλή λύση για τα χαλιά είναι το αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό) ή ο βόρακας (ή βορικό οξύ) που κι αυτός είναι ένα είδος αλατιού και μπορούμε να τον προμηθευτούμε από τα φαρμακεία. Ρίχνουμε είτε το ένα είτε το άλλο πάνω στα χαλιά μας, το αφήνουμε για 5-6 ημέρες, στη συνέχεια καθαρίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα (προαιρετικά, πριν σκουπίσουμε, τρίβουμε τα χαλιά με φρέσκο δυόσμο για να μυρίζουν ευχάριστα) και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Οι φυσικές ιδιότητες του αλατιού και του βόρακα ξεραίνουν τόσο τους ζωντανούς ψύλλους όσο και τα αυγά τους. Πάντως, σε περίπτωση που έχουμε μικρά παιδιά ή κατοικίδια στο σπίτι, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε το αλάτι, διότι ο βόρακας είναι επικίνδυνος αν φαγωθεί.

3. Νερό και σαπούνι, κοινώς σαπουνάδα! Πολύ καλή λύση είναι να βάλουμε σε πιατάκια λίγη σαπουνάδα αφήνοντας δίπλα ένα κάποια μικρή λάμπα αναμμένη. Οι ψύλλοι έλκονται από το φως και πηδούνε μέσα.

4. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε βάζοντας 3-4 σταγόνες από teatree αιθέριο έλαιο, ευκαλυπτέλαιο, citronella, αιθέριο έλαιο λεβάντας ή γερανιούσε πιατάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Μάλιστα, αν θέλουμε μπορούμε να φορέσουμε ένα μαντήλι στο λαιμό ή μία μπαντάνα στα μαλλιά, αφού πρώτα την έχουμε εμποτίσει με το μείγμα αυτό. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε ένα φυσικό, βιολογικό και καθόλα υγιεινό απωθητικό για τους ψύλλους.

5. Τις εκπληκτικές ιδιότητες της λεβάντας και το πόσο φυσικό απωθητικό για έντομα είναι το έχουμε ήδη αναφέρει. Ανατρέξτε λοιπόν σε παλαιότερα άρθρα και ακολουθείστε τις οδηγίες.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι:

 • Οι ψύλλοι είναι, όπως και οι κοριοί, μικρά παρασιτικά έντομα που τρέφονται από το αίμα των θηλαστικών που τσιμπούν. Η διάρκεια ζωής ενός ενήλικα ψύλλου είναι δύο εβδομάδες και οι θηλυκοί μπορούν να γεννήσουν μέσα σε αυτό το διάστημα έως και 700 αυγά! Για αυτόν τον λόγο και καλό θα ήταν α) να είμαστε επίμονοι στην καταπολέμησή τους και β) να ξέρουμε πως όποια λύση και να ακολουθήσουμε τα αποτελέσματα θα φανούν ουσιαστικά μετά από 20 ημέρες.
 • Το τσίμπημα του ψύλλου ενεργεί διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Πάντως έχουν υπάρξει περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εκδηλώσει αλλεργικό σοκ. Επίσης, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πως οι ψύλλοι μεταδίδουν διάφορες ασθένειες, οπότε από τη στιγμή που θα τους εντοπίσουμε, πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε άμεσα.

Για τους ψύλλους θα επανέλθουμε, διότι υπάρχουν και οι οικολογικοί τρόποι αντιμετώπισής τους όταν εμφανίζονται πάνω στα κατοικίδια ή στις αυλές μας.

Δοκιμάστε κάποιον από τους παραπάνω πολύ απλούς οικολογικούς τρόπους απώθησης ή εξολόθρευσης ψύλλων και θα ησυχάσετε από το πρόβλημα. Αν μάλιστα γνωρίζετε κι εσείς κάποιον άλλο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, μπορείτε πάντα να τον μοιραστείτε μαζί μας!

Κι αν σας άρεσε το άρθρο, πατήστε κάποιο από τα κουμπάκια παρακάτω και μοιραστείτε το με τους φίλους σας. Sharing is caring!

αρχή υποσημ.
 1. Το πόσο επώδυνα μπορούν να είναι τα τσιμπήματα των ψύλλων μπορεί να ανιχνευθεί επίσης στην πολύ παλιά έκφραση “μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά” που σημαίνει πως έχω υποψίες για κάτι. Πρόκειται για έναν τρόπο τιμωρίας που επινόησε ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουλιανός για τους ωτακουστές, δηλ. για αυτούς που κρυφάκουγαν. Όταν έπιαναν κάποιον να κρυφακούει, του έβαζαν μέσα στα αυτιά του ψύλλους! Το αποτέλεσμα ήταν απίστευτα επώδυνο, καθώς οι ψύλλοι μπορούσαν να τρυπώσουν πολύ βαθιά μέσα στον λαβύρινθο του αυτιού και στην προσπάθειά τους να βγούνε μπορούσαν να οδηγήσουν τον εκάστοτε κατηγορούμενο ακόμα και στην τρέλα. Η ποινή αυτή αντικατέστησε μία άλλη, εξίσου φοβερή, που ήταν το χύσιμο καυτού λαδιού μέσα στα αυτιά του ωτακουστή, ο οποίος έχανε με αυτόν τον τρόπο την ακοή του! []
τέλος υποσημ. Ετικέτες:, ,
151 σχόλια στο “Οικολογική αντιμετώπιση ψύλλων”
 1. Ο/Η eleni λέει:

  geia sas.8a i8ela oikologikous tropous antimetopiseis ton yillon stous skulous.sas parakalw boi8iste me. euxaristw

 2. Ο/Η Sophia λέει:

  Angel πολλά ευχαριστώ! Το κόλπο με το νερό και το σαπούνι με έσωσε! Μία εβδομάδα τώρα βάζω ποτηράκι με σαπουνάδα κάθε βράδυ κάτω από φως και το πρωί μετράω προνύμφες!!!!
  Το πρωί όσο λείπω στη δουλειά κατεβάζωτα πατζούρια και βάζω καινούρια σαπουνάδα. Το βραδάκι είναι και πάλι γεμάτο.
  Τώρα άλλαξα σημείο μήπως πιάσω κι από εκεί κανένα!
  Περιμένω και τα αποτελέσματα από το αλάτι στο χαλί, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα δω κι από εκεί το φως μου!
  Ευχαριστώ πολύ!

  • Ο/Η angel λέει:

   Χαίρομαι ιδιαίτερα Σοφία!
   Το έχω ψάξει πολύ το θέμα με τους ψύλλους, ένεκα των γατιών μου. Έχω τραβήξει των παθών μου τον τάραχο!!!
   Καλό σου βράδυ

  • Ο/Η Αισιοδοξία 90 λέει:

   Σοφία θα ήθελα να σε πως ακριβώς το κάνεις το νερό με το σαπούνι και τι σαπούνι βάζεις;;Το πράσινο κοινός την πλάκα το πράσινο σαπούνι ελαιολάδου;
   Πες μου σε παρακαλώ γιατί εμένα δεν πιάνει αυτή η μέθοδος..Ίσως να μην το κάνω καλά;…

 3. Ο/Η Αθηνά λέει:

  Angel υποφέρω!!!! Κάθε χρόνο κυρίως τώρα την άνοιξη με τσιμπούν ψύλλοι σε όλο το σώμα και γίνονται τεράστια σπυριά που ξύνονται πάρα πολύ (ξυπνάω τη νύχτα και ξύνομαι)….άσε τα σημάδια που αφήνουν στο σώμα…έχω δοκιμάσει τα πάντα. Καθαριότητα αντικουνουπικά σπρέι (στο σώμα μου). Θα δοκιμάσω και αυτά που λες στο ωραίο άρθρο σου. Απλά ήθελα επίσης να ρωτήσω αν ξέρεις, οι συσκευές εκπομπής υπερήθρων για έντομα κάνουν τίποτα, γιατί σκέφτομαι να προμηθευτώ για το σπίτι? Τόσα χρόνια υποφέρω εγώ και τώρα προστέθηκε και η δίχρονη κορούλα μου….μας “έφαγαν” αυτές τις ημέρες…καθαρίζω συνεχώς αλλά μάλλον έχω “μαγνήτη” το αίμα μου δεν εξηγείται αλλιώς!!! Θα δοκιμάσω σήμερα το νερό με το σαπούνι!!! Σ’ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Ο/Η Αθηνά λέει:

   Ξέχασα να αναφέρω ότι ζω στην επαρχία (σε χωριό) και το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο.

  • Ο/Η angel λέει:

   Αθηνά καλησπέρα και καλό μήνα!
   Συσκευές εκπομπής υπερύθρων για τους ψύλλους δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Είχα αγοράσει κάποτε μία για τα κουνούπια, αλλά, πίστεψέ με, δεν έκανε δουλειά. Ας ήταν καλά τα αντίστοιχα “μαντζούνια”, όπως τα λένε οι φίλοι μου!
   Πιστεύω πως η λύση με το σαπούνι και το νερό θα σε βοηθήσει. Δοκίμασε αν θέλεις και το μείγμα με τα αιθέρια έλαια, είναι εξίσου αποτελεσματικό.
   Αλήθεια, στο σπίτι σας έχετε κήπο ή κατοικίδια; Διότι σε μας οι ψύλλοι εμφανίζονται συνήθως τέτοια εποχή λόγω των γατιών μας, οπότε φροντίζω και για την υγιεινή των ζώων παράλληλα.
   Καλή επιτυχία!

   • Ο/Η Αθηνά λέει:

    Angel καλημέρα και καλό μήνα και από εμένα!!! Σ’ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!! Εδώ και χρόνια προσπαθώ να βρω λύση και δε γίνεται τίποτα. Λοιπόν το χωριό μας είναι ένας ατελείωτος κήπος με πολλά κατοικίδια!!!! Θέλω να πω ότι όλοι έχουμε κήπο, κατοικίδιο εμείς δεν έχουμε αλλά έχουν οι γείτονες. Τελικά την παρήγγειλα τη συσκευή (δεν μπόρεσα να αντισταθώ έστω να δοκιμάσω γιατί έχω τεράστιο πρόβλημα)….έκανα το σαπουνόνερο και δεν έπιασα τίποτα….κατάλαβα ότι δεν υπάρχουν πολλοί μέσα στο σπίτι αλλά έστω και ένας μου κάνει ζημιά (είναι σαν να περνάω ανεμοβλογιά 2-3 φορές το χρόνο, ντρέπομαι να φορέσω κοντά παντελόνια, στα χέρια που αναγκαστηκά φοράω κοντομάνικο όλοι με ρωτάνε “τι είναι αυτά???” )!!! Θα δοκιμάσω και αυτό με τα αιθέρια έλαια. Πού μπορώ να τα βρω? Σε φαρμακείο έχει?

    • Ο/Η angel λέει:

     Γεια σου Αθηνά!
     Όντως, έστω κι ένας κάνει ζημιά… Στον χώρο που εργάζομαι υπάρχει ένας απέραντος κήπος με πάρα πολλά αδέσποτα που υιοθετήθηκαν κατά καιρούς και οι ψύλλοι μεταφέρονται εξαιτίας τους πολύ πιο εύκολα! Δεν θα ξεχάσω πριν κανά δυο χρόνια που μία φίλη μου είχε πάει στο νοσοκομείο από τα αντίστοιχα τσιμπήματα!
     Πάντως επέμεινε με τη σαπουνάδα, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα “τσακώσεις” κάποιον.
     Τα αιθέρια έλαια μπορείς να τα προμηθευτείς από φαρμακείο, η τιμή τους κυμαίνεται -ανάλογα με την εταιρεία και το είδος του έλαιου- από 5-10 ευρώ το μπουκαλάκι. Δεν θεωρώ πως είναι “ιδιαίτερα ακριβά”, διότι βάζεις 1-2 σταγόνες τη φορά, ποσότητα που διαρκεί αρκετά.

     • Ο/Η Αθηνά λέει:

      Καλημέρα Angel!!! Σ’ευχαριστώ για την απάντηση. Θα δοκιμάσω τα έλαια…ελπίζω να βρω επιτέλους γιατρειά!!! Να είσαι καλά!!!

 4. Ο/Η dionysia λέει:

  ax talaipwroymai ki egv kathe xrono,ksynomai trwgomai kai mou afhnoun kai shmadia!mono egw antimetvpizw ayto to provlhma toys dikoys moy den toys enoxloyn!pragmatika apo kapoia stigmh se pianei trela otan vlepeis ta shmadia!arxisa na efarmozw hdh tis sumvoules sou kai elpizw aytes na me swsoun

 5. Ο/Η νικη λέει:

  εδω ενα μηνα περιπου η φαγουρα κ τα σημαδια μου εχουν κανει την ζωη κολαση…δεν μπορω να κοιμηθω δεν θελω με τιποτα να βλεπω τα ποδια μου…με εχουν ταραξει…μολις εκανα μπανιο κ σκοτωσα εναν ψυλλο…με το που ειδα τα σχολια σας εκανα αυτο με το σαπουνι..πιστευω να πετυχει γτ εχει επηρεασει πολυ την ζωη μου ολο αυτο…ζωα δεν εχουμε εδω στο σπιτι..εχουμε στο κτημα,μονο εγω ομως εχω προβλημα,οι γονεις μου οχι!κ θελω επισης να ρωτησω αν μενουν στο σωμα,δλδ στα μαλλια μου!

 6. Ο/Η Marianna λέει:

  Κ.angel να σας ρωτησω κατι,και πως δηλαδη καταπολεμουμε τους ψυλλους αμα εχουμε πολλες γατες …και συνεχως ανεβαινουν στα καθισματα;(ειναι πολυ ωραια η αναλυση σας!

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλό θα ήταν Μαριάννα μου, να προσέχουμε και την υγιεινή των γατιών μας. Οι δικές μου, τέσσερις στον αριθμό, παρά το ότι τα τελευταία δύο χρόνια είναι συνέχεια μέσα στο σπίτι (ένεκα μετακόμισής μας σε διαμέρισμα από μονοκατοικία που μέναμε), πάντα γύρω στα τέλη της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού εμφανίζουν ψύλλους (ίσως από τα πουλιά, όπως σπουργίτια, περιστέρια, κλπ.). Έχουμε λοιπόν τον νου μας. Συνήθως όταν τα ζώα είναι ανοιχτόχρωμα, ένας μαύρος ψύλλος ξεχωρίζει. Όταν είναι σκουρόχρωμα, όπως τα δικά μου που είναι όλα μαύρα, οι ψύλλοι εντοπίζονται 99% όταν τα χτενίζουμε. Επιπροσθέτως, άλλο ένα σημάδι αναγνώρισης για το ότι υπάρχουν ψύλλοι είναι πως τα ζώα έχουν φαγούρα και ξύνονται.
   Όσο για το αν ανεβαίνουν στα καθίσματα, ε, τι να πω τώρα… Εγώ σχεδόν καθημερινά στη μεσημεριανή μου σιέστα είμαι “πλακωμένη” στο στήθος από έναν γάτο κι άλλον έναν στα πόδια μου. Η δε θηλυκιά κάθεται στο προσκέφαλο! Άστο, πονεμένη ιστορία. Και σε σένα το ίδιο συμβαίνει;
   Χρειάζεται να κάνεις πολύ καλή καθαριότητα και εφαρμογή κάποιων τρόπων καταπολέμησης. Και να έχεις επίσης ατσάλινη υπομονή και γερά νεύρα.

 7. Ο/Η Νικη λέει:

  Τελικά ο μόνος αποτελεσματικος τρόπος είναι ο ψεκασμός.Μου συνέστησε ένας κτηνίατρος το imperator.Ψεκάζεις παντόυ(και πάνω στα επιπλα) και μόλις στεγνώσει είναι εντελώς ακίνδυνο και διαρκεί 6 μήνες.Το χρησιμοποιώ μία φορά το χρόνο που πηγαίνω τέτοια εποχή στο χωριό μου και η κόρη μου τους τραβάει σα μαγνήτης.Φυσικα πάντα τους πέρνουμε και μαζί μας.
  Μία πιο οικολογικη λύση βέβαια είναι και οι λάμπες που καίνε τα κουνούπια.Αν έχετε υπομονή όμως!!!!!!

 8. Ο/Η Maria λέει:

  Καλημερα σε ολους τους ομοιοπαθεις,

  εδω και μερικες ημερες, και αφου πια νομισα πως εχω “εστια” κουνουπιων στο ιδιο μου το σπιτι, διαπιστωσα πως εχω γινει ξενιστης ψυλλου. Νομιζα. Ψυλλων ειναι το σωστο. Εως σημερα εχω αποτιναξει και θανατωσει 7 τον αριθμο παρασιτα και ελπιζω να εχω τελειωσει με το θεμα, αν και κατι μου λεει πως ονειροπολω. Μενω σε πολη, αλλα αυτο δεν νομιζω πως ειναι τοσο μεγαλης σημασιας. Διαπιστωνω πως τα εντομα αυτα εχουν προτιμισεις και πως δεν προσβαλλεται ο καθε ανθρωπος κατα το ιδιο ποσοστο οπως συμβαινει και με τα κουνουπια αλλωστε.
  Την προηγουμενη εβδομαδα περασα απο το πατρικο μου, οπου στην εισοδο “καραδοκει” μια πολυ γλυκεια και καταφερτζου γατα, η οποια πια ειναι της οικοδομης και την ταιζουν οι ενοικοι (πρωτοι δε οι γονεις μου). Απο οτι φαινεται εφτασε να τριφτει 2 φορες στα μπατζακια του τζιν μου, για να μεταπηδησουν τα παρασιτα και να με φερουν στα ορια της τρελας.
  Και στο παρελθον ειχα 2 τετοιου τυπου ¨συναντησεις¨, αλλα ποτε πανω απο ενα εντομο, το οποιο κατα κανονα εντοπιζα και με μεγαλη ευχαριστιση συνεθληβα για να παρω το αιμα μου πισω. Αυτα εδω δεν τα αντιλαμβανομαι, παρα διαπιστωνω την υπαρξη τους απο το εντονο κνησμο στην περιοχη του δηγματος. 3 καθαρισα καθως χτυπησα δυνατα τα ποδια μου στο πατωμα, οποτε πεσανε (μαλλον δεν θα κρατιοντουσαν και τοσο σφιχτα πανω μου) και τους αφαιρεσα τη μια διασταση. Ηταν πλεον 2D και καθολου ζωντανα. Δεν ξερω ομως ποσα ακομη ειναι. Στο συνολο εχω θανατωσει 7!!! Θα δοκιμασω σημερα την εφαρμογη αιθεριου ελαιου και σιγουρα και το κολπο με τα πιατακια με σαπουνονερο και θα επανελθω ελπιζω ως νικητρια για να σας ενημερωσω για την εξελιξη.
  Ευχαριστω την angel και οσους μοιραστικαν τις εμπειριες τους εδω και βοηθουν τους υπολοιπους.
  Καλημερα και καλο Σ/Κ σε ολους σας.

 9. Ο/Η Maria λέει:

  Αγαπητοι μου ομοιοπαθεις,

  καλο μηνα και καλη εβδομαδα!
  Νομιζω πως ελυσα το προβλημα μου (αν και η ταλαιπορια του κνησμου με τρελαινει).
  Καθως αγορασα αιθεριο ελαιο ευκαλυπτου και κυριολεκτικα πασαλειφτηκα παντου με αυτο ειδα και τον τελευταιο ψυλλο να εγκαταλειπει το πλοιο. Μετα απο περιπου 2 ωρες μετα την επαλειψη και καθως επλενα τα πιατα στην κουζινα ενοιωσα κατι στο ποδι, και να σου η μιρκη και καθολου ακινδυνη κουκιδα εκανε το αλμα προς το δαπεδο και προς το τελος της ζωης της.
  Στη συνεχεια εκανα μπανιο με αφθονο καυτο νερο, οσο καυτο το αντεχα και αρχισα τις επαλειψεις με αιθεριο ελαιο ευκαλυπτου.
  Μπορω να πω πως εκτοτε δεν με ενοχλησαν τα εν λογω εντομα. Να συμπληρωσω ομως πως το ιδιο λαδι χρησιμοποιησα για τα στρωματα, τους καναπεδες, γενικα οπου ειχα καθισει, η ξαπλωσει οσο ειμουν ξενιστης τους. Απλα εβαλα μια γεναια ποσοτητα στις παλαμες μου, και αφου ερτιψα τα χερια μου περασα πανω απο αυτες τις επιφανειες.
  Ελπιζω αυτο να ηταν και να τελειωσε αυτος ο εφιαλτης. Παντως τα αιθερια ελαια, σιγουρα εχουν ανοιξει δρομο για μονιμοτητα στο σπιτικο μου. Ελπιζω το σχολιο να φανει χρησιμο σε οποιον το χρειαστει.
  Σας ευχαριστω όλους για τα φωτα σας,

  Χαιρετισμους,
  Μαρια

 10. Ο/Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ λέει:

  Οταν λετε οτι μπορουμε σε ενα πιατακι να βαλουμε νερο και σαπουνι τι εννοειτε..?
  οπιοδηποτε σαπουνι?..υγρο ή στερεο?…ή καποιο συγκεκριμενο σαπουνι..?

 11. Ο/Η γεωργια λέει:

  αχχχχχ καλησπερα εχω το ιδιο προβλημα με εσας εδω και καποια χρονια συνηθως ανοιξη και φθινόπωρο κυριως οι ψυλλοι ευνοούνται κυριως στην υγρασια δεν αρέσκονται στο ζεστο καιρο και στην ηλιοφανια .Αυτα ως εδω καλα ,και εγω εχω μια μετριου μεγεθους αυλη με παρτερια τριανταφυλλιες και δεντρα αλλα καθολου γατες και σκυλια (δεν ειμαι καθολου οπαδος του σκυλου και της γατας απο μικρη και τωρα με τους ψυλλους εχω γινει ορκισμενος εχθρος να το πω; αλλα ως εκει) ολα αυτα τα εχει οι υπολοιπη γειτονια με αποτελεσμα να εχω και ψυλλους, πραγματικα μου εχει γινει εφιαλτης εχω ραντισει με τρια διαφορετικα φαρμακα απο γεωπόνους αλλα δεν ειναι ιδιαιτερα αποτελεσματικα αφου τα εχει και η γειτονια μεσα στης αυλες τους εγω οσο θελω ας ραντιζω αυτο μου ειπε ο γεωπόνος οταν πειρα το τρτο μπουκαλι απελπισμενη, μπηκε ενας μεσα στο σπιτι και ριμαξε τη 2χρονη κορη μου 26 τσιμπιματα στο ενα ποδι τρελη κατασταση ευτυχώς εμεινε ως εκει αφου προμηθεύτηκα απο φαρμακειο κορτιζονουχα αλοιφη γιατι πιστεψτε με μονο αυτη τα εξαφανιζει και δεν φαίνονται τα τσιμπιματα .Οι παραπανω συμβουλες πρεπει να ειναι καλες αλλα οχι αποτελεσματικες νομιζω εαν εχουν οι διπλα μας και απλα δεν ραντιζουν ή δεν ειναι προθυμοι να ραντισουν .Τωρα το μονο που ελπιζω ειναι να πεσει η θερμοκρασια κατω απο 8 βαθμους και να σκοτώσει και ψυλλους και αυγα αλλα εως τοτε προσεχω παρα πολυ πορτες παραθυρα και ποτε απλωμα ρουχων στο μπαλκονι και αποφευγω να παταω στο γκαζον ιδιως τα παιδια μου

 12. Ο/Η Αυγουστίνα λέει:

  Καλησπέρα κι από εμένα!!! Έχω έναν γάτη, ο οποίος έχει πάρει την αμπούλα του για τους ψύλλους πριν από 20 μέρες περίπου… όπως τον χτένιζα, εντόπισα έναν ψύλλο. Σκιάχτηκα λίγο, γιατί θυμήθηκα ότι προχθες είχα βρει στον τοίχο κάτι που ΙΣΩΣ να ήταν ψύλλος… (βλέπετε δεν ήθελα να το πιστέψω…) Εμένα δε με έχει τσιμπήσει κάτι… θα κάνω αυτό με το νερό και το σαπούνι, αλλά φοβάμαι μην τυχόν και ο γάτος μου πάει και πιει από εκεί… είναι κομματάκι περίεργος ο άτιμος… στο σαλόνι τριγυρίζει πάντα και να βάλω πουθενά αλλού τη σαπουνάδα θα ήταν δώρον άδωρον… μετά σκέφτηκα και τον ψεκασμό… αλλά πού μπορώ να καταλάβω ότι έχω και που είναι η εστία των ψύλλων?

  • Ο/Η Aunt Mary λέει:

   Aυγουστινα η αμπουλα μετα το μαρτη καλο θα ηταν θα ανανεωνεται καθε 20 μερες οπως και εγω πληροφορηθηκα χθες. Επαθα το ιδιο παρα το οτι δεν ειχε περασει ενας μηνα και ο γιατρος μου ειπε οτι δεν κρατανε οσο λενε…συχνοτερα αμπουλα λοιπον στα ζωα μας αυτη την εποχη.

 13. Ο/Η Κικη λέει:

  Μεγαλο θεμα!!!Μετραω 60 τσιμπηματα στο ενα ποδι αυτη την στιγμη.Μου εχουν σπασει τα νευρα.Τις τελευταιες 3 εβδομαδες πιασαμε 3 μεσα στο σπιτι μας.Πραγματικα,εχω ξετιναξει ολο το σπιτι,ποσες φορες!!!Αλλα ειναι δωρον αδωρο.Μπορει την στιγμη που καθαριζεις να πηδηξει κ να παει εκει που εχεις καθαρισει ηδη!!πως να τον δεις κ να τον πιασεις?κ που να ξερεις ποσους εχει μεσα στο σπιτι?Εμεις ουτε σκυλους εχουμε ουτες γατες.Ερχονται απο εξω,αφου πηδανε πανω μας.Εσεις που λετε για το σαπουνονερο,που να το βαλω??Μα δεν μπορεις να ξερεις που ειναι..εχω πλυνει ολα τα σκεπασματα,βαρεθηκα,δεν αντεχω αλλο.Δεν θελω απλα να τους εξαφανισω,θελω πρωτα να τους βασανισω!!Με εχουν φαει.Τα εντομοκτονα κανουν δουλεια?Προτιμω να μην βαλω κανενα δυνατο χημικο φαρμακο μες στο σπιτι.τι να κανω????????????????????

  • Ο/Η angel λέει:

   Μέγιστο! Κι εμένα τα νεύρα μου ήταν κορδέλες όταν τους εντόπισα κι είχα καταλήξει να είμαι η τρελή του σπιτιού!
   Πραγματικά δεν μπορείς να υπολογίσεις ποτέ πόσοι υπάρχουν μέσα στο σπίτι. Κι όντως, δεν έχει πάντα να κάνει με το αν έχεις ζώα στο σπίτι. Μια φίλη, η Άννα (η έρμη ήταν και αλλεργική!), τους κουβαλούσε πάνω της από το εργαστήριό της και τους μετέφερε στο γραφείο μας. Άστα να πάνε!
   Τα εντομοκτόνα δεν κάνουν πάντα δουλειά. Προσωπικά παλιότερα είχα φέρει στο σπίτι και απολύμανση, το μόνο που έγινε ήταν να μου μπουκώσει όλο το αναπνευστικό σύστημα από τη μπόχα.
   Βάλε το σαπουνόνερο σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Αλλά πρόσεχε μην πατάς εσύ πάνω του! Άντε, κουράγιο!

 14. Ο/Η Αθηνά λέει:

  Καλησπέρα ξανά (έχω ξαναγράψει παλιότερα)…γιατρειά ακόμη δε βρήκα. Όλα τα δοκίμασα, όλα!!! Και εγώ και η κορούλα μου είμαστε εδώ και ένα μήνα σα να περνάμε ανεμοβλογιά (ξανά)…. Τι άλλο να κάνω πείτε μου? Angel μου κανένα καινούριο γιατροσόφι? Τα αιθέρια έλαια δεν έπιασαν….θέλω να ρωτήσω και το άλλο: αν καθαρίζεις, καθαρίζεις, δηλαδή όλη μέρα καθαρίζεις και συνεχώς έχεις καινούρια τσιμπήματα τι σημαίνει? Πως μόλις βγαίνεις έξω είσαι ψυλλομαγνήτης και ξανά τα κουβαλάς μέσα? Ααααχ τι θα κάνω????? Και το αστείο είναι ότι δεν το βλέπω για να το σκοτώσω και να βγάλω το άχτι μου…τόσο αόρατα είναι πια??? Σπάνια να έχω δει κανα δυο!!! Αυτή τη φορά δεν είδα κανένα….μόνο σπυριά σε όλο μας το κορμί και φαγούρα απίστευτη!!!!!!!!!
  Επίσης ήθελα να ρωτήσω όσους τους τσιμπάνε πολύ….τι ομάδα αίματος έχετε? Γιατί εγώ και η κόρη μου (μόνο εμείς σε όλη την οικογένεια και σε φίλους που δεν τους τσιμπάνε ψύλλοι) έχουμε ΑΒ+ . Θέλω να διαπιστώσω αν παίζει ρόλο η ομάδα αίματος….ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Ο/Η angel λέει:

   Γεια σου Αθηνά μου!
   Άλλα γιατροσόφια προς το παρόν δεν έχω. Έκανες το μείγμα με τα αιθέρια; Μου κάνει εντύπωση, πάντα πιάνει. Δοκίμασε μόνο λεβάντα (αν θες πάρε και ένα-δυο γλαστράκια με φυτό λεβάντα) που είναι τέλειο ψυλλο-απωθητικό ή δοκίμασε τον βόρακα. Απλά με τον βόρακα να προσέξεις, αφού έχεις μικρό παιδί στο σπίτι.
   Παρεπιπτόντως, μήπως τελικά είναι κανά κοριός; Για δες το σχετικό άρθρο, αν και η λογική είναι περίπου η ίδια.
   Όσον αφορά τώρα την ομάδα αίματος, άνδρας μου είναι ΑΒ+ όπως εσείς κι εγώ 0- (αν χρειαστείτε ποτέ – αχρείαστο να’ναι – είμαι αιμοδότης) και πίστεψέ με τα τσιμπήματα και στους δυο μας ήταν απίστευτα πολλά. Δεν πιστεύω πως παίζει ρόλο.
   Καλή σου μέρα!

   • Ο/Η Αθηνά λέει:

    Angel μου καλημέρα!
    Είχα προμηθευτεί μόνο σιτρονέλλα και ευκάλυπτο και δεν είχαν κάνει τίποτα. Τώρα βρήκα και τα άλλα έλαια, έκανα μείγμα όπως γράφεις και έβαλα από ένα μπολάκι κάτω από τα κρεβάτια μας και μέσα στην αποθήκη που έχω τα άπλυτα ρούχα…για να δούμε τώρα!!! :)
    Να ρωτήσω και κάτι άλλο…τα αιθέρια έλαια αν τα βάλουμε σε έλαιο βάσης (πχ αμυγδαλέλαιο και πασαλείψουμε το σώμα ή ψεκάσουμε σε γωνίες θα κάνουν τίποτα ή πρέπει να είναι αδιάλυτα?
    Δε νομίζω να είναι κοριός, το έχω ψάξει αρκετά και είμαι 100% σίγουρη ότι είναι ψύλλος (γκρρρρρ)!!!
    Σ’ευχαριστώ και για την προσφορά σου σε αίμα (χιχιχι)…και ο άντρας μου είναι αιμοδότης. Εγώ λέω προσωπικά να μη δώσω στην κυκλοφορία το δικό μου αίμα…όποιος το πάρει θα τον κατασπαράξουν ψύλλοι και θα με βρίζει, χαχαχα!!!

  • Ο/Η Αισιοδοξία 90 λέει:

   Aθηνά καλησπέρα..
   Και εμείς αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα τώρα και 3 χρόνια..Έχουν κατασπαράξει τα ζουζούνια μου και και τον μόλις 40 μερών γιο μου..(όταν ήταν 20 ημερών πρώτη φορά..!!Που να τους πάρει η ευχή..!!)Όταν πιάνω ψύλους και τους σκοτώνω το ευχαριστιέμαι με όλη μου την ψυχή..! Ωστόσο στο μόνο που μπορώ να σε βοηθήσω είναι το ότι ξέερω που έχουν κρύβονται οι παλιό ψιλοί.. Στις ραφές των ρούχων..!!!Αλλά πρόσεξε πρέπει να είσαι πολύ πολύ γρήγορη γιατί αν δεις κανένα και σου φύγει θα σου γίνει έμμονη ιδέα μέχρι να τον ξανά βρεις, αλλά μάταιος κόπος…..!!!Να το ξέρεις..!
   Ελπίζω να σε βοήθησα..!!!!!!!!
   Άντε και καλούς σκοτωμούς σου εύχομαι..!Χα,χα,χα… :-)

   • Ο/Η Αθηνά λέει:

    Καλημέρα Αισιοδοξία!
    Παντού τους ψάχνω τους άτιμους!!! Στις ραφές, στα στρώματα, στα σεντόνια, αλλά σπάνια πετυχαίνω κανέναν και βγάζω το άχτι μου, χαχαχα!!!!
    Πω πω και 20 ημερών το τσίμπησαν το καημένο!!! Κάπου διάβασα να πλένουμε όλα μας τα ρούχα σε καυτό νερό….πώς θα γίνει αυτό όμως με τα χρωματιστά? Και άντε και τους εξοντώνεις, αν μετά τους ξανακουβαλάς….φαύλος κύκλος :( !!!
    Το Σάββατο που μας πέρασε (πάλι) έβγαλα έξω τα στρώματα και τα χαλιά και ψέκασα με σπρέι…μετά έβαλα και το μείγμα από τα έλαια που προτείνει η angel!!!
    Και ο αγώνας συνεχίζεται, χαχαχα :) !!!

 15. Ο/Η anna λέει:

  kalispera!!kai egw exw to idio provlima me tous psilous mas exoune faei emena kai tin mikri mou pou einai 10 minwn den exoume epafes katholou me zwakia den mporw na katalavw pws gemisame!!!pira simera apo to farmakeio ena spray elpizw na kanei douleia!!tha valw kai piatakia me sapounada…..kai tha perimenw

 16. Ο/Η ΜΑΡΙΑ λέει:

  Καλησπέρα.Μόλις διάβασα όλα τα σχόλια σας και όταν γυρίσω σπίτι θα εφαρμόσω όλες τις συμβουλές σας. Έχω και γω πρόβλημα με τους ψύλλους έχουν κατατσιμπήσει τον μικρό μου ο οποίος είναι δύο χρονών όμως εμένα και το σύζυγο μου δεν μας τσίμπησαν ποτέ.Ζούμε σε χωριό έχουμε μεγάλο κήπο με γκαζόν και σε μια άκρη έχουμε και έναν σκύλο που όσες αμπούλες και αν του βάζουμε συνεχεια ξύνεται. Στο γκαζόν δεν πάει ποτέ. Πριν από 3 εβδομάδες είδα τα πρώτα σπυράκια στον μικρό και είχε πολύ φαγούρα που τα μάτωσε, τον πήγα στον γιατρό και μου είπε πως είναι από ψύλλους. Η γιαγια του τον πηγαίνει καθημερινα στην γειτόνισσα η οποία έχει πολλες γάτες οταν ερχεται από κει έχει παντα τσιμπηματα. Για κάποιες μέρες τον πήγα στη μαμά μου και τα σπυράκια εξαφανίστηκαν. Προχθές φτου και από την αρχή. Βέβαια η πεθερά μου μου είπε οτι δεν τον πηγε στην γειτονιά και έπαιζε στην αυλή μας (αποκλείεται να μην δεν γύρισαν όλη τη γειτονιά).Υπάρχει περίπτωση να είναι δεμένος ο σκύλος μακριά από το γκαζόν και να έχει γεμίσει ολή η αυλή ψύλλους? Τι να κάνω που να πρωτοραντίσω, το σπίτι μου ή όλοι τη γειτονιά? Υ.Γ.(συγνώμη αν σας κούρασα)

  • Ο/Η angel λέει:

   Μαρία μου καλημέρα!
   Ο σκύλος μπορεί να ξύνεται είτε από ψύλλους είτε από κανά τσιμπούρι. Από τις δε γάτες δεν είναι πάντα βέβαιο ότι θα σου πεταχθεί κάποιος ψύλλος. Μπορεί απλά στον χώρο όπου κινούμαστε (που μπορεί να είναι οπουδήποτε) να υπάρχει μία εστία μόλυνσης. Άντε τώρα να εντοπίσεις που είναι αυτή.
   Πάντως ακόμα και να “ραντίσεις” την αυλή, τίποτε δεν σου εγγυάται ότι μετά από δύο εβδομάδες δεν θα σου εμφανιστούν ξανά ψύλλοι. “Προστάτεψε” όσο μπορείς τον χώρο του κυρίως σπιτιού σου και φύτεψε στην αυλή λεβάντα που είναι καταπληκτικό απωθητικό.
   Καλή επιτυχία!

   • Ο/Η Ιρις λέει:

    Καλησπερα σας!! Πριν αρκετο καιρο ο αδερφος μου πηρε στο σπιτι ενα αδεσποτο γατακι. Ειχαμε ηδη δυο γατες που ειχαμε υιοθετησει απο ενα σπιτι. Ο μικρος λοιπον απ οτι φαινεται ειχε ψυλλους (ή ο αδεσποτος που ανεβαινει στο μπαλκονι μας!), οπως και να ‘χει, τωρα εχουμε κ στο σπιτι, και εγω και ο αδερφος μου εχουμε τσιμπηθει, καθως και οι γατες μας φυσικα. Διαβαζω εδω και ποση ωρα για τους ψυλλους και πως δν μπορουν να τους ξεφορτωθουν και απελπιζομαι. Ποτε δεν ειχα προβλημα με ψυλλους και εχω μεγαλωσει στην εξοχη με γατες (τωρα μενω στην πολη). Η αληθεια ειναι οτι προτιμω να κανω απολυμανση, δουλευω και δεν εχω χρονο να καθαριζω το σπιτι καθε τρεις και λιγο. Εινια μερες που επιστρεφω σπιτι στις 12 ή στις 2 η ωρα τη νυχτα. Ηθελα να ρωτησω, εαν τα παρω ολα σε αρωμα λεβαντας (φυτα, απορρυπαντικο, αρωματικο χωρου, υγρο πιατων, σαπουνια, αρωμα, καθαριστικο πατωματων κλπ) λετε να βοηθησει στο να φυγουν ή εστω να μειωθουν; Σε συνδυασμο με απολυμανση και ηλεκτρικη σκουπα και καθαρισμο των ρουχων. Θελω να φυγουν επιτελους, τα ποδια μου εχουν γινει σουρωτηρι! Ελεος πια, εχω μετανιωσει που πηρα γατες στο διαμερισμα!! :/ :/

    • Ο/Η angel λέει:

     Kαλημέρα Ίρις!
     Ότι βοηθάει η λεβάντα, βοηθάει. Και σίγουρα θέλει συνεχή καθαριότητα και γερά νεύρα!!!
     Αν όμως ανεβαίνει αδέσποτο στο μπαλκόνι, σίγουρα το πρόβλημα παραμένει. Καλό θα ήταν, έστω, να του έβαζες ένα αντιψυλλικό λουράκι. Είναι πάντως η περίοδος τώρα που εμφανίζονται οι ψύλλοι και σε μας γίνεται πανικός, κυρίως από τα αδέσποτα. Μη μετανιώνεις όμως για το ότι πήρες γατιά στο διαμέρισμα, εξαφανίζουν τις κατσαρίδες!!!
     Καλό Σαββατοκύριακο!

 17. Ο/Η alex λέει:

  Πρώτη φορά αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα και όλα αυτά που λέτε τα βρίσκω πολύ χρήσιμα.Εγώ μετέφερα τους ψύλλους μέσα στο σπίτι μετα ρούχα μου.Για μια εβδομάδα δεν πήρα χαμπάρι τίποτα μέχρι που αρχισα να τους βλέπω στο σπίτι μέσα στα υπνοδωμάτια και δεν ξέρω τι να κάνω.Καθαρίζουμε με ηλεκτρική και σφουγγαρίζουμε με καυτό νερό.Επειδή το πάτωμα είναι λευκό τους βρίσκω σχετικά ευκολα.Δεν ξέρω αν το κρύο βοηθάει να ψωφήσουν.Δεν ξέρω τι να κάνουμε με τα χαλιά στα παιδικά δωμάτια.Εχω σκοτώσει περίπου 20 μικρούς ή μεγάλους.Πάντως δεν είχα τόσους πάνω μου.Μήπως γέννησαν μέσα στο σπίτι.Αν μείνουν λίγοι θα ψοφήσουν μόνοι τους απο το κρύο ή θα πολλαπλασιαστούν?HELP.

  • Ο/Η Κικη λέει:

   alex αν εχεις πιασει τοσους πολλους,καλυτερα να εκανες κατι πιο δραστικο.Τους επιασες σε λιγες μερες ολους αυτους?αν ναι,εγω θα ψεκαζα το σπιτι με κατι πιο δυνατο.αν ειναι μονο 1 ή 2 οκ,αλλα 20 μαζι??δεν ξερω αν το κρυο βοηθαει να ψωφησουν γιατι και χειμωνα τους εχουμε..κ εδω που μενω εγω παει και -20 το χειμωνα.αν ηταν δεν θα ειχε καθολου τον χειμωνα με τοσο κρυο.εκτος αν κρυβονται καπου,δεν ξερω.στα σπιτια μεσα βεβαια εχει ζεστη,αλλα αυτα απο εξω καπου μπαινουν.εγω τον τελευταιο που επιασα μες στο νερο ηταν τεραστιος και φοβηθηκα!!γιαυτο θα ξαναβαλω τους δισκους.κ βαζω δισκους κ οχι πιατα για να καλυψω οσο μπορω μεγαλυτερη επιφανεια στο πατωμα.ελπιζω να μην ξαναεχουμε…αμαν πια

 18. Ο/Η Κικη λέει:

  Καλημερα..μετα απο καιρο ξαναεμφανιστηκαν τα σημαδια πανω μας!!!Λοιπον αν και δεν πιστεψα ποτε οτι θα πιαστουν στα πιατακια με νερο,χθες βραδυ εβαλα 3 δισκους χαμηλους με νερο και σπανουναδα απο το υγρο πιατων στο σαλονι μου,οπου ειδε ο αντρας μου τον ψυλλο,χωρις να προλαβει να τον πιασε!!!εβαλα εκει γυρω γυρω τους δισκους στο πατωμα, κ μερικα πιατα με νερο επισης…Προς μεγαλη μου εκλπηξη (ευχαριστη) σημερα το πρωι,ο ψυλλος ηταν μεσα στον εναν δισκο.Στον σκουροχρωμο (δεν ξερω αν παιζει ρολο το χρωμα)!!!! Αν και δεν το πιστεψα οτι τοσο απλα θα τον ξεφορτωθω,το εκανα.το βραδυ αλειφτηκαμε ολοι κ με ενα ρολ ον σιτρονελα-ευκαληπτο κ αλλα αιθερια ελαια, για να μην πλησιασει πανω μας και ναι τα καταφερα!!ετυχε ή οχι, παντως πετυχε..θα αφησω κ σημερα τους δισκους μηπως κ υπαρχει κ αλλος…

 19. Ο/Η Κώστας λέει:

  Καλησπέρα!
  Φέτος το καλοκαίρι είχαμε φοβερό πρόβλημα. Άλλες χρονιές δεν παρουσιάστηκε πότε αυτό το πρόβλημα. Ψάχνωντας είδα ότι πράγματι είναι ψύλλοι. Μένω σε επαρχία χωρίς κατοικίδια. Με καλό καθαρισμό μειώθηκαν αλλά υπάρχουν ακόμα. Έχω αγανακτίσει: Τα μάτια μου είναι συνεχώς στο πάτωμα. Με την παραμικρή φαγούρα στο σώμα μου, κοιτάω να δω αν είναι ψύλλοι! Πηγαίνοντας στο super market για να πάρω κάτι εντομοαπωθητικό βρήκα το σπρεϊ (χωρίς προωθητικά) fleriana, φυσικό απωθητικό με έλαιο γερανιόλης. Το δοκίμασα στην πράξη βάζοντας λίγο (μια λεπτή στρώση υγρού) σε ένα διάφανο κουτάκι από σοκολατάκια. Τον πρώτο που έπιασα και ήταν μεγάλος (μάλλον θηλυκός) τον άφησα να πέσει στο υγρό αυτό. Μέσα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα τα είχε τινάξει! Αφού δεν κινήθηκε τον έβαλα σε μια στεγνή άκρη (μετακίνησα λίγο το κουτάκι) να δω αν θα ξυπνήσει, μήπως μόνο ζαλίστηκε και δεν ψόφησε. Τον άφησα εκεί (φυσικά με κλειστό καπάκι) και ξανακοίταξα μετά από λίγες ώρες: Όπως τον άφησα, τέζα! Είχα δοκιμάσει και σε ένα κοινό μπουκαλάκι νερού με καθαριστικό τζαμιών. Ψόφησαν, αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο με τη γερανιόλη. Η συσκευασία είναι αυτή: http://www.fleriana.com/insectkiller. Τη βρήκα 5 ευρώ. Πριν λίγες μέρες έκανα μια γενική βοηθώντας τη μητέρα μου και πράγματι δεν βρήκαμε κάτι. Μπορείς να ψεκάζεις και σε ντουλάπια, χαλιά και ρούχα.
  Επειδή και σε παλιότερες καθαριότητες το καλοκαίρι πάλι εμφανιζόταν κάποια, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε σκόνη από γεωπόνο που καταπολεμά τα έρποντα έντομα. Επειδή είναι χημικό, τη βάλαμε (μικρή στρώση) κάτω από βαριά έπιπλα που δεν μετακινούνται και εφάπτονται με το πάτωμα, έτσι ώστε να αποτρέψουμε τον πολλαππλασιασμό τους. Να προσέχετε και τα χαρτοκούτια γιατί μπορεί να τρυπώνουν στις μικρές τρυπούλες.
  Μιας και έπιασε και το κρύο (10 βαθμούς) θα κάνω μια ακόμα καθαριότητα στο πάνω σπίτι και ελπίζω να ξεμπερδέψουμε. Πάντως πολύ καλό εργαλείο είναι η ηλεκτρική σκούπα!

 20. Ο/Η ΣΟΦΙΑ λέει:

  Ειμαι απελπισμενη.Το χειροτερο ειναι οτι με λενε υπερβολικη.Δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι κοριοι η ψυλλοι και λιγο με νοιαζει απλα θελω να εξαφανιστουν.Μενω σε διαμερισμα σε πολη.Οι γονεις μου εχουν ζωα και μαλλον μεταφεραμε τα εντομα απο εκεινους.Αρχικα ειδα 4-5 τσιμπηματα στα ποδια μου.Μετα ειδα και στης 22 μηνων κορης μου.Νομεταιζα οτι ηταν κουνουπια εβαλα ενα αντικουνουπικο στην πριζα και νομιζα οτι ξεμπερδεψα,αλλα τα τσιμπηματα εμφανιζοντουσταν συνεχεια.Ετυχε να δει την μικρη παιδιατρος και μας ειπε οτι δεν ειναι κουνουπια αλλα μαλλον ψυλλοι.Δεν ειχα ξανακουσει καποιον γνωστο η φιλο να εχει ψυλλους.Οι εταιριες απεντωμωσεων ριχνουν ισχυρα φαρμακα και εγω εχω μωρο οποτε αυτη η λυση αποκλειεται.Εχω δανειστει 2 ατμοκαθαριστες και εχω σκοπο αυριο να ξεσηκωσω ολο το σπιτι.Θα ¨ψεκασω με ατμο χαλια καναπεδες κρεβατια τοιχους θα τριψω με βραστω νερο πατωματα και θα πλυνω ολα τα ριχταρια κουρτινες σκεπασματα και οτιδηποτε πλενεται.Μετα θα βαλω και το πιατακι με το σαπουνονερο και θα περιμενω μηπως ψαρεψω κανεναν ακομα. Μακαρι να τους εξοντωσω!!!!!

 21. Ο/Η angel λέει:

  Σοφία μου,
  όταν είχαμε ψύλλους στο σπίτι, εξαιτίας των γάτων μας, κι εγώ σαν εσένα έκανα και ακουγόμουνα. Τριγυρνούσα σαν την τρελή και έψαχνα μονίμως να βρω κάτι μικρό, μαυριδερό, χοροπηδηχτό, για να το … ΤΣΑΚΙΣΩ!!!! Αν και όλοι λένε πως γενικά είμαι πολύ φηλήσυχος άνθρωπος και λατρεύω τα ζώα…. Άσε λοιπόν το τι σου λένε!
  Πρέπει να θυμάσαι οτι υπάρχει μεγάλη διαφορά στα τσιμπήματα. Των ψύλλων μοιάζουν με αυτά των κουνουπιών και δημιουργούν τρομερή φαγούρα. Τα δε τσιμπήματα από τους κοριούς είναι πάντα σαν στρατιωτάκια στη σειρά.
  Επίσης τα τσιμπήματα των κοριών ΔΕΝ προκαλούν πόνο.
  Αντε και καλή ψαριά. Πες μας και τι έγινε… :)

 22. Ο/Η ΣΟΦΙΑ λέει:

  Καλησπέρα ,μετα απο σχολαστικη καθαριοτητα ,και ενα περασμα με ατμοκαθαριστη σε χαλια κρεβατια καναπεδες κλπ.Βρηκα
  ενα εντομο περιπου 1 χιλιοστο ,μοιαζει με μικρη καμπια ,ειναι καφετι και εχει μια μαυρη γραμμη κατα μηκος της “ραχοκοκαλιας του” είναι μικρο και δεν μπορω να μετρησω τα πόδια του.Δεν ξερω πως μπορω να σας ανεβασω φωτο.Αν γνωριζετε τι μπορει να είναι βοηθηστε με για να ξερω αν εχω απαλλαγει η οχι.

 23. Ο/Η ΜΥΡΤΩ λέει:

  Καλησπέρα σας! Θα ήθελα και γω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις σε σχέση με τους ψύλλους! Πρόσφατα εντόπισα πολλούς ψύλλους πάνω στα ζώα μου (2 γάτες και 2 σκύλους) ξυνόταν έντονα το ένα μου σκυλί κι έτσι το υποψιάστηκα! Τα ψέκασα με ειδικό σπρέι όπου εκεί έγινε το αδιαχώρητο ειδικά πάνω στη μία μου γάτα! Μετά απο 19 μέρες, σήμερα δηλαδή, έβαλα και στα 4 αμπούλες, πολύ καλές, που όπως μου είπε η κτηνίατρος σκοτώνουν και τα αυγά! Από τότε όμως που είδα τους ψύλλους νιώθω φαγούρα στο κεφάλι μου δεν ξέρω αν είναι μήπως ψυχολογικό καθώς ποτέ δεν είχαμε θέμα με ψύλλους επάνω μας και ούτε φαγούρα και τσιμπήματα στο σώμα μου έχω! Ωατόσο λίγο πολύ τα ζωάκια μου ανεβαίνουν και στα κρεβάτια μας και φοβάμαι μην έχουν αφήσει εκεί τα αυγά τους! Η βασική μου ερώτηση είναι: κολλάνε οι ψύλλοι των ζώων στα μαλλιά των ανθρώπων όπως οι ψείρες π.χ? και αν ναι, τι με συμβουλεύτε να κάνω, έστω και προλυπτικά? Να λούσω με κάτι ειδικό τα μαλλιά μου?
  Επίσης αν υποθέσουμε πως τώρα με το σπρέι και μετά με την επανάληψη με τις αμπούλες απαλλαχτήκανε τα ζώα μου από τους ψύλλους, υπάρχει περίπτωση να ζήσουν τ αύγα τους κάπου στο χώρο και να εκκολαφτούν? Όταν δηλαδή περάσει η δράση της αμπούλας να τους ξανακολλήσουν απο μέσα απ τον χώρο του σπιτιού μας?
  Περιμένω με ανυπομονισία την απάντηση σας! Φοβάμαι κυρίως μήπως έχω κι εγώ και τους κολλήσω και σε άλλους ανθρώπους!
  Θα κάνω και τα τιπς με το σαπουνόνερο και τα αιθέρια έλαια αν και φοβάμαι μην πάνε και πιούνε από κει τα καυοικιδιά μου και θα δώ τι ψύλλους θα πιάσω χμμ!!! Ευχαριστώ!

 24. Ο/Η margia λέει:

  Βοήθεια! Εδώ και μήνες σποραδικά έβγαζα σπυράκια που φαγούριζαν τρελά, λόγο όμως αλλεργιών που έχω, τα απέδιδα εκεί!
  Μέχρι που ανακάλυψα πως ο σκύλος της φίλης μου έχει ψύλλους και πως αυτή δεν κάνει τίποτα γι’αυτό. Η ίδια μου έχει δείξει κατά καιρούς διάφορα παρόμοια σημάδια στο σώμα της, όμως η έκταση τους δεν φτάνει ούτε κατά διάνοια την έκταση των δικών μου.
  Πλέον νομίζω πως μεταφέρθηκαν και στο σπίτι μου. Το σώμα μου έχει γίνει αγνώριστο και δεν ξέρω τι να κάνω. Δε θέλω να χρησιμοποιήσω χημικά εντομοκτόνα. Έχω κι εγώ σκυλί, ευτυχώς του φοράω λουράκι και δεν έχει επηρεαστεί).
  Τι να κάνω??? Δεν αντέχω άλλο τη φαγούρα!!!! Χρειάζομαι προστασία για το σπίτι καθώς και για τον εαυτό μου. Κάτι που να βάζω πάνω μου κάθε φορά που πηγαίνω σπίτι της ώστε να μην έρχονται πάνω μου οι ψύλλοι.

 25. Ο/Η Βίβιαν λέει:

  Συγχαρητήρια για το εκτενές πολύτιμο άρθρο. Το μόνο που θέλω να προσθέσω για την άμεση εξόντωση των ψύλλων απο τα κατοικιδιά μας είναι βαμβάκι ποτισμένο με καθαρο οινόπνευμα (αιθυλική αλκοόλη) το οποίο το περνάμε αντίθετα απο το τρίχωμα. Οι ψύλλοι πρθαίνουν ακαριαία. Για την υγιεινή του σπιτιου ένας σημαντικός παράγοντας κατά των ψύλλων είναι ο ατμοκαθαριστής. Θα απαλλαγείτε μια και καλή ! ! !
  Καλή συνέχεια .

 26. Ο/Η tzeni λέει:

  kalispera .prin apo 4 meres pirame ena mikro koutavaki gia doro sta paidia mas.ooopos katalavenete to skulaki edo kai 4 meres den exei.ksekolisei apo pano mas kai simera anakalupsa k meati na perpataei pano tou trelathika oli mera ksinome apo tin idea kai tora
  pali me afta pou diavasa ti tha kano me ta paidia? piga ston ktiniatro psekase to koutavaki kai eipe to mono pou mporo na kano einai ilektriki
  tha patho krisi kai to koutavi koimotan dipla sto krevati m se mia kouta…………ego den eixa thema tous agorasa mazi me to koutavaki mas…..tha ksanaerthoun tou xronou? sos help me euxaristo…..

  • Ο/Η orestis λέει:

   tha ksanaerthoun tou xronou?
   Όπως αναφέρει και το άρθρο:
   Η διάρκεια ζωής ενός ενήλικα ψύλλου είναι δύο εβδομάδες
   Θα πρέπει να προσέχεις για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εμείς στον δικό μας έχουμε κολλάρο και έχουμε ησυχάσει.

 27. Ο/Η Alexa λέει:

  Χαίρεταω όλες και όλους τους χιλιοταλαιπωρημενους από τα κατάραμενα ιπτάμενα αντικείμενα τους ψυλλους.Να πω ότι το πρόβλημα στο σπίτι μας έχει αρχίσει από τον Οκτώβριο και δεν ξέραμε τι είναι.Την πρώτη φορά τα τσιμπήματα ήταν στα χέρια,πόδια και την πλάτη και νομίζαμε ότι ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από ψυλλους.Την δεύτερη,που ήταν μετά 20 περίπου μέρες,ήταν στην πλάτη,μπρατσα και οπίσθια!!!!Να πω ότι έχουμε ένα μικρό σκυλάκι και μένουμε στην πόλη.Βαλαμε αλοιφές,κάναμε καθαριότητα και βεβαίως βάλαμε στο σκυλάκι μας αμπουλα,περίλαιμιο ειδικό και για άλλες 25 περίπου μέρες ησυχάσαμε.Την Τρίτη φορά τα τσημπιματα,εκτός από τα συνηθισμένα μέρη,γίνανε στον λαιμό και στο μέτωπο!!!Τοτε αρχίσαμε να τρελαινοματε κυριολεκτικά!!!!Καναμε φτου και από την αρχή τα ίδια και την προσευχή μας.Τιποτα!!!!!Παλι σε μόλις 6 μέρες τα ίδια και το καλού ήταν τσίμπημα στο βλεφαρο που πριστηκε για 3 μέρες!!Δοκιμασαμε τα πάντα,μέχρι και ειδικά βραχιολια με εντομοαποθητικο,τίποτα!!!Τα ίδια και χειρότερα,τσιμπήματα πολλά και καθημερινά.Χασαμε τον ύπνο μας,σπασανε τα νεύρα μας και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε πια!!Παρακαλω Angel σώσε μας!!!Ευχαριστω..

  • Ο/Η angel λέει:

   Γεια σου Αλέξα,
   είσαι σίγουρη πως είναι ψύλλοι και όχι κοριοί; Οι ψύλλοι συνήθως δεν ανεβαίνουν τόσο ψηλά, στον λαιμό και το κεφάλι. Αν όντως είναι ψύλλοι, τότε είναι μέσα στις κουβέρτες και τα παπλώματά σας. Ο ήλιος βοηθά, κάνε ό,τι γράφω στο άρθρο και σε ορισμένα σχόλια και πες μου τι έγινε.
   Και προσοχή με σπρέι, βραχιόλια κλπ., όλα αυτά τα εισπνέουμε.
   Κουράγιο!

 28. Ο/Η Alexa λέει:

  Καλημέρα angel και σε όλους τους φίλους σου,από ότι γνωριζω,οι κοριοι κάνουν τσημπιματα σαν γαζί και τα τσημπιματα μας είναι ένα η δυο κοντινά με κόκκινο κέντρο και πολύ πρησμενα.Ειλικρινα είναι μυστήριο,γιατί έχουν συμπτώματα και από ψυλλους και,από ότι μου λες,και από κοριους.Που θα βρω τα άρθρα σου που λες τι ακριβώς να κάνουμε…….ευχαριστώ για τις συμβουλές σου

 29. Ο/Η Yannis λέει:

  Kαλημερα σε ολους. Eχω απελπιστει εφτασα σε σημειο να κρατησω και μεσα στο σπιτι με με ισχυρό φάρμακο που λέγεται ”SEBASILE” An den eho apotelesma tha dokimaso se megaliteri posotita kai o theos voithos. I psili einai pantou mesa sto spiti me isos hiliades avga ego eimai enas ksenistis me katakokina podia apo ta tsimpimata. Meno mazi me tin mitera mou pou gia tin ora den tin enohloun, isos giati ego eimoun se sinehi epafi me ton ”Toly” to gato mou pou distihos tou eriksa ampoula ek ton isteron. Perno alifes sprey kai diafora alla horis apotelesma tha dokimaso amesa ta elea kai piatakia me sapounada tha kano oti mporo eho idi ksodepsi pola kai malon sto telos tha apefthintho se epagelmatia gia rantisma…. Apla fovame poli ta dilitiria alla ti na kano an to afiso i tha trelatho i tha patho molinsi apo ta polapla tsimpimata.

 30. Ο/Η ναντια λέει:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΔΩ & ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΛΛΟΥΣ, ΨΕΚΑΣΑ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟ ΓΕΩΠΟΝΟ “TENOPA”, ΕΛΑΤΤΩΘΗΚΑΝ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΜΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.

 31. Ο/Η ΣΙΛΒΙΟ -ΚΥΠΡΟΣ λέει:

  ΚΑΤΑ ΤΙΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Κ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΗΣΗ ΤΩΝ ΨΥΛΛΩΝ , ΚΟΡΙΩΝ , ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ ΚΛΠ ΙΝΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΕΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΤΙΕΖΕΛ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΑΝΑΜΙΧΗ ΜΗΧΝΕΛΕΑΙΟΥ ( ΑΠΟ ΑΛΑΓΗ ΛΑΔΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ) ΜΕ ΙΔΙΚΟ ΨΕΚΑΣΤΙΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΙΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΕΚΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΥΠΟΨΗΑΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΨΥΛΛΟΙ ΚΛΠ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΜΑ ΙΝΕ Ι ΜΙΡΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΜΙΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΤΣΙΜΠΙΜΑΤΑ ΤΩΝ ΨΥΛΛΩΝ .

 32. Ο/Η Τζινα λέει:

  Σας παρακαλω πολυ βοηθηστε με!!!!Το ζωακι μου εχει ΨΥΛΟΥΣ!!!!Το δυσκολο ειναι οτι δεν εχω σκυλο για να τον κανω μπανιο αλλα γατα.Μπορειτε να μου πειτε αποτελεσματικες λυσεις για να φυγουν απο πανω του και να βρω τη λυση στο προβλημα μου???
  Ευχαριστω πολυ,
  απαντηστε μου ειμαι σε απογνωση……=(

  • Ο/Η angel λέει:

   Γεια σου Τζίνα!
   Αυτό που έκανα πρόσφατα για τις γάτες μας ήταν το εξής:
   Έβρασα σε μία κατσαρόλα ένα λίτρο νερό μαζί με 5-6 λεμόνια κομμένα σε κομμάτια. Άφησα το νερό να κρυώσει και στη συνέχεια έβρεξα τα ζώα με το νερό αυτό. Επειδή γενικά στα γατιά δεν αρέσει να τα ψεκάζουν, έπαιρνα το νερό με τη χούφτα και τους “άλειβα”. Περιέργως ούτε ένας από τους τέσσερις δεν αντέδρασε, ίσα ίσα που τους άρεσε κιόλας.
   Το λεμόνι λειτουργεί απωθητικά για τους ψύλλους και η αλήθεια είναι πως το “μαντζούνι” έπιασε.
   Όσο νερό με λεμόνι περίσσεψε, το έβαλα σε ένα μπουκάλι στο ψυγείο και το έχω για ώρα ανάγκης.
   Καλή επιτυχία!!!

 33. Ο/Η Vaso λέει:

  Λοιπον ειχα το νερο του σκυλου σε μια λεκανιτσα λευκη και βρηκα σημερα μεσα τουλαχιστον 20 ψυλλους….διχως σαπουναδα και διχως τιποτε! Απλα το σημειο που ηταν το νερο το χτυπα ο ηλιος για πολυ ωρα!! Θα δοκιμασω και σε μερη που δεν τα χτυπα ο ηλιος! Στο σπιτι μεσα δεν μπηκε κανενας στη σαπουναδα η μονο ενας….ισως δεν εχει εκει!!

 34. Ο/Η Πένυ λέει:

  Αφήστε παιδιά και εγώ μια απτα ίδια ζώ σε επαρχία και ο πατέρας μου είναι κτηνοτροφος και όταν ερχεται το βράδυ…….. ντρέπομαι να πάω σχολείο με αυτα τα σπυρια!Σήμερα μάλιστα η κολλητή μου, μου είπε ότι κυκλοφορεί ενας ψύλλος στην οικογένειά της!Γι αυτό μπήκα στην ιστοσελίδαα!HELP!

 35. Ο/Η Σοφια λέει:

  Αχ!παιδιά και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω και δεν μπορώ να γλιτώσω με τίποτα!Εχω δύο σκυλιά στα οποία έχω βάλει όλα τα φάρμακα, λουριά και όλες τις αμπούλες που υπάρχουν αλλα οι ψύλλοι εκεί αμετακινητοι.Το κάλο είναι οτι τουλαχιστον είναι εκτος σπιτιου και μεσα δεν ειχάμε τόσο μεγαλο πρόβλημα, αλλα την προηγούμενη εμβομαδα εντοπισα τους ψυλλους πανω στο κουνέλακι μου και δεν ξέρω τι να κάνω.Έχω σκοτωσεί μέχρι σήμερα καμιά 20αριά με μεγάλη ικανοποίηση αλλά ακόμη βρίσκω πανω του!Αρχίσα να φοβαμέ μηπως πάνε και στα πουλία που έχουμε και γεμίσει όλο το σπίτι τελίκα!Ευτιχώς δεν τσιμπάνε κανέναν από εμας και δεν έχουμε και την φαγούρα που από παλιότερες εμπείριες ειναι ανυποφορη!σημερα διάβασα το αρθρο και θα κάνω όλα αυτα με τα σαπουνια και τα σχετίκα, τό μονο που με απασχολέι ιδιαίτερα είναι οτί δεν μπόρω να βάλω τπτ στο κουνελάκι γτ είναι πόλυ ευαίσθητα!!Ελπίζω να καταφέρω τιπότα γιατί στο τέλος βλέπω να φευγούμε έμεις από το σπιτι και οι ψύλλοι να κάνουν πάρτυ!

  • Ο/Η angel λέει:

   Γεια σου Σοφία!
   Η περίπτωση με το κουνέλι είναι ιδιόμορφη, πράγματι. Μπορείς ωστόσο να του βάλεις κοντά στον λαιμό λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας ή τεϊόδεντρου (teatree), το οποίο είναι φυσικό απωθητικό και δεν θα του δημιουργήσει κάποια παρενέργεια.
   Καλή επιτυχία!

 36. Ο/Η Marga λέει:

  Πειτε μου σας παρακαλω τι να κανω!Εδω και μια βδομαδα εχω τρελαθει στη φαγουρα!Εχω γεμισει σπυρακια εγω αλλα και η 4 χρονων κορη μου!Σημερα βρηκα ψυλλο πανω στο σεντονι!Ειμαι και 4 μηνων εγκυος και φοβαμαι!Πηραμε ενα σπρευ απο το φαρμακειο και ψεκασαμε ολο το σπιτι σημερα!Τι μπορω να βαλω στη μικρη μου να ανακουφιστει απο τη φαγουρα?

  • Ο/Η Αθηνά λέει:

   Μάγδα καλημέρα! Έχω κάνει διατριβή στο θέμα τσιμπήματα ψύλλων (τσιμπάνε και εμένα και την 3χρονη κόρη μου)…βοηθάει αρκετά να βάζεις στα τσιμπήματα μπενταντίν (ιώδιο). Ανακουφίζει και μετριάζει τη φαγούρα. Επίσης όταν τα τσιμπήματα είναι πολλά και υποφέρουμε από το ξύσιμο εγώ παίρνω χάπι Aerius και στη μικρή μου δίνω το αντίστοιχο σιρόπι (Aerius σιρόπι 2,5ml την ημέρα). Επίσης το Fenistil gel ανακουφίζει αρκετά.
   Με το καλό το μωράκι σου!!!

 37. Ο/Η Marga λέει:

  Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου!Ευτυχως σταματησαν τα τσιμπηματα εδω και μια βδομαδα αλλα ακομα εχουμε φαγουρα!Ειδικα η μικρη μου!

 38. Ο/Η bali λέει:

  paidia oi psiloi den feugoun me tipota!!paleuw apo perusi to kalokairi!fetos me to pou anevhke h thermokrasia pali ta idia!!vlepw pronumfes vradu mono k sta alouminia pio polu k stis rwgmes pou exei to edafos sta parathura konta..exw apelpistei :-( twra rixnw alati sta xalia..kanei tipota?

 39. Ο/Η bali λέει:

  παιδια εχω απελπιστει κ τρελαθει μαζι!!!δεν πεθαινουν με τιποτα οι απαισιοι ψυλλοι…απο περυσι πολεμαω!βιολογικο στα στρωματα,εταιρια απεντομωσης,καπνογονα…δεν ξερω τι δεν κανω σωστα!μεχρι κ πετρελαιο εβαλα!!δεν ξερω τι να κανω αλλο.κουραστηκα……..τωρα που ανεβηκε η θερμοκρασια αρχισα να βλεπω προνυμφες στα αλουμινια πιο πολυ κ το πατωμα στις γωνιες που εχει τωγμες…εχω ριξει κ αλατι στα χαλια…κ ελπιζω ακομα!θελω να κλαψω!!!!κανει τιποτα το αλατι?

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλησπέρα bali,
   είμαι σίγουρη ότι θέλεις να κλάψεις, κι εγώ με τους ψύλλους μόνο τα κλάματα βάζω από τα νεύρα και την απελπισία μου.
   Έχεις κάποιο ζώο στο σπίτι; Καλό θα ήταν να του βάλεις κάποιο αντιψυλλικό φάρμακο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Επίσης, εγώ τους γάτους μας τους έκανα σχεδόν μπάνιο πατόκορφα με χυμό λεμονιού (βράζεις 4-5 λεμόνια κομμένα σε κομμάτια σε ένα λίτρο νερό και όταν κρυώσει το μείγμα είναι έτοιμο), διότι κι αυτό βοηθά ιδιαίτερα. Με το ίδιο σπρέι ψέκαζα και μένα, ιδίως τα πόδια μου. Μάλιστα, προτιμούσα να φορώ λευκά ρούχα προκειμένου να βλέπω αν έχουν ανεβεί πάνω μου ψύλλοι.
   Το αλάτι βοηθά επίσης, αλλά καλύτερος είναι ο βόρακας.
   Γιατί δεν μετακομίζεις; Εμείς μετακομίζουμε σε ένα άλλο σπίτι, διότι εδώ που είμαστε εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά ψύλλοι (και κοριοί) και φέτος, μάλιστα σε σημείο που δεν μπορούμε να πάρουμε τα πράγματά μας πριν καθαρίσουν εντελώς από όλα αυτά τα ζωΰφια. Το ξέρω ότι είναι εντελώς παράλογο να αναγκάζεσαι να φεύγεις, αλλά αν δεν βλέπεις άλλη διέξοδο, είναι προτιμότερο. Εξάλλου στα σπίτια μας πρέπει να ξεκουραζόμαστε και όχι και κουραζόμαστε, για να μην πω να τρελαινόμαστε.
   Καλό κουράγιο και keep the spirit up!

 40. Ο/Η ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΑΣ λέει:

  ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΜΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΙΧΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΜΕ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΙΖΟΜΑΙ ΠΟΛΥ.Η ΦΑΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΤΑΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΡΩΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ(ΣΗΜΕΙΩΤΕΩΝ ΑΠΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ. ΣΠΑΣΤΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΝΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΟΥ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ ΚΑΙ ΦΑΤΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΥΜΠΑΙΡΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΟΥ(ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΣΕ ΙΩΣΕΙΣ).ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ. ΔΥΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΧΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ. Η ΦΑΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΗΣΥΧΟΣ! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕς ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΑΙ. ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΟ ΤΣΗΜΗΜΑ ΤΟΥ ΨΥΛΛΟΥ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΑΓΩΣΤΕΣ!!!Υ.γ περιμενω τα αποτελεσματα σε σας.

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλημέρα Στέφανε!
   Σε ευχαριστούμε πολύ για την εξαιρετικά πρωτότυπη πρότασή σου, κι αν τυχόν έχεις οποιαδήποτε άλλη, είναι πάντα ευπρόσδεκτη!

 41. Ο/Η bali λέει:

  μα να φυγω απο δικο μου σπιτι για να παω στο ενοικιο???το τρελο ειναι οτι δεν εχω ζωα…κ με αυτα που τραβαω ουτε θελω να τα βλεπω πλεον :-( δηλαδη πιστευεις δεν θε φυγουν ποτε????????????

 42. Ο/Η Ευκάλυπτος Girl! λέει:

  Καλησπέρα παιδιά.
  Πραγματικά μου φτιάξατε τη διάθεση,δεν είμαι μόνη μου με αυτή τη τρέλα !!! Γελάω… Απόψε γέμισα κυριολεκτικά όλο το σπίτι με πήλινα δοχεία και “καίω” ευκαλυπτέλαιο σα να είναι αρωματικό. Έριξα αρκετές σταγόνες στο πάτωμα σχεδόν σε όλο το σπίτι και αύριο ο πατέρας μου θα ραντίσει όλο το σπίτι με φάρμακο το οποίο προμηθεύτηκε από γεωπόνο. Προφανώς είναι αυτό που χρησιμοποιούν στο ράντισμα οι εταιρίες απολυμάνσεων.

  Θα σας κρατήσω ενήμερους για τα αποτελέσματα καθώς η αποψύλλωση που κάναμε (από εταιρία) πριν απο 3ς εβδομάδες δε βοήθησε τελικά όσο περιμέναμε. Να σημειώσω δε πως έχουμε τέσσερις γάτες…

  • Ο/Η Ιρις λέει:

   περιμενω κι εγω με αγωνια να μας πεις τα αποτελεσματα του ευκαλυπτελαιου, δν ξερω πως ετυχε και εχουμε ενα μπουκαλακι στο ντουλαπι με τα φαρμακα, οποτε λεω να το χρησιμοποιησω!

 43. Ο/Η Πάνος λέει:

  Παιδιά, καλημέρα σας.

  Εγώ μέχρι πολύ πρόσφατα δεν είχα κανένα περιστατικό με ψύλλους, μέχρι και ένα δίμηνο περίπου, όταν ήμουν στο πλοίο, και προφανώς πήδηξαν στις βαλίτσες μου και στα ρούχα μου από τα αφύλακτα ζωντανά που μετακινούν ορισμένοι. Ήταν μια κόλαση. Παρουσίασα και δυο περιπτώσεις σταφυλόκκοκου, και μέχρι τώρα έτρεχα με αλοιφές και αντιβιώσεις. Όμως τώρα μόλις που είμαι στο σπίτι της φίλης μου, η οποία έχει δυο γάτες και η υγεινή δεν θα έλεγα ότι είναι και η υψηλότερη δυνατή, είδα τους ψύλλους face to face, και ξανά με έχουν κατατσιμπήσει, κυρίως στα πόδια, και φοβάμαι μην αρχίσω πάλι τα ίδια. Φυσικά βάζω την αλοιφή Butavate, και μάλλον θα ξαναβάλω και τη Fucicort μήπως και μετριαστεί ο πόνος από νωρίς. Βέβαια, οι ερωτήσεις μου έχουν ως εξής: Επειδή προφανώς θα δοκιμάσω τα συστήματα που προτείνετε, το να ψεκαστώ με διαλυμένο αιθέριο έλαιο λεβάντας ή το να το βάζω σε ορισμένα σημεία αδιάλυτο στο σώμα μου είναι πιο αποτελεσματικό? Θα υπάρξει κάποια αντίδραση με τις προαναφερθείσες αλοιφές? Και επίσης, η δράση της λεβάντας για πόσο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί?

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλημέρα Πάνο,
   δεν γνωρίζω αν υπάρχουν παρενέργειες, αν και από ό,τι ξέρω τα αιθέρια έλαια δεν έχουν. Καλό θα ήταν πάντως να ρωτήσεις ένα φαρμακοποιό.
   Η λεβάντα καλό θα ήταν να ανανεώνεται κάθε μήνα, όσο πιο φρέσκια τόσο πιο δυνατή η δράση της.
   Περαστικά και κουράγιο!

  • Ο/Η angel λέει:

   Γεια σου Πάνο!
   συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντησή μου, αλλά μόλις τελειώσαμε από μία μετακόμιση και επανήλθα στο διαδίκτυο…
   Καλό θα ήταν να ρωτήσεις κάποιο φαρμακοποιό για πιθανή αντίδραση με τις αλοιφές που χρησιμοποιείς, αν και από ό,τι γνωρίζω τα αιθέρια έλαια δεν προκαλούν κάποιο αλλεργικό σοκ. Η λεβάντα καλό θα ήταν να ανανεώνεται κάθε μήνα, εξάλλου ένα βότανο όσο πιο φρέσκο είναι τόσο πιο δυνατή είναι η δράση του.
   Αν μάθεις κάτι καινούριο, πες μας.
   Καλό κουράγιο!

 44. Ο/Η anty λέει:

  καλησπέρα και από μένα!
  συγκατοικώ στο σπίτι μου με τον φίλο μου, τα 3 σκυλιά μας και τα 2 γατιά μας. φιλοξενούνται στην αυλή μας πάνω από 8 γατιά (τα 4 μωράκια).
  Πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με ψύλλους μέσα κ κυρίως έξω απ’το σπίτι (στο μπαλκόνι και στην αυλή). Τα ζωάκια μας κάθε καλοκαίρι ταλαιπωρούνται από τους ψύλλους αλλά με το συστηματικό ψέκασμα (με σπρέυ frontline ή effipro) μία φορά το μήνα, το πρόβλημα κάπως μετριαζόταν. Αλλά πάντα ήταν πάνω στα ζώα! Φέτος έχουν ξεσαλώσει! Βρίσκονται κυρίως έξω, και μόλις βγαίνουμε είτε εμείς, είτε τα ζώα κάνουν επίθεση! Και επειδή έχουν αρχίσει και οι ζέστες αναγκαστικά ανοίγουμε πόρτες και παράθυρα με αποτέλεσμα να μπαίνουν και μέσα! Έχουμε και ξύλινα πατώματα και έχω αρχίσει να φοβάμαι πραγματικά!
  Τα ζώα ψεκάστηκαν προχθές. Για το σπίτι σκεφτόμαστε να πάρουμε το sebacil που είχαμε ξαναχρησιμοποιήσει μια χρονιά προληπτικά, και δεν είχαμε πρόβλημα. Είναι καλό γιατί μπορείς να σφουγγαρίσεις με αυτό τα πατώματα, αλλά και να ψεκάσεις σε γωνίες και γενικά σε δύσκολα μέρη, αλλά μπορείς να ψεκάσεις και τα σκυλιά, και εξωτερικούς χώρους!
  Αυτό με το σαπουνόνερο ακούγεται πολύ καλό και απλό αλλά οι γάτες μου πηγαίνουν παντού, και ειδικά η μία λατρεύει το νερό, οπότε όπου και να βάλω φοβάμαι μην πάνε να το πιούν!
  Επίσης, το άλλο κακό είναι, οτι η ηλεκτρική μας δεν έχει σακούλα μιας χρήσης, αλλά έχει μια μόνιμη σακούλα που όταν γεμίζει την αδειάζουμε.
  Και επίσης, σκεφτόμαστε σοβαρά να πάρουμε σκούπα-ατμοκαθαριστή. Το έχει δοκιμάσει κανείς? Έχει απότέλεσμα?

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλησπέρα anty και συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντησή μου, αλλά το σχόλιό σου είχε μπει στα spam!
   Η αλήθεια είναι ότι φέτος και σε μας το πρόβλημα ήταν οξύτερο, σα να έχουν πάθει ανοσία!
   Αν φοβάσαι μήπως οι γάτες πιούνε το σαπουνόνερο, βάλε λίγο σε ένα μπωλ και έλεγξε αν κάποια από αυτές θα πάει να πιει. Οι δικές μας το πλησίαζαν, αλλά δεν έπιναν από αυτό. Ίσως γίνει το ίδιο με τις δικές σας.
   Η σκούπα-ατμοκαθαριστής είναι πολύ καλή, αν μπορείς αγόρασέ την. Θα δεις αμέσως διαφορά.
   Διάβασε και αυτά γράφονται στα σχόλια, υπάρχουν και αρκετές άλλες καλές λύσεις, ίσως θελήσεις να δοκιμάσεις κάποια.
   Γράψε μας να μας πεις τι κάνατε τελικά και αν καταφέρατε να “νικήσετε”!
   καλό σου βράδυ

 45. Ο/Η Giota λέει:

  Παιδιά βοήθεια!!!Ψύλλοι εχουν κάνει καταληψη στο σπιτι μας, ο πατέρας μου ασχολείται με ζωά και οταν έρχεται στο σπιτι…να !κατι σπυρια τα οποια ειναι και μεγαλα και πολλα! Δεν ειμαι σιγουρη για τις λυσεις που λετε γτ ο,τι κι αν προσπαθησουμε τπτ δεν θα γινει!Παρακαλω αν μπορειτε να μου δώσετε μια μόνιμη και αποτελεσματική λύση! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  • Ο/Η angel λέει:

   Γιώτα μου καλησπέρα!
   Αν ο πατέρας σου δεν παίρνει μέτρα προφύλαξης εκεί που είναι με τα ζώα και στη συνέχεια μπαίνει στο σπίτι, το πρόβλημα θα παραμείνει και θα γίνει οξύτερο. Καλό θα ήταν εκεί που απασχολείται να είναι με ρούχα και παπούτσια ανοικτόχρωμα, ούτως ώστε να μπορεί να βλέπει τι “περπατά” πάνω του, ίσως να τυλίγει με νάυλον σακούλες τα υποδήματά του και στη συνέχεια να τις πετά, να αλλάζει ρούχα – αν είναι δυνατόν πριν μπει στο σπίτι, πάντως σίγουρα να κάνει κάτι διαφορετικό από ό,τι έκανε μέχρι σήμερα.
   Το άρθρο και τα σχόλια που υπάρχουν κάτω από αυτό δίνουν πολλές ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις για τους ψύλλους όταν εμφανισθούν στο σπίτι. Διάβασέ τα προσεκτικά και επέλεξε εσύ τον τρόπο με τον οποίο πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει την περίπτωσή σας. Ωστόσο, σου επαναλαμβάνω ότι αν κάποιος (άνθρωπος ή ζώο) ο οποίος κουβαλά ψύλλους δεν σταματήσει να τους κουβαλά, το πρόβλημα δεν θα λυθεί.
   Αν τυχόν χρειασθείς οποιαδήποτε άλλη βοήθεια, γράψε μας.
   Καλή δύναμη!

 46. Ο/Η μαριαννα λέει:

  γεια σου angel, χαιρομαι πολυ που βρηκα το αρθρο σου, συγχαρητηρια! Και τα σχολια ομως, πολυ διαφωτιστικα! Εχουμε και εμεις προβλημα με τους ψυλλους, και θα ηθελα να ρωτησω για το νερο με τα λεμονια (αυτη τη στιγμη εχω βαλει να βρασουν) Ποση ωρα το αφηνουμε, να παρει μια βραση ας πουμε, και ειναι ετοιμο; Εχω μια γατα αδεσποτη που ομως μας αγαπαει και γεννησε τα μωρα της στο σπιτι μας. Απο τοτε εχω το προβλημα, αν και καταλαβα το λαθος μου, επρεπε να ειχα επαναλαβει τους ψεκασμους ανα 5-6 μερες. Τωρα τα μωρακια της ειναι ενος μηνα, μπορω να τα λουσω κι αυτα με το λεμονονερο, ε; Σκεφτομαι οτι λογικα ειναι οτι πιο φυσικο για κεινα. Και τελος, αραγε εμεις μπορουμε να πασαλειψουμε στο σωμα μας το ιδιο για να μην ανεβαινουν και μας τσιμπανε οι ψυλλοι; Ευχαριστω εκ των προτερων!

  • Ο/Η angel λέει:

   Γεια σου Μαριάννα!
   Το νερό το αφήνεις κανά μισάωρο να βράσει καλά, μετά το αφήνεις να κρυώσει και το χρησιμοποιείς.
   Όσον αφορά τα μωρά, πρόσεξε διότι στη μαμά γάτα δεν της αρέσει να αγγίζουν τα μωρά της. Μάλιστα, αν δεν της αρέσει η μυρωδιά, τα παρατάει. Επίσης, όταν λέμε “λούσιμο” δεν εννοούμε ότι τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα (:)), αλλά βάζουμε λίγο νερό στα χέρια μας και τα “πασαλείβουμε”.
   Το λεμονόνερο όντως βοηθά κι εμάς, εγώ όταν το είχα χρησιμοποιήσει, ήταν πολύ καλό απωθητικό.
   Γράψε μας τι έκανες τελικά και … ευχαριστούμε πολύ και για τα καλά σου λόγια!

 47. Ο/Η Μαριάννα λέει:

  Συγχαρητήρια για το άρθρο, και τα σχόλια επίσης πολύ διαφωτιστικα ! Έχουμε γεμίσει και μεις ψύλλους . Μια γάτα του χωριού που της έριχνα φαΐ μας αγάπησε και μπήκε στην ντούλαπα μας για να γεννήσει τα μωρά της! Τώρα τις εχω στο πλυσταριο, τα μωρά είναι ενός μήνα ακριβώς. Είχα χαλάσει το δωμάτιο όταν γεννήθηκαν τα μωρά αλλά δεν έκανα επαναληπτικους ψεκασμους και γεμίσαμε ξανά. Θα ήθελα να ρωτήσω για το νερό με τα λεμόνια, αρκεί να πάρουν μια καλή βραση και είναι έτοιμο μόλις κρυώσει; χΣκεφτόμουν να ρίξω και στα μωρά, αφού είναι κάτι τοεντελώς φυσικό, και τώρα που έχει περάσει ένας μήνας τα βλέπω που ξυνονται. Θα δω καμιά βελτίωση άραγε ή πρέπει να αγοράσω κάποιο φάρμακο επίσης ; Στο σπίτι εχω ρίξει σπρέι για ερποντα. Τέλος, αν το ίδιο λεμονονερο το βάζουμε στο σώμα μας σαν λοσιον, υπάρχει περίπτωση να μην μας τσιμπάνε ούτε εμάς έως ότου ξεμπερδέψουμε εντελώς; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

  • Ο/Η angel λέει:

   Μαριάννα μου, διάβασε την απάντηση στο προηγούμενο σχόλιο, σε καλύπτει! Πάντως, μην αγοράσεις για τα μωρά κάποιο φάρμακο ακόμα από κτηνίατρο, είναι νωρίς, ίσως ενοχληθεί η μαμά τους…

 48. Ο/Η Μαριάννα λέει:

  αχ νόμιζα ότι δεν είχε καταχωρηθεί το σχόλιο μου και ξανά έγραψα τα ίδια ! Δεν πειράζει, σε υπέρ ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Τελικα το άφησα λιγότερο από μισάωρο να βρασει γιατί δεν ηξερα, αλλά το άφησα πάνω στο μάτι όπως ήταν μέχρι να κρυώσει και έπειτα εστυψα με τα χέρια μου τα λεμόνια να βγάλουν όλο το ζουμί τους και το σουρωσα καλά. Το δοκίμασα και με τα χέρια και με ψεκαστηρα , κυνηγόυσα την γάτα σε όλο το μπάνιο χα χα! Έριξα και λίγο στα μωρά μιας και ούτε αυτα δεν κάθονταν. Σε μένα έβαλα γιατί ένιωθα κάτι να με γαργαλαει , νέα τσίμπηματα πάντως δεν εχω. Αλλά σήμερα βρήκα από δύο νέα τσίμπηματα στα παιδιά, υπάρχει περίπτωση μέσα σε δύο μέρες που πέρασαν απ το ψεκασμα να μην έχουν ψοφησει όλοι ή να σκασαν κιόλας οι νέοι ψύλλοι από τα κουκούλια ; Σήμερα έριξα ξανά στην γάτα μόνο και τα παιδιά μου πριν κοιμηθούν τα “πέρασα” σ’ όλο το σώμα με σκέτο λευκό ξύδι!!!! Πρέπει να ξανά ψεκασω τόσο σύντομα; Αμα αγοράσω ελαιο λεβαντα πώς να το χρησιμοποιήσω, αδιαλυτο; Ή ρίχνουμε σταγόνες σε νερό και ψεκαζουμε; Θα σας κρατάω ενήμερους για τον αγώνα! Και πάλι ευχαριστώ! :)

  • Ο/Η angel λέει:

   Έπρεπε να σε προειδοποιήσω ότι μπορεί να μην είναι εύκολο να τους πασαλείψεις, οι δικοί μου περιέργως την πρώτη φορά κάθισαν και φαινόταν να τους αρέσει…
   Οι ψύλλοι δεν εξαφανίζονται εύκολα. Τα αυγά έχουν έναν κύκλο 15-20 ημερών, οπότε είναι πολύ πιθανό να εξαφανίσθηκαν οι μεγάλοι αλλά να παρέμειναν τα αυγά τα οποία βγάζουν νέα έντομα. Επίσης, τα αυγά μπορούν να μείνουν “ανενεργα” για 7 χρόνια (!!!)… Οπότε, βάλε ξανά.
   Το αιθέριο έλαιο άμα το χρησιμοποιήσεις αδιάλυτο είναι πιο δυνατό, αλλά θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι! Αραίωσέ το σε νερό και ψέκασε.
   να’σαι καλά και καλό σου βράδυ

 49. Ο/Η Πόππυ λέει:

  Καλησπέρα σας .μόλις γύρισα από το Νοσοκομείο της πόλης μας . εδώ και μια εβδομάδα αισθάνομαι σαν να περνάω ιλαρά , ανεμοβλογιά ή /και ευλογιά .Από το τελευταίο μπορείτε εύκολα να νιώστε την ψυχολογία μου . Κάθε χρόνο τέτοια εποχή αισθάνομαι ιδιαίτερα άβολα προσπαθώντας να εξηγήσω πως είμαι ¨γλυκοαίματη¨και ελκύω ως άλλος μαγνήτης τα κουνούπια ! Πρώτη φορά εφέτος όμως πραγματικά φοβήθηκα γιατί τα σπυριά ήσαν σαν βραχιόλια μαργαριταρένια ( ω πόσον ποιητικον !) γύρω από τους αστραγάλους και τα μπράτσα μου . Αισθανόμουν τη φαγούρα αλλά ποτέ δεν προλάβαινα να δω το ΄κουνούπι¨που εκ των πραγμάτων είναι γρηγορότερο εμού . Το μέγιστο πρόβλημα είναι πως μένουμε σε μια υπέροχη μεζονέτα με 2 στρέμματα κήπο και δέντρα , και τρεις …σωματοφύλακες , έναν κατάμαυρο Βέλγικο Λύκο και δυο σκυλίτσες αγνώστων γονέων που μας άφησαν στην πόρτα μας .
  Δίχως ίχνος έπαρσης ομολογώ πως ανήκουμε σε γνωστή οικογένεια της πόλης και μου έιναι πραγματικά πολύ δύσκολο να μάθει η σύμπασα πόλη πως είμαι ΄ψυλλιασμένη¨! Μην αναρωτηθείτε για ιατρικό απόρρητο !
  Το χειρότερο μετα το πρώτο σοκ έιναι όλος αυτό ο Γολγοθάς πο με περιμένει και μάλιστα απόόσα μαθαίνω έντρομη μέχρι τώρα , δίχως σίγουρα αποτελέσματα . Το σπίτι μου είναι πάντα καθαρό , η χλωρίνη είναι το προσωπικό του άρωμα , αλλά ειλικρινά είμαι πανικόβλητη ! Πίστευα πως οι αμπούλες που βάζαμε στα σκυλιά μας ήσαν απλώς προληπτικές και πως οι ψύλλοι έιναι έιδος εξαλειφθέν από του Α παγκοσμίου !!Παρακαλώ βοηθήστε με εξηγώντας μου καλύτερα τον τρόπο με επάλειψη αιθερίων ελαίων . Η καθαριότητα έτσι κι αλλιώς συγκατοικεί , και ναι , αν έχετε απορία όλα περνούν από τα δικά μου χέρια δίχως ίχνος βοήθειας χείρας αλλοδαπής !
  Βοήθεια

  • Ο/Η angel λέει:

   Πόππυ καλησπέρα,
   αρχικά θα πρέπει να σου πω ότι το να έχει κάποιος ψύλλους στο σπίτι του δεν φέρνει την καταστροφή, οπότε ψυχραιμία! Επιπροσθέτως, το ότι το σπίτι σου είναι καθαρό δεν συνεπάγεται ότι δεν θα εισέλθουν σε αυτό ψύλλοι. Οι ψύλλοι ουδέποτε εξαλείφθηκαν και τα τελευταία χρόνια μάλιστα σε πολλές περιοχές η εμφάνισή τους έχει πάρει μορφή “μάστιγας”. Προχθές μία φίλη μου βρήκε στο επίσης πεντακάθαρο σπίτι ψύλλους, που ήταν στην έρμη τη γάτα της, από την οποία έβγαλε πάνω από 50 ψύλλους!!!! Το κακόμοιρο το ζωάκι ήταν πραγματικά για κλάματα.
   Όσον αφορά τα αιθέρια έλαια, πρέπει πάντα να τα διαλύεις σε νερό. Στο άρθρο προτείνουμε να ραντίσεις ένα μαντήλι ή μία μπαντάνα και να το/τη φορέσεις. Θα μπορούσες αντίστοιχο “ράντισμα” να κάνεις σε διάφορα σημεία του σπιτιού, ξεκινώντας ενδεχομένως από τους χώρους στους οποίους έχεις εντοπίσει κάποιο έντομο. Τα ζώα-”σωματοφύλακες” μπαίνουν στο σπίτι σου ή είναι μόνο στον περιβάλλοντα χώρο; Ποιος ασχολείται μαζί τους; Εσύ ή και κάποιος άλλος που έχει πρόσβαση στο σπίτι; Κάνω τις ερωτήσεις αυτές, διότι ίσως θα πρέπει να ψεκάζεστε πριν την είσοδό σας μέσα.
   Πέραν των “teatree αιθέριο έλαιο, ευκαλυπτέλαιο, citronella, αιθέριο έλαιο λεβάντας ή γερανιού” που αναφέρονται στο άρθρο, πολύ καλό είναι επίσης το αιθέριο έλαιο μέντας, καθώς και του λεμονόχορτου. Αν τυχόν χρειάζεσαι περαιτέρω πληροφορίες, γράψε μας.
   Καλό σου βράδυ

 50. Ο/Η Πόππυ λέει:

  Συγγνώμη που δεν τα καταφέρνω καλά με τα κομπιούτερ γιατί νομίζω πως έγραψα δυο φορές τα ίδια λόγια . Η έκκληση για βοήθεια όμως ισχύει .Παρακαλώ .

 51. Ο/Η Πόππυ λέει:

  παρακαλώ με άκουσε κάποιος ?

 52. Ο/Η Πόππυ λέει:

  Καλημέρα πολύτιμε άγγελε ! τελικά δεν ήταν και τοσο hi tech το όλο θέμα μου , έτσι ?
  λοιπόν επι του προκειμένου . Τα σκυλιά βρίσκονται έξω από το σπίτι στον δικό τους προσωπικο χωρο (!) των 1,5 σττρεμάτων. Φυσικά και είναι πολλές οι φορές που τα χαίδεύουν τόσο ο σύζυγος μα και τα παιδιά μου – 20 και 22 ετών αντίστοιχα , δίχως όμως ποτέ να παρουσιάσουν κάποιο σύμπτωμα . Αντίθετα εγώ που από καιρού εις καιρόν μόνο τα αγκαλιάζω και τα ταχταρίζω – πλην του λύκου εννοείται- και πάντα αφού αλλάξω ρούχα στο υπόγειο πριν ανέβω στους κυρίους χώρους του σπιτιού , εγώ και μόνον εγώ υποφέρω , σας έχω ήδη αναφέρει πως ενώ από 6 χρόνια που τους εντάξαμε στην οικογένειά μας εμφάνιζα σπυριά , μόνο εφέτος υποπτεύθηκα κάτι άλλο και για αυτό και οδηγήθηκα στο Νοσοκομείο της πόλης μας .Επειδή είναι πολλοί οι συμπάσχοντες και έυκολα αυθυποβάλομαι με ό,τι διαβάζω παρακαλώ πολύ να μου επαναλάβετε τη σύνθεση του το διαλυματος των αιθερίων ελαίων που μπορώ ως κολώνια να υποθέσω να φορώ και ατην εργασία μου . Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν ο ατμοκαθαριστής έχει αποτέλεσμα και φυσικά αν βγάζοντας τα χαλιά θα είναι ωφέλιμο . Και οι εταιρείες απεντόμωσης ? Τώρα έχω ξεκινήσει από το πλήρες άδειασμα και καθαριότητα της κρεββατοκάμαράς μου και αύριο , πρώτα ο Θεός , συνεχίζω με των αγοριών .
  Να είστε σίγουρη πως από εχθές είμαι το πικάντικο σχόλιο μεταξύ τυρού και οίνου !!
  και πάλι ευχαριστώ πολύ

  • Ο/Η angel λέει:

   Πόππυ καλημέρα!
   Το μόνο που μπορώ να σκεφθώ είναι πως έχεις κάποιου είδους μεγαλύτερη ευαισθησία συγκριτικά με τον άνδρα και τα παιδιά σου. Πριν αρκετά χρόνια στην υπηρεσία όπου εργάζομαι ήταν μία κοπέλα η οποία ήταν η μοναδική η οποία γέμιζε σπυράκια από αντίστοιχα τσιμπήματα και πραγματικά είχε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ μέχρι να εξαφανισθούν πλήρως. Παρέβαλέ το με τα τσιμπήματα των κουνουπιών, σε μία παρέα άλλους τους προσπερνούν, ενώ κάποιοι άλλοι είναι πιο “γλυκοαίματοι” και … υποφέρουν!
   Το μείγμα με το οποίο μπορείς είτε να εμποτίσεις κάποιο μαντήλι είτε να το φοράς εν είδει “αρώματος” είναι 6-7 σταγόνες από teatree αιθέριο έλαιο, ευκαλυπτέλαιο, citronella και αιθέριο έλαιο λεβάντας ή γερανιού διαλυμένες σε μία κούπα νερό. Ανακατεύεις καλά και είσαι έτοιμη!
   αυτά προς το παρόν. Αν χρειασθείς ο,τιδήποτε άλλο, πες μου!
   Καλό Σαββατοκύριακο!

   • Ο/Η Πόππυ λέει:

    Αγαπημένε μου εν δυνάμει και εν πράξει άγγελε , σου στέλνω την καλημέρα μου . Σου έγραψα πάλι την Τρίτη που μας πέρασε αλλά πάλι κάτι δεν έκανα σωστά . Ας είναι , κάθε εμπόδιο για καλό .
    Εκείνο που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι πως αφού έκανα μια πλήρη καθαριότητα στο σπίτι , χρησιμοποίησα ατμοκαθαριστή και πάλι αμπούλες για τα ζώα που όμως όσοι τις αγοράζουν γνωρίζουν πως είναι ακριβές πολύ και ας μην ξεχνούμε πως υπάρχουν άλλοι που δεν έχουν τα απαραίτητα .
    Θα ανατρέξω σε άλλους πριν από εμένα παθόντες και θα φτιάξω οικολογικό διάλυμα ψεκασμού , όσο για το …προσωπικό μου άρωμα , θα σε κούραζα ακόμη λίγο αν μου πρότεινες πιο συγκεκριμένες αναλογίες ?
    Τελειώνω με ετούτο , όταν βρεθούμε σε μία σκοτεινή σήραγγα μακάρι να βρίσκεται ένας άγγελος να μας τραβάει από το χέρι και να μας βοηθά να βγούμε από τον πανικό , ας είναι και εν δυνάμει . ( Ίσως να είναι και εν πράξει .)
    Σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες μαζί μου και πάντα θα σου είμαι υπόχρεη για τα ευήκοα ώτα σου .
    κ
    Καλημέρα , πάντα να καλονυχτώνεσαι , πάντα να καλοξημερώνεσαι .

    • Ο/Η angel λέει:

     Καλημέρα σου Πόππυ!
     Συγγνώμη για την καθυστέρηση να σου απαντήσω, αλλά προέκυψε ένα σοβαρό θέμα με το χέρι μου και μου απαγορεύτηκε να κάνω ο,τιδήποτε σχετίζεται με τον υπολογιστή. Είσαι η πρώτη που απαντώ μετά από πολύ καιρό…
     Ως προς τις αναλογίες βάλε σε 100ml νερό 6-7 σταγόνες από τα αιθέρια έλαια που σου έγραψα στα προηγούμενα σχόλια. Αν είναι λίγο περισσότερο ή λιγότερο δεν πειράζει.
     Αυτό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόσο στους σκύλους όσο και στο σπίτι είναι διατομική γη ή γη διατόμων. Πρόκειται για μία σκόνη σαν ταλκ, την οποία τη χρησιμοποιούν για την απομάκρυνση παρασίτων όπως οι ψύλλοι (για παράδειγμα τη ρίχνουν σε σιτηρά, κρασί, κλπ.). Μπορείς να την προμηθευτείς από μαγαζί με γεωργικά/αγροτικά είδη, τα 150 γραμμάρια στοιχίζουν στην Ελλάδα γύρω στα 5-7 ευρώ, ανάλογα με το κατάστημα.
     Ελπίζω όλα να είναι καλά και μιας και ξανάπιασα το πληκτρολόγιο, γράψε μου
     καλή σου ημέρα!

 53. Ο/Η Αλεξανδρα λέει:

  angel εγω μολις εφαρμοσα το πανι με το αιθερεο ελαιο λεβαντας και σε εμενα και στον γατη μου με ενα δικο του πανακι πειραζει? ???
  Σε παρακαλω απαντησε μου :-)

  • Ο/Η angel λέει:

   Αλεξάνδρα καλημέρα!
   Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι δοσολογία έβαλες; Είναι σημαντικό, διότι τα ζώα δεν αντέχουν την έντονη μυρωδιά των αιθέριων ελαίων, οπότε βάζουμε συνήθως αρχικά μία σταγόνα αιθέριου ελαίου και αν το πρόβλημα παραμένει τότε βάζουμε δύο σταγόνες.
   Επίσης, θα ήταν καλύτερο αντί για λεβάντα να χρησιμοποιήσεις αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου.

 54. Ο/Η Αλεξανδρα λέει:

  σε ενα μπολ εβαλα περιπου 100 ml νερο και 3 σταγονες αιθεριο ελαιο λεβαντας εκει βουτηξα τα δυο πρωτα πανια εμενα και της αδερφης μου και μετα του γατη μου

  • Ο/Η angel λέει:

   Η αναλογία είναι καλή Αλεξάνδρα, απλά έχε τον νου σου στη συμπεριφορά του γατιού, ορισμένα ζώα παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις

 55. Ο/Η Αλεξανδρα λέει:

  θελω να σε ρωτησω το κολπο με την σαπουναδα σε πιο δωματιο να το κανω και τι χρωμα λαμπας πρεπει να εχει , εχει σημασια?

  • Ο/Η angel λέει:

   Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε όποιον χώρο θέλεις. Μέχρι σήμερα δεν έχω κάνει κάποια διάκριση στο είδος της λάμπας (απλή ή οικονομίας, ψυχρό ή κίτρινο φως κλπ.). Επίσης αν δεν θέλεις να έχεις φως ανοικτό, μπορείς να βάλεις το μπολάκι με το νερό σε σημείο που το βλέπει ο ήλιος, είναι εξίσου αποτελεσματικός!

 56. Ο/Η Aλεξανδρα λέει:

  γεια σου και παλι angel θελω να σε ρωτισω τι μπορω να κανω ???
  Με εχει τσιμπησει ενας ψυλος στο αυτι μου και φοβαμαι να μην συνεχιστει τι μπορώ να κάνω ???

  • Ο/Η angel λέει:

   Αλεξάνδρα μου καλημέρα!
   Είσαι σίγουρη ότι είναι τσίμπημα ψύλλου και όχι κουνουπιού; Οι ψύλλοι σπάνια φθάνουν τόσο ψηλά…

 57. Ο/Η Πόππυ λέει:

  Αλεξάνδρα πάλι δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σου , μου αρκεί που με άκουσες .
  Σε ευχαριστώ και πάλι .

 58. Ο/Η Kwnstadina λέει:

  Γεια σας κ απο εμενα εχουμε προβλημα κ εμεις με τους ψυλους σκωτοσαμε 3 σημερα. Δεν εχουμε ζωακια και βασικα μολις μετακομισαμε στο σπιτι με τους ψυλους.. με εχουν φαει, αλλα το θεμα μου ειναι ο μικρος μου 1 ετους. Μπορω να του βαλω αιθεριο ελαιο πανω του να τον πατσαλιψω λιγο…????????????σος

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλημέρα Κωνσταντίνα!
   Οι ψύλλοι μάλλον θα υπήρχαν πριν, δεν χρειάζεται να έχετε ζώα στο σπίτι. Όσον αφορά τον γιόκα σου, μπορείς να του βάλεις αιθέριο έλαιο, αλλά πρέπει να το διαλύσεις σε νερό. Βάζεις 6-7 σταγόνες διαλυμένες σε μία κούπα νερό, ανακατατεύεις καλά και είναι έτοιμο.
   Μην απογοητεύεσαι, θέλει ψυχραιμία!

 59. Ο/Η φρυνη λέει:

  καλησπερα ειμαι και εγω σε πανικο .εδω και τεσσερις μερες εχω γινει και εγω ‘σουρωτηρι’ απο τα τσιμπηματα ψυλλων.Σημερα ψεκασαμε με ενα εντομοκτονο αλλα φοβαμαι οτι απο εκει που καθαριζω θα ξαναπετανε παλι στα καθαρα. ηθελα να σας ρωτησω επειδη εχω ατμοκαθαριστη θα γινει τιποτα ? γιατι παρολο που εχω βαλει πιατακι με σαπουναδα δεν βλεπω ζωυφια? ουτε και πανω μου βλεπω αλλα τα σπυρια αυξανονται με τρελλο ρυθμο

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλή σου ημέρα Φρύνη!
   Άσε τον πανικό και τα εντομοκτόνα και πήγαινε σε ένα κατάστημα με αγροτικά είδη και ζήτησε διατομική γη (ή γη διατόμων). Αν διαβάσεις στα σχόλια θα δεις ότι είναι μη τοξική και αφού την απλώσεις (μοιάζει με ταλκ) θα δεις άμεσα αποτελέσματα!
   Τρέχα! Και καλή επιτυχία!

   • Ο/Η φρυνη λέει:

    σ ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση,αλλα που μπορω να ριξω αυτο το ταλκ (γη διατομων ) σε ολο το σπιτι,κρεββατια χαλια επιπλα ?? και ποσο πρεπει να το αφησω ?σ ευχαριστω και παλι καλο σου βραδυ.

    • Ο/Η angel λέει:

     Μπορείς να τη ρίξεις παντού ανεπιφύλακτα και να το αφήσεις 1-2 ημέρες (προσωπικά την είχα αφήσει μία εβδομάδα, αλλά ήμουν υπερβολική!). Καλό θα ήταν – σε περίπτωση που έχεις τυχόν αλλεργίες – όταν τη ρίχνεις να φοράς μία μάσκα (ή ένα μαντήλι), αν και εγώ δεν έχω φορέσει ποτέ. Αφού περάσει το χρονικό διάστημα που θέλεις να το αφήσεις, καθαρίζεις με την ηλεκτρική σκούπα, σφουγγαρίζεις και το πρόβλημα έχει λυθεί.
     Γράψε μας να μας πεις τι έγινε!

   • Ο/Η Τάσος λέει:

    Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω , μας μπήκαν ψύλλοι στ’ αυτιά μας !! από το γεγονός ότι στα σεντόνια μας βρίσκομε κάτι στιγματάκια σκούρα-καφέ και δεν ξέρουμε από τι προέρχονται. Κάπου κάπου αισθανόμεθα κάποια φαγούρα στο σώμα μας αλλά όχι τόσο έντονη και χωρίς να μας αφήνει σημάδια. Τι να συμβαίνει άραγε; Κάποια μέρα βρήκαμε ενα μικροσκοπικό έντομο που έκανε πηδηματάκια σαν οι ψύλλοι αλλά δε μας φάνηκε να είναι ψύλλος.

    • Ο/Η angel λέει:

     Καλημέρα Τάσο!
     Καλά σας “μπήκαν” ψύλλοι στα αυτιά, εύχομαι να παραμείνει μεταφορικό… Έχετε τσιμπήματα και πώς είναι; Μήπως δεν είναι ψύλλοι αλλά κοριοί; Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο σχετικό άρθρο.
     Ελπίζω όλα να πάνε καλά!

 60. Ο/Η xorxe giorgos λέει:

  μπραβο σου angel ωραιες συμβουλες…Στις 1 του σεπτεμβρη πηγα στο σπιτι του θειου μου απο την πρωτη μερα ξεκινισαν τα γνωστα σημαδια οπως ειπαν η παραπανω μεχρι να καταλαβω τι ειναι και να συγουρευτω περασε μια εβδομαδα,εκατσα ενα μηνα στο σπιτι του θειου δεν αντεξα εχασα τον υπνο μου αλλα το χειροτερο σεναριο που σκεφτομουνα συνεχεια εγινε ,πιο?Δυστιχος τα μετεφερα στο τοπο της μονιμης κατοικιας μου ενα δραμα εως τωρα η αληθεια ειναι οτι τα αισθανομαι ακομα αλλα οχι σε τετοιο βαθμο οπως πριν εχω δοκιμασει αρκετα πραγματα απο ολλα αυτα που αναφερατε ολλοι σας,θελω να μου πεις πως να χρησιμοποιησω την (γη διατόμων) σε χαλι που εχω στο δωματιο και σε πλακακι στο υπολοιπο σπιτι ευχαριστω

  • Ο/Η angel λέει:

   Ευχαριστώ πολύ Γιώργο για τα καλά σου λόγια.
   Η γη διατόμων μοιάζει με ταλκ. Στα καταστήματα με γεωργικά είδη πουλιέται σε συσκευασίες των 125-150ml, οι οποίες μοιάζουν με τις αντίστοιχες των ταλκ, δηλ. έχουν πάνω μικρές τρυπούλες για να μπορείς να το “ραντίσεις” εκεί που θες. Ένας άλλος τρόπος είναι να αγοράσεις από το φαρμακείο ένα … κλύσμα (μη γελάς), να το γεμίσεις με διατομική γη και να το χρησιμοποιήσεις ως φυσητήρι για να τη ρίξεις όπου θες, χαλί, πλακάκια, ακόμα και στο στρώμα που κοιμάσαι. Καλό θα ήταν όταν τη ρίχνεις να φοράς μία μάσκα, διότι σε μερικούς ανθρώπους δημιουργεί καταρροή ή φτέρνισμα (προσωπικά δεν φορώ, ποτέ δεν μου δημιούργησε πρόβλημα).
   Αν τυχόν χρειαστείς οποιαδήποτε άλλη βοήθεια ή μάθεις εσύ κάτι άλλο, μπορείς να το μοιραστείς μαζί μας ανά πάσα στιγμή.
   Καλό σου Σαββατοκύριακο!

 61. Ο/Η φρυνη λέει:

  kαλησπερα angel σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου .οσον αφορα την διατομικη γη την εριξα πανω στα χαλια και στο πατωμα,ομως μεσα στοδωματιο υπαρχουν ενω σωρο πραγματα απο κουτια αποθηκευσης παπουτσιων μεχρι επιπλα ανοικτα που εχουν διαφορα φακελλα εγγραφων οπως και υλικων χειροτεχνιας. Φοβαμαι μηπως εχουν κανει καταληψη και εκει διοτι ενω ειχα ηρεμησει για 2 μερες εχτες βρηκα νεα τσιμπιματα στα ποδια.τι να κανω ειναι αδυνατον να ραντισω παντου την σκονη και μια τελευταια ερωτηση μεχρι ποιο υψος πρεπει να ριξω την σκονη σε πραγματα ? σ ευχαριστω παραπαραπαρα πολυ καλο σου βραδυ!!!

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλησπέρα σου κι εσένα Φρύνη!
   Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ, ιδίως με τα βιβλία, τις σημειώσεις μου και τα κουτιά με τα υλικά κατασκευών…. Η κατάσταση ήταν πραγματικά δραματική, διότι εγώ έχω στο σπίτι και τέσσερα γατιά, οπότε έπρεπε να διασφαλίσω ότι δεν θα μεταφέρονταν και από τα ζώα! Αυτό που θα προτείνω, αν και θέλει πολλή υπομονή, γερά νεύρα και πίστωση χρόνου (προσωπικού σου χρόνου εννοώ) είναι να τοποθετήσεις ό,τι έχεις κάπου ψηλά (για παράδειγμα εγώ έβαλα βιβλία και υλικά πάνω σε γραφείο, τραπέζια κλπ.), αφού πρώτα έχεις όμως διασφαλίσει ότι τα αντικείμενα αυτά είναι ΚΑΘΑΡΑ από τυχόν ζωΰφια. Αυτό είναι που θέλει την ατελείωτη υπομονή. Όταν το κάνεις αυτό, καλό θα ήταν να φοράς λευκά ρούχα, ούτως ώστε να μπορείς να ελέγξεις αν εμφανισθεί κάποιος ανεπιθύμητος ψύλλος! Εγώ κυκλοφορούσα για πάνω από δύο μήνες μέσα στο σπίτι ντυμένη πατόκορφα στα άσπρα σαν τον εσώκλειστο σε ίδρυμα!!!
   Όσον αφορά το ύψος που αναφέρεις, μάλλον ρωτάς από ποιο ύψος ρίχνεις τη σκόνη, σωστά; Εγώ τη ρίχνω από ύψος περίπου μισού μέτρου, ίσως και πιο λίγο. Αν θες, μπορείς αφού τη ρίξεις να πάρεις ένα βουρτσάκι και να την απλώσεις ομοιόμορφα στην επιφάνεια.
   Μου κάνει πάντως εντύπωση, διότι το φθινόπωρο δεν είναι περίοδος έξαρσης, ίσα-ίσα.
   Καλό κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα!

 62. Ο/Η φρυνη λέει:

  καλησπερα angelσ ευχαριστω για τις πληροφοριες,οσο για τα λευκα ρουχα δεν χρειαζεται μαλλον να φορεσω γιατι τους καταλαβαινω απο τα τσιμπιματα.Οσο για το υψος εννοουσα επειδη εχω ραφια ανοικτα δηλ.χωρις πορτακι και τοποθετω εκει διαφορα κουτια οπως πχ τα καλα παπουτσια ηθελα να ξερω αν μπορω να ραντισω με την σκονη και πανω σε παπουτσια η αλλα αντικειμενα και μεχρι τι υψος επιπλων.(εννοω μπορω να ριξω πανω σε κομοδινα?)Παντως εδω και λιγες μερες πρεπει να εχουμε ηρεμησει γιατι δεν αισθανομαι τσιμπιματα.Φοβαμαι μηπως ξαναγυρισουν.Ποτε νομιζεις οτι ξαναπρεπει να βαλω σκονη? εχω πανικοβληθει απο τα διαφορα σχολια που λενε οτι δεν εξολοθρευονται και οτι εμφανιζονται ξανα και ξανα .Ομεγαλος φοβος μου επειδη πηγαινουμε και στο εξοχικο μηπως τα μεταφερω και εκει …αν δεν τα εχω παει ηδη.σ ευχαριστω για την υπομονη σου να με ακους καλο σου βραδυ!!!!!

  • Ο/Η angel λέει:

   Φρύνη μου, τα λευκά ρούχα είναι για να μπορείς την ώρα που είναι πάνω σου να τους … εξολοθρεύσεις!
   Μπορείς να ρίξεις άφοβα στα ράφια και τα κομοδίνα. Επίσης, εγώ έριξα και σε παπούτσια, καθώς και σε ρούχα, τα οποία όμως στη συνέχεια τα έπλυνα. Τα παπούτσια απλά τα καθάρισα με την ηλεκτρική και ένα σφουγγαράκι.
   Αφού αφήσεις τη σκόνη να δράσει κανά δυο μέρες, καθάρισε και δες τι αποτέλεσμα είχε. Εγώ μετά τη μία εβδομάδα ξανάριξα, αλλά, όπως σου ξανάπα, είχα εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα. Και στη συνέχεια έριξα μετά από 15 ημέρες. Τώρα πλέον τρίβω μόνο τη γούνα των γάτων προληπτικά. Αλλά μπαίνει και χειμώνας, το οποίο σημαίνει ότι οι ψύλλοι υποχωρούνε, η έξαρση του φαινομένου ξεκινά γύρω στις αρχές της άνοιξης…
   Αν νομίζεις ότι στο εξοχικό σας υπάρχει περίπτωση να έχετε ζωΰφια, ρίξε κι εκεί, διότι όσο κι αν καθαρίζεις το σπίτι σου, αν εξακολουθήσεις να τους μεταφέρεις, το πρόβλημα θα παραμείνει.
   Καλό βράδυ και ηρεμία!

 63. Ο/Η xorxe giorgos λέει:

  angel εσενα ποσο καιρο σου πηρε να εξαφανηστουν εντελως,σε εμενα δε ξερω τι γινεται στην αρχη οπως ειπα με ειχαν γαζωσει τωρα τα νιωθο να περπαταν και να τσιμπανε κυριος οταν παω να ξαπλωσο ,και αυτοι τι φαγουρα απο το τσιμπιμα στο μηνα να την ενιωσα 5 φορες ειμαι σε καλο δρομο?αλλα και να μην τσιμπανε τα νιωθο να περπατανε και δε φενονται…Κατι τελευταιο για τη (γη διατόμων) ποσο καιρο την αφηνουμε στο χαλι και επισεις μου λες μπορεις να ραντησεις ειναι σαν ταλκ δηλαδη μπορω να το βαλω σε μπουκαλακι σπρει ?ευχαριστω

  • Ο/Η angel λέει:

   Γιώργο καλημέρα και συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντησή μου!
   Μου πήρε αρκετό καιρό (σχεδόν μήνα) για να εξαφανισθούν τελείως, αλλά δεν είχα δοκιμάσει ακόμα γη διατόμων. Η διατομική γη, πράγματι, είναι σαν ταλκ. Αν νομίζεις ότι μπορείς να την “ψεκάσεις” από μπουκαλάκι σπρέι, δοκίμασέ το. Εγώ χρησιμοποίησα τη δική της συσκευασία.
   Για να τους δεις, πρέπει να είσαι αποκλειστικά προσηλωμένος στο “κυνήγι του ψύλλου”, το οποίο μπορεί να σε τρελάνει. Εγώ γι’αυτό τον λόγο, όπως αναφέρω και στα σχόλια, πέρυσι ντύθηκα με λευκά ρούχα (ακόμα και λευκές παντόφλες φορούσα), προκειμένου να μπορώ να ελέγξω αν ανεβαίνουν (που ανέβαιναν!) στα πόδια μου. Θέλει πολύ υπομονή…
   Καλά κουράγια, ελπίζω από τη στιγμή που έστειλες το μήνυμα μέχρι σήμερα το πρόβλημα να έχει εξαλειφθεί!

 64. Ο/Η xorxe giorgos λέει:

  ειδα σε διαφημηση τωρα Allerg-Stop Spray 250ml στα φαρμακια πρεπει να ειναι γυρω στα 15 ευρω
  λεει το πρωτο Βιοκτόνο απωθητικό σπρέυ ακάρεων, κοριών & ψύλλων σε στρώματα, μαξιλάρια, κουβέρτες, χαλιά, παπλώματα κ.λ.π

 65. Ο/Η φρυνη λέει:

  Kalhmera Angelδυστυχως μετα ενα μηνα παλι βρισκομαι στο ιδιο σημειο νομιζω.Παρολο που ψεκασα και με εντομοκτονα εχτες καθως εβαλα και αναψα μια ηλεκτρικη κουβερτα πανω στο στρωμα με εκαναν παλι σουρωτηρι. Τωρα θα ψεκασω παλι με διατομικη γη το στρωμα. Θελω να σε ρωτησω εαν ριξω την σκονη πανω στο στρωμα και στρωσω απο πανω 2 σεντονια ειναι ασφαλες για την αναπνοη οταν κοιμομαστε πανω ?? και μετα ποσες μερες να το καθαρισω με την σκουπα ??

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλημέρα Φρύνη,
   το ψέκασμα με τα εντομοκτόνα το μόνο που κάνει είναι να δηλητηριάζει τον αέρα του σπιτιού σου. Ρίξε διατομική γη. Κι εγώ την είχα αφήσει στο στρώμα 2-3 ημέρες, είχα κάνει ακριβώς το ίδιο με αυτό που αναφέρεις, δηλαδή έβαλα από πάνω δυο σεντόνια παραπάνω. Προσωπικά δεν με ενόχλησε στην αναπνοή, αλλά αν έχεις την παραμικρή υπόνοια αλλεργίας, μήπως να κοιμόσασταν σε κάποιο καναπέ;
   Καλά κουράγια!

 66. Ο/Η φρυνη λέει:

  S ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Φρυνη απο τον φοβο μου δεν εχω σκουπισει ακομα ουτε το στρωμα ουτε τα χαλια εχω αφησει την σκονη διασπαρτη παντου.Αν και φοβαμαι να βαλω παλι την ηλεκτρικη κουβερτα γιατι υποψιαζομαι οτι με την ζεστη θα μου ξαναεμφανιστουν.Καλο απογευμα!!!

 67. Ο/Η ΕΛΕΝΗ λέει:

  EXΩ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΥΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΒΓΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΚΗ.ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΕ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ?

 68. Ο/Η vicky λέει:

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ. ΕΧΩ ΒΕΒΑΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ , ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ. ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΑ ΕΝΑΝ ΨΥΛΛΟ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΙ ΗΤΑΝ. ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΜΗ ΕΦΕΡΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΛΛΟΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΟΥ ΑΠΕΞΩ. ΜΕΝΩ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΩΣΑΜΕ ΕΚΕΙ. ΒΕΒΑΙΑ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΗΚΕ ΑΠ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ, ΔΙΟΤΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΑ ΤΑ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΝΤΟΜΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΩ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ. Η ΛΕΒΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ? ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ.

  • Ο/Η angel λέει:

   Βίκυ καλησπέρα,
   η λεβάντα στο μπαλκόνι είναι πράγματι αποτελεσματική. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις ωστόσο είναι να αγοράσεις από ένα κατάστημα αγροτικών προϊόντων διατομική γη (βλ. και στα παραπάνω σχόλια) και να ρίξεις λίγο περιμετρικά των εισόδων και όπου αλλού νομίζεις, όπως στο μπαλκόνι σου για παράδειγμα. Προσπάθησε να αποφύγεις την απεντόμωση, κυρίως για να μην εισπνεύσεις και άλλα τοξικά. Εμείς που αναγκαστήκαμε να κάνουμε είχαμε τεράστιο πρόβλημα και όχι μόνο έναν ψύλλο, μιλάμε για ένα βήμα τη φορά και πάνω από 20 ψύλλοι στο κάθε πόδι! Και σε σπίτι το οποίο ήταν ουσιαστικά εκτροφείο παρασίτων από μόνο του!
   καλό σου βράδυ

 69. Ο/Η Πόππυ λέει:

  Angel καλημέρα !! Να που τα λέμε και πάλι μετά από έναν χρόνο . Εφέτος ξεκινήσαμε νωρίτερα και με γνώση πια , τον πόλεμο . Θεωρήσαμε πως έπειτα από τους περυσινούς πανηγυρισμούς όλα θα ήσαν παρελθόν . Να που όμως άρχισαν δυο απανωτά δαγκώματα – σε εμένα μιλώ , τα 3 σκυλιά μας έχουν ό,τι χρειάζεται για την προστασία τους . Έτσι
  1. Προμηθεύτηκα αιθέρια έλαια λεβάντας για εμένα , ευκαλύπτου , σιτρονέλλας , teatree και λεμονόχορτου για τα σκυλιά .
  2.Τα χαλιά στην ταράτσα πασπαλίστηκαν με γη διατόμων
  3.Τίναγμα στρωμάτων και ήλιος
  4.Ατμοκαθαρισμός στα σαλόνια .
  Ελπίζω πριν υποφέρω όπως πέρυσι να πω ¨Νενικήκαμεν΄!!

  • Ο/Η angel λέει:

   Πόππυ μου καλημέρα φωτεινή και γιορτινή, τολμώ να πω!
   Μπράβο, χίλια μπράβο!!! Και μόνο το γεγονός ότι ήσασταν ενήμεροι και δράσατε έγκαιρα είναι το ήμισυ του παντός. Η επανεμφάνιση θα υπάρχει κάθε χρόνο, δυστυχώς, αλλά μπορείς να προβλέψεις περίπου πότε θα γίνει και τι πρέπει να κάνεις. Η διατομική γη κάνει θαύματα, εμείς τη βάζουμε πλέον και στους γάτους, φροντίζοντας απλά να μην την εισπνεύσουν.
   Χαίρομαι πάρα πολύ, ελπίζω όλα να συνεχισθούν εξίσου καλά μέχρι να πέσουν οι “πηδηχτούληδες” σε χειμερία νάρκη…
   Καλή Κυριακή και καλή εβδομάδα!

   • Ο/Η Πόππυ λέει:

    Θυμήσου my precious angel πώς σου έγραψα πρώτη φορά , και πόσο με βοήθησες κυρίως ψυχολογικά . Αυτό και μόνο θέλω να κάνεις , να παροτρύνεις τους …ακολούθους σου μυλαίδη μου , να ανατρέξουν στην πανικόβλητη περυσινή Πόππυ .
    Να σε έχει ο Θεός πάντα καλά και ……επάνωωωωω τους !!!!!!!!!!!

    • Ο/Η angel λέει:

     Πόππυ μου, νομίζω ότι σε λίγο θα χρειαστεί να αναρτούμε φωτογραφίες μας από το “πριν” και το “μετά”!!! Η δική μου θα ήταν με αυτοσχέδια στολή έγκλειστου ψυχιατρικής κλινικής, χαρτοπετσέτες σε πλείστα σημεία του σπιτιού όπου εναποθετούσα τα άψυχα κορμάκια των κακόμοιρων ψύλλων – με τους οποίους είχα αρχίσει πλέον να έχω ωραιότατες συζητήσεις/μονολόγους – και βλέμμα καχύποπτο προς ο,τιδήποτε σκουρόχρωμο ερχόταν σε επαφή με την πάνλευκή μου ενδυμασία, ωσάν σχολαστική Ποντία νοικοκυρά (εικόνα ιδιαίτερα οικεία, λόγω της μάνας μου) που έχει πλύνει με μαγικό λευκαντικό, αλλά κάπου η συνταγή χάλασε!!!!! Και μόνο που ξαναθυμήθηκα τον εφιάλτη, έχω αλλάξει χίλια χρώματα σα χαμαιλέων!
     Γιούρια!!!!!!!!

     Υ.Γ. Πολύ μου άρεσε το “μυλαίδη”…

 70. Ο/Η Maria λέει:

  Καλησπέρα σε όλους τους συμπάσχοντες,

  πριν από 2 χρόνια την άνοιξη είχα και εγώ εντονότατο πρόβλημα με ψύλλους.
  Κόλλησα μάλλον από τα μικρά γατάκια που φιλοξενούμε στο κτήμα μας.
  Μέχρι να καταλάβω τι μου γίνεται (έλκω φυσικά το ίδιο έντονα και τα κουνούπια…) και ότι τα ιδιαίτερα επώδυνα τσιμπήματα οφείλονται σε ψύλλους, πρέπει να είχα περίπου 7 επάνω μου. Πρέπει δε να είναι και νυκτόβια, γιατί δε με άφηναν να κλείσω μάτι.
  Πάρτι κανονικό! Ο μπουφές έχει ανοίξει και σας περιμένει. All you can eat!
  Αφού λοιπόν ενημερώθηκα για τις πιθανές στρατηγικές, ιδού τι με έσωσε από το βασανιστήριο:
  Προμηθεύτηκα αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και πασαλείφτηκα κυριολεκτικά με αυτό.
  Πέρασα τα εμποτισμένα με έλαιο χέρια μου πάνω από τα σεντόνια μου και όπου συνήθιζα να κάθομαι.
  Αφού λοιπόν άρχισαν να “μεταπηδούν”, μιας και δεν άντεχαν τη θεσπέσια οσμή του ευκαλύπτου, και προφανώς είχε μείνει τουλάχιστον ένας σκληροπυρηνικός ψύλλος, είπα να κάνω ένα καυτό ντούζ. Δεν ξέρω πού κρύβονται αυτοί οι μικροσκοπικοί βρυκόλακες, άλλα είπα πως από το νερό δεν θα μπορέσουν να γλυτώσουν.
  Και ευτυχώς! Έκανα λοιπόν το καυτό ντούζ (κόντεψα να τσουρουφλιστώ, αλλά με τέτοιο αποτέλεσμα… χαχάλι!) και ενώ περίμενα να συνεχίσει η ταλαιπωρία, ανταμείφθηκαν οι κόποι μου.
  Δε γνωρίζω αν ήταν τυχαίο, ή αν όντος η σειρά δράσης οδήγησε στην επιτυχία, αλλά σίγουρα είναι κάτι που μπορεί εύκολα να δοκιμαστεί από τον όποιο συμπάσχοντα.
  Έκτοτε δε χρειάστηκε να το επαναλάβω, μιάς και δεν έγινα θύμα ψύλλων ξανά (Δόξα Τον Θεό!!!)
  Σημειωτέων, πως του ψύλλους τους κόλλησα φορώντας ένα ειδικό περιβραχιόνιο που χρησιμοποιείται για την απώθησή τους!
  Εύχομαι καλή επιτυχία σε όποιον χρειαστεί να ακολουθήσει τη συμβουλή και με το καλό να απαλλαγεί.

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλησπέρα σου Μαρία!
   Πολύ ωραία στρατηγική, πιστεύω ανοίγεις νέες προοπτικές στο ψυλλοζήτημα!!! Πράγματι, το άρωμα του ευκάλυπτου είναι ιδιαίτερα έντονο και πολύ δραστικό, πού να αντέξουν τη μυρωδιά του οι μικροί … φίλοι μας! Θα το έχω στα υπ’ όψιν, ελπίζοντας να μη χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω ποτέ (!!!), αλλά ποτέ δεν ξέρεις….
   Όσο για αυτό που αναφέρεις για το απωθητικό περιβραχιόνιο είναι πραγματικά καταπληκτικό! Μήπως αντί για “απωθητικό” έπρεπε να γράφει “προσελκυστικό”;
   Χίλια εύγε, πάντως, έδρασες με εξαιρετική ευστροφία και φαντασία και ειλικρινά σε ευχαριστούμε από καρδιάς που μοιράστηκες μαζί μας όχι μόνο την εμπειρία σου, αλλά και έναν ωραιότατο τρόπο να ξεφορτωθούμε τους ψύλλους!
   Καλό σου βράδυ

   • Ο/Η Maria λέει:

    Καλημέρα angel,

    πολύ θα ήθελα να ήταν αχρείαστη η μέθοδος, αλλά μιάς και τα ζωήφια αυτά πάντα βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν τη ζωή μας δύσκολη, ας ελπίσουμε πως η συγκυρία που με απάλλαξε από αυτά να έχει και το ίδιο αποτέλεσμα σε άλλους.
    Εάν βοηθήσει έστω και έναν/μια αξίζει τον κόπο.
    Τι σου κάνει όμως η απελπισία… δρα ως καταλύτης και επιστρατεύει ευφάνταστες ιδέες και στρατηγικές.
    Όσο για το “απωθητικό” περιβραχιόνιο; Σίγουρα δεν θα ξοδέψω ξανά χρήματα για κάτι τέτοιο. Όπως πολύ σωστά παρατήρησες, μάλλον θα έπρεπε να ονομάζεται “προσελκυστικό”.

    Χαιρετώ λοιπός τους πάντες και εύχομαι να χαρούμε όλοι τις ομορφιές του καλοκαιριού που είναι τόσο άφθονες στη χώρα μας. (Απαλλαγμένοι από τα επίσης άφθονα απομυζητικά έντομα που διαθέτει.)

 71. Ο/Η zafiraki λέει:

  εχω καταλαβει πως εχω κ εγω ψυλλους χωρις να εχω ζωα.κυριως στο πισω μπαλκονι στο ακαλυπτο οπου κυκλοφορουν γατες.καθαρισα ολο το μπαλκονι με ζεστο νερο κ χλωρινη κ ψεκασα γυρω απο τα κουφωματα με ενα σπρει του εμποριου αλλα παλι βλεπω να κυκλοφορουν.εβαλα στο μπαλκονι κ στο σαλονι νερο με σαπουνι πιατων καλα εκανα??ευτυχως λειπουν τα παιδια για μια εβδομαδα…τι θα ηταν πιο δραστικο το μειγμα με τα ελαια η η σκονη διτομικη γη????δουλευω σε νοσοκομειο κ φοβαμαι να μην τους παω κ εκει. τι να κανω για αμμεση εξαλειψη?????περιμενω με αγωνια την απαντηση σου!!!!!!!!!!!!!

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλησπέρα zafiraki και συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντησή μου, αλλά δεν είχα πρόσβαση σε Η/Υ για κάποιες ημέρες!
   Τα σπρέι του εμπορίου δεν κάνουν δουλειά και το μόνο που καταφέρνεις είναι να ξοδεύεις χρήματα και να εισπνέεις τοξικές ουσίες. Το υγρό με το σαπούνι βοηθά, αλλά αν το πρόβλημα είναι οξύ, δεν αρκεί. Το ίδιο ισχύει και για το μείγμα με τα έλαια. Αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρη για το αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε διατομική γη. Από τότε που την ανακάλυψα, την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Χώρια που πέραν των ψύλλων θα εξαλείψει και τις κατσαρίδες!
   Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

 72. Ο/Η Fay λέει:

  Kalhspera angel thelw thn vohthia sou opws dipote exw gemhsei psilous sto spiti mou kai den kserw ti na kanw!! Ekana 2 fores apentomosh kai akoma den exoun fygei ti na kanw!??enai sto krevati m ston kanape moy pantoy kai ola ta epipla einai kainouria k exw trelathei!!! Me exoun kanei sourotirh k mena kai ton filo mou!!!

  • Ο/Η angel λέει:

   Φαίη καλησπέρα!
   Σε νοιώθω απόλυτα και τον έχω ζήσει τον εφιάλτη αρκετές φορές…
   Έχεις μέσα στο σπίτι ζώα; Αν έχεις και παραμένουν μέσα, το πρόβλημα δεν θα λυθεί, απλά θα ανακυκλώνεται. Αν δεν έχεις, τότε μάλλον τους μεταφέρετε εσύ και ο φίλος σου, οπότε θα πρέπει να εντοπίσετε την πηγή! Εγώ μια φορά τους μετέφερα από τη δουλειά, όπου τελικά έγινε απεντόμωση, διότι είχαν και άλλοι υπάλληλοι πρόβλημα. Συνεπώς: απέκλεισε κάθε πιθανότητα να έρχονται κι άλλοι ψύλλοι από έξω μέσα.
   Αναφέρεις ότι έκανες δύο φορές απεντόμωση. Πόση απόσταση χρονική είχαν μεταξύ τους; Στο ρωτώ, διότι τα αυγά για να εκκολαφθούν χρειάζονται έναν κύκλο περίπου 10-15 ημερών, τουτέστιν αν έκανες απεντόμωση την 1η και την 15η Ιουλίου, τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται μετά τις 20-25, για να μην πω ότι μπορεί να χρειασθείς να κάνεις και τρίτη. Αλλά, όπως σου είπα και παραπάνω, αν οι ψύλλοι μεταφέρονται στο σπίτι σου είτε από εσάς είτε από ζώα, δεν θα βελτιωθεί η κατάσταση.
   Όπως έχω γράψει κατ’επανάληψιν στα σχόλια, εγώ κυκλοφορούσα πατόκορφα ντυμένη στα λευκά (σαν τρελή νύφη!), προκειμένου να μπορώ να ελέγξω μήπως μετέφερα από το ένα δωμάτιο στο άλλο ψύλλους (είναι πολύ βασικό και εξαιρετικά σημαντικό για το ηθικό σου να ξέρεις ότι έχεις βρε παιδάκι μου έναν χώρο για να μπορείς λίγο να ηρεμήσεις τα κουρελιασμένα σου νεύρα!), χρησιμοποίησα αρχικά pubex σπρέι που είχα αγοράσει με τα κιλά παλαιότερα από το φαρμακείο και ψέκασα με αυτό ρούχα, έπιπλα, ακόμα και μένα μέσα στην απελπισία μου κάποια στιγμή (!!!), αλλά μετά ανακάλυψα τη διατομική γη και κυριολεκτικά σώθηκα. Έβαλα στους γάτους (προσοχή μην το εισπνεύσουν, αρχίζουν και φταρνίζονται) στη ράχη τους και λίγο στην κοιλίτσα τους και μετά έριξα σε όποια γωνιά μπορείς να φαντασθείς, συμπεριλαμβανομένων και των επίπλων/στρωμάτων κλπ. Θα σωθείς.
   Ελπίζω να βρείτε γρήγορα την ψυχική σας γαλήνη και ηρεμία, ξέρω πόσο ψυχοφθόρο είναι και, πίστεψέ με, κάθε φορά που διαβάζω ένα σχόλιο και μετά το απαντώ, είναι σα να έχω μπροστά μου τη σκηνή…
   Καλό σου βράδυ

   • Ο/Η Fay λέει:

    Axxx pragmatika den kserw ti ginete den exw pleon to skili mesa sto spiti alla exw akoma psilous akoma kai sta autokinita exw milame gia megalo provlhma shmera evala se olo to spiti fidakia na kaigonte kai ena mixanhma pou exei lampes kai skotonei ta kounoupia kai mallon apo oti katalavenw kai tous psilous kai esteila ton filo mou na mou parei levanta kai o xazoulis mou phre arwmatika xwrou levanta…egw fovamai pio poly gia ta epipla dn kserw pws tha fygoun apo ekei evala shmera k piatakia me sapounada kai den kserw!!! H mama mou exei skilo k phgainw ekei alla apo oti m leei den exei katalavei kati oute tsimpimata exei!! Alla panw stn skilo tha mamas m vrhka enan!! Ti na kanw k h mana m exei megalo spiti ti na kanei k afth gia na fygoun den antexoume allo!!! Fantazomai k esy ti exeis perasei!!

    • Ο/Η angel λέει:

     Φαίη μου, ο σκύλος σίγουρα δεν βοηθούσε, όπως και το ότι εσύ έχεις επαφή με τον σκύλο της μητέρας σου που σίγουρα έχει, αφού βρήκες ήδη έναν.
     Καταρχήν λίγο ψυχραιμία. Να ξέρεις ότι θα διορθωθεί το πρόβλημα, αλλά πρέπει να έχεις γερά νεύρα (όσο κι αν τώρα σου φαίνεται αδύνατο) και πολλή υπομονή και επιμονή. Κάνε ηλεκτρική παντού (ακόμα και τα στρώματα) και άλλαξε αμέσως τη σακούλα της σκούπας με καινούρια. Στη συνέχεια σφουγγάρισε παντού με καυτό νερό, διότι οι ψύλλοι “καίγονται” από αυτό. Μπορείς με καυτό σαπουνόνερο να περάσεις επίσης όλα σου τα έπιπλα (πρόσεξε, το επιθυμητό είναι να καούν οι ψύλλοι, όχι εσύ!). Αφού στεγνώσουν, ρίξε πάνω τους διατομική γη και άφησέ την για δύο-τρεις ημέρες. Πρόσεξε μην τη βρέξεις, πρέπει να είναι στεγνή.
     Εκτός από το σπίτι σου, μπορείς να ρίξεις γη διατόμων και στο μπαλκόνι σου.
     Βάλε επίσης διατομική γη στους σκύλους σας (τον δικό σου και της μαμάς σου) με τον τρόπο που σου είπα πριν, βάλε δηλαδή λίγη στη χούφτα σου και άπλωσέ την μέσα από το τρίχωμα των ζώων όσο πιο κοντά στο δέρμα τους (σε περίπτωση που είναι μακρύτριχα), από το κεφάλι μέχρι και την ουρά και από τη ράχη μέχρι και την κοιλιά. Δεν πειράζει αν κάποια στιγμή τη γλείψουν, τους ξαναβάζεις μετά από 2-3 ημέρες ξανά. Το βασικό είναι να μην την εισπνεύσουν, γιατί όταν πας να την απλώσεις, σηκώνεται κάτι σα συννεφάκι, οπότε προστάτεψε με κάποιο τρόπο (με το ένα σου χέρι ή ας είσαι μαζί με τον φίλο σου ή τη μαμά σου και το κάνει ο ένας από τους δύο) τη μουσούδα τους.
     Η διατομική γη πουλιέται σε συσκευασμένα “μπουκάλια” πλαστικά των 125-250γρ. σε καταστήματα γεωργικών προϊόντων και κοστίζει γύρω στα 7-10 ευρώ, ανάλογα το μαγαζί.
     Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο. Αν χρειαστείς ο,τιδήποτε άλλο, γράψε μου.
     Το ξέρω ότι είσαι απελπισμένη και σου φαίνεται βουνό, αλλά πίστεψέ με θα περάσει, απλά θα σου έχει σπάσει αρκετά τα νεύρα. Προσπάθησε να το διακωμωδήσεις λίγο, εγώ να φαντασθείς είχα φθάσει στο σημείο να κάνω διάλογο με τους ψύλλους και να τους προσκαλώ να τους “καθαρίσω” τον έναν μετά τον άλλο, αιμοσταγής δολοφόνος!! Αν αρχίσεις να γελάς λίγο με την κατάσταση, όσο κι αν δύσκολο φαντάζει, θα σου είναι κομματάκι πιο εύκολο.
     Εξάλλου δεν είναι στο χέρι τους, αφού δεν έχουν καν χέρια!!!
     Καλό κουράγιο και μη στενοχωριέσαι

 73. Ο/Η Fay λέει:

  Peripou deka meres ekana thn deuterh apentomosh!!

 74. Ο/Η Fay λέει:

  Tha to dokimasw kai afto’nn se euxaristw para polu kai sunxaritiria gia thn selida sou!!! Tha sou sthlw ta apotelesmata kai palu se euxaristw filia

  • Ο/Η angel λέει:

   Να’σαι καλά Φαίη για τα καλά σου λόγια! Ελπίζω να έχεις καλά και γρήγορα ξεμπερδέματα!!!

   • Ο/Η tasoula λέει:

    καλησπερα!!!εχω μεγαλο προβλημα με τους ψυλους…ενα θα σας πω ειμαστε σε χωριο κ ο συζηγος εχει στανη με αιγοπροβατα κ με αρκετα αλλα ζωακια….βεβαια μακρια απο το σπιτι αλλα πιστευω οτι δε πεζει ρολο…εκτος αν δεν ερχεται εκεινος στο σπιτι..χιχιχιχιχι,…λοιπον στη στανη χρησημοποιει διαφορα ‘γιατροσοφια’…οπως υδατασβεστης και χοντρο αλατι..τον τελευταιο καιρο σκοτωνω περιπου 10 με 15 ψυλους μεσα στο σπιτι καθημερινα…χρησημοποιω το αεροζολ το αοσμο σε σπρευ(ενα πρασινο μπουκαλι πλαστικο)μεχρι τωρα εβλεπα αποτελεσματα..τις τελευταιες μερες ομως οχι….δε ξερω εχω απελπιστει…. δε ξερω τι να κανω…εχω αφηνιασει οτι μαυρο βλεπω το συνθλιβω με μανια κ οταν διαπιστωσω πως ηταν χνουδακι αθωο γελαω ,ομως οταν δω πως ηταν ψυλος του ριχνω κ μερικα μπινελικια χαχαχαχα…περα απο την πλακα δεν εχω υπνο….φοβαμαι κ για καμια αρωστια…εχω κ δυο παιδια….!!ευχαριστω που με ανεχτηκατε κ περιμενω την πολυτιμη βοηθεια σας…ααα..σημερα εβαλα πιατακια με σαπουναδα κ εβαλα μεσα κ απο ενα ρεσο για φως δε ξερω αν θα βοηθησει ομως……καλο βραδυ΄

    • Ο/Η angel λέει:

     Τασούλα μου καλησπέρα!
     Το πονεμένο αυτό ανέκδοτο το έχω βιώσει και, πίστεψέ με, σε νιώθω βαθύτατα. Από τη στιγμή που σκοτώνεις 10-15 ψύλλους την ημέρα, το πρόβλημα είναι σοβαρό και το που έχεις χάσει τον ύπνο σου είναι και λίγο… Εγώ είχα καταλήξει με ψύλλους και στα μαλλιά!!!
     Θα σου πω αυτό που λέω σε όλους τον τελευταίο καιρό. Πήγαινε να αγοράσεις από ένα μαγαζί με αγροτικά προϊόντα γη διατόμων (ή αλλιώς διατομική γη). Αν διαβάσεις στα σχόλια πριν το δικό σου, θα δεις το γιατί. Μοιάζει με ταλκ και το χρησιμοποιείς ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Προσέχεις να μην το εισπνεύσεις τόσο εσύ όσο και τυχόν ζώα που μπορεί να έχεις στο σπίτι (π.χ. σκύλος). Άμα οι ψύλλοι περάσουν πάνω από τη διατομική γη, πεθαίνουν. Είναι σα να τους τρυπάνε κομματάκια γυαλί. Αφού τη ρίξεις, άστην για κανά δυο μέρες. Καθάρισε και ξαναρίξε άμα θες αμέσως (εγώ αυτό έκανα) ή μετά από 6-7 ημέρες (ο κύκλος των ψύλλων είναι περίπου 10-15 ημέρες). Θα δεις άμεσα αποτέλεσμα.
     Καλό κουράγιο και μη στενοχωριέσαι, θα εξαφανισθούν, απλά τώρα είναι λίγο ζόρι…

     • Ο/Η tasoula λέει:

      ευχαριστω …θα το κανω…αυτο το απλωνεις παντου??πχ.χαλια κουβερτες κτλ???ζωα στο σπιτι δεν εχω…απλα ο γιος μου εχει ενα θεμα με αλεργικο ασθμα μηπως πειραζει??/αν κ θα το κανω το πρωι που θα φυγουν για το σχολειο…κ παλι ευχαριστω…θα το εφαρμωσω κ θα σου απαντησω παλι…..

      • Ο/Η angel λέει:

       Τασούλα καλημέρα!
       Το απλώνεις παντού, εγώ να φανταστείς είχα βάλει και στα στρώματα. Ωστόσο, επειδή αναφέρεις ότι ο γιος σου έχει αλλεργικό άσθμα, καλό θα ήταν όταν το ρίξεις να μην είναι στο σπίτι ή αν είναι να φορά μάσκα (εγώ όταν βάζω, δεν φορώ τίποτα, αλλά δεν έχω κάποια αλλεργία) και, επίσης, εκεί που έχεις ρίξει να μην έρθει το παιδί σε επαφή με τη μύτη, δηλαδή, για παράδειγμα, να μην ξαπλώσει. Θα μπορούσες να το αφήσεις μισή μέρα και πριν επιστρέψει να το καθαρίσεις και την επόμενη μέρα το ίδιο. Απλά θα καταναλώσεις περισσότερη σκόνη.
       Καλή δύναμη!

 75. Ο/Η ΧΡΥΣΑ λέει:

  Όπως καταλαβαίνετε, από την ώρα και μόνο που σας γράφω ή κατάσταση είναι απελπιστική. Ψέκασα με σπρέι του εμπορίου, και τώρα που σας διαβασα σηκώθηκα σαν τρελή στις 3 τα ξημερώματα και γέμισα το σπίτι με σαπουνόνερά ΚΑΙ ξύπνησα και τα μωρά με το να τα πασαλειφω με ευκαλυπτελαιο. Κι ο Θεός βοηθός…

  • Ο/Η angel λέει:

   Χρύσα καλημέρα!
   Καταλαβαίνω την απελπισία σου, αλλά χρειάζεται να επιδείξεις αρκετή ψυχραιμία, αλλιώς με τον πανικό δεν θα καταφέρεις κάτι.
   Σήμερα είναι Κυριακή, οπότε πορεύεσαι με ό,τι έχεις στο σπίτι. Αύριο το πρωί πήγαινε και αγόρασε μία συσκευασία διατομικής γης. Το αναφέρω σε όλα τα τελευταία σχόλια τόσο σε αυτό το άρθρο όσο και στο αντίστοιχο με τους κοριούς. Θα το απλώσεις όπου έχεις εντοπίσει το πρόβλημα και θα δεις άμεσα αποτελέσματα. Επειδή αναφέρεις μωρά (να τα χαίρεσαι!) καλό θα ήταν να μην έρθει η πούδρα αυτή σε επαφή με το πρόσωπό τους.
   Αυτά τα ολίγα. Γράψε μας τελικά τι έγινε, ελπίζω όλα να πάνε καλά (και γρήγορα!!)
   Καλό υπόλοιπο Κυριακής!

 76.  
Κάντε ένα σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Να ειδοποιούμαι με email για επόμενα σχόλια.
Μπορείτε να γίνετε συνδρομητής ακόμα και χωρίς να σχολιάσετε.

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.


____

Blog created and hosted by aenaon

© 2008-2015, angel All Rights Reserved