Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα “Εξαίρεση” παρουσιάζει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ροδιακής Έπαυλη από τις 28 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου 2010 στις 21.00 την καταιγιστική φαρσοκωμωδία του Georges Feydeau “Ράφτης Κυριών” σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Σταθόπουλου και μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ.

Tailleur pour Dames

Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης τα μέλη της Εξαίρεσης: Φανή Σέρογλου, Βαλεντίνη Σπυροπούλου, Βασίλης Ευαγγελάκης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Τότα Ζαβοριανού, Γεωργία Φεσάκη, Μαρία Πάσσαρο, Σέβη Ιωαννίδου, Βασιλική Κωνσταντέλια.

Θερμές ευχαριστίες στη Σοφία Ορφανίδη για τη σημαντική και ανελλιπή συνεισφορά της.

Στο πιάνο η Φανή Σέρογλου.

Στην παράσταση εμφανίζεται και η σκυλίτσα Κόκορο.

Τα σκηνικά επιμελήθηκαν τα μέλη της Εξαίρεσης αξιοποιώντας τον εκπληκτικό χώρο της Ροδιακής Έπαυλης.

Τα κοστούμια επίσης επιμελήθηκαν τα μέλη της Εξαίρεσης. Ευχαριστίες οφείλονται στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου για την παραχώρηση του κοστουμιού του μπάτλερ, καθώς και για τα βάθρα, τις καρέκλες και τα φώτα.

Θερμές ευχαριστίες για τις εικόνες οφείλονται στον Μιχάλη Παπανούση.

Η Κυρία Αιγκρεβίλ με τη Σουζάν

Η ομάδα Εξαίρεση γεννήθηκε από την αγάπη των μελών της για το θέατρο και την ανάγκη τους για έκφραση με τον θεατρικό λόγο. Συστήνεται στο θεατρικό κοινό της Ρόδου με αυτήν την κλασική κωμωδία του Feydeau.

Ο Georges – Yules – Marie Feydeau γεννήθηκε στο Παρίσι στις 8 Δεκεμβρίου 1862 και ήταν γιος του γνωστού συγγραφέα Ernest Feydeau. Σε ηλικία 7 ετών έγραψε το πρώτο του θεατρικό έργο. Γύρω στα 1881 ο Feydeau αρχίζει να συναναστρέφεται ανθρώπους παθιασμένους με το θέατρο, γνωρίζεται με τον Αλέξανδρο Δουμά και τον διάσημο πορτραιτίστα Κάρολο Ντυράν, την κόρη μάλιστα του οποίου παντρεύεται. Στις 17 Δεκεμβρίου του 1886 πρωτοπαρουσιάζεται το περίφημο θεατρικό του «Ράφτης Κυριών» στο Theatre de la Renaissance με την κριτική και το κοινό να το υποδέχονται με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Το ίδιο συμβαίνει και το 1899, όταν παίζεται η «Κυρία του Μαξίμ». Η υγεία του αρχίζει να κλονίζεται και για να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς πουλάει ένα μεγάλο μέρος της πολύτιμης συλλογής του από πίνακες διάσημων ζωγράφων. Το 1919 τα παιδιά του αποφασίζουν να τον κλείσουν σε νευρολογική κλινική. Πεθαίνει στις 5 Ιουνίου του 1921 και ενταφιάζεται στο νεκροταφείο της Μονμάρτης.

Ωμπέν - Μπασσινέ - Μουλινό

O Feydeau πήρξε ανανεωτής της γαλλικής αστικής κωμωδίας και οδήγησε τον κωμικό μηχανισμό στην τελειότητα, με έργα που αποτελούν έξοχα δείγματα θεατρικής τεχνικής. Μεγάλος μάστορας της κωμωδίας παρεξηγήσεων, κατάφερε, χρησιμοποιώντας φρενήρεις σκηνικούς ρυθμούς, να οδηγήσει τους μεσοαστούς ήρωές του σε καταστάσεις παροξυσμού που θυμίζουν το θέατρο του παραλόγου. Θεωρείται ο εξέχων συγγραφέας της κλασσικής φάρσας, καθώς και ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της γαλλικής κωμωδίας μετά τον Μολιέρο. Το κύρος του καταξιώθηκε με το ανέβασμα των έργων του στην Κομεντί Φρανσαίζ, το κορυφαίο θέατρο της Γαλλίας που ίδρυσε ο Λουδοβίκος ΙΔ΄. Έργα του Feydeau παίζονται με επιτυχία σ’ ολόκληρο τον κόσμο και ο «Ράφτης Κυριών», που γράφτηκε το 1889, είναι από τις πιο επιτυχημένες φαρσοκωμωδίες του.

Το έργο εξελίσσεται ανάμεσα σε ίντριγκες, συζυγικές απιστίες και διασκεδαστικές ανατροπές, όπου ο συγγραφές με ανατρεπτική διάθεση, ακατάπαυστο ρυθμό και ατέλειωτο χιούμορ σατιρίζει τα μικροαστικά και αστικά ήθη, τη σεμνοτυφία και την υποκρισία της εποχής, ενώ ο σημερινός θεατής εκπλήσσεται όταν διαπιστώνει ότι δεν διαφέρουν καθόλου από το σήμερα. Η υπόθεση στρέφεται γύρω από ένα γιατρό, την ερωμένη του, το σύζυγό της και την ερωμένη του, τον εραστή της ερωμένης του συζύγου της ερωμένης του γιατρού και… πάει λέγοντας! Κι όλ’ αυτά ενώ ο γιατρός παρουσιάζει την ερωμένη του ως ασθενή του για να ξεγελάσει τη γυναίκα του και ταυτόχρονα προσποιείται πως είναι Ιταλός ράφτης για να ξεγελάσει το σύζυγο της ερωμένης του, την ώρα που o μπάτλερ προσποιείται τον γιατρό…

Τα χάσατε; Μην ανησυχείτε! Όλοι και όλα θα μπούνε στη θέση τους!

Για να εξασφαλίσετε λοιπόν κι εσείς μία θέση, παρακαλούμε σπεύσετε για κρατήσεις και επικοινωνείστε στο τηλ. 6977-749800.

Καλή θέαση! Καλή αρχή και καλή επιτυχία Εξαίρεση!

Ετικέτες:, , ,
Κάντε ένα σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Να ειδοποιούμαι με email για επόμενα σχόλια.
Μπορείτε να γίνετε συνδρομητής ακόμα και χωρίς να σχολιάσετε.

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.


____

Blog created and hosted by aenaon

© 2008-2015, angel All Rights Reserved