Την τελευταία εβδομάδα τουλάχιστον δέκα φίλοι μου έχουν αναφέρει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τις κατσαρίδες στα σπίτια τους. Όλοι σχεδόν προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα με τα κοινά κατσαριδοκτόνα και εντομοκτόνα. Η αντίδρασή μου ήταν πως αυτό είναι βλαβερό τόσο για την υγεία μας (καθώς εισπνέουμε ό,τι ψεκάζουμε) όσο και για το περιβάλλον. Γιατί βρε παιδιά; Αφού υπάρχουν οικολογικά απωθητικά και βιολογικοί τρόποι καθαρισμού και αντιμετώπισής τους!

Help! Colorful cockroaches in the house!

Η αλήθεια είναι πως οι κατσαρίδες, όπως και τα μυρμήγκια, είναι ιδιαίτερα έξυπνα έντομα. Πρέπει επομένως εσείς να φανείτε εξυπνότεροι. Και επίμονοι. Διότι δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και να τις ξεφορτωθείτε. Πάντως καλό θα ήταν να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς αυτές είναι υπεύθυνες για αρκετές ασθένειες και αλλεργίες, οπότε η παρουσία τους μέσα στα σπίτια μας είναι ό,τι χειρότερο για την υγεία μας!

Βασικό είναι πάντα να διατηρούμε το σπίτι μας καθαρό. Οι κατσαρίδες εμφανίζονται σε χώρους που έχουν ήδη ρυπανθεί με περιττώματα από κάποιους συγγενείς τους (ξαδέλφη κατσαριδούλα, μπατζανάκης κατσαριδούλης κ.α.) Αν έχετε λοιπόν πρόβλημα με κάποια … μικρή Τερέζα στο σπίτι σας ή το διαμέρισμά σας, το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να αρχίσετε να σκουπίζετε και να σφουγγαρίζετε συχνά και καλά.

Αρχίστε να αποθηκεύετε τυχόν τρόφιμα που συνηθίζετε να αφήνετε πάνω στον πάγκο ή το τραπέζι της κουζίνας σας. Αρχίστε επίσης να πετάτε τακτικά (δηλ. καθημερινά) τα σκουπίδια σας.

Προσέξτε αν έχετε τυχόν διαρροές σε σωληνώσεις. Οι κατσαρίδες λατρεύουν την υγρασία!

Αν δείτε πως τα παραπάνω δεν αρκούν, παρακαλώ μην τρέξετε να αγοράσετε κάποιο από τα κοινά κατσαριδοκτόνα ή εντομοκτόνα που κυκλοφορούν στο εμπόριο! Πάντα υπάρχουν βιολογικοί τρόποι καθαρισμού, καθαρά οικολογικοί και φθηνοί (πάμφθηνοι μπορώ να πω). Παρακάτω σας παραθέτω 8 εύκολους οικολογικούς τρόπους για να απαλλαγώ από τα εν λόγω έντομα στο σπίτι μου.

1) Ο φθηνότερος και οικολογικότερος τρόπος από όλους για να ξεφορτωθούμε μία μικρή Τερέζα από το σπίτι είναι ο εξής: Όταν τη δούμε, γεμίζουμε καλά τα πνευμόνια μας με αέρα και αρχίσουμε να ουρλιάζουμε έντρομοι ελπίζοντας πως θα συνδράμουν οι γείτονες για να μας σώσουν. Για καλό και για κακό ανεβαίνουμε στο τραπέζι κρατώντας ένα σκουπόξυλο για να αντιμετωπίσουμε τον έξυπνο εχθρό. Προσοχή μην διαλύσετε τα φωτιστικά! Καλό θα ήταν να ανεβούμε στο τραπέζι με το ασύρματο τηλέφωνο (όσοι δεν έχετε, τρέξτε να προμηθευτείτε, θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις), ούτως ώστε να τηλεφωνήσετε σε όλους τους συγγενείς και φίλους για να έρθουν κι αυτοί. Πείτε τους να φέρουν μαζί τους οπωσδήποτε και τη φωτογραφική τους μηχανή για να σας αποθανατίσουν! Η κατσαρίδα με τόση φασαρία και μπούγιο μάλλον θα εξαφανιστεί…

Σε περίπτωση ωστόσο που δεν δουλέψει αυτός ο τρόπος, σας προτείνουμε άλλους 7 εξίσου οικολογικούς και δοκιμασμένους τρόπους για να ξεφορτωθείτε αποτελεσματικά τις κατσαρίδες.

2) Κάντε ένα μείγμα νερού με σαπούνι και ψεκάστε τις κατσαρίδες όποτε τις εντοπίζετε. Το σαπωνώδες νερό θα τις εξουδετερώσει.

3) Σε ένα άδειο κουτί καφέ τοποθετείστε ένα-δύο κομμάτια ψωμί που το έχετε μουσκέψει καλά με μπύρα. Αφήστε το κουτί με το περιεχόμενό του σε σημεία όπου εμφανίζονται οι κατσαρίδες.

4) Πολύ καλά απωθητικά είναι τα δαφνόφυλλα, οι φέτες αγγουριού ή το σκόρδο. Αφήστε κάποιο από τα τρία στα σημεία που πάνε οι κατσαρίδες για να τις αποτρέψετε να ξαναεμφανιστούν.

5) Εξίσου αποτελεσματική είναι η ναφθαλίνη. Οι κατσαρίδες σιχαίνονται τη μυρωδιά της!

Nepeta cataria

6) Μια άλλη φυσική απωθητική ουσία για τις κατσαρίδες είναι η νεπέτα[1] . Το ενεργό συστατικό που περιέχει, η νεπεταλακτόνη, είναι μη τοξική για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Μικρά σακουλάκια με νεπέτα μπορούν να αφεθούν στα σημεία που έχετε διαπιστώσει πως πηγαίνουν κατσαρίδες. Μπορείτε επίσης να τη βράσετε σε νερό (όπως προετοιμάζετε το τσάι) και με το μείγμα να ψεκάσετε τα κουφώματα του σπιτιού σας και πίσω από τα ντουλάπια (οι κατσαρίδες τρελαίνονται για τα σκοτεινά μέρη, γι’ αυτό εξάλλου και κυκλοφορούν το βράδυ). Αυτό το φυσικό απωθητικό πάντως καλό θα ήταν να το χρησιμοποιήσουν με μέτρο όσοι έχουν γάτες στα σπίτια τους (τα γατιά πραγματικά “τρελαίνονται” με το άρωμα της νεπέτας).

7) Ανακατέψτε ορυκτό βόρακα[2] με ίση ποσότητα ζάχαρης και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα στα σημεία που έχετε δει κατσαρίδες. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα μείγμα με βόρακα, αλεύρι και γύψο σε ίσα μέρη και να κλείσετε με αυτό τυχόν ανοίγματα από τα οποία εισέρχονται οι κατσαρίδες στο σπίτι σας.

8) Τέλος, μία καταπληκτική πατέντα που τη δοκίμασα και έμεινα με το στόμα ανοικτό για την επιτυχημένη του δράση: Πριν κάποια χρόνια έμενα σε ένα διαμέρισμα με έντονο πρόβλημα κατσαρίδων. Ένα βράδυ διαπιστώνω πως το ζουζούνι που πετούσε μέσα στο σαλόνι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία … κατσαρίδα! Αν και γενικά είμαι ψύχραιμη με τα εν λόγω έντομα, πραγματικά φρίκιασα. Τότε ο άντρας μου καπάκωσε την κατσαρίδα με ένα κουτί από CD (αυτά που πουλιούνται σε 50άδες, 100άδες κλπ.) και την έκλεισε εκεί μέσα. Στη συνέχεια άφησε το κλειστό κουτί με την Τερέζα στο μπαλκόνι. Η Τερεζούλα ήταν ζωντανή για 2,5 εβδομάδες περίπου. Σε όλο αυτό το διάστημα οι φιλενάδες της έρχονταν να την επισκεφθούν και … πέθαιναν (!!!) περιμετρικά του κουτιού. Το ίδιο συνεχίστηκε και μετά τον θάνατο της φυλακισμένης κατσαρίδας. Περιττό να σας πω πως δεν επανεμφανίστηκε ούτε μία κατσαρίδα στο σπίτι!!!

Μπορείτε να δοκιμάσετε όποιον από τους παραπάνω οικολογικούς τρόπους απώθησης ή εξολόθρευσης κατσαρίδων. Αν τυχόν γνωρίζετε κάποιον άλλο φυσικό τρόπο για να απομακρύνουμε αυτά τα βλαβερά έντομα από τα σπίτια μας, παρακαλώ μοιραστείτε το μαζί μας!

Η φωτογραφία των πολύχρωμων μικρών Τερέζων είναι δημιουργία της Corinne aka Jafabrit.

αρχή υποσημ.
 1. Η νεπέτα, γνωστή επίσης ως γλήχωμα το γαλεόφιλον, γατόχορτο ή καλαμίνθη, είναι μία πολυετής πόα, ύψους μόλις 3ο εκατοστών, που φυτρώνει και στη χώρα μας. Έχει φύλλα σε σχήμα καρδιάς με ελαφρά παχιά υφή, καλυμμένα με απαλό χνούδι και πριονωτό περίγραμμα. Έχει πολύ απαλό άρωμα και μικρά λευκά άνθη με εξίσου διακριτικό άρωμα και αδιάφορο σχήμα. Το ιδιαίτερο του φυτού αυτού είναι πως περιέχει μία ουσία, την νεπεταλακτόνη, η οποία δρα σχεδόν ως ψυχοτρόπο για τις γάτες. []
 2. Ο ορυκτός βόρακας πουλιέται στα φαρμακεία σε μορφή λευκής σκόνης. []
τέλος υποσημ. Ετικέτες:, , ,
223 σχόλια στο “Πώς να ξεφορτωθώ τις κατσαρίδες …”
 1. Ο/Η Εβελινα λέει:

  Γεια σας! παιδια πραγματικα ολο το καλοκαιρι δεν εβρισκα ησιχια! μολις επεφτα για υπνο ακουγα διαφορους θορυβους απο τις κατσαριδες κε τρομαζα, δεν κοιμομουν, το πολυ 7 ωρες! μαλιστα στο παλιο μου σπιτι ειχα δει μια κατσαριδα πανω στο κρεβατι μου! απο τοτε τα καλοκαιρια με το ζορι κοιμαμαι! Οσο για τωρα πριν απο 2 μηνες περιπου εγινε απολυμανση και δεν εχω δει αλλες (ευτιχως) . Οσο για την μπανιερα εγω βαζω την ταπα και κλινω την τρυπα για να μην βγουν κατσαριδες! Λετε να τις εμποδισει αυτο?

 2. Ο/Η lia λέει:

  καλησπερα σε ολους.ΝΕΝΙΚΙΚΑΜΕΝ επιτελους,μετα την εγκατασταση του σωληνα εκανα και αλλη απεντομοση και νομιζα οτι ησυχασα. . . .στο μπανιο εχουμε γωνιακη μπανιερα σαν τζακουζι και τρωω φλασια μια μερα με την μπανιερ,εβαλα τον αντρα μου να την ανοιξει και απο κατω γινοταν πανυγηρι. . . . .ξεπατωσαμε την μπανιερα και ο ιδιοκτητης μας εκανε χτιστη ντουζιερα.πολυ καλυτερα απο την μπανιερα δεν το συζητω.ψεκασα και καλα τα τουβλα πριν περασει τα πλακακια ο ιδιοκτητης και ολα καλα.μετα απο μια μερα βρηκα τρια μωρα και εδω και δεκα μερες σχεδον ΤΙΠΟΤΑ.Τετοια χαρα και ανακουφηση πηρα.Αυτα,ηθελα αν το μοιραστω μαζι σας.καλη δυναμη και καλη συνεχεια στους παθοντες.καληνυχτα

 3. Ο/Η Marilou λέει:

  Κάθε βράδυ, εδώ και ένα μήνα, διαβάζω για τις κατσαρίδες. Μου έχουν γίνει έμμονη ιδέα. Έχω χάσει τον ύπνο μου και την ησυχία μου. Έκανα απολύμανση στο σπίτι, καθάρισα με χλωρίνη και διάφορα απορρυπαντικά, άδειασα ντουλάπια και ό,τι υπήρχε στην κουζίνα, έβαλα gel και ακόμα σκοτώνω κατσαρίδες! Πριν από λίγο ετοιμαζόμουν να ξαπλώσω αλλά γυρίζοντας το κεφάλι μου είδα άλλη μία πάνω στα χαρτονομίσματα! Με πιάνει φαγούρα από την ιδέα μου με τις σιχαμένες που από ό,τι φαίνεται έχουν εγκατασταθεί στο σπίτι μου. Και να φανταστείτε ότι πριν 3 ημέρες έγινε και στην πολυκατοικία απολύμανση. Είμαι 40 χρόνια εδώ, πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν είχαμε κατσαρίδες.

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλησπέρα σου Μαριλού,
   καλό κουράγιο, τι να πω… Πράγματι, άπαξ και κάνουν την εμφάνισή τους, κάτι αλλάζει στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, λες και κολλάει ο εγκέφαλος!
   Πάντως, αν εκεί που βρίσκεσαι υπάρχει έντονο πρόβλημα στον περιβάλλοντα χώρο, είναι απολύτως φυσιολογικό το ότι εμφανίζονται στο σπίτι σου. Η απολύμανση επίσης “πυροδοτεί” την εμφάνισή τους, καθώς κάποιες προσπαθούν να απομακρυνθούν από τους χώρους που ψεκάστηκαν.
   Κάνε λίγο υπομονή, δοκίμασε ενδεχομένως και κάποια από τις λύσεις που προτείνονται στο άρθρο ή στα σχόλια των υπόλοιπων …. θυμάτων και πάνω από όλα ψυχραιμία!
   καλό σου βράδυ

 4. Ο/Η ΜΙΓΔΟΝΙΑ ΖΟΡΝΑ λέει:

  ΣΗΝΗΘΟΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟ ΜΠΕΝΟΥ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Σ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡ ΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΣ. ΟΠΩΣ ΤΤΟΣΤΙΕΡΕΣ,ΚΑΠΙΤΙΕΡΕΣ, ΤΣΑΓΕΡΕΣ,ΚΑΙ ΣΗΔΕΡΑ ΑΤΜΟΥ. .ΤΡΗΠΟΝΟΥΝ ΟΠΟΥΔΥΠΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΩΡΗ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗ. ΤΗ ΝΑ ΚΑΝΟ; ΑΓΑΝΑΧΤΙΣΑ

 5. Ο/Η lia λέει:

  Καλησπερα angel,καπως ετσι το σκεφτηκα και εγω.μονο τα σιφων θα κανει αυτη την φορα.ας το κανει και θα ειμαι πιο ηρεμη.καλο βραδυ και σαββατοκυριακο.

 6. Ο/Η lia λέει:

  καλησπερα σε ολους,μετα την τελευταια επισκεψη που ειχα απο τις ακατανομαστες τιποτα μεχρι χτες ουτε μια,σημερα βρηκα μια ψοφια και την πεταξα μεσα στο σιφων μπας και την φανε οι αλλες και ψοφησουν.το σαββατο θα ερθει το συνεργειο να ψεκασει.μιλησα ξανα με εναν γνωστο μου γεωπονο και μου ειπε οτι μου ειπαν οι αλλοι που μιλησα,εχω κατσαριδες γιατι ηταν κλειστω το σπιτι καιρο οταν θα μεινω και ριχνω συνεχεια νερα θα φυγουν.δεν ξερω θα δειξει,μια εξαφανιζονται,μια εμφανιζονται. . . . .

  • Ο/Η angel λέει:

   Γεια σου Λία,
   πιστεύω πως δεν χρειάζεσαι άλλο ψέκασμα τοξικό. Αν είχες πρόβλημα, όλο και κάποια θα εμφανιζόταν, ζωντανή κι όχι ψόφια. Παρεπιπτόντως, αυτό που έκανες και πέταξες την ψόφια στο σιφώνι, είναι καλό. Δεν θα τη φάνε, μπορεί να λειτουργήσει όπως το κόλπο με το κουτί των CDs που αναφέρει το άρθρο.
   Καλό σου Σαββατοκύριακο!

 7. Ο/Η Christina λέει:

  Kalhmera!!Menw se isogeio ston neo kosmo,prin ligous mhnes mou eftiaxsa thn aulh(akaluptos) h opoia einai gemath futa!Exw dei 2 fores katsarida mesa sto spiti mou sta 2 xronia pou menw,alla xtes hrthe h parea mou na katsoume sthn aulh kai trexane mesa ston paniko gt xsafnika xseprobalane 5 katsarides kai kovane boltes se karekles kai trapezi!Fovamai mhn mpoun mesa sto spiti!Exete kamia sumboulh gia exswteriko xwro?

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλημέρα Χριστίνα!
   Για εξωτερικό χώρο πολύ καλό απωθητικό είναι η νεπέτα που αναφέρεται και στο άρθρο. Μπορείς να την αναζητήσεις σε φυτώρια και να τη φυτέψεις. Ωστόσο να είσαι προετοιμασμένη πως μάλλον θα έχεις και άλλες επισκέψεις, διότι δεν εξαρτάται μόνο από σένα, αλλά από όλο τον περιβάλλοντα χώρο. Δεν χρειάζεται συνεπώς να ζεις συνέχεια με αυτό τον φόβο αν θα μπούνε μέσα ή αν θα μείνουν έξω. Πάρτο απόφαση. Οι κατσαρίδες είναι σχεδόν παντού, είναι αναπόφευκτο κακό. Δυστυχώς.
   Καλή επιτυχία και εύχομαι να μην έχεις άλλες ανεπιθύμητες επισκέπτριες!

 8. Ο/Η lia λέει:

  ναι το ξερω angel ειμαι προετοιμασμενη για ολα.καλο απογευμα.

 9. Ο/Η lia λέει:

  καλημερα σε ολους.μετα απο μια βδομαδα που εγκατεστησαν το σωληνα,προχτες βρηκα μια ψοφια.χτες ομως βρηκα 12 ψοφιες και δυο-τρεις μικρες ασπρες,αυτες πρεπει να ηταν τα μωρα.τις μαζεψα με πολυ προσοχη και τις πεταξα.λογικα ειναι αυτες που εμεινα στις σωληνωσεις μετα την εργασια με την σωληνα.αφηνω ανοιχτα τα σιφων να βγουνε ολες και να ψοφησουν.μεσα στην εβδομαδα θα ξανακανω απεντομωση ελπιζω να ειναι η τελευταια.

 10. Ο/Η lia λέει:

  ξεχασα να σου angel πολλα πολλα πολλα συγχαρητηρια για το αρθρο σου,γιατι οπωσ βλεπεις υποφερουν πολλοι με τις ακατανομαστες

 11. Ο/Η lia λέει:

  καλημερα angel,ειμαστε στην ιδια κατασταση ολοι και σας καταλαβαινω.οτι προσπαθεια κανω για τις ακατανομαστες θα σας ενημερωνω.μπορει η καθε περιπτωση να ειναι διαφορετικη αλλα ποτε δεν ξερεις με τις ακατανομαστες.και εγω τωρα εχω περισσοτερη σιγουρια απο πριν επειδη ειναι μαζι μου και οι ιδιοκτητες,στην ουσια κανουμε μαζι τις προσπαθειες.τι πανικο και τι φωνες,κλαματα χαμος αφου και ο αντρας μου παλαβωσε.εκλαιγα τρεις μερες απο το σοκ,τοσο πολυ.ολα καλα τωρα συνεχιζουμε για την πληρη εξοντωση τους.ευχομαι ολοι να απαλαγειτε γρηγορα απο τα μικρα τερατακια.καλο μεσημερι.

 12. Ο/Η lia λέει:

  καλησπερα,σημερα μετα απο τρεις μερες πηγα σπιτι(δεν εγκατασταθηκαμε ακομη γιατι ολο το τρεναραμε λογω κατσαριδων)ειχα αφησει ολα τα σιφων ανοιχτα χωρις να τα ταπωσω και βρηκα μονο μια ψοφια.τι χαρα πηρα δεν μπορειτε να φανταστειτε.ναι οι ιδιοκτητες ειναι πολυ συνεννοησιμοι δοξα το θεο.αλλοι στην θεση τους σιγα να μην εκαναν τα ιδια οτι και να τους ζητησαμε την επομενη το εκαναν χωρις καθυστερηση.ευχαριστω angel νομιζω οτι θα πετυχει.καλο βραδυ

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλησπέρα Λία!
   Κατ’αρχάς με συγκινείς πολύ που μπήκες στη διαδικασία να μου γράψεις. Αυτό λέει πολλά. Εγώ σε ευχαριστώ.
   Θα βρίσκατε την άκρη, ήμουν σίγουρη γι’αυτό. Απλά κάθε τι χρειάζεται (ακόμα κι ο πανικός) χρειάζεται τον χρόνο του. Ευτυχώς που οι ιδιοκτήτες φάνηκαν κύριοι και τήρησαν τον λόγο τους. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως αυτό ήταν, τέλος καλό, όλα καλά.
   καλό σου βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο

 13. Ο/Η lia λέει:

  το σκεφτομαι ξανα και ξανα angel και εχεις δικιο,μου αρεσει πολυ το σπιτι.με τους ιδιοκτητες που μιλησαμε σημερα ειναι διτεθημενοι να κανουν τα παντα για να λυθει το προβλημα με ολα τα εξοδα δικα τους.το σπιτι ειναι μονοκατοικια,εμεις κατω και αλλο ενα απο πανω.κανενας στην γειτονια δεν εχει τετοιο προβλημα.σκεφτομαι οτι ο γεωπονος μαλλον ειχε δικιο οτι εμφανιστικαν επιδει ηταν τρεις μηνες κλειστο το σπιτι και ελπιζω τωρα σιγα σιγα να φυγουν που θα ξανακατοικηθει.σημερα τσιμενταρισαν τον παλιο βοθρο που ειχαν και θα βαλουν στην σωληνα του βιολογικου ενα μηχανημα που ειναι σαν κεφαλαιο ωμεγα και θα μπει με την καμπυλη προς τα κατω,η οποια καμπυλη κραταει νερο και δεν θα μπορει να περασει απο εκει περα τιποτα και εχει και ενα πορτακι που λειτουργει μηχανικα οταν πρεπει να βγει το νερο.ελπιζω να κανει δουλεια.οταν το βαλουν θα ξαναψεκασω αλλη μια καλα και οτι εχει μεινει στις σωληνωσεις να βγει και να ψοφησει να παει στον αγυριστο πια.

  • Ο/Η angel λέει:

   Χαίρομαι ιδιαίτερα που το βλέπεις θετικά κι ακόμα περισσότερο που οι ιδιοκτήτες είναι συνεννοήσιμοι και νοιάζονται για το σπίτι τους και τους ανθρώπους που ζούνε σε αυτό.
   Καλή επιτυχία!!

 14. Ο/Η lia λέει:

  καλημερα παιδια,πριν ενα μηνα μετακομισα και εχω και εγω προβλημα με τις κατσαριδες.η ιδιοκτητρια μου ειπε οτι εκανε απεντομωση αλλα προχτες βρηκα 18 ΖΩΝΤΑΝΕΣ να περιφερονται μεσα στην μπανιερα.ηρθαν ξανα για απεντομωση και τωρα βρησκω ψοφιες.πηρα γεωπονο και μου ειπε οτι επειδη το σπιτι ηταν κλειστο για τρεις μηνες εκαναν φωλιες στις σωληνωσεις και οτι σιγα σιγα θα φυγουν,αμφιβαλλω οτι θα φυγουν.δεν ξερω τι να κανω εχω βαλει ταπες παντου,συγκεκριμενα βγαινουν απο το μπανιο.αφου σκεφτομαι να παρω 5-6 τεζα να ψεκασω τις σωληνωσεις και να τις ταπωσω για να σκασουν.αυτο το δηλητηριο που το τρωνε πανε στην φωλια ψοφανε και μετα ψοφανε ολες μαζι ποιο ειναι;

  • Ο/Η angel λέει:

   Λία καλημέρα.
   Μέσα στα σχόλια των αναγνωστών αναφέρονται διάφορες λύσεις. Ρίξε μια ματιά και δες τι θέλεις να κάνεις. Το ότι το σπίτι ήταν κλειστό ίσως παίζει ρόλο, αν και το σημαντικότερο είναι ο περιβάλλων χώρος (από την πολυκατοικία έως τη γειτονιά).
   Πάντως να ξέρεις πως χρειάζεται να οπλιστείς με αρκετή υπομονή, οι κατσαρίδες δεν φεύγουν εύκολα.
   Αν βρεις κάποιο τρόπο, γράψε μας να τον μάθουμε κι εμείς.
   Καλή δύναμη!

   • Ο/Η lia λέει:

    γεια σου angel,το ξερω σκεφτομαι να φυγω αλλα μου αρεσε πολυ το σπιτι ειναι μεγαλο και σε πολυ καλη τιμη.θα περιμενω λιγο καιρο κιαν δω οτι συνεχιζει θα φυγω δεν μπορω τις συχαινομαι.θα δοκιμασω και το σαπουνονερο οπως εκανε ο κοσμας.καλη συνεχεια και ευχαριστω.

    • Ο/Η angel λέει:

     Λία, δεν σου συνιστώ να μετακομίσεις για τις Τερέζες. Κανείς δεν σου εγγυάται πως και στο καινούριο σπίτι δεν θα έχει! Δύο φίλες μου είχαν νοικιάσει πριν 6-7 χρόνια ένα σπίτι το οποίο ήταν Η ΦΩΛΙΑ των κατσαρίδων, διότι στη διπλανή πολυκατοικία γινόταν το … διεθνές τερεζικό συνέδριο! Μπορεί την ημέρα (για περίπου 1-2 μήνες) να τους έσπασαν κομματάκι τα νεύρα, αλλά τα κατάφεραν.
     Σίγουρα θα βοηθούσε να γινόταν απεντόμωση στην οικοδομή που μένεις, το κόστος κατανεμημένο σε όλους είναι απειροελάχιστο. Οι φίλες μου να φανταστείς πλήρωσαν τρεις φορές για απεντόμωση της πολυκατοικίας μόνες τους (και οι τιμές παλιότερα ήταν πολύ πιο αυξημένες). Ρώτα και τους γείτονες αν έχουν ή τι γίνεται στο υπόγειο (αν έχει η πολυκατοικία).
     Κουράγιο και μην μετακομίσεις για αυτόν τον λόγο. Σου το λέω με πολύ πόνο, επειδή εμείς αναγκαζόμαστε να μετακομίσουμε μετά από ούτε ένα χρόνο σε ένα πολύ ωραίο σπίτι, που επί τέσσερις μήνες το χειμώνα μαζεύαμε νερά από τους τοίχους, το ταβάνι, τις μπρίζες, μούχλιασαν τα ρούχα μας, αναπνέαμε υγρασία, και πάλι δεν θα φεύγαμε αν δεχόταν ο ιδιοκτήτης να φτιάξει το αυτονόητο…. Η μετακόμιση κοστίζει, κουράζει και δεν ξέρεις εκ των προτέρων πώς θα είναι εκεί που θα πας. Ίσως να είναι ο παράδεισος, ίσως και όχι.

 15. Ο/Η κοσμας λέει:

  γεια σας, πολυ χρησημα ολα αυτα που αναφερονται παραπανω , αλλα ανακαλυψα εναν αλλο τροπο καταλαθος , ειμαι εναμιση χρονο σε ενα σπιτι που οταν πρωτομπηκα στην εισοδο συναντουσα καθε μερα μαυρες και μονο μια φορα ειδα σπιτι στον 4 ο οροφο μια η οποια εξαφανηστηκε απο μονη της απο τοτε εδω και εναμιση χρονο δεν ξαναειδα μαυρη ,εκτος απο καπου καπου καμια καφε ειπα δεν βαριεσαι στο πατρικο μου οταν ειμουν ειχα βαρεθει να τις βρισκω παντου για μια που εμφανιζετε που και που ας παει και το παλιαμπελο , να που τον υελευταιο καιρο εβλεπα στην γουρνα της κουζινας να κανουν βολτα κατα δεκαδες μικρες σαν μυρμιγκια στο μεγεθος ,τα πηρα κρανιο αρχισα να πλενω καθε φορα πριν φαω πιατα ποτηρια πιρουνια κουταλια κτλπ. και να το θαυμα εγω εχω την συνηθεια να γεμιζω ενα ταπερακι με ζεστο νερο και απορρυπαντικο και να βουταω το σφουγκαρι μεσα για να εχω σαπουναδα , και αφου τελειωσα την μπουγαδα μια μερα το ξεχασα επανω στον παγκο ,την αλλη μερα βρηκα καμια δεκαρια μικρες και μια κανονικη μεσα πνιγμενες απο τοτε το ταπερακι το ξεχναω καθε μερα πανω στον παγκο , δεν λεω οτι τις εξολωθρευσα αλλα καθε μερα κερδιζω στον πολεμο αυτον . ελπιζω να σας βοηθησα

  • Ο/Η angel λέει:

   Γεια σου Κοσμά!
   Σαπουνόνερο αθάνατο!!! Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
   Σ’ ευχαριστούμε πολύ, κι αν βρεις ο,τιδήποτε άλλο, μοιράσου το μαζί μας!

 16. Ο/Η tonia screaming HELP!! λέει:

  ……Διάβασα όλα τα σχόλια κ βλέπω πως αν κ το 2011 ξεκίνησε η κουβέντα,μέχρι κ σήμερα καλά κρατεί.. :P
  Γέλασα πάρα πολύ με κάποιες ιστορίες κ με κάποιες άλλες ανατρίχιασα περισσότερο απ όταν είδα στο δικό μου σπίτι…!!
  …Θα μοιραστώ κ εγώ την ιστορία μου…. Μένω σχεδόν 2 χρόνια σε αυτό το σπίτι κ δεν είχα δει κατσαρίδα,μέχρι τώρα φυσικά…..Βρήκα 1 στο φύλλο της ντουλάπας,απο αυτές τις καφέ/μπεζ/ξανθιές (μπλιααχχχχ) και άλλη μία μικρή +1 μεγάλη στο πάγκο της κουζίνας…..Φυσικά σιχάθηκα τη ζωή μου..!!!!! Δυστυχώς πρώτα τις σκότωσα όμως κ μετά “βρήκα” τη δημοσιευση…!! Η οποία παρεπιπτώντος άψογη και με πολλούς οπάδους….Επειδή σιχαίνομαι να τις βλέπω δεν μπορώ να δοκιμάσω αυτό με το cd ,αλλά έριξα φωτιστικό οινόπνευμα σε όλο το πάγκο…!! ελπίζω να μην έχουν φωλιά γτ ταράχθηκα κ μονό στην ίδεα…!! κ όχι μόνο αυτό ,αλλά πως τις εξολοθρεύεις μετά…?!….Πως μπορώ να βρω κ να δω αν έχουν κάνει κάπου φωλιά..??
  …Αngel που βρίσκεσαι???????……. :/ ..Θα ‘ναι πολύ κρίμα αν ”παράτησες” το blog…

  • Ο/Η angel λέει:

   Αγαπητή Τόνια,
   μπορώ να καταλάβω την ταραχή σου από τον τρόπο γραφής σου. Θέλει ολίγον ψυχραιμία το θέμα, είναι δύσκολο, το ξέρω, αλλά προσπάθησε…
   Προσωπικά δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να αρχίσω να αναζητώ φωλιές. Εξάλλου όλο το αποχετευτικό δίκτυο αποτελεί μία τεράστια “φωλιά”. Τι θα κάνεις; Θα ξηλώσεις την παροχή νερού από το σπίτι σου; Θα κλείσεις όλα τα σιφόνια; Θα σφραγίσεις όλες τις ρωγμές; Θα πέσεις σε ασιτία προκειμένου να μην υπάρχει ψίχουλο; Θα κλειδαμπαρωθείς εφοδιασμένη με όλα τα πιθανά πολεμοφόδια για αυτόν τον μέχρι θανάτου ανθρωποκατσαριδοπόλεμο;
   Αυτές πάλι από κάπου θα τρυπώσουν. Έστω και μία να δεις, αρκεί. Θα εμφανισθεί σύντομα και κάποια φιλενάδα της, αν όχι ο γκόμενός της.
   Όπως πολύ σωστά είπες, η κουβέντα καλά κρατεί εδώ και χρόνια. Και θα συνεχίζεται όσο υπάρχουν αυτές οι γλυκές μαύρες, καστανές, μπεζ, ξανθιές υπάρξεις που τόσο μας διαλύουν το νευρικό μας σύστημα. Εγώ πλέον, όταν βλέπω καμιά, την αντιμετωπίζω ως ένα παλιό γνωστό που μου μπαστακώθηκε στο σπίτι άνευ άδειας. Και πάμε παρακάτω.
   Δοκίμασε κάποια από τις ιδέες που προτείνονται. Αν θυμάσαι ο τίτλος του άρθρου είναι “Πώς να ξεφορτωθώ τις κατσαρίδες” και ουχί “Πώς να εξολοθρεύσω τις κατσαρίδες”, διότι η εξολόθρευση είναι, θα έλεγα, ανέφικτη, ουτοπική.
   Τώρα, όσον αφορά το πού βρίσκομαι. Εδώ, όπως βλέπεις. Απαντώντας σχόλια. Δεν γράφω άρθρα, αν και πολύ θα το επιθυμούσα, διότι προσπαθώ, μετά την τελευταία ανάρτηση στο blog, να ολοκληρώσω το διδακτορικό μου. Κι επειδή κάθε άρθρο που βλέπεις στο blog το αντιμετώπιζα ως μίνι-διατριβή, δεν έχω δυστυχώς ούτε τον χρόνο ούτε και το μυαλό για να γράψω αυτά που θέλω με τον τρόπο που θέλω. Ελπίζω να επανέλθω (με άρθρα εννοώ) μέχρι το τέλος της χρονιάς :)
   Αυτά τα ολίγα…
   Να’σαι καλά κι αν μάθω κατιτίς περί εντοπισμού τερεζο-φωλεών, θα κάνω αναρτηση. Ειδικά αφιερωμένη σε σένα.

 17. Ο/Η ειρηνη λέει:

  Χαιρετω την παρεα!!! ειμαι η Ειρηνη κ με κυνηγουν οι κατσαριδες!!!!!!!!!!!!!!!! τα τελευταια 2 χρονια εχω παροπλισει το σπιτι μου με σιτες κ μεχρι στιγμης δεν ειχα δει ουτε μιση απο δαυτες. Μονο κατι λιγες αλλα παντα στον κηπο. Πριν απο 5 μερες αγορασα ενα προιον για μυρμιγκια και κατσαριδες (λογο υπαρξης μυρμιγκιων) το οποιο τα προσελκυει, το τρωνε κ μετα μεταφερουν στην φωλια την ουσια του. Το θεμα ειναι οτι εχω βρει 2 κατσαριδες και ενα κατσαριδακι μεχρι στιγμης ψισοψωφια ολα. Και σκεφτμαι, λοιπον, τις ειχα 2 χρονια μεσα στο σπιτι και δεν ειχα παρει χαμπαρι ή με τη βλακια που εβαλα τις φερνω μεσα???? Και σαν να μην εφτανε αυτο στο μαγαζι που δουλευω σημερα πλημμυρισαμε με κατσαριδακια!!! 6 χρονια που ειναι ανοιχτο δεν ειχε εμφανιστει τιποτα…..! Σαν να με κυνηγουν νιωθω!!! Τι να κανω κυριως με το σπιτι? Να τη βγαλω τη ”τροφη-φαρμακο” ή οχι?

 18. Ο/Η Nikos λέει:

  Ντροπή σας !!!! θέλετε να εξολοθρέυσετε τις καιμένες τις τερεζούλες . Εγω τις έχω σπίτι και κάνουμε και παρέα .!!!
  Πάντως διάβασα τα άρθρα και παρότι είμαι και εγώ οικολογικής λογικής , αυτή τη φορά θα βάλω τζέλ παντού !!!
  θα τις ταράξω !!

 19. Ο/Η ελβίρα λέει:

  Επίσης αύριο λέω να ξεκινήσω να κάνω πράγματα αλλά τι να κάνω Αρχικά;δεν αντέχω κάθε φορά που τις βλέπω θέλω να ξεράσω από την αηδία! Δεν είμαι καλά! Και επίσης για να εξαφανιστούν οι αράχνες τι κάνω; Γεμίζει το σπίτι κάθε δύο μέρες!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ για το άρθρο σου!!! Να σαι καλά!

 20. Ο/Η ελβίρα λέει:

  Καλησπέρα!! Κάθομαι εδώ και 2 ώρες κ έχω διαβάσει σχεδόνν όλα τα σχόλια και είμαι λίγο καλύτερα. Γενικά
  Στο σπίτι πάντα είχαμε τέτοια προβλήματα με κατσαρίδες. Κάποια στιγμή το αντιμετωπίσαμε κ αυτό καλώντας έναν ειδικό ο οποίος πραγματικά βοήθησε!ζήτημα να έβλεπα μια κατσαρίδα το χρόνο και ειλικρινά ένιωθα ανακούφιση. Το θέμα είναι ότι τον τελευταίο καιρό βλέπω μονίμως μέσα στο σπίτι τουλάχιστον 3 κάθε βράδυ και τις συχαίνομαι υπερβολικά πολύ!!!τέλος πάντων έχω γίνει κ εγώ μανιακή
  και σήμερα δεν έχω κοιμηθεί καθόλου γιατί μονίμως βλέπω και δεν τις προλαβαίνω!είναι δυνατόν;τέλος πάντων! Το θέμα είναι ότι νομίζω πως έρχονται από ένα διαμέρισμα στο υπόγειο το οποίο είναι παρατημένο εδώ κ χρόνια. Το κατάλαβααπό το ότι βλέπω κ στην πολυκατοικία!νι κατσαρίδες αυτές δεν είναι συνηθισμένες!! Είναι πολύ πιο μεγάλες κ παραμορφωμένές!και δεν ξέρω κ από που έρχονται! Συνήθως έβλεπα στο μπάνιο αλλά τώρα βλέπω κ στο δωμάτιο μου. Παλαιότερα είχα δει κ στην κουζίνα κ στο σαλόνι!!παντού δηλαδή! Πώς θα καταλάβω που είναι η φωλιά;και αν εξαφανίσΩ τις κατσαρίδες τις δικές μου (μπλιαχ!) δε θα ξανάεμφανιστούν λόγω του πιο κάτω πατώματος;

 21. Ο/Η giannis λέει:

  καλησπερα φιλε μου
  δεν ξερω πως εγινε αλλα με κατι εργα που εσκαβαν η γειτονια γεμισε κατσαριδες ( ειναι κατω στο υπεδαφος εκει που το χειμωνα θελουν να κατσουν για να ααναπαραχθουν και με τα εργα βρηκαν διεξοδο και φυγαν
  ετσι αφου η σιτα δεν γινεται να ειναι ολη την ωρα ξεχνιομαστε κιο λας μπηκαν κατσαριδες μεγαλων διαστασεων στο σπιτι
  ειμαι 16 χρονων και τα βραδυα ειδικα το καλοκαιρι δεν κοιμαμαι νωρις και τυχαινω να δω καμμια
  αν εχει ανοιξει τρυπα στο εδαφος που νομιζω εχει ανοιξει και να εξουδετερωσουμε τις κατσαριδες στο σπιτι παλι θα μπουν
  τι πρεπει να κανω σε αυτην την περιπτωση
  οι κατσαριδες αποφευγουν τους κλιματιζομενους χωρους
  με το φθινοπωρο σε κανενα 2μηνο θα εξαφανιστουν τουλαχιστον για τοβ χειμωνα?
  ακαλο δεν ειναι παντως για να φυγουν απο ολο το σπιτι να χρησιμοποιησω παντου κατσαριδοκτονο?

 22. Ο/Η Εβελινα λέει:

  Γεια σας! Παιδια βοηθειααααα ειμαι η εβελινα ειμαι 13 χρονων και τρεμω τις κατσαριδες!!!! Προχτες κοιμηθικα στις 3 τιν νυχτα επειδη φοβομουν!!!! εβαλα φυλλα δαφνης γυρω απο το κρεβατι μου αλλα δεν μου αρκει θελω να ειμαι συγουρη πως δεν θα ξαναδω κατσαριδα στο σπιτι μου! Σας παρακαλωω βοηθηστε ειναι μεγαλες και καμια φορα εχουν φτερααα ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ δωστε ιδεες pleaseeee

  • Ο/Η angel λέει:

   Εβελίνα μου, γεια σου!
   Στο άρθρο και στα σχόλια υπάρχουν παρα πολλές ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις.
   Όσο για να μην ξαναδείς κατσαρίδα, αυτό είναι λίγο απίθανο. Πάρτο απόφαση πως οι κατσαρίδες υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ακόμα κι όταν θα’χει εξαφανιστεί κι ο τελευταίος άνθρωπος σ’αυτόν τον πλανήτη…

 23. Ο/Η μερ λέει:

  Α! Επίσης να δηλώσω πως θα χρησιμοποιήσω κατσαριδοκτόνο… θέλω να είμαι σίγουρη πως θα εξοντωθούν αυτά τα εκτρώματα. ΟΜΩΣ έχω 2 γατουλίνια…. τι θα κάνω με αυτά; Πρέπει να λείψουν από το σπίτι; Υπάρχει περίπτωση να μου πάθουν τίποτα από τον ψεκασμό;

 24. Ο/Η μερ λέει:

  καλησπέρα κι από μένα… Ρε παιδιά σας διάβασα όλους και πραγματικά σας νιώθω απόλυτα! Εγώ μόλις μετακόμισα σε σπίτι που απ’ ότι φαίνεται ήταν κλειστό για πολύ καιρό. Μεγάλη κατσαρίδα δεν έχω δει μία βδομάδα που είμαι εδώ. Bλέπω όμως συχνά κάτι μικρά καφέ κατσαριδάκια.. σε μέγεθος πώς να το πω.. χαπιού; Θα ήθελα να ρωτήσω, αυτά είναι μωρά ή κάποιο είδος κατσαρίδας σε μίνι έκδοση;

  • Ο/Η orestis λέει:

   αυτά είναι μωρά ή κάποιο είδος κατσαρίδας σε μίνι έκδοση;

   Λαμβάνοντας υπ’ όψη οτι:
   1. τα ΜΟΝΑ “κατσαριδάκια” που ξέρω έχουν τέσσερεις τροχούς !!!! και
   2. όπως λέει μια παλιά παροιμία: όταν κάποιος είναι απο μικρός μαάας, όταν μεγαλώνει γίνεται μεγάλος μαάας
   θεωρώ οτι θα γίνουν ΜΕΓΑΛΕΣ κατσαρίδες.

   Λέμε τωρα…

 25. Ο/Η xaraa λέει:

  εγώ άλλαξα σπίτι…. δεν την πάλευα πια… πιστεύω ότι η πέτρα του σκανδάλου έμενε στο αποκάτω διαμέρισμα… πολύ βρωμιάρης αυτός… κουβαλούσε και άλλους πόσους βρωμιάριδες κάθε βράδυ και το γλεντούσαν έως το πρωί και δεν ξέρω και τι καπνίζαν….

 26. Ο/Η Georgia λέει:

  Καλησπέρα σε όλους κ όλες που δεινοπαθούν από αυτό το απαισιο είδος ( ακόμη δεν έχω καταλάβει τον λόγο υπαρξής του ).χθες το βράδυ καθομουν στο μπαλκόνι του σπιτιού του μου και διάβαζα για την εξεταστική που έχουμε εμείς οι φοιτητές ( έχουμε τις εξετάσεις έχουμε κ τις κατσαρίδες ) . Εκεί που διάβαζα όμορφα κ ωραία ακούω ένα τζτζτζτζ κ βλέπω μια καφέ τεράστια σιχαμένη ” τερέζα ” να έχει προσγειωθεί στο μπαλκόνι . Πεταξα το βιβλίο αντί της παντοφλας( ας φανεί κ αυτί χρήσιμο στη ζωή του ) αλλα αυτή έτρεχε σαν τρελή πάνω στον καναπέ που έχουμε στο μπαλκόνι πάνω στον τοίχο την τεντα την κεραμοσκεπή ( πετούσε από δω κ από κει κιόλας άνετα ). Παρατησα όλα τα πράγματα εκλεισα την τζαμόπορτα κ πήγα στο δωμάτιο να φωνάξω τους δικούς μου να τη σκοτώσουν . Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι το σπίτι είναι σε πολύ υψηλό όροφο κ η γειτονιά έχει καινούριες πολυκατοικίες (5-6 χρόνων ) . Επειτα το σπίτι είναι πεντακάθαρο αλλα αυτές συνεχίζουν να προσγειώνονται στη βεράντα μας . Τί μου προτείνετε να εφαρμόσω στο εξωτερικό του σπιτιού ώστε ν’απωθούνται;το πρόβλημα δεν έγκειται στο εσωτερικό του σπιτιού όσο στο εξωτερικό που οι τερέζες το έχουν περάσει για τους αεροδιαδρόμους του ελ. Βενιζέλος !!! Η οποια πρόταση είναι χρήσιμη κ καλοδεχούμενη!!

 27. Ο/Η mariarodos λέει:

  Geia sas kai apo mena diabasa ta sxolia sas kai ton koino agwna pou exoume me a uta ta plasmata kai omologw ekana to peirama me skordoy kai den eida kapoia kinhsh tis teleutaies meres.Prin kamia wra omws sto dwmatio ths mikrhs kathws ths allaza to pampers akousa kati na trexei panw sto prostateutiko ths pazzle tou patwmatos kserete auta pou perpatane ta mwra gia na mhn xtupane sto patwma..akousa to xarakthristiko xrits xrits xrits frikaraaa koitw sto patwma k blepw mia kafe petoumenh rixnw poudra panw ths kai shkwnomai pairnw th mikrh apo mesa kai paw thn afhnw sto parko kai epistrefw me oinopneuma h poudra bohthhse pantws h brefikh giati afhse psilouxnh oti phge pros thn ntoulapa..eriksa ligo oinopneuma kai psofiasthke!!!!!Otan phga na thn petaksw sta skoupidia ths kouzinas ekei phre to mati ena katsaridaki mikro!!!!!!wwwwwwwxxx eipa twra thn katsame oikogeneiakws!!!!!Aposundew to microwave to gurizw apo pisw k blepw allo ena to bgazw kateutheian sto balconi kai katalabainw otiexei mikra katsaridakia mesa ekei sto alouminio tou microwave!!!!!prwton aurio dhl shmera prwi prwi paei skoupidia!!!Deuteron ebala soda k apo panw prosthesa afro malliwn gia na mhn pane pouthena Ta MhnPW!!!!A ebalak stis rwgmes tou microwave pou exei panw kai sta plaina tou!!MA KATSARIDAKIa MESA ekeiIii eleos!!!Trexath phgaine h kuria pantws mesa sto paidiko!xalaroua!Apo ekeinh th stigmh omws den exw kleisei mati olo skeftomai pws diaolo perase mesa apo tis shtes!!!!mhpws erthei kai sto krebati mou???fwtizw me fws tou kinhtou to xwro mou mhpws kai dw kamia sto patwma ,sto krebati,ston toixo panw….frikh pali psuxwtikh katanthsa hmoun pou hmoun me thn kathariothta logw twn mwrwn..kserete mhn erthoun mermigia mhn erthoun skatharia mhn erthei kamia akatanomasth!katharizw sunexeia!!!!kourasthka!

 28. Ο/Η lena λέει:

  Γεια κ από μένα! Έχω την εντύπωση πως οι δικές μου έχουν φωλιά μέσα στον καναπέ. Κάπου διάβασα πως κάνουν φωλιές κ μέσα σε έπιπλα. Ξέρετε αν όντως ισχυεί κάτι τέτοιο; Αν είναι πιθανό; Επίσης, έχω ψεκάσει 2 φορές όλο το σπίτι (με teza) κ μία επιπλέον γύρω απ’τον καναπέ κ -ναι, τ’ομολογώ!- τον καναπέ, σε σημεία από κάτω, όπου δεν έχουμε επαφή. Έχουν περάσει όμως 5 ημέρες από τότε που ψέκασα για 1η φορά κ δεν βλέπω ακόμη πτώματα… Δε θα έπρεπε να βρίσκω ψόφιες; Αντίθετα βρίσκω ακόμη από καμιά ζωντανή… Είναι μαύρες, μεγάλες κ απαίσιες.

 29. Ο/Η μαρυ λέει:

  τι οικολογικο΄τρόποι ρε σεις, σε ένα ζουζούνι που επιβιώνει την ατομική βόμβα ψάχνετε οικολογικό τρόπο. ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ!!! και απολύμανση. 25 με 30 ευρώ κάνει. η πάρτε ένα fedona και ψεκάστε παντού. καλύτερα να λιποθυμήσω απο τις αναθυμιάσεις παρά να δω το τέρας μπροστά μου.

 30. Ο/Η stef λέει:

  paidia loipon, to thema mou einai oti den thelo na vlepo katsarides sto spiti mou, oute zontanes oute nekres. mipos uparxei kapoio apotelesmatiko katsaridoapothitiko pou na min epivarynei tin ygeia mou? thelo apla na min erxontai, oxi na mazevo kathe mera ptomata. episis exo paratirisei oti erxontai pio syxna otan to spiti einai freskokatharismeno. episis oute fagita afino ekso oute skoupidia oute aplyta piata. einai ola kathara, rixno xlorini sto sifoni arketa syxna alla synexizoun gia kapoion logo na erxontai. yparxei kati allo na kano?

 31.  
Κάντε ένα σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Να ειδοποιούμαι με email για επόμενα σχόλια.
Μπορείτε να γίνετε συνδρομητής ακόμα και χωρίς να σχολιάσετε.

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.


____

Blog created and hosted by aenaon

© 2008-2015, angel All Rights Reserved