Την τελευταία εβδομάδα τουλάχιστον δέκα φίλοι μου έχουν αναφέρει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τις κατσαρίδες στα σπίτια τους. Όλοι σχεδόν προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα με τα κοινά κατσαριδοκτόνα και εντομοκτόνα. Η αντίδρασή μου ήταν πως αυτό είναι βλαβερό τόσο για την υγεία μας (καθώς εισπνέουμε ό,τι ψεκάζουμε) όσο και για το περιβάλλον. Γιατί βρε παιδιά; Αφού υπάρχουν οικολογικά απωθητικά και βιολογικοί τρόποι καθαρισμού και αντιμετώπισής τους!

Help! Colorful cockroaches in the house!

Η αλήθεια είναι πως οι κατσαρίδες, όπως και τα μυρμήγκια, είναι ιδιαίτερα έξυπνα έντομα. Πρέπει επομένως εσείς να φανείτε εξυπνότεροι. Και επίμονοι. Διότι δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και να τις ξεφορτωθείτε. Πάντως καλό θα ήταν να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς αυτές είναι υπεύθυνες για αρκετές ασθένειες και αλλεργίες, οπότε η παρουσία τους μέσα στα σπίτια μας είναι ό,τι χειρότερο για την υγεία μας!

Βασικό είναι πάντα να διατηρούμε το σπίτι μας καθαρό. Οι κατσαρίδες εμφανίζονται σε χώρους που έχουν ήδη ρυπανθεί με περιττώματα από κάποιους συγγενείς τους (ξαδέλφη κατσαριδούλα, μπατζανάκης κατσαριδούλης κ.α.) Αν έχετε λοιπόν πρόβλημα με κάποια … μικρή Τερέζα στο σπίτι σας ή το διαμέρισμά σας, το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να αρχίσετε να σκουπίζετε και να σφουγγαρίζετε συχνά και καλά.

Αρχίστε να αποθηκεύετε τυχόν τρόφιμα που συνηθίζετε να αφήνετε πάνω στον πάγκο ή το τραπέζι της κουζίνας σας. Αρχίστε επίσης να πετάτε τακτικά (δηλ. καθημερινά) τα σκουπίδια σας.

Προσέξτε αν έχετε τυχόν διαρροές σε σωληνώσεις. Οι κατσαρίδες λατρεύουν την υγρασία!

Αν δείτε πως τα παραπάνω δεν αρκούν, παρακαλώ μην τρέξετε να αγοράσετε κάποιο από τα κοινά κατσαριδοκτόνα ή εντομοκτόνα που κυκλοφορούν στο εμπόριο! Πάντα υπάρχουν βιολογικοί τρόποι καθαρισμού, καθαρά οικολογικοί και φθηνοί (πάμφθηνοι μπορώ να πω). Παρακάτω σας παραθέτω 8 εύκολους οικολογικούς τρόπους για να απαλλαγώ από τα εν λόγω έντομα στο σπίτι μου.

1) Ο φθηνότερος και οικολογικότερος τρόπος από όλους για να ξεφορτωθούμε μία μικρή Τερέζα από το σπίτι είναι ο εξής: Όταν τη δούμε, γεμίζουμε καλά τα πνευμόνια μας με αέρα και αρχίσουμε να ουρλιάζουμε έντρομοι ελπίζοντας πως θα συνδράμουν οι γείτονες για να μας σώσουν. Για καλό και για κακό ανεβαίνουμε στο τραπέζι κρατώντας ένα σκουπόξυλο για να αντιμετωπίσουμε τον έξυπνο εχθρό. Προσοχή μην διαλύσετε τα φωτιστικά! Καλό θα ήταν να ανεβούμε στο τραπέζι με το ασύρματο τηλέφωνο (όσοι δεν έχετε, τρέξτε να προμηθευτείτε, θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις), ούτως ώστε να τηλεφωνήσετε σε όλους τους συγγενείς και φίλους για να έρθουν κι αυτοί. Πείτε τους να φέρουν μαζί τους οπωσδήποτε και τη φωτογραφική τους μηχανή για να σας αποθανατίσουν! Η κατσαρίδα με τόση φασαρία και μπούγιο μάλλον θα εξαφανιστεί…

Σε περίπτωση ωστόσο που δεν δουλέψει αυτός ο τρόπος, σας προτείνουμε άλλους 7 εξίσου οικολογικούς και δοκιμασμένους τρόπους για να ξεφορτωθείτε αποτελεσματικά τις κατσαρίδες.

2) Κάντε ένα μείγμα νερού με σαπούνι και ψεκάστε τις κατσαρίδες όποτε τις εντοπίζετε. Το σαπωνώδες νερό θα τις εξουδετερώσει.

3) Σε ένα άδειο κουτί καφέ τοποθετείστε ένα-δύο κομμάτια ψωμί που το έχετε μουσκέψει καλά με μπύρα. Αφήστε το κουτί με το περιεχόμενό του σε σημεία όπου εμφανίζονται οι κατσαρίδες.

4) Πολύ καλά απωθητικά είναι τα δαφνόφυλλα, οι φέτες αγγουριού ή το σκόρδο. Αφήστε κάποιο από τα τρία στα σημεία που πάνε οι κατσαρίδες για να τις αποτρέψετε να ξαναεμφανιστούν.

5) Εξίσου αποτελεσματική είναι η ναφθαλίνη. Οι κατσαρίδες σιχαίνονται τη μυρωδιά της!

Nepeta cataria

6) Μια άλλη φυσική απωθητική ουσία για τις κατσαρίδες είναι η νεπέτα[1] . Το ενεργό συστατικό που περιέχει, η νεπεταλακτόνη, είναι μη τοξική για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Μικρά σακουλάκια με νεπέτα μπορούν να αφεθούν στα σημεία που έχετε διαπιστώσει πως πηγαίνουν κατσαρίδες. Μπορείτε επίσης να τη βράσετε σε νερό (όπως προετοιμάζετε το τσάι) και με το μείγμα να ψεκάσετε τα κουφώματα του σπιτιού σας και πίσω από τα ντουλάπια (οι κατσαρίδες τρελαίνονται για τα σκοτεινά μέρη, γι’ αυτό εξάλλου και κυκλοφορούν το βράδυ). Αυτό το φυσικό απωθητικό πάντως καλό θα ήταν να το χρησιμοποιήσουν με μέτρο όσοι έχουν γάτες στα σπίτια τους (τα γατιά πραγματικά “τρελαίνονται” με το άρωμα της νεπέτας).

7) Ανακατέψτε ορυκτό βόρακα[2] με ίση ποσότητα ζάχαρης και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα στα σημεία που έχετε δει κατσαρίδες. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα μείγμα με βόρακα, αλεύρι και γύψο σε ίσα μέρη και να κλείσετε με αυτό τυχόν ανοίγματα από τα οποία εισέρχονται οι κατσαρίδες στο σπίτι σας.

8) Τέλος, μία καταπληκτική πατέντα που τη δοκίμασα και έμεινα με το στόμα ανοικτό για την επιτυχημένη του δράση: Πριν κάποια χρόνια έμενα σε ένα διαμέρισμα με έντονο πρόβλημα κατσαρίδων. Ένα βράδυ διαπιστώνω πως το ζουζούνι που πετούσε μέσα στο σαλόνι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία … κατσαρίδα! Αν και γενικά είμαι ψύχραιμη με τα εν λόγω έντομα, πραγματικά φρίκιασα. Τότε ο άντρας μου καπάκωσε την κατσαρίδα με ένα κουτί από CD (αυτά που πουλιούνται σε 50άδες, 100άδες κλπ.) και την έκλεισε εκεί μέσα. Στη συνέχεια άφησε το κλειστό κουτί με την Τερέζα στο μπαλκόνι. Η Τερεζούλα ήταν ζωντανή για 2,5 εβδομάδες περίπου. Σε όλο αυτό το διάστημα οι φιλενάδες της έρχονταν να την επισκεφθούν και … πέθαιναν (!!!) περιμετρικά του κουτιού. Το ίδιο συνεχίστηκε και μετά τον θάνατο της φυλακισμένης κατσαρίδας. Περιττό να σας πω πως δεν επανεμφανίστηκε ούτε μία κατσαρίδα στο σπίτι!!!

Μπορείτε να δοκιμάσετε όποιον από τους παραπάνω οικολογικούς τρόπους απώθησης ή εξολόθρευσης κατσαρίδων. Αν τυχόν γνωρίζετε κάποιον άλλο φυσικό τρόπο για να απομακρύνουμε αυτά τα βλαβερά έντομα από τα σπίτια μας, παρακαλώ μοιραστείτε το μαζί μας!

Η φωτογραφία των πολύχρωμων μικρών Τερέζων είναι δημιουργία της Corinne aka Jafabrit.

αρχή υποσημ.
 1. Η νεπέτα, γνωστή επίσης ως γλήχωμα το γαλεόφιλον, γατόχορτο ή καλαμίνθη, είναι μία πολυετής πόα, ύψους μόλις 3ο εκατοστών, που φυτρώνει και στη χώρα μας. Έχει φύλλα σε σχήμα καρδιάς με ελαφρά παχιά υφή, καλυμμένα με απαλό χνούδι και πριονωτό περίγραμμα. Έχει πολύ απαλό άρωμα και μικρά λευκά άνθη με εξίσου διακριτικό άρωμα και αδιάφορο σχήμα. Το ιδιαίτερο του φυτού αυτού είναι πως περιέχει μία ουσία, την νεπεταλακτόνη, η οποία δρα σχεδόν ως ψυχοτρόπο για τις γάτες. []
 2. Ο ορυκτός βόρακας πουλιέται στα φαρμακεία σε μορφή λευκής σκόνης. []
τέλος υποσημ. Ετικέτες:, , ,
215 σχόλια στο “Πώς να ξεφορτωθώ τις κατσαρίδες …”
 1. Ο/Η dimitra λέει:

  Τέλειο άρθρο!κι έριξα πολύ γέλιο!!

  • Ο/Η angel λέει:

   Αγαπητή Δήμητρα,
   σε ευχαριστώ πολύ.
   Φαντάζομαι γέλασες στο σημείο της παγίδευσης της κατσαρίδας … Όλοι εκεί γελάνε, πού να το έβλεπες και live!
   Εσύ έχεις να προτείνεις κάποια άλλη εναλλακτική;

 2. Ο/Η nto λέει:

  dn katalavenw ti ennoeitai me to kouti apo cd????mhpws thn kylindriki syskeyasia opou mesa periexei adigrapsima cd???

  • Ο/Η angel λέει:

   Αγαπητέ/ή nto,
   αυτό ακριβώς εννοώ. Παίρνεις μία άδεια κυλινδρική συσκευασία από CD και προσπαθείς (ευτυχώς εμείς το καταφέραμε) να κλείσεις μέσα την κατσαρίδα. Δοκίμασέ το, σε όσους το είπα και το έκαναν, λειτούργησε.

 3. Ο/Η Geo λέει:

  Τι κατσαρίδα εννοείς Γερμανικιά η Αμερικάνικια?

  • Ο/Η angel λέει:

   Εννοώ γερμανική κατσαρίδα, αυτή με το καφέ χρώμα. Η οποία μάλιστα έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι μπορεί και πετάει.

 4. Ο/Η σπυρος μακρης λέει:

  εγω εβαλα 2 μαζι σε ενα ποτηρι και τις εχω μεσα σε ενα δωματιο. περιμενω αποτελεσματα

 5. Ο/Η Greekfrixos λέει:

  !Επείγον: Η γυναίκα μου κοντεύει να σαλτάρει!

  Όταν λες οτι πέθαιναν γύρω στη “φυλακισμένη”, εννοείς οτι είχατε ψεκάσει γύρω από το κπάκι, ή πέθαιναν από τον καημό τους;

 6. Ο/Η eirini λέει:

  heeeelpppp !!!!

 7. Ο/Η eirini λέει:

  dewn antexw allo me ths kolokatsarides!!!! ekana thn xazomara kai ekana apolimansh kai exw pnigh apo katsarida!!

 8. Ο/Η angel λέει:

  @ σπυρος μακρης: Ti νεώτερα απο το μέτωπο; Έχουν περάσει δέκα μέρες.
  @ Greekfrixos: ΔΕΝ είχαμε ψεκάσει. Τώρα που το αναφέρεις όμως, ακούγεται (οχι οικολογική αλλά) καλή ιδέα; Το δοκίμασε κανείς;

 9. Ο/Η Dimi λέει:

  Λοιπόν ανακάλυψα ότι στο λάστιχο του ψυγείου μου οι ακατανόμαστες κάνουνε κάθε βράδυ πάρτι.Τώρα θέλω να πάρω άλλο ψυγείο διότι εκεί δεν μπορώ να ψεκάσω λόγω των φαγητών αλλά ο άντρας μου λέει ότι πάλι θα ξαναμπούν και στο καινούριο τι να κάνω;;;;;;Α!!!!τις παραδέχομαι θέλουνε δροσιά και την βρήκαν έχουν καλέσει και τους συγγενείς από την Σουιδία σε σουίτα με αίρκοντίσιορ. Βοήθεια κανείς;;;;;;;;;

  • Ο/Η angel λέει:

   Αγαπητή Δημητρία,
   πριν προβείς σε οποιαδήποτε αγορά καινούριου ψυγείου, καλό θα ήταν να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα με τις … ακατανόμαστες ψύχραιμα. Καταρχήν μην ψεκάσεις μέσα στο ψυγείο επουδενί λόγω!
   Οι κατσαρίδες δεν αναζητούν δροσιά, αλλά ζέστη, η οποία τους παρέχεται και από το ψυγείο, όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται. Τα λάστιχα του ψυγείου αποτελούν ιδανικό μέρος, καθώς και το πίσω μέρος του, εκεί που βρίσκεται το μοτέρ του.
   Σου προτείνω να βγάλεις τα λάστιχα του ψυγείου σου και να τα καθαρίσεις εξονυχιστικά πριν τα επανατοποθετήσεις. Καθάρισε και το κάτω πίσω μέρος του ψυγείου σου. Βασικότατα: α) έχε το ψυγείο σου ελαφρώς απομακρυσμένο από τον τοίχο για να έχεις καλύτερη εποπτεία του γίνεται σε εκείνο το σημείο και β) βγάλε το προστατευτικό κάλυμμα που υπάρχει στο κάτω πίσω μέρος του ψυγείου ούτως ώστε να μην αποτελεί τυχόν “φωλιά” των ακατανόμαστων. Θα μπορούσες να τοποθετήσεις νεπέτα (βλ. στο άρθρο) ή το μείγμα με τον ορυκτό βόρακα και να το απλώσεις περιμετρικά (αν βάλεις βόρακα, πρόσεξε να μην πλησιάζει κάποιο πιτσιρίκι την περιοχή!).
   Καθάρισε επίσης πολύ καλά οποιαδήποτε συσκευασία έχεις μέσα στο ψυγείο και πέταξε ό,τι τρόφιμα δεν τα έχεις συσκευασμένα. Από δω και στο εξής ό,τι τοποθετείς στο ψυγείο σου έχε το είτε μέσα σε τάπερ/γυάλινο βαζάκι είτε σε αεροστεγή συσκευασία. Με αυτό τον τρόπο περιορίζεις την πρόσβαση των κατσαρίδων στο φαγητό … τους. Απομάκρυνε επίσης ο,τιδήποτε ενδέχεται να αποτελεί πηγή νερού. Όπως κι εμείς, έτσι κι αυτές, διψούν!
   Βούλωσε ο,τιδήποτε υπάρχει σε ρωγμή στον τοίχο ή κοντά σε υδραυλικές παροχές και τοποθέτησε στα σιφόνια σε νεροχύτες και νιπτήρες τα δικτυωτά (καλύτερα μεταλλικά κι όχι πλαστικά) “καπελάκια” για τη συλλογή υπολειμμάτων τροφών κλπ. Με αυτόν τον τρόπο τις εμποδίζεις να εμφανιστούν από τα σημεία αυτά.
   Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, ελπίζω να βοηθήσουν.
   Καλή επιτυχία!

 10. Ο/Η Dimi λέει:

  Παρακαλώ πρίν ξοδευτώ βοήθεια;;;;;

 11. Ο/Η Dimi λέει:

  Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές αλλά υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι.Δυστυχώς το λάστιχο του ψυγείου μου δεν βγαίνει μέ χρι και ειδικό ρωτήσαμα πως να το βγάλουμε αλλά δεν βγαίνει έτσι λοιπόν άκου τικάνω.Κάθε βράδυ εφοδιάζομαι με παντόφλα χαρτοπετσέτα γάντια μαχαίρι και περιμένω μέχρι να κάνουν τσα!!!!!!!!.Μόλις κάνουν τσα!!!!!αρχίζω το κυνηγητό αλλά αυτές τρέχουν τόσο γρήγορα και με κοροϊδεύουν.Α!!!!ο άντρας μου κοιμάται γιατί λέει αυτές δεν σκοτώνονται έτσι.Εχθές ψέκασα γύρω γύρω το λάστιχο κι εκει που νόμιζα ότι ξεμπέρδεψα να τα μωρά βγήκαν βόλτα τι να κάνω δεν ξέρω το φάρμακο που πήρα είναι το. Imperator 25EK. Υποτίθεται πολύ καλό το μόνο που αντί να απεβιώσουν οι ακατανόμαστες κοντεύω να απεβιώσω εγώ από την μυρωδιά του μυρίζει πετραίλαιοΕυχαριστώ τα ξαναλέμε αν ζω

  • Ο/Η angel λέει:

   Δημητρία το Imperator είναι ιδιαίτερα δυνατό κατσαριδοκτόνο, αλλά για να έχει καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να εντοπίσεις, να καταστρέψεις και να ψεκάσεις και τις φωλιές των κατσαρίδων.
   Όσο κι αν σου φαντάζει αηδιαστική η ιδέα, κάνε έναν καλό έλεγχο στην κουζίνα σου. Όταν είχαν εμφανιστεί κατσαρίδες μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας μου πριν χρόνια, στην αρχή χοροπηδούσα από την αηδία και στη συνέχεια έτρεχα κι εγώ με την παντόφλα! Ωστόσο η παντόφλα δεν είναι η λύση. Νομίζω πως ακόμα κι η μυρωδιά της σκοτωμένης (από την παντόφλα) κατσαρίδας ελκύει τις υπόλοιπες.
   Δοκίμασε ή κινητοποίησε τον άντρα σου (ή κάποιον, αν δεν συνδράμει εκείνος) να πιάσεις μία ζωντανή μέσα σε ένα βαζάκι. Αυτό που γράφω στο άρθρο είναι πραγματικότητα και όντως δουλεύει. Απλά θα μαζεύεις ψόφιες Τερέζες, αλλά είναι προτιμότερο από να τις βλέπεις να “σουλατσάρουν” χαλαρές!

  • Ο/Η angel λέει:

   Παρεπιπτόντως, μία φίλη μου μου πρότεινε άλλη μία λύση. Οινόπνευμα. Μόλις δεις την ακατανόμαστη, ρίξ’ της λίγο φωτιστικό οινόπνευμα (το μπλε).
   Και ψυχραιμία!

 12. Ο/Η Dimi λέει:

  Μόλις Έκανα τόση γερή καθαριότητα στην κουζίνα μου που δεν είχα ξανακάνει τέτοια ποτέ ψέκασα παντού όπου μπόρεσα άδιασα ένα μπουκάλι ,και μόλις συνάντησα 2 μωρά , συκώνω τα χέρια ψηλά απογοητεύτηκα, έχουν πάθει ανοσία δεν τις σκοτώνει τίποτα.Ευχαριστώ για το χρόνο σου .Α. …. έβαλα λίγο μέλι μπάς και κολήσουν τα λέμε…………

  • Ο/Η angel λέει:

   Μην απογοητεύεσαι, τα αποτελέσματα θα φανούν σε μερικές μέρες.
   Το μέλι όμως κακώς το έβαλες, αποτελεί φαγητό. Μιαμ, μιαμ! Άσε που θα εμφανιστούν και μυρμήγκια!
   Καλό βράδυ!

 13. Ο/Η Γ λέει:

  Γεια!
  Εμφανίστηκαν κατσαρίδες στο καινούριο μας σπίτι.
  Ήξερα οτι υπάρχουν φυσικοί τρόπο απομάκρυνσής τους, εκτός από τους χημικούς τρόπους.
  Μπήκα ίντερνετ να δω ποιοί είναι αυτοί οι τρόποι.
  Έκανα μια γκουγλιά, και το πρώτο αποτέλεσμα της γκουγλιάς ήταν το κείμενό σου, Angel.
  Ένα μόνο κείμενο διάβασα, το δικό σου.
  (Είναι πολύ σπάνιο το να διαβάσω ένα μόνο.. Συνήθως διαβάζω πολλά κείμενα-αποτελέσματα από κάθε γκουγλιά.)
  Θα δώσω όλες αυτές τις πληροφορίες και στους υπόλοιπους της οικογένειας.
  Να είσαι καλά!!!!
  Ευχαριστούμε!!!!!!!!!
  Ευχαριστούμε πολύ!!!!!
  Ίσως επανέλθω εδώ, μετά την επιτυχή εξολόθρευσή τους, για να ενημερώσω για την επιτυχία.
  Μακάβριος ο τρόπος με την φυλάκιση.. Ταιριάζει για σενάριο ταινίας.. Μου φαίνεται πιο τραγικό το να πεθαίνουν από λύπη και συμπαράσταση σε σύγκριση με το να πεθαίνουν με κάποιον άλλο τρόπο.
  Αν βάλω την φυλακισμένη κάπου έξω και μακριά από το σπίτι, ώστε να μην τις βλέπω φάτσα κάρτα τις ασχημομούρες, και να μην πρέπει να μαζεύω ψόφια αηδιαστικά έντομα μέσα από το σπίτι; Γίνεται;;
  Με τα έντομα είμαι ιδιαιτερως φοβιτσιάρα, τα σιχαίνομαι όλα!
  Ακόμα και τις αράχνες, όταν είναι μεγάλες, δεν τις σκοτώνω με παντόφλα, αλλά τις φυλακίζω, σκεπάζοντάς τες με ένα ποτήρι στο πάτωμα.
  Μεγάλες αράχνες έχω συναντήσει αρκετές φορές.
  Περιαστατικό θα διηγηθώ, με μεγάλη αράχνη..
  Μια φορά, εκεί που καθόμουν κι έπαιζα ήσυχη κι αμέριμνη πιάνο, κάποια στιγμή, η άκρη του ματιού μου είδε κάτι μαύρο να κινείται. Γύρισα το κεφάλι μου κι είδα στο πάτωμα δίπλα μου μία τερααααααάστια αράχνη. Τα’χασα! Τόσο μεγάλη αράχνη δεν είχα ξαναδεί. Πήρα παντόφλα και την πέταξα πάτω της. Αμέσως, εκείνη τη στιγμή, άρχισαν να σκορπίζουν στο πάτωμα, περιμετρικά της σκοτωμένης αράχνης, κάποια δεκάδες δεκάδων μικρά μικροσκοπικά αραχνάκια. Η πρώτη σκέψη μου ήταν: “Δηλαδή, όλα αυτά τα αραχνάκια θα μεγαλώσουν και θα γίνουν μεγάλες τεράστιες αράχνες σαν την μαμά τους που σκότωσα; Κι εκείνα με τη σειρά τους θα γεννήσουν κι άλλα; Θα γίνουν χιλιάδες, θα τις βλέπω παντού τις αράχνες στο σπίτι, θα καταλήξω να έχω αραχνόσπιτο!”. Από την έγκυο μαμά που ψόφησε, ξεχύθηκαν πολλές πολλές δεκάδες ζωντανά αραχνάκια που άρχιζαν να σκορπίζουν στον χώρο!!!! Πανικός, εκ μέρους μου!!….. Έπρεπε να κάνω αμέσως κάτι, πριν σκορπιστούν στο σπίτι όλες εκείνες οι αμέτρητες μικρές μαύρες τελίτσες. Αμέσως, κατευθείαν, άμεσα έπρεπε να δράσω! Δεν υπήρχε ούτε δευτερόλεπτο χρόνος διαθέσιμος να χάσω. Τα αραχνάκια περπατούσαν γρήγορα προς κάθε κατεύθυνση. Χωρίς να το σκεφτώ, το χέρι μου έπιασε ένα ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος σε πλαστικό μπουκάλι που υπήρχε δίπλα μου. Τοχέρι μου έριξε γύρω γύρω από την ψόφια αράχνη σε κύκλο περιμετρικά γαλάκτωμα σχηματίζοντας έναν κύκλο, κλείνοντας μέσα στον κύκλο τα αραχνάκια. Ευτυχώς! Τα αραχνάκια δεν μπορούσαν να διαπεράσουν το τοίχος γαλακτώματος. Σώθηκα! Τόσο μεγάλη ήταν η ανακούφιση που το περιστατικό δεν το έχω ξεχάσει μετά από τόσα χρόνια που πέρασαν, κι ούτε πιστεύω οτι θα το ξεχάσω.

  Αυτά. Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες στο κείμενο, τις οποίες θα τις βάλουμε σε χρήση σύντομα! Να’σαι καλά!

  • Ο/Η angel λέει:

   Ευχαριστώ πολύ Γεωργία για την … ψήφο εμπιστοσύνης! Να επανέλθεις ούτως ή άλλως είτε σε περίπτωση αποτυχίας είτε αποτυχίας.
   Όταν φυλακίσαμε την κατσαρίδα, το θεωρούσα κι εγώ ιδιαίτερα μακάβριο. Το κουτί δεν το είχαμε μέσα στο σπίτι, αλλά έξω στο μπαλκόνι, σε μια γωνία, ούτως ώστε και να μην είναι μέσα στο οπτικό μου πεδίο, αλλά και να είναι σε κοντινό σημείο με το σπίτι. Κάτι σαν σεκιουριτάς! Ίσως θα μπορούσες να κάνεις μία παραλλαγή. Εξάλλου εσύ γνωρίζεις καλύτερα και τον χώρο σου και τα σημεία από όπου εμφανίζονται οι … ασχημομούρες (πρώτη φορά σκέφτομαι πως έχουν μούρη, πάντα πίστευα ότι ήταν ένα μικρό απειροελάχιστα χνουδωτό εντομο-τάνκ που πολιορκεί τα σπίτια μας και προελαύνει ανενόχλητο μετά την επιτυχή κατάληψή τους!).
   Κι εγώ τις αράχνες αποφεύγω να τις σκοτώσω, ίσως κι από “μεταλαμπαδευμένη” (από τη γιαγιά μου) πρόληψη, τις θεωρώ κάτι σαν τα σαμιαμίδια, τους προστάτες του σπιτιού. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ούτε που θα πήγαινε ο νους μου να καταφύγω σε γαλάκτωμα. Φοβερή ετοιμότητα! Θα το έχω υπόψη μου.
   Όποτε αισθανθείς πως θέλεις να μοιραστείς κάτι άλλο, είσαι ευπρόσδεκτη!

 14. Ο/Η EYAΓΓΕΛΟΣ λέει:

  ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΝΤΖΕΛ ΕΧΩ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΗΤΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΧΩ ΤΡΑΒΗΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΩ ΤΟ ΣΠΗΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΕ ΜΟΥΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΗ ΣΑΛΟΝΙ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΗΤΙ ΜΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΧΗΜΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΩ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλησπέρα Βαγγέλη,
   είναι ιδιαίτερα κουραστικό και ψυχοφθόρο να προσπαθείς να απομακρύνεις τις κατσαρίδες από το σπίτι σου και να μην βλέπεις αποτέλεσμα.
   Το γεγονός ότι το σπίτι είναι καθαρό είναι σημαντικό (φαντάζομαι δεν ξεχνάς ανοικτές συσκεασίες σε ντουλάπια ή ανοικτές κατσαρόλες στην κουζίνα, σωστά;), αλλά κάπου υπάρχει μία “πηγή” που το τροφοδοτεί με κατσαρίδες. Αν κάπου κοντά στη γειτονιά υπάρχει φρεάτιο, υπόνομος, σκουπιδοτενές, αρκεί για να γίνει η ζημιά. Κάποτε έμενα σε μονοκατοικία και οι σκουπιδοτενεκέδες της γειτονιάς ήταν ακριβώς έξω από τον εξωτερικό τοίχο της αυλής μου. Δεν μπορείς να φανταστείς τι γινόταν μέσα, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες!
   Αν δεν γίνει απεντόμωση και από τον Δήμο που υπάγεσαι, πάντα κάτι θα εμφανίζεται.
   Πάντως, στη δική σου περίπτωση πιστεύω πως θα μπορούσες να ακολουθήσεις την οδό με τον ορυκτό βόρακα που αναφέρω στο άρθρο. Είναι πολύ απλό να φτιάξεις την “πάστα” με βόρακα, ζάχαρη και ζεστό νερό (σε ίσα μέρη). Αλοίφεις τα σημεία στα οποία έχεις δει τις κατσαρίδες, καθώς και τυχόν ρωγμές από τις οποίες μπορεί να μπαίνουν μέσα. Δώσε λίγο βαρύτητα στις περιοχές όπου υπάρχουν οι υδραυλικές παροχές του σπιτιού.
   Επίσης, αν σου αρέσουν τα κατοικίδια, θα σου πρότεινα να πάρεις μία γάτα, κατά κανόνα αρσενική. Οι δικές μου αποτελούν τέλειους εξολοθρευτές στις ελάχιστες πλέον περιπτώσεις εμφάνισης Τερέζων.
   Ελπίζω να έχεις αποτελέσματα! Κι αν τυχόν έχεις οποιαδήποτε απορία, μη διστάσεις να τη μοιραστείς
   Καλό σου βράδυ!

 15. Ο/Η Dimi λέει:

  Kαλησπέρα!!!!!!!!!έχω νεότερα από το μέτωπο, λοιπόν μετά απο μια γενική καθαριότητα που όμοιά της δεν είχα κάνει ποτέ δοκίμασα τα οικολογικά.Έβαλα σε όλα τα συρτάρια ,ντουλάπια ,δάφνόφυλλα,( αν έχεις δαφνόφυλλο στο πορτοφόλι σου θα είναι γεμάτο λεφτά),έπιειτα έβαλα ζάχαρη με σόδα παντού,μετά έβαλα σκορδοκεφαλες σε όλο το σπίτι, (Ο ΜΙΣΤΕΡ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ ΜΕΤΑΚΌΜΙΣΕ ΑΛΛΟΎ) γέμισα βαβάκια με ξύδι μήπως ακούσουν,ξιδίλα και φύγουν χα….χα…..χα…..χα……Μετά από τα οικολογικά έπιασα τα χημικά εκτός απο το δηλητήριο που αναφέρνω πιο πάνω δοκίμασα και το άοσμο ΤΕΖΑ έχω ψεκάσει παντού……………παντού……..παντού……… Η κουζίνα μου έχει γίνει θάλαμος αερίων αλλά οι ακατανόμαστες αντί να φοράνε βγαίνουν περισότερες λες και φέρνουν στρατό από έξω.Λοιπόν δυο λύσεις έχω 1…Ανατινάζω το σπίτι οπότε γλυτώνω απότις ακατανόμαστες μια για πάντα 2………Φεύγω απο την Ελλάδα και πάω Σουηδία εκεί δεν έχει ζωύφια το ξέρω καλά γιατί μένει ο γιος μου.Σας καληνυχτώ πάω να σκοτώσω αυτό γίνεται όλο το βράδυ.

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλημέρες!
   Πουρνό-πουρνό έπιασες βλέπω δουλειά! Ούτε πληρωμένη πράκτορας της Μαφίας να ήσουν!
   Καταρχήν. Για τις ανατινάξεις θέλεις ειδική άδεια. Άστο, είναι χρονοβόρο και δεν αξίζει, μόνο κοστίζει.
   Κατά δεύτερον. Αν πας στη Σουηδία, ειδοποίησέ με να έρθω κι εγώ.
   Κατά τρίτον και τελεσίδικον (πήγε βλέπεις κοντά δύο η ώρα). Έχω την εντύπωση πως αντί να εισπνέουν οι ακατανόμαστες τα χημικά και μη, τα εισπνέεις εσύ. Μήπως αντί να βγεις παγανιά για μαζικές εκκαθαρίσεις, να πήγαινες για ύπνο; Εκτός κι αν κοιμάσαι …. στην κουζίνα!
   Όνειρα λοιπόν γλυκά και α-ακατανόμαστα!

   Υ.Γ. Κατά τέταρτον. Δεν άντεξα. Αυτό με το δαφνόφυλλο στο πορτοφόλι σκέφτομαι να το υιοθετήσω. Ακούγεται, αν μη τι άλλο, προσοδοφόρο!

 16. Ο/Η geo λέει:

  Εγω κανω το εξεις σηκόνομαι καθε βραδυ γυρω στις 1 και τις σκοτώνω με την παντοφλα στην κουζινα μεχρι να τις ξεκληρησω!!

  • Ο/Η angel λέει:

   Ευλογημένη παντόφλα! Αλλά νομίζω πως όταν τις “λιώνεις” με αυτόν τον τρόπο, μένει η μυρωδιά, η οποία μάλλον ελκύει τις λοιπές φιλενάδες της εκλιπούσης. Μήπως να δοκίμαζες κατιτίς άλλο; Άσε που χάνεις και τον ύπνο σου…

 17. Ο/Η EYAΓΓΕΛΟΣ λέει:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝΤΖΕΛ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΝΑ ΓΕΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΑΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΕΣ ΕΙΔΕΣ?ΕΓΩ ΞΥΠΝΑΩ ΠΟΛΥ ΠΡΩΙ ΣΤΗΣ 4 ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΡΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΥΣΤΑΓΜΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΟΚ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΠΗΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΝΑ ΤΑΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΚΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΥΘΗΜΗΣ….ΓΙΑ

  • Ο/Η angel λέει:

   Σε ευχαριστώ, Βαγγέλη, για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω να δείτε αποτελέσματα άμεσα, τουλάχιστον με ό,τι κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι. Διότι στη γειτονιά δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να ελεγχθεί.
   Καλό Δεκαπενταύγουστο και ό,τι καλύτερο και σε σας!

 18. Ο/Η Dimi λέει:

  Angel μάλλον δεν με παρακολουθείς δεν με συμπάσχεις πιο. Πιο πάνω αναφέρνω ότι κοντεύω να ψοφήσω εγώ από την μυρωδιά των φαρμάκων και ναι …. Όλο το βράδυ κάνω περίπολο στην κουζίνα μου κάνω σκοπιά 1/5 το πρωί και αφνιδιαστικές εφόδους (Δόξα και τιμή στα φανταράκια που φιλάνε την πατρίδα μας).Επίσης όχι βρέ δεν κοιμάμαι στην κουζίνα μου έχω ένα ωραιότατο κρεβάτι που εξαιτίας των ακατανόμαστων δεν το χαίρομαι.Ο μόνος που χαίρεται είναι ο άντρας μου που κοιμάται απλωτός απλωτός..Αυτόπου ζω φέτος δεν το έχω ξαναδεί στα 22χρόνια που μένω σε αυτό το σπίτικαι δεν είμαι μεγάλη…μ……Όσο για πράκτορας ε… αυτά δεν λέγονται πάντως καταγγέλω τις εταιρίες που ασχολούνται με τις ακατανόμαστες πουλάνε χίλια δυο υποτίθετε φάρμακα που κάνουν θαύματα αλλά είναι μπούρδες και κοστίζουν ακριβά.Πάντως άσχετα με τις ακατανόμαστες η επεικοινωνία μας μου αρέσει έχεις πλάκα συνέχισέ το.Α… Το σπίτι δεν το ανατιναξα προς το παρόν φυλάω για αργότερα το μπουρλότο….. Καλή συνέχεια και ότι νεότερο ενημέρωσέ μας αλήθεια απο που ξέρεις τόσα πολλά για αυτότο θέμα;;;;;;;;;;

  • Ο/Η angel λέει:

   Δημητρία μου, παρακολουθώ, συμπάσχω και η μπόχα από τον χημικό πόλεμο που έχεις εξαπολύσει φθάνει μέχρι εδώ που βρίσκομαι! Πού να φανταστώ τι γινόταν στο μέτωπο, δεν θα είχα πάρει άδεια…
   Λοιπόν, ένα τζελ που από ό,τι μου έχουν πει κάνει δουλειά είναι το AVERT 0,05 DF. Με το μαλακό, όμως, ε; Πάντως είμαι σίγουρη πως κάτι κάπου σου διαφεύγει. Πρέπει να εντοπίσεις από πού μπαίνουν στο σπίτι σου και να κλείσεις αυτή την είσοδό τους, διότι εν καιρώ πάλι θα εμφανιστούν.
   Το ζωάκι που είναι τέλειος αντίπαλος είναι – όπως ήδη ανέφεραν η Hal και ο Geo – είναι η γάτα. Εγώ έχω τέσσερις και, γερή κι γεροί να είναι, τις κατσαρίδες τις εντοπίζουν και τις εξολοθρεύουν στο πιτς φυτίλι! Συμβουλή φιλικότατη: και μία γάτα, ιδίως γάτος, κάνει τη δουλειά. Δεν χρειάζεται να έχεις γατοστρατό!
   Όσον αφορά για τον σύλλογο κατά των ακατανόμαστων, ΜΕΣΑ (εμείς, όχι η … Τερέζα)! Και γνωρίζω και πλείστους άλλους ακανομαστό-πληκτους….
   Τώρα, το από πού κατέχω κάποια πράγματα, αυτό είναι μεγάλη ιστορία.
   Στην παλιά μου την οικία, που ήταν μονοκατοικία,
   οι καφέ ακατανόμα- είχαν κάνει αποικία
   εξαιτίας κάποιων κάδων και πολλών βρωμοντορβάδων
   με σκουπίδια των γιαγιάδων και πολλών καλών μανάδων…
   Κι επειδή εκεί πλησίον εις τους κάδους των οικίων
   εβρισκόταν κι ένας βόθρος, που’ ταν σπίτι των … αχρείων,
   κάθε μέρα στην αυλή μου εστηνότανε χορός,
   με τρισάθλιες Τερέζες, μα τον Βούδα βρωμερός!
   Κι επειδή είδα κι απόειδα, ήταν κι οι γάτοι μου μωρά,
   άρχισα να ερευνάω για της Τερέζας τα μικρά,
   πώς να τα εξολοθρεύσω με τρόπους οικολογικούς,
   μην και πάθουν κάτι οι γάτοι κι αποδημήσουν εις ουρανούς!

   Ε, η συνέχεια είναι μπροστά σου…

 19. Ο/Η Hal λέει:

  καλησπερες σε ολους!!!
  θα μπω κατευθειαν στο θεμα,
  το να κανει κανεις απολυμανση/απεντομωση/ξεκληρισμα τελος παντων, δεν ειναι κατι που το κανεις μια κι εξω.. ειναι λογικο την πρωτη φορα, να βγαινουν απο παντου για να φυγουν, με το που πεφτουν τα φαρμακα (ειτε οικολογικα ειτε οχι). πρεπει να επαναλαμβανεται η διαδικασια, ειδικα τις περιοδους αναπαραγωγης. εμεις κανουμε πια μονο μια φορα το χρονο, το μαϊο, και βλεπουμε μονο κατι ξεμπαρκα πτωματα, ενα δυο το μηνα.. (και μενω σε μονοκατοικια με αυλη και τα ρεστα)

  τωρα, κατι αλλο που ειχα ανακαλυψει εγω στο παρελθον, ειναι η λακ. γενικα εχω πολλα πραγματα αραδιασμενα στο σπιτι, και το χειροτερο μου ηταν να τις κυνηγαω και να κρυβονται.. οποτε μια μερα πηγε να μου ξεφυγει μια, και δεν ειχα εντομοκτονο, αρπαω μια λακ ξεχασμενη απο τα 90′s και την ψεκαζω.. δεν τη σκοτωσε, αλλα ηρθε και κολλησε ολοκληρη, δε μπορουσε να κουνηθει, οποτε τη σημαδεψα και την εξοντωσα με την ησυχια μου! δεν ειναι και πολυ οικολογικος τροπος, γιατι ειναι κι αυτο spray, αλλα δε βρωμαει ο τοπος, και μπορεις να κοιμηθεις μετα.. (δουλευει με τις λακ με τη χειροτερη ποιοτητα, αυτες που κολλανε δηλαδη ;-)

  • Ο/Η angel λέει:

   Τέλειο, Hal! Άλλη μία λύση προστίθεται στη λίστα. Σε ευχαριστώ πολύ!
   Πράγματι, πάντως, η πρώτη φορά είναι πάντα τρομακτική, όταν αρχίζουν να βγαίνουν, νομίζεις, από όλες τις γωνιές του σπιτιού. Θέλει γερά νεύρα και υπομονή.

 20. Ο/Η EYAΓΓΕΛΟΣ λέει:

  ΑΝΤΖΕΛ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΥΡΙΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 4 ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΠΕΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΙΘΗΣΗ ΑΝΟΙΞΕ 3 ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΕ …ΕΓΡΑΦΕ ΦΥΤΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΜΥΡΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΕΣ Κ.Λ.Π. ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΩ ΠΗΡΑ ΒΟΡΑΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΔΑΦΝΟΦΥΛΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΙΘΟΣ ΑΥΤΑ ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ.ΓΙΑ

 21. Ο/Η geo λέει:

  το ξερω δεν ειναι λύση, αλλα καποια στιγμη θα με βαρεθούνε και θα με αφησουν ησυχο..

 22. Ο/Η Dimi λέει:

  Καλησπέρα σε όλους βλέπω ότι τα θύματα των ακατανόμαστων γίνονται πιο πολλά .Απορία1/Υπάρχει κάπιο ζωάκι που να τρώει τις ακατανόμαστες;;;;όπως η γάτούλα τα ποντικάκια το σαμιαμίδι τα κουνουπάκια , η σαύρα τις αραχνούλες,κ.λ.π. Έξω στο σπίτι έχουμε 11γατούλες μέσα στο σπίτι;;;τι;;;Άσχετο μου αρέσει που γινόμαστε πιο πολλοί ,να κάνουμε και σύλλογο μπάς και η δύναμη μας τις διώξει μακριά.

 23. Ο/Η geo λέει:

  Οι γατες σκοτωνουν τις Αμερικανικιες που ειναι μεγαλες, αλλα τις γερμανικιές απαξιούνε να τις κηνυγησουνε εκτος αν οι γατες ειναι μεσα καποια στιγμη θα σκοτωσουνε μερικές αμα βαρεθούνε να κοπροσκυλιαζουνε ολη μερα!!

  • Ο/Η angel λέει:

   Geo, τα γατιά ασχολούνται με ο,τιδήποτε κινείται, το θεωρούν παιχνίδι. Το θέμα είναι να ασχοληθούν… Διότι μερικές φορές, ανεξαρτήτως είδους κατσαρίδας (ή οποιουδήποτε άλλου πιθανού στόχου), απλά απαξιούν, κοινώς τεμπελιάζουν :)

 24. Ο/Η Mimik λέει:

  Καλησπέρα , καταρχην για να εξοντωσετε τις κατσαριδες , πρεπει να βρειτε ακριβως ποιο ειδος ειναι- Η γερμανικη οπως λαθος ανφερετε ποιοο πανω δεν πεταει και ειναι η ψιλη κατσαριδουλα που βλεπυμε στην κουζινα , μπανιο και στις ντουλαπες .. αυτη συνυπαρχει μαζι μας και σιγα σιγα γινεται ολοκληρη αποικια.Αμα ειναι πολυ μικρες δεν εχουνε γεννησει ακομα και προλαβαινετε. Πρεπει να ψαξετε ολο το σπιτι , θυμαμε εγω βρηκα την φωλια μεσα στον φορτιστη του ασυρματου τηλεφωνου.. !! Καθοτανε η μανουλα μολις 1 εκ με 300 αυγα παρεα… Αυτο το ειδος εξολοθρευετε αμεσως με ενα τζελ που πουλανε στα φαρμακεια. Θα το βαλετε στις γωνιες στα ντουλαπια και οπου αλλου και σε 2 με 3 μερες αυτες θα φαγωθουνε μονες τους.. λογω τις φερομονης που περιεχει… Εγω ησυχασα μια για παντα. Και παντα βαζεις μετα απο 6 μηνες για τους απογονους που ειναι στα κρυμμενα αυγα οπουδηποτε . Αυτο το ειδος ερχετε συνηθως (η ωοθηκη) απο τις σακουλες και τα χαρτοκιβωτια των σουπερ μαρκετ.Καλο ειναι αμα μενετε σε πολυκατοικια να κανει ολη η πολυκατοικα γιατι σιγουρα θα εχουν ολοι.
  Οσων αναφορα στην μεγαλη την Αμερικανικη , αυτη η κατσαριδα δεν μενει στα σπιτια ειναι περιπλανωμενη και συνηθως μας ερχετε απεξω , η απο αποχετευσεις . Αυτο το ειδος πεταει αλλα σπανια .συνηθως ανεβαινουν απο υδροροες στις ταρατσες και πηδανε κατω. Η συγκεκριμενη μπορει να καταπολεμηθει αυκολα με ενα σπραυ βιολογικο που πουλανε τα σουπερ μαρκετ απο ελαιο γαρυφαλιας αοσμο και φιλικο. ειναι στα εντομοκτονα , και με συχνες απολυμανσεις ΜΕΣΑ στα σιφωνια – ρολογια ΕΥΔΑΠ και αποχετευσεις ( το λεω γιατι κανουνε γυρω γυρω) καθε 7- 8 μηνες για να εχει αποτελεσμα.Αμα το προβλημα παραμενει αλλαχτε γειτονια..

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλώς ήλθες, Mimik!
   Πράγματι, βοηθάει να γνωρίζεις ποιο είδος έχεις να αντιμετωπίσεις, αλλά όχι πάντα.
   Η “καθαρόαιμη” γερμανική κατσαρίδα όντως δεν πετά. Υπάρχει όμως ένα “μεταλλαγμένο” παρακλάδι τους ( η κατσαρίδα Bernstein-Waldschabe) το οποίο πετά. Όπως πετά, και μάλιστα με ιδιαίτερη ευχέρεια και αρκετά συχνά, τουλάχιστον στην περιοχή που μένω εγώ (στα Δωδεκάνησα) και η αμερικανική. Σε ευχαριστώ πάντως, διότι πρόσεξα πως σε μία απάντηση που είχα δώσει προ καιρού στον Geo εκ παραδρομής αντί να γράψω αμερικανική, έγραψα γερμανική.

 25. Ο/Η EYAΓΓΕΛΟΣ λέει:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΕΙΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ? ΤΙ ΕΚΑΝΑ? ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΥΣ ΒΟΛΟΥΣ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ ΣΕ 3-4 ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑ ΔΑΦΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΒΟΡΑΚΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΗΡΕΜΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΑΥΤΟ. ΕΥΧΟΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑΧΕΤΕ ΚΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΓΙΑΣΑΣ

 26. Ο/Η Hal λέει:

  οι γατες ειναι αρκετα αποτελεσματικες, εκτος αν εχετε ευθραυστα αντικειμενα hehehe
  εγω οταν ειχαμε γατα στο σπιτι, οταν εβλεπα κατσαριδα στο δωματιο, πηγαινε επαιρνα τη γατα, την εβαζα μεσα, πηγαινα εγω σε ενα αλλο, εκλεινα την πορτα και μετα απο καποια ωρα πηγαινα και μαζευα το πτωμα.. τις βλεπουν σαν παιχνιδι και τις ξεκανουν! (εκτος αν το γατονι ειναι εξακοσιων χρονων και βαριεται να κουνηθει ;-) )

 27. Ο/Η Dimi λέει:

  Πώς; Θα γυρέψω το τζέλ από το φαρμακείο;;; Έχει κάποιο όνομα;το πουλάνε όλα τα φαρμακεία;;;αν μπορείς απάντησέ μου αμέσως

 28. Ο/Η Dimi λέει:

  Angel σε ευχαριστώ οι ακατανόμαστες έχουν λίγο λίγο, όμως ελλατωθεί υπάρχουν ακόμα δεν έχω καταφέρει ακόμα να τις ξεμπατανιάσω στο παιχνίδι έχει μπει και ο γιός μου που παίρνει την παντόφλα και τους δίνει και καταλαβαίνουν.Μήπως παίζει ρόλο ότι η κουζίνα μου είναι ντυμένη όλη με ξύλο;;;;ακόμα και οι τοίχοι,,,μήπως μέσα στο ξύλο έχουν φωλιά;τότε πρέπει να ξυλώσω όλη την κουζίνα λιγάκι δύσκολο για αυτό λέω να το ανατινάξω μήπως και σωθώ αλλά μετά θα είμαστε άστεγοι .ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΕΣ. ΚΙ ΕΓΩ. 1-0

 29. Ο/Η Dimi λέει:

  Α…….ξέχασα έχω πεί σε όλους για την εποικοινωνία μας μπορεί να έχεις καινούριους φίλους

 30. Ο/Η EYAΓΓΕΛΟΣ λέει:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝΤΖΕΛ ΔΕΚΑΤΗ ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΠΗΤΙ ΑΠΑΛΑΓΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΠΟΣΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΜΕ ΕΙΧΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΜΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΟΚ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΜΕ?ΔΕΝ ΕΙΜΕ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΠΗΤΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΟΡΕΣ Ε…ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΙΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ……

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλησπέρα Βαγγέλη!
   Χαίρομαι ιδιαίτερα! Τον έχω ζήσει τον εφιάλτη και ξέρω πως είναι. Πραγματικά νομίζεις πως όποια σκιά βλέπεις είναι κατσαρίδα… Άσε που μετά ξανακαθαρίζεις όλα τα σημεία από όπου πέρασαν και ό,τι ακούμπησαν.
   Καλό υπόλοιπο Κυριακής και καλή βδομάδα!

 31. Ο/Η Greekfrixos λέει:

  (γραφει η συζυγος) ψεκασε ο ανδρας μου με ενα οικολογικο πεμπτη ολο το σπιτι,φυγαμε και δευτέρα που γυρισαμε ανακαλύψαμε 16 πτώματα και 1 που ψυχοραγούσε 17. Σε όλα τα δωμάτια υπήρχαν πτώματα. Ξαναψεκασε και ξαναφύγαμε. Πόσες λέτε να μείναν ακόμη; Λέτε να γλιτώσαμε; Μιλάμε για τις τεράστιες φτερωτές κόκκινες αμερικάνικες σιχαμένς κατσαρίδες…..

  Να μετακομίσω;

  • Ο/Η angel λέει:

   Γεια σου Greekfrixos’ έτερον ήμισυ!
   Θα βγούνε άλλες 12, διότι 29 στις 30 αμερικανικές κατσαρίδες συνιστούν οικολογικό ψέκασμα! Η 30η θα εγκαταλείψει τρομοκρατημένη την οικία σας και θα βγάλει ανακοίνωση πως αναζητά νέο κατάλυμα…
   Για να σοβαρευτούμε. Αν ήμουνα καφετζού και ήθελα να ξανάρθεις στο μαγαζί μου θα σε “ψάρευα” για λίγες περισσότερες πληροφορίες. Είχατε παλαιότερα πρόβλημα και τίνος μεγέθους; Μένετε σε πολυκατοικία ή μονοκατοικία; Υπάρχουν κοντά στο σπίτι σας φρεάτια, κάδοι σκουπιδιών, καταστήματα-”τόποι συνάθροισης” των ακατανόμαστων; Με τι είδους οικολογικό ψεκάσατε; Έχετε προσέξει αν υπάρχουν τυχόν ρωγμές (δηλ. σημεία εισόδου για τις κατσαρίδες) σε κάποια σημεία στους τοίχους, τα σοβατεπί, τα ντουλάπια της κουζίνας σας, κοντά στις υδραυλικές παροχές σε κουζίνα ή μπάνιο;
   Παρεπιπτόντως, με τη μετακόμιση δεν λύνεται το πρόβλημα. Άσε που ποτέ δεν ξέρεις πόσο καλύτερη ή χειρότερη θα είναι η καινούρια στέγη που θα επιλέξεις.
   Καλό σου βράδυ

 32. Ο/Η nik λέει:

  Γειά σας παιδιά. εγώ προσπαθώ να κλείσω κάθε χαραμάδα στα παλιά μου πατζούρια και στις πόρτες, έχω ταπώσει τα σιφόνια, έχω βάλει σελοτέιπ στις τρύπες υπερχείλισης του νεροχύτη και του νιπτήρα, σίτα στο εξαερισμό του μπάνιου, κοιτάω γύρω γύρω όταν ανοίγω τη πόρτα μήπως και μπει καμία αλλά αυτές βρίσκουν το δρόμο. δε ψάχνω άλλο για τρόπους εξόντωσης αλλά θα κοιτάξω να οχυρώσω καλά το σπίτι μου

 33. Ο/Η Dimi λέει:

  Καλησπέρα!!!!!είστε όλοι καλα;; Πως πάτε με τις ακατανόμαστες;; Λοιπόν εγώ εκει, που νόμιζα ότι γλύτωσα το σπίτι γέμισε μωρά, πολλά μωρά δισεκατομύρια μωρά , να σκεφτείται μπορςί σε ένα βράδυ να σκοτώσω και 50 ψιλά ψιλά , σήμερα μετά από μεγάλη απογοήτευση των χημικών. Αγόρασα ένα οικολογικό το fleriana μήπως το έχει κανείς χρησιμοποιήσει;;,αγόρασα επίσης και κάτι παγίδες που τις τρώνε και μετά ψοφάνε .Έχω κάνει τα πάντα μέχρι και με το χέρι μου τα σκοτώνω γιατί δεν προλαβαίνω με την παντόφλα, εγώ που έβλεπα ακατανόμαστη και σκεπαζόμουν μέχρι να φύγει,και ούρλαζια πως με καντάντισαν αυτά τα ζωύφια !!!!!!

  • Ο/Η angel λέει:

   Δημητρία μου, καλησπέρες! Εμείς καλά είμαστε, εσένα δεν σε ακούω πολύ καλά κι έχω αρχίσει να ανησυχώ!
   Μην τις πατάς καλέ με παντόφλες, η μυρωδιά των “λιωμένων” προσελκύει κι άλλες!!!! Το’ χουμε ξαναπεί!!!
   Για να εμφανίζονται μωρά, λυπάμαι, αλλά κάπου κοντά υπάρχει μαιευτική κλινική που τροφοδοτεί το σπίτι σου μέσω κάποιου ανοίγματος (και ουχί διά μαγείας!) με μικρότερους ακατανόμαστους εχθρούς. Κάνε σε παρακαλώ μία καλή έρευνα. Εγώ μόλις πριν από λίγες ημέρες συνειδητοποίησα πως στο κάτω μέρος της κάσας της πόρτας του μπάνιου μου υπάρχει ένα άνοιγμα από το οποίο μπορεί να περάσει όχι μόνο ακατανόμαστη, αλλά σαύρα ολόκληρη!
   Το Fleriana το ξέρω, αλλά προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει. Αν το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος, παρακαλώ να έχει το θάρρος να βγει και να το παραδεχθεί! Κι ας ομολογήσει το πώς έδρασε!

 34. Ο/Η noni λέει:

  κάτι για να μην έρχονται καν δεν υπάρχει? οι δικοί μου συγκάτοικοι σκοτώνονται με κοινό Arοxol. Βρίσκω πτώματα(αρκετά) αλλά αγόρασα κόλες τώρα αυτές που είναι ειδικές και για τα ποντίκια(στο κουτάκι έχει εικονίτσα με κατσαρίδες ποντίκια και μυρμήγκια). Προς το παρόν δεν έχει κολλήσει καμία αλλά γενικά κολλάνε-πιάνει. Αν κολλήσει μια πάνε όλες. Σίγουρα δεν θέλει κάποιος να γυρνοβολάνε μες το σπίτι ακόμα και αν μετά από λίγο ψοφάνε. Κάτι γίνεται πάντως φέτος με τις κατσαρίδες. δεν είχα δει ποτέ τόσες πολλές και παλιότερα δε μπορώ να πω οτι ήμουν πρότυπο καθαριότητας(φοιτήτρια!) ξεχνούσα αρκετά συχνά τρόφιμα από εδώ και από εκεί. Ενώ τώρα(πάλιοσα και καθαρίζω) περπατάνε και πάνω στους τοίχους και τα έπιπλα. Το ακούω συνέχεια φέτος αυτό το φαινόμενο. Το οτι σκαρφαλώνουν με τρομάζει σε σημείο να μην μπορώ ούτε να κοιμηθώ! εκεί που κοιμάσαι ωραία και γλυκά να σε ξυπνήσει μια τερέζα χαιδεύοντας σε με τις ωραίες τις χαριτωμένες κεραιούλες. Έχω πάθει άσχημο ψυχολογικό. Έχω πλέον μυρμηγκές στο σώμα και δεν φεύγουν. Την αίσθηση οτι περπατάει κάτι πάνω μου (και παντα υποπτεύομαι κατσαρίδα) που να είχα πέρασει-ελπίζω οχι περάσω- τέτοια εμπειρία). Πάντως τα πτώματα τους μυρίζουν πολύ απαίσια… Είχαν ξεμείνει μερικά χωμένα και από εκείνα τα σημείο με ο,τι κ να τα καθαριζα η μυρωδια δεν εφευγε με τίποτα. Απεκτησα και δευτερο ψυχολογικο. Αυτ ηη μυρωδια νομίζω οτι μου έρχεται συνέχεια…! Ας κάνει κάτι η επιστήμη με αυτό δε γίνεται να τρελαίνεται ο κόσμος. 2011 έχουμε! μονο εμβόλια με παρενέργειες βγάζουν για αρρώστιες φαντάσματα.

  • Ο/Η angel λέει:

   Γεια σου Nonikanoni!
   Κάτι για να μην έρχονται; Χμμμμμμ, για να σκεφτώ……. Όχι. Έστω και μία, κάποια στιγμή, κάποια από αυτές θα βρεθεί μπροστά σου.
   Αλλά υπάρχουν τρόποι απώθησης, όλοι όσοι αναφέρονται στο άρθρο, καθώς και κάποια “κολπάκια” που θα τα βρεις μέσα στα σχόλια που έχουν γίνει. Είναι αλήθεια πως όχι μόνο φέτος, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια το κακό αυτών των “συναντήσεων” έχει παραγίνει. Είναι σαν όλα αυτά τα φάρμακα που ρίχνουμε αντί να τις σκοτώνει, τις κάνει πιο δυνατές, όπως λέει και το τραγούδι! Αν και είναι γεγονός, πως αν γίνει πυρηνική καταστροφή, το είδος που σίγουρα θα επιβιώσει είναι οι ακατανόμαστες! Άντε τώρα! Εδώ σε θέλω.
   Προσπάθησε πάντως να μην χρησιμοποιείς πολλά χημικά, όλα με κάποιον τρόπο βλάπτουν. Και δοκίμασε να κάνεις το πείραμα να αιχμαλωτίσεις μία (τρόπος εξουδετέρωσης στο άρθρο αρ. 8 με :) Όπως είπες, στις παγιδοκόλλες, αν πιαστεί μία, κολλάνε κι άλλες. Έτσι και με αυτό. Αν πιάσεις μία, έρχονται κι άλλες, αλλά όχι για να αλωνίσουν στο σπίτι σου, απλά για να … αποδημήσουν εις τον δικόν τους Κύριον!

 35. Ο/Η mar λέει:

  Geia sas paidia !! egw epestrepsa apo tis diakopes k eixe eksatimistei to nero sti lekani k katalavainete menw sto prwto orofo k eixe gemisei to spiti psofies katsarides k peritwmata..takatharisa ola k evala ena eidiko tzel gyrw gyrw sto spiti..alla vrika pali mia anapodogyrismeni sto ntoulapi tou neroxyti !! ti tha kanw ??

  • Ο/Η angel λέει:

   Γεια σου και σένα Mar!
   Πρώτη φορά ακούω α) να έχει εξατμιστεί το νερό στη λεκάνη (της τουαλέττας, σωστά;) και β) εξαιτίας αυτού (αν κατάλαβα και πάλι σωστά) να εμφανιστούν πτώματα κατσαρίδων. Πάντως από ό,τι αναφέρεις καταλήγω στο συμπέρασμα πως σίγουρα η είσοδός τους στο σπίτι σου γίνεται μέσα από τις υδραυλικές παροχές στο μπάνιο. Κλείσε ό,τι υπάρχει σε ρωγμή, τρυπούλα, εμπόδισέ τους να μπαίνουν μέσα στο σπίτι σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιον από τους τρόπους αναφέρονται στο άρθρο, ξεκίνα ίσως με τη νεπέτα (θα βρεις σε καταστήματα με βιολογικά ή με βότανα, νομίζω ότι πουλούνε και στο διαδίκτυο) ή με βόρακα (από κάποιο φαρμακείο).
   Καλή επιτυχία και ψυχραιμία!

 36. Ο/Η Κωνσταντινος λέει:

  Γεια σας ειμαι καινουργιος στην παρεα σας διαβασα ολα τα προηγουμενα σχολια σας κ ειναι αρκετα ενδιαφερον γιατι αντιμετωπιζω κ γω συχνα προβληματα με τις κατσαριδες κ θα η8ελα δραστικα μετρα για τις ακατανομαστες τις συχαινομαι πραγματικα κ θελω ν ζω χωρις αυτες, ολες οι πληροφοριες σας ειναι πολυτιμες για μενα ευχαριστω πολυ κ θα σας παρακολουθω μιας που σας βρηκα εντελος τυχαια απ την μηχανη αναζητησης

  • Ο/Η angel λέει:

   Σε ευχαριστούμε Κωνσταντίνε, έχουμε γίνει “Αντι-ακατανόμαστη Κίνηση Πολιτών” νομίζω! Κι αν τυχόν γνωρίζεις κι εσύ κάποιον τρόπο, καλοδεχούμενος!

 37. Ο/Η Dimi λέει:

  Καλησπέρα στην (αντι- ακατανόμαστη-κίνηση- πολιτών) μετά από πολλές έρευνες εγώ τελικά βρήκα την λύση που πιστεύω ότι θα είναι αποτελεσματική και τελεσίδικη.Αποφάσισα να κάνω στις ακατανόμαστες ΒΟΥΝΤΟΥ ναι καλά διαβάζετε ,εφόσον δεν φεύγουν δεν σκοτώνονται με τίποτα ούτε με την παντόφλα τις χτυπώντας και μετα από 2 δευτερόλεπτα ξαναζοντανεύουν. Μήπως ξέρει κανένας κανέναν μάγο???τον πληρώνω όσο όσο xelp.,,xelp!!!!!!όσο για την φοιτήτριά μας και εγώ έχω πάθει ψυχολογικά εγώ βλέπω να περπατάνε και στον τοίχο άσε μήπως είναι ένα είδος εξωγήινων!!!!!!για αυτό δεν σκοτώνονται!!!!!

  • Ο/Η angel λέει:

   Δημητρία μου, εκτός από τις Μάγισσες της Σμύρνης, τον Μάγο του Οζ και τον Ντάμπλντορ από τον Χάρι Πότερ, προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν άλλο μάγο! Και κάποιες καφετζούδες που γνωρίζω μάλλον δεν κατέχουν την ιερή τέχνη της εξολόθρευσης ακατανόμαστων. Μήπως πρέπει να κάνεις και μία έρευνα για ινδιάνικα ματζούνια; Όσο για τους εξωγήινους, ε, ακόμα κι αυτοί δεν είναι αθάνατοι! Την ιστορία με τον νεκρό εξωγήινο του Ρόσγουελ δεν τη θυμάσαι;
   Το ότι έχεις πάθει ψυχολογικό το έχω αντιληφθεί. Τι θα έλεγες να κάνεις διακοπές στην εξωτική και τροπική Ρόδο; Σου υπόσχομαι α-ακατανόμαστες ημέρες χαλάρωσης και ηρεμίας, καθώς κι εντατική ψυχολογική τόνωση!

 38. Ο/Η Dimi λέει:

  Σε ευχαριστώ για την πρόσκλησή σου αλλά ζώ στην Κρήτη οπότε κάτι γίνετε θα θέλατε να γνωριστεί η ομάδα μας η ΑΝΤΙ-ΑΚΑΤΑΝΌΜΑΣΤΗ-ΚΊΝΗΣΗ-ΠΟΛΙΤΏΝ στο Facebook????εμένα μπορείτε να με βρείτε εκει καληνύχτα

 39. Ο/Η Yoko λέει:

  Χαιρετώ και εγώ τους ομοιοπαθείς! Είπα να αλλάξω σπίτι στο 3ο έτος, να νοικιάσω ένα πιο βολικό και έχω αρχίσει να το μετανιώνω. 18 χρόνια στο πατρικό δεν είχα δει ούτε για δείγμα (την πρώτη φορά που βρήκα το συγκεκριμένο έντομο στο σπίτι μου ανακάλυψα ότι ήταν κατσαρίδα από το ίντερνετ(!), google is our friend) και τώρα έχω πάθει ένα ψιλοσόκ, μέχρι και εφιάλτες έχω δει. =Ρ
  Καθαρίσαμε το σπίτι όσο πιο πολύ μπορούσαμε (α ρε μάνα), χαλάσαμε ένα μπουκάλι κατσαριδοκτόνο, και εκεί που είπα να βάλω να φάω πριν λίγο, τσουπ! να σου το κατσαριδάκι! Θα δοκιμάσω τα δαφνόφυλλα αύριο και το μίγμα με τη σόδα και τη ζάχαρη μπας και δω λίγη προκοπή. Θα δοκίμαζα την τεχνική της φυλάκισης αλλά δεν είμαι ακόμα εξοικειωμένη και προτιμώ απλά να κλείσω τα μάτια και να τη σκοτώσω!
  Η απεντέμωση θα βοηθήσει καθόλου? Παίζει ρόλο που είμαι στον πρώτο όροφο?
  Ίσως φταίει που το σπίτι ήταν ακατοίκητο? Φοβάμαι μήπως έχει γενικά πρόβλημα η πολυκατοικία, δε μπορώ να ξαναμετακομίζω!

 40. Ο/Η δημητρης-ευθυμια λέει:

  χθες το απογευμα που λετε ενω καθομασταν αμεριμνοι και πιναμε καφε μας αρχισε μια περιεργη φαγουρα………….ρε τι στο…………ειναι αυτο τι ειναι αυτο………..ψαχνω πανω μου και τι να δω…μικροσκοπικα εντομα στο μεγεθος τελείας (.) να περπατανε πανω μου! ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΧΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΝΤΟΥ..σαν αμερικανικο θριλερ σαν ταινια τρομου ελεοοοοοοοοοος !μετα απο πολυ ψαξιμο παρατηρησαμε οτι εμπαιναν απο ενα παραθυρο στον δευτερο οροφο το οποιο ουτε καν μπαλκονι δεν εχει ! σκυλια γατια δεν εχουμε .ρε παιδια τι ειναι αυτα μηπως εχει ιδεα κανεισ? ειναι τοσομικρα οντως σαν τελεία απο word και ουτε το σχημα τους δεν μπορω να καθορισω και οχι τπτ αλλο εχουμε και νεογεννητο παιδι στο σπιτι…………HELPPPPPPPPP δεν εχω ιδεα δεν ξερω τι να κανω!

 41. Ο/Η maraki λέει:

  geia sas!!!
  molis prin 5 lepta evgala 6 katsarides megales kokkines apo to spiti! eleipsa 2 mhnes kai eixa kleisei ta sifwnia me tasakia, alla tpt!!! kati mikra kaura p vlepw, kaka einai h auga? exw trela8ei!!!!! ti n kanw???? diavasa ta parapanw, alla ap oti vlepw den feugoun pote! to sunergeio einai akrivo? (apentomwshs ennow) euxaristw!

 42. Ο/Η Yoko λέει:

  Εγώ που απευθύνθηκα σε συνεργείο 30 ευρώ μου πήρε, είχα (έχω?) όμως τις καστανές, τις γερμανικές.
  Πάντως τα δαφνόφυλλα τα βλέπω μόνιμο ντεκόρ του σπιτιού! Έτσι, για την περίπτωση που…

 43. Ο/Η valeria λέει:

  εχω παθει μεγαλη ζημια…νοικιασα ενα σπιτι περσυ που περασα φοιτητρια και μετα γυρισα στην πολη μου να ξαναδωσω πανελληνιες..το σπιτι εμεινε κλειστο 7-8 μηνες.τωρα που ξαναγυρισα εκανα γενικη καθαριοτητα στα παντα ολα .με την καθαριοτητα εχω υστερια θελω ολα να ειναι τελεια.και τη μερα που τελειωσα την γενικη και αποκαμωμενη ειπα να φτιαξω ενα φαι να φαω ανοιγω το ντουλαπι και βλεπω 3 μικρα μικρα κατσαριδακια.τα σκοτωνω,ριχνω και εντομοκτονο στο ντουλαπι,ριχνω στα παραθυρα,στο μπαλκονι,στα σιφωνια,παντου.και εκει που λεω ξεμπερδεψα να σου μια κατσαριδα γιγας βγαινει απο μια χαραμαδα.τη σκοτωνω και πιανω μια και δυο το εντομοκτονο και ψεκαζω κατω απ τις πορτες,στις γωνιες και στα σοβατεπια,,πισω απο τη κουζινα,πισω απο το πλυντηριο,πισω απ το ψυγειο και τα επιπλα γενικως,αφηνω 2 μερες κλειστο το σπιτι και παω και κοιμαμαι σε φιλη.Σημερα που γυρισα βρηκα πτωματα εντομων στο παραθυρο,5-6 πτωματα κατσαριδακιων στο πατωμα και εχουν πα8ει τα νευρα μου….λετε να απαλλαχτω?????περισσοτερο γραφω για συμπαρασταση και να ξερετε δεν ειστε μονοι σε αυτο.εχουνε παθει τα νευρα μου ειλικρινα.εχω και τις φιλες μου να λενε μην δινεις σημασια!!mon dieu….μου ειπαν οτι κι αλλοι ειχαν στην πολυκατοικια,αλλα απο ο,τι 3ερω εχει ολη η πολη.επισης κυριε ΕΥΑΓΓΕΛΕ πειτε μας αν τελικα απαλλαχτηκατε μια για παντα…

  • Ο/Η angel λέει:

   Μαρία, καλησπέρα σου!
   Όπως βλέπεις, όχι μόνο δεν είσαι μόνη, αλλά η “παρέα” για το πρόβλημα αυτό είναι αρκετά μεγάλη…
   Δοκίμασε κάποια από τις λύσεις που προτείνονται τόσο στο άρθρο όσο και στα σχόλια, και … ψυχραιμία και επιμονή! Οι τρόποι που προτείνονται λειτουργούν άλλοι απωθητικά και άλλοι εξολοθρευτικά. Διάλεξε αυτόν που σου ταιριάζει περισσότερο. Εγώ πάντα προτείνω σε όλους την τελευταία πρόταση που κάνω, όσο κι αν ακούγεται τρελό, διότι το έχω δει να δουλεύει και όσοι το έχουν κάνει το έχουν δει κι εκείνοι.
   Επίσης, αν δεν κάνετε κάποια απεντόμωση στην πολυκατοικία σας, οι κατσαριδούλες θα συνεχίσουν να έρχονται και στο δικό σου διαμέρισμα, διότι αποτελεί και δικό τους σπιτικό! Όσο για την πόλη, αυτό είναι κάτι που είναι καθαρά θέμα Δήμου, επειδή θέλει ψεκασμούς σε φρεάτια και βόθρους. Αν και η άποψή μου είναι πως ένα μεγάλο μέρος των κατσαρίδων έχει “μεταλλαχθεί”, διότι έχουν την ιδιότητα να προσαρμόζονται. Σε μία πυρηνική καταστροφή εμείς θα την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά εκείνες θα συνεχίσουν να υπάρχουν….
   Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το βάζουμε κάτω!

 44. Ο/Η δημητρης λέει:

  παιδια το καλυτερο κατσαριδοκτονο ΗΤΑΝ το aroxol MEC. και φυσικα αποσυρθηκε απο την αγορα γιατι δεν συμφερνε. αυτο το λεω γιατι το ειχα ψεκαζα μια φορα και δεν κυκλοφορουσε ψυχη για κανα μηνα και.

  με εκπληξη διαπιστωσα τελικα οτι δεν ξαναβγηκε στο εμποριο. και υπολογιζω οτι ο πιθανοτερος λογος που αποσυρθηκε ηταν οτι ηταν εκπληκτικο και επεσαν οι πωλησεις στα υπολοιπα προιοντα.

 45. Ο/Η δημητρης λέει:

  να παραθεσω δε οτι ενοω το aroxol mec με μικροκαψουλες KAI OXI το aroxol mec instant.

 46. Ο/Η laios λέει:

  παιδες καλησπερα!
  να πω και γω 2 λογακια και ας παρεξηγηθω.

  1.μην αναφερετε για ειδη κατσαριδας τις οποιες δεν γνωριζετε.λετε για αμερικανικες,γερμανικες(καλα ως εδω) χωρις να ξερετε ακριβως τη μορφολογια τους. υπαρχουν και ειδη που μιαζουν αλλα ειναι διαφορετικες.
  2.οι κατσαριδες οπως και αλλα εντομα δεν μεταλλασονται τοοοοοοοοσο ευκολα(δειτε και διαβαστε πρωτα τον μεταλλασω και πως μπορει να γινει σε καποιον ζωντανο οργανισμο).
  3.προσφερετε τις γνωσεις σας ΜΟΝΟ οταν ειστε απολυτα σιγουροι για κατι.πειτε καποιον τροπο καταπολεμησης ΜΟΝΟ οταν ειστε σιγουροι γι αυτον και οχι αν κατα συμπτωση ειχατε το επιθυμητο αποτελεσμα.

  και στο κατω κατω εμεις που ειμαστε της δουλειας γιατι χρησιμοποιουμε κατι τζελ των 50ευρω+ και δε φτιαχνουμε δικα μας απλα υλικα οπως αναφερονται και πανω να βγαλουμε και λεφτα και πελατεια και να ειναι ολοι ευχαριστημενοι?

  υπαρχουν και μυστικα που δεν λεγονται,γι αυτο τα λενε και μυστικα.

  να θυμαστε οτι αλλες κατσαριδες εισερχονται απο μονες και αλλες δια μεταφορας.τελος ειναι ειδος που πολλαπλασιαζεται με γοργους ρυθμους(που σημαινει οτι καπου υπαρχουν και ωα που δε σκοτωνονται)._

 47. Ο/Η Eystathia λέει:

  Geia s olous!!!!x8es to vrady arga eida mia arketa megalh mavrh katsarida n kseprovallei katw apo t epiplo ths thleorashs! mexri n parw opla (papoutsia,lak) na thn eksolo8reysw e3afanisthke h atimh!!!thn psaxnw apo x8es k tpt!!!sthn idea oti trigyrnaei edw mesa frikarw!!!!ti borw n kanw ap th stigmh p den 3erw pou vrisketai????

 48. Ο/Η Νώντας Γαζής λέει:

  Ακούστε Κυρίες μου και Κύριοι τη λύση από έναν που γνωρίζει κάποια πράγματα! (Γεωπόνος γαρ). Πριν 13 χρόνια που παντρεύτηκα και πήγα σόγαμπρος στην Α.Τούμπα, στην γυναίκας μου το σπίτι, διαπίστωσα ότι κυκλοφορούσαν πολλές κατσαρίδες, ιδίως τις νυχτερινές ώρες! Κάλεσα λοιπόν μία συναδέλφισα, που είχε μια Εταιρεία Απεντομώσεων -Απολυμάνσεων για να επέμβει, γιατί εμένα οι γνώσεις μου ήταν από το Πανεπιστήμιο το 1968 περίπου. Πράγματι μου έστειλε ένα καλό κύριο, συνεργάτη της, και με ένα είδος σύριγγας ή δοσομετρικό πιστόλι, διέσπειρε σε όλη την κουζίνα και το WC, σε δεκάδες μεριές, ανά 20-40 εκατοστά από μία σταγονίτσα από το GOLIATH GEL, όσο είναι το 3πλάσιο περίπου από το κεφαλάκι μιας καρφίτσας. Το σκεύασμα αυτό το τοποθέτησε σε όλα τα συρτάρια από την έξω και την κάτω μεριά, στους μεντεσέδες, στα ντουλάπια, πίσω και κάτω απ΄το ψυγείο, πίσω και κάτω απ΄την κουζίνα, κάτω από τη βρύση της κουζίνας, κάτω από τον νιπτήρα της Τουαλέτας, γύρω απ’ την τουαλέτα, γύρω απ’ την μπανιέρα, πίσω και κάτω απ΄το πλυντήριο και σε όλα τα συρτάρια και τα ντουλάπια του WC. Φεύγοντας ο καλός αυτός κύριος, μας παρακάλεσε, αν θέλουμε ριζική καταπολέμηση, να μην πειράξουμε καθόλου όποιες κατσαρίδες βρίσκουμε σκοτωμένες για ένα διάστημα 30 ημερών. Η γυναίκα μου στραβομουτσούνιασε λίγο και αντέδρασε: Δηλ. θα φέρω 4 φορές τον επόμενο μήνα τη γυναίκα που μου καθαρίζει και θα της πω να μην πειράξει τις ανατριχιαστικές κατσαρίδες και κάθε πρωί που ξυπνάω και κάθε μεσημέρι και βράδυ που έρχομαι στο σπίτι θα τις βλέπω μπροστά μου; Κι ο καλός κύριος της απόντησε: Αν θέλεις να γεράσεις και να μην δεις κατσαρίδες, θα υποφέρεις ένα μήνα στη ζωή σου για να γλυτώσεις όλους τους άλλους. Σας βεβαιώνω (επώνυμα) ότι μέχρι σήμερα, 13 χρόνια μετά δεν ξαναεμφανίστηκε κατσαρίδα! Μετά από 5 χρόνια με πήρε κάποια κυρία, που το σπίτι της είναι δίπλα σε ένα ερειπωμένο και μου ζήτησε τις γνώσεις μου για τα εκατομμύρια κατσαρίδες που χορεύουν στο σπίτι της. Της είπα τη δική μου περίπτωση και της έδωσα τα τηλέφωνα των εταιρειών που είχαν την ειδική Άδεια. Τότε οι Συνάδελφοι που με άκουσαν μου ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες. Τότε ανέλαβα και πήρα την Συναδέλφισα που μου έλυσε το δικό μου πρόβλημα και της ζήτησα να μου στείλει 23 GOLIATH GEL και να μου πει πόσα λεφτά να μαζέψω για να της τα πληρώσω. Με διαβεβαίωσε ότι δεν είχε αυτό το προϊόν, για τί της είχε τελειώσει, αλλά θα μου στείλει ένα παρόμοιο, λίγο φτηνότερο, που κάνει όμως την ίδια ακριβώς δουλειά. Μου έστειλε πράγματι 23 τεμ. από το MAXFORCE GEL, το οποίο μοίρασα στους Συναδέλφους και στη μητέρα μου, τους είπα ακριβώς πως να το τοποθετήσουν και που ακριβώς, και όλοι πήγαν πολύ καλά εκτός απ’ τη μάνα μου και μία άλλη Συναδέλφισα, οι οποίες ασφαλώς δεν το τοποθέτησαν όπως έπρεπε ή σκούπισαν και δεν άφησαν τις σκοτωμένες για ένα μήνα απείραχτες. Ξέρετε γιατί χρειάζεται αυτός ο μήνας; Το φάρμακο σκοτώνει εντός 24 ωρών όποια κατσαρίδα το φάει. Η διάρκεια δράσης του είναι 12 μέρες. Δηλ. σκοτώνει και μετά από 12 μέρες από τη μέρα τοποθέτησης. Όμως οι κατσαρίδες έχουν μια ιδιαιτερότητα, κανιβαλίζουν (τρώνε) τις σκοτωμένες. Τρώγωντας όμως μια σκοτωμένη τρώνε μαζί και το δηλητήριο, το οποίο τις σκοτώνει και επι ένα μήνα φαρμάκου και συνεχών κανιβαλισμών δεν μένει ούτε μία για δείγμα. Συμπέρασμα: Επιλογή σωστού Κατσαριδοκτόνου, καλή διασπορά σε θέσεις όπου ζουν και κινούνται και μη καθαρισμός των σκοτωμένων κατσαρίδων επί ένα μήνα για πλήρη εξολόθρευση λόγω κανιβαλισμού!

  • Ο/Η ελβίρα λέει:

   θα ήθελα το τηλέφωνο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!! είχαμε κάνει κάτι παρόμοιο και εμείς στο σπίτι, αλλά δεν είδαμε κατσαρίδα για 2 χρόνια αλλά μετά… ειδικά τον τελευταίο καιρό γίνεται χαμός!! Σας παρακαλώ, δώστε μου το τηλέφωνο, δεν αντέχω άλλο ένα βράδυ άυπνη!

 49. Ο/Η alex λέει:

  KAISPERA!!!!
  PAIDIA DEN KSERW TI GINETE!KATHE XRONO KAI XEIROTERA! EXOUME MEGALO PROVLIMA KAI TO THEMA EINAI OTI EGW TIS SIXAINOMAI PARA POLU!
  THA ITHELA NA RWTISW GIA TIN APENTOMOSI! EINAI ENA SUNERGEIO POU ERXETE KAI KANEI APOLUMANSI STO SPITI SOU!
  GNWRIZETE KATI GI AUTI TI METHODO?
  OTI KAI NA KANOUME EINAI LIGO…OTAN VLEPEIS 1 KATSARIDA LENE OTI APO PISW EINAI ALLES 1000!!EGW POU EIDA 4???
  DEN MPOROUME NA TAIZOUME TOSA STOMATA! OIKONOMIKI KRISI! KATALAVENETE!!!

 50. Ο/Η ada λέει:

  Κύριε Νώντα Γαζή υπάρχει ακόμα το συνεργείο αυτό?? Και πόσο είναι το κόστος?

 51. Ο/Η μαιρη λέει:

  ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΟΥ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΔΑΦΝΕΣ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ ΧΛΩΡΙΝΕΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ

  • Ο/Η angel λέει:

   Μαίρη καλησπέρα,
   ελπίζω να έχεις επιζήσει από την … Καταιγίδα της Κατσαρίδας!
   Δοκίμασε τη λύση (κάποια στιγμή στο μέλλον) να προσπαθήσεις να “αιχμαλωτίσεις” μία ζωντανή, αυτό που αναφέρω στο άρθρο. Θα βρίσκεις κατσαρίδες για ένα διάστημα, αλλά τουλάχιστον θα είναι ψόφιες.
   Καλό κουράγιο!

 52. Ο/Η Bas λέει:

  Γειά σας
  Διάβασα όλες τις απαντήσεις σας σχετικά με τις κατσαρίδες…εμένα το πρόβλημα μου εμφανίζεται απο το Πάσχα και μετά και κορυφώνεται το καλοκαίρι στο εξοχικό μας σπίτι!! Έχουμε κατσαρίδες μεγάλες καφέ οι οποίες πετάνε όποτε τους έρθει….το σπίτι το καθαρίζω αλλά έχω παρατηρήσει ότι έρχονται απο έξω! Επειδή είναι χωριό έχει βόθρους, οπότε απο κάτω γίνεται πάρτυ…μας είχαν δώσει σε ένα μαγαζί γεωπόνων ένα φάρμακο το assist το οποίο το ρίχναμε για δύο χρόνια τον Μαίο στην λεκάνη και έδινα και στην γειτόνισα και πήγαινε στους βόθρους…το πρόβλημα είχε περιοριστεί…βλέπαμε 2-3 όλο το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι (μπαίνουν απο το τζάκι, καμινάδα) και σιφώνι)…Το καλοκαίρι που μας πέρασε όμως παρότι ρίξαμε φάρμακο δεν είχε αποτέλεσμα γιατί μάλλον είχαν πάθει ανοσία…και τελικά φωνάξαμε εταιρία απολυμάνσεων, η οποία ψέκασε όλο το σπίτι εξωτερικά και ενώ για μια εβδομάδα δεν είχα ούτε δείγμα, ξαφνικά άρχισα να βλέπω να μπαίνουν απο το τζάκι ή απο τα κεραμίδια (το εσωτερικό του σπιτιού έχει κύλινη σκεπή και εξωτερικά κεραμίδια).
  Έχω απελπιστεί…σκέφτομαι να πάρω το goliath gel αλλά κάνει για τις μεγάλες κατσαρίδες ή μόνο για τις μικρές????
  Επίσης να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση η φωλιά τους να είναι μέσα στα κεραμίδια?????
  Παρακαλώ τα φώτα σας πρίν πλακώσει το καλοκαίρι και τρέχω πάλι ;)

  • Ο/Η Bas λέει:

   Διόρθωση: (το εσωτερικό του σπιτιού έχει ξύλινη σκεπή και εξωτερικά κεραμίδια)

  • Ο/Η angel λέει:

   Bas καλησπέρα σου,
   η περίοδος που αρχίζουν να εμφανίζονται έντονα είναι στα μέσα της άνοιξης έως μέσα φθινοπώρου, σα να πέφτουν σε ένα είδος χειμερίας νάρκης :)
   Θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν φωλιά κάπου στο σπίτι σου, αλλά δεν αποκλείεται να’ναι κι έξω από αυτό, απλά βρίσκουν διόδους για να μπουν (σιφόνια, σωληνώσεις, καμινάδα, τρυπούλες αόρατες για το δικό σου μάτι, κ.α.).
   Για τα φάρμακα στα οποία αναφέρεσαι δεν έχω άποψη, είναι τοξικά και σε αυτό το άρθρο προσπαθώ να δώσω κάποιους εναλλακτικούς οικολογικούς τρόπους αντιμετώπισης των κατσαρίδων. Αυτό προέκυψε διότι όλα τα φάρμακα που είχα δοκιμάσει προσωπικά στο παρελθόν, έβλεπα πως είχαν αρχίσει να έχουν παρενέργειες πάνω μου και όχι στις κατσαρίδες!
   Όλοι λένε πως με μία απολύμανση γλιτώνεις, αλλά πίστεψέ με αυτό δεν αληθεύει. Όταν έμενα σε μονοκατοικία, έπαιρνα δύο φορές το χρόνο για απολύμανση και οι κατσαρίδες πάλι μέσα ήταν.
   Αν θέλεις δοκίμασε κάποιον από τους τρόπους που αναφέρω. Να είσαι επίμονη και υπομονετική. Δεν θα τις ξεφορτωθείς εύκολα. Επίσης κάνε μία καλή έρευνα για να βουλώσεις τυχόν απειροελάχιστα ανοίγματα που σίγουρα υπάρχουν και στο δικό σου σπίτι. Στο σπίτι που μένω τώρα, είχαν αρχίσει πέρυσι να εμφανίζονται κατσαρίδες σωρηδόν. Έμπαιναν από κάποιες πολύ μικρές ρωγμές που υπήρχαν στα πλακάκια του μπάνιου. Αφού τις κλείσαμε με σιλικόνη, δεν ξαναεμφανίστηκαν.
   Αυτά τα ολίγα, ελπίζω να σε βοήθησα αν και δεν έχω σπουδάσει … “Κατσαριδολογία”!
   Καλό σου βράδυ και καλή επιτυχία!

 53. Ο/Η fotini λέει:

  Καλησπέρα σ όλους τους ταλαίπωρους κατσαριδόπληκτους. Μένω δυστυχώς σε χωριό και το να κυνηγάω κατσαρίδες μέσα στο σπίτι μου τα τελευταία δύο χρόνια έχει εξελιχθεί σε αγώνα ταχύτητας. Δηλαδή αν θα τις προλάβω πριν γεννήσουν ή θα προλάβουν εκείνες. Πέρυσι είχαν το θράσος να κάθονται στο τοίχο ή στο ταβάνι του μπάνιου μου και να με κοιτάνε με τα σιχαμένα και τρισάθλια μάτια τους. Έκανα απολύμανση γιατί η κατάσταση είχε ξεφύγει απ τον έλενγχο και τις εύρισκα ανάσκελα, κάτι που διόλου δεν με ανακούφισε, γιατί τις σιχαίνομαι όπως και να είναι αλλά ήταν μια παρηγοριά ότι ήταν ανάσκελα και δεν με κοροιδευαν κατάμουτρα. Και εκεί που είπα ότι φέτος γλύτωσα νάσου σήμερα το βράδυ μια σιχαμένη αμερικάνικη να με κοιτάει και να ψυχοραγεί ανάσκελα. Δεν ξέρω αν κρατάει ακόμα η απολύμανση ή αν κάποιος από εμάς την πάτησε καταλάθος. Τέλος πάντων διάβασα το άρθρο σου και το μόνο πρόχειρο που είχα στο σπίτι ήταν σκόρδο. Γέμισα κάθε γωνία, κάθε ρωγμη ορατή στα μάτια μου και ελπίζω αύριο το πρωί που θα ξυπνήσω να μη βρω καμμιά 20άρια τερέζες να τρέχουν πανικόβλητες να βρουν την έξοδο. Νοιώθω ότι πολιορκούμαι. Κοντεύω να στραβολαιμιάσω γιατί κοιτάω συνέχεια τα ταβάνια και τις γωνίες. Θα σας πω αύριο τα νεότερα. Ελπίζω πάντως να μετακομίσουν το συντομότερο γιατί πιστέψτεμε δεν θ αντέξω να συμβιώνω μαζί τους άλλο ένα καλοκαίρι. Καλό κουράγιο σ όλους όσους ταλαιπωρούνται όπως εγώ

 54. Ο/Η toutifrutti1 λέει:

  παιδιααααααααα καλως σας βρηκα! θελω να παω σε κεντρο απεξαρτισης απο τη κατσαριδα,ειναι τοσο τραγικο που νιωθω οτι μου εχουν δημιουργησει ψυχολογικο προβλημα!! δεεεεεεεν τιιιιιις αντεχωωωωωωω….ζωωω σε μονοκατοικια κι καθε βραδυ βγαινουν στο χωρο που εχουμε το πετρελαιο κι ολη μας την παλιατζουρα! κι τυχαινει το δωματιο μου να ειναι ακριβως διπλα οποτε εχω προβλημα! αφηστε που τις φοβαμαι!! :’( :’( εχω απελπιστει πια!

 55. Ο/Η Jay λέει:

  Παιδιά, λύση είναι να βρείτε από που μπαίνουν και να το σφραγίσετε μια για πάντα. Αν δεν το βρείτε, μην το ρισκάρετε με ματζούνια και χημικά. Φέρτε ένα καλό συνεργείο με ειδικούς – 60 με 70e είναι – να τελειώσει το θέμα.

  • Ο/Η angel λέει:

   Αγαπητέ Jay,
   η σφράγιση τυχόν ρωγμών για να μην εισέρχονται οι κατσαρίδες με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Ωστόσο, αν πρόσεξες, το άρθρο εξετάζει τυχόν “οικολογικούς” τρόπους που μπορεί να υπάρχουν για να τις αντιμετωπίσουμε και όχι τοξικούς και επιβλαβείς τόσο για το περιβάλλον όσο και για μας τους ίδιους, όσο κι αν δεν το αντιλαμβανόμαστε άμεσα.

 56. Ο/Η Μαρικάκι λέει:

  Παιδιά, το έβλεπα και δεν το πίστευα !!!!!
  Πρίν απο ένα μήνα ψάχνοντας για κατσαριδολύσεις όπως και εσείς ήρθα τυχαία στο blog της angel.
  Δοκίμασα το κόλπο με το κουτί για τα CD. Ε λοιπόν μέχρι σήμερα έχω μαζέψει μια ντουζίνα απο αυτές. Μη με ρωτήσετε τι και πώς γίνεται. Μάλλον κάπως επικοινωνούν μεταξύ τους και σκάνε απο τη στεναχώρια τους. χαχαχα.
  Πάντως το σίγουρο είναι οτι δουλεύει το άτιμο. Είναι τρελλό σας λέω. Θα κλείσω και όσες τρύπες μπορώ και θα γλυτώσω πια. Ούτε συνεργεία ούτε ειδικούς με χημικά
  Μπράβο σου angel. Μας έσωσες και εμένα και τα παιδιά μου.
  Λαμπάδα θα σου ανάψω.

 57. Ο/Η Μήτσακλας λέει:

  Καλησπέρα στην παρέα, κι εγώ όπως γκούγκλαρα για το γνωστό πρόβλημα έπεσα σε αυτό το μπλογκ!
  Σε εμάς βγαίνουν απο το μπάνιο αλλα δεν μπορούμε να καταλάβουμε απο πού! Στο σιφόνι έχουμε βάλει βεντούζα και σίγουρα δεν βγαίνουν απο εκεί, τράβηξα το πλυντήριο, τίποτα, ξήλωσα το έπιπλο του νιπτήρα, τίποτα κι εκεί. Ήθελα να ρωτήσω αμα υπάρχει περίπτωση να βγαίνουν απο την μπανιέρα (αν και με τα λίγα που γνωρίζω πρέπει να μεσολαβεί νερό μεταξύ υπονόμου και μπανιέρας, λεκάνης, νιπτήρα, κλπ).

  • Ο/Η angel λέει:

   Γειά σου Μήτσακλα. Μα φυσικά και βγαίνουνε. :(
   Και μάλιστα πρέπει να προσέξεις το εξής: Μπορεί να βγαίνουν και από το σιφόνι της μπανιέρας, καθώς επίσης κι από την υπερχείλιση (η τρυπούλα που υπάρχει στην μπανιέρα ψηλά, ελπίζω να καταλαβαίνεις). Εμείς στο σιφόνι βάλαμε καπάκι με τρυπούλες (μπορείς να το βρεις στα είδη οικιακής χρήσεως, κοστίζουν τα 2 γύρω στο 1,5 ευρώ), το οποίο δεν αφήνει και τις τρίχες να περάσουν στο σιφόνι. Για την υπερχείλιση σκέψου κάτι ανάλογο και αυτοσχεδίασε!

 58. Ο/Η PHTERPAN λέει:

  ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΑΠΛΗ, ΦΘΗΝΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΑΤΗ. ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ( ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ) ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΤΗΣ BASF ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ TENOPA (ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 3Μ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΝΑ ΛΕΥΚΟ ΥΓΡΟ ΣΑΝ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ . ΒΑΖΕΤΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ (1 ΚΥΒΙΚΟ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΓΙΑ 5 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ) ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΨΕΚΑΣΤΗΡΑ ΧΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΨΕΚΑΖΕΤΕ ΟΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ(ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ). ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΨΕΚΑΣΕΙ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ!!!
  Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΟΣΜΟ.

 59. Ο/Η Sonia λέει:

  ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!!ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΨΥΛΛΟΥΣ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΗΜΙΚΗ ΑΠΕΝΤΟΠΩΣΗ..

 60. Ο/Η katerina9 λέει:

  ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑ!ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑ ΣΕ ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ!ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΩΣΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΚΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΓΥΡΝΑΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΑΝΟΙΓΩ ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΩ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΟΥ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ.ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΤΙΣ ΑΡΑΧΝΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΜΠΟΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ!ΠΗΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΨΕΚΑΣΩ ΑΛΛΑ Η ΑΤΙΜΗ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΙΣΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗς ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ.ΨΕΚΑΣΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΡΑΧΝΕΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΑ.ΨΕΚΑΣΑ ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΕΒΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΓΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΒΡΗΚΑ 3-4 ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ.ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΝΤΙΚΡΥΖΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ…..ΜΙΑ ΑΚΑΝΟΜΑΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΤΕΡΕΖΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΝΟ ΚΑΦΕ-ΜΠΕΖ ΧΡΩΜΑ.ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΦΡΙΚΑΡΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΒΡΗΚΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑΜΙΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΩ ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΧΟΛ ΣΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!!

 61. Ο/Η vana λέει:

  καλησπέρα,
  γνωρίζει κάποιος να μου πει τι τραβάει τις κατσαρίδες;πχ ισόγειο σπίτι;πάει τελικά σε βρώμικα η καθαρά σπίτια;τα αυγά τους πως φαίνονται;

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλησπέρα σου Βάνα!
   Δυστυχώς οι ακατανόμαστες, καθώς είναι ιδιαίτερα … κοινωνικές (!), δεν έχουν πρόβλημα με τίποτα και με κανέναν!! Ισόγειο, υπόγειο, ρετιρέ, βρώμικο ή καθαρό, όλα τους κάνουν. Προσωπικά πιστεύω πως κατά κάποιον τρόπο προτιμούν βραδυνές ώρες εμφάνισης (καθώς τους αρέσουν τα σκοτεινά μέρη), αλλά τις έχω πετύχει και ντάλα μεσημέρι…
   Τα αυγά τους είναι καστανά σκούρα (ίσως σου φανούν μαύρα) και μοιάζουν με απειροελάχιστα σε μέγεθος σκουληκάκια. Συνήθως τα βρίσκεις πολλά μαζί, σχετικά διάσπαρτα σε ντουλάπια, γωνίες κλπ.
   Η καλή και συχνή καθαριότητα σίγουρα βοηθά πάντως. Επίσης βοηθά να είσαι επίμονη, υπομονετική και με γερά νεύρα!!!
   Αν τυχόν έχεις δοκιμάσει κάποιον άλλο τρόπο οικολογικής αντιμετώπισης, μπορείς να τον μοιραστείς μαζί μας. Καλή επιτυχία!

 62. Ο/Η antiterez λέει:

  Καλησπέρα κι από εμένα!
  Έλεος! Δεν τις αντέχω πια!!!! μικρές η μεγάλες, ξανθές καστανές μελαχροινές, όλες τις σιχαίνομαι…. Στην κουζίνα κατοικοεδρεύουν. Έχω κουραστεί να τραβαω ψυγεία κουζινες και ότι μπορώ να μετακινήσω. Να αδειάζω ντουλάπια.
  Και ξαφνικά να μπαίνω το βράδυ στην κουζίνα και να βλέπω μια απ’ αυτές να τρέχει να κρυφτεί.
  Βοήθεια!!!!!!!!!!!!!

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλησπέρα σου και περαστικά!
   Συμφωνώ απόλυτα με τα αντιτερεζικά συναισθήματά σου, αλλά δυστυχώς πριν πολλά πολλά χρόνια ο Νώε έβαλε στην κιβωτό του και τις Τερέζες… Μάλλον δεν είχε αντιληφθεί το πρόβλημα σε όλο του το μεγαλείο!
   Και ψυχραιμία!

 63. Ο/Η ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ;; λέει:

  ΕΓΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΙΣΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΩ ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΧΑΜΕΝΕΣ!ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΓΤ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ??ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΔΛΔ

  Κ

  • Ο/Η angel λέει:

   Αγαπητή Τι Θα Κάνω,
   υπάρχουν και χωρίς να κάνεις γενική, απλά τότε είναι που κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους. Το εκνευριστικό είναι πως εκεί που θεωρούμε πως όλα είναι τέλεια, με το σπίτι μας πεντακάθαρο, εμφανίζεται έστω και μία, η οποία μας κάνει τα νεύρα … κορδέλες! Κι άντε φτου κι απ’ την αρχή καθαριότητα. Όλοι μας το ίδιο περνάμε, καλωσήλθες στην παρέα!

 64. Ο/Η Evaki λέει:

  Kalhmera :D
  New girl here,diabasa oooola ta posts k einai polu endiaferonta
  exw k gw problhme me 1 katsarida…megalh…me ftera (T^T)
  exoume sites se ooooola ta para8ura,kaname apolumansh ws polukatoikia…..alla TSOUP mphke 1 apto mpanio mallon to sifwni…..ebala zaxarh axnh me soda mageirikhs…..shmera to prwi de to brhka to ptwma pou8ena….
  h8ela na twrhsw…..AN to fage to meigma auto,se posh wra prepei na piasei? dhladh…mporei na to gafe k na tinakse ta petala kapou allou ‘h eprepe na ginei mesa(mpliax)sto piataki pou bala to meigma auto?
  k pio palia eixa tetoio problhma me tis pio mikres…k phra apo S.Market tis Teza pagides k apto epomeno bradu den eida kamia pali :D
  twra…..me auth th 1 ti 8a ginei?? psekasa kiolas phra kainourgies Teza alla na balw pali soda-zaxarh k na kleidwsw th porta ths kouzinas?
  hdh 1 bradu de koimh8hka k ta matia mou einai sa tou Panda x”D

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλημέρα Ευάκι,
   είσαι πολύ αισιόδοξη! Μάλλον μία είναι αυτή που είδες, όχι πόσες υπάρχουν… Εκτός κι αν είσαι τυχερή, τι να πω! Ενδέχεται να έχει μπει ξανά στο σιφόνι, οπότε να μην την ξαναδείς.
   Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι όταν βάζεις παγίδες, συνήθως βρίσκεις τριγύρω … πτώματα. Τουτέστιν οι δικές σου έχουν βρει κάποια είσοδο και σου κάνουν επίσκεψη από εκεί. Καλό λοιπόν θα ήταν να κλείσεις το σιφόνι (υπάρχουν κάποια καλύμματα, κοστίζουν από 1 έως 3 ευρώ) και όποιο άλλο άνοιγμα/ρωγμή/τρύπα υπάρχει, διότι μπαίνουν από οπουδήποτε.
   Καλή επιτυχία και …. καλό ύπνο κάποια στιγμούλα!!!

 65. Ο/Η sofi λέει:

  γεια σας παιδια μπηκα και εγω στο κλαμπ.. ειδα χθες μια και φρικαρα.. ηρθα σε καινουριο σπιτι εδω και 20 μερες και χθες πρωτη φορα ειδα μια στο παραθυρο του μπανιου .. ελπιζω να ειναι συμπτωματικο..αν υπηρχαν πολλες θα επρεπε να εχω εντοπισει και αλλες εδω και 20 μερες; ;;;;; αυτο με το κολπο του σκορδου: το βαζουμε ολοκληρο σε διαφορα σημεια του σπιτιου ή πρέπει να το κοψουμε πρωτα; γιατι εμενα δεν μου μυριζει εντονα ολοκληρο..εκτος αν εκεινες το μυριζουν και ετσι..

  • Ο/Η angel λέει:

   Γειά σου Sofi,
   Οι “φίλες μας” απεχθάνονται τις έντονες μυρωδιές. Έτσι ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνεις ενα μίγμα που έχει: 1 λίτρο νερό και 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη (ακόμα καλύτερα πολτοποιημένη). Τώρα αν θέλεις να κάνεις το μίγμα ακόμα πιο δυνατό μπορείς να προσθέσεις 1 κουταλιά πιπέρι cayenne ή μπούκοβο και μισό κρεμμύδι.
   Το ψεκάζεις στα μέρη που συχνάζουν και στα διάφορα ντουλάπια. Ακόμα και πάνω τους όταν τις βρίσκεις.

   Πές μας τα αποτελέσματα για να πάρουνε κουράγιο και οι υπόλοιποι. :)

 66. Ο/Η sofi λέει:

  θα το δοκιμασω λοιπον αν και ακομη δεν εχω δει καμια άλλη να τριγυρνα…αλλά προληπτικα…. θα κοιμαμαι και με το σκορδο αγκαλια:-) ευχαριστωωωωωω

 67. Ο/Η WhoCares λέει:

  Η ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΚΑΝΩ 2 ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ
  ΑΓΟΡΑΖΩ 900 ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ ΣΠΑΩ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΦΩΛΙΑ

  ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΔΕΝ ΠΑ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ

 68. Ο/Η vagos λέει:

  Γεια σας σε ολους τους συμμαχους. Εγω δεν εχω πολλες κατσαρίδες στο σπιτι κι αν τύχει να ερθει καμια τη σκοτώνω εκτος αν ειναι ιπταμενη γιατι τα κανω πανω μου στην κυριολεξία και τωρα εχω μπλέξει με μπλησιασω αν πεταειια τετοια που πεταει σαν τρελη και δεν μπορώ να την σκοτωσωασε που ερχεται και κατα πανω μου ευτυχως εκανα κατι σαν matrix και την απεφυγα τωρα κάπου εχει κρυφτεί και δεν ξέρω πως να την κανω να βγει εχεται καμια ιδεα. Οσο για το κόλπο με τα dvd καλο ακούγεται αλλα δεν μπορώ να την πλησιασω αν πεταει

 69. Ο/Η Χρυσάνθη λέει:

  Φρενίτιδα βλέπω με τις ακατανόμαστες! Κι εγώ όπως και οι περισσοτεροι μεσα απο το google σας βρηκα!! Ειλικρινα εμεινα με το στομα ανοιχτο γιατι δεν ηξερα για καμια απο ολες τις φυσικες λυσεις εναντια σε αυτα τα σιχαμερα πλασματα!! ΕΙδικα αυτο με το κουτι του cd με σοκαρε!!
  Μπηκα που λετε εδω γιατι ειδα κι εγω 2 προχτες να σουλατσαρουνε στον τοιχο του σαλονιου και με επιασε και μενα το ψιχολογο μου βαζοντας τα δυνατα μου σκουπιζοντας!! Και πριν κανα 2ωρο που λετε βλεπω κατι να πεταει μεσα στο δωματιο και πριν καν καλα καταλαβω τι ειναι προσγειωνεται πανω στο laptop μου, απο το οποιο και σας γραφω, και διαπιστωνω οτι ειναι μια ακατανομαστη ανοιχτη καφε!!! Πραλιγο να το σπασω το υπολογιστακι μου!! Την ελιωσα με μια παντοφλα και μολις ειδα εδω τα σχολια εβγαλα αμεσως το παντοφλινι εξω στο πισω μπαλκονι και εχω βαλει παντου δαφνες και σκορδα!! παρατηρησα πως ο καμικαζι ηρθε απο το μπροστινο μπαλκονι οποτε εκει οχυρωθηκα με μπολικα πυρομαχικα!! Αυτο που θελω να ρωτησω κι ολας προχτεσ που ειδα τις αλλες 2 τη μια της εδωσα 2 εφημεριδιες και τη σκοτωσα και μετα τη ρουφηξα με τη σκουπα!! Απο ο τι καταλαβαινω δεν εκανα καλα ε? Να αλλαξω φανταζομαι σακουλα πρωι πρωι ε?’
  Και τελος.. εαν βρω το πτωμα της μπορω να κανω αυτο με τη θηκη του cd? θα πιασει λετε?

 70. Ο/Η Χρυσάνθη λέει:

  A! Ξεχασα και κατι ακομη το παντοφλινι που ελιωσα τη σημερινη ακατανομαστη με τι πρεπει να το πλυνω ωστε να φυγει η μυρωδια και να μην ερθουν αλλες διπλα της?? Και εννοειται τη σακουλα της σκουπας θα την πεταξω εκτος κι αν αυτο με τη θηκη του cd πιανει και με το πτωμα!! :p

  Υ.Γ.: Θειο δωρο η συμβουλες σου Αngel!! Μ’αρεσει που το μπαλκονι εχει παρει μια μυρωδια πιτσας λογω του σκορδου και της δαφνης!! χαχαχαχα….

 71. Ο/Η polyna λέει:

  Αν πετύχετε κατσαρίδα ζωντανή, μπορείτε ανώδυνα (χωρίς παντόφλες, παπούτσια, το χαρακτηριστικό κρατς και τα ζουμιά που ακολουθούν, μπλιαχ) να κάνετε το εξής:
  1) Ψύχραιμα απομακρυνθείτε από την κατσαρίδα (αλλά χωρίς να την χάσετε από τα μάτια σας) ή φωνάζετε κάποιον να σας φέρει λευκό οινόπνευμα που δεν λεκιάζει πουθενά
  2) Ψεκάστε την κατσαρίδα αν έχετε το οινόπνευμα σε σπρευ ή ρίξτε απευθείας πάνω της από το μπουκάλι. Σε περίπτωση που αρχίσει να τρέχει συνεχίστε να της ρίχνετε οινόπνευμα (δεν θα πάει μακριά)
  3) Σε χρόνο dt θα πάθει ασφυξία και θα γυρίσει ανάποδα :) :)
  4) Με ένα χαρτάκι την πετάτε στην τουαλέτα και ούτε γάτα ούτε ζημιά
  Καλή επιτυχία

 72. Ο/Η Marina λέει:

  Geia sas!Gia na grafw kai egw edw..mallon den einai kala ta nea!!!Eimai kai egw foithtria sta Dwdekanhsa(opote mporeis na me katalaveis Angel)kai antimetwpizw provlima me tis akatanomastes!!!!Sunithws tis entopizw katw apo ton nipthra…efraksa oti trupoula h sxismh uphrxe,(to spiti einai panta katharo)kai nomiza pws tha hsuxasw!Am de!!!!!Sunexizw a vriskw kata diasthmata,se diafora mege8h!!!!! :( Ti na kanw???????

 73. Ο/Η marieli λέει:

  Γεια σας,πριν 25 μηνα μετακομησα σε ενα παλιο σπιτι βασικα ειναι ξενωνες,απο το 1ο βραδυ εντοπσισα αυτα τα σιχαμερα εντομα.(μπηκα απο αναγκη σ αυτο το σπιτι).Την επομενη αμεσως φωναξα συνεργειο απεντομωσης.Για 3 βραδια ειχα φυγει οταν γυρισα βρηκα πολλες ψοφιες μεγαλες.Βεβαια ημουν σιγουρη,οτι υπαρχουν και αυγα.Μετα απο 2 βδομαδες ηδη ειχα κοντεψει να παθω νευρικο κλονισμο απο αυτα τα τρισαλθια εντομα,τον ξανα φωναξα να μου κανει προσθετο ψεκασμο και ηδη ειχε βαλει και το τζελ μεσα σε ολα τα ντουλαπια τους αρμους..κτλΜου διαβεβαιωσε οτι θα εξαφανιστους τελειως και απο 6 μηνες εως 1 χρονο δεν θα ξανα δω τιποτα.ομως θα υπαρχει μια κινητικοτητα για λιγο καιρο.Ηδη εχουν περασει 15 μερες απο τον 1ο ψεκασμα και καποιες μικρες ζαλισμενες αλλες ζωνανες ομως μικρες και ακομα βλεπω ψοφιες.Εχω δυο μικρα κοριτσακια και συχενομαι πραγματικα να βαζω πραγματα μεσα στο ντουλαπι της κουζινας γιατι εκει εχω δει τις περισσοτερες απο την αρχη.στο μπανιο οχι και πολλες.εχω βουλωσει οποια τρυπα εχω δει οτι μπορουν να μπουν.καθε βραδυ βουλωνω με ταπα τα συφωνια το συφωνη του μπανιου εχω παρει με ταπα ωστε να ειναι μονιμα κλειστο.τι αλλο να κανω…?επισης ολα τα ζυμαρικα οσπρια κτλ φαγητα ειναι σε γυαλινα σκευει και πλαστικα ταπερ ωστε να μην ελκυονται απο τις οσμες.καθε μερα σκουπζιω καθαριζω.Θα απαλαγω αραγε απο αυτες?οπως με διαβεβαιωσε ο κυριος?Θα εφοδιαστο φυσικα κι εγω τα καταλληλα φαρμακα χημικα απο το φαρμακειο γεωπονο οπου πουλανε απο αυτα για να τις ξεπασρεψω.Τουλαχιστον να μην τις παρω μαζι μου οταν σε δυο χρονια φυγω απο τους ξενωνες. Τι θα πρεπει να κανω?Εχω χασει τον υπνο μου την ορεξη για φαγητο γεικα χαλια η ψυχολογια μου κοντευω να παρω νευρικο κλονισμο.ποσο υπουλες και πονηρες ειναι γιατι πρεπει να υπαρχουν?

 74. Ο/Η Ματ λέει:

  Καλησπερα,ειναι η δευτερη φορα που μπαινω στο μπλογκ σου.Τη πρωτη φορα ηταν θεμα της κολλητης μου και καναμε αυτο με τα gel και της αφησαμε ενα μηνα ετσι…Λες και ημουν στο α’ νεκτοταφειο κατσαριδας…Το θεμα μου τωρα ειναι,οτι πριν καμια ωρα ειδα μια να μπαινει κατω απτο κρεβατι μου…Εννοειται αλλαξα δωματιο και στρογγυλοκαθισα στης μανας μου.Αλλα δεν ειναι λυση αυτη…Οι αποριες μου ειναι οι εξης…
  α)εχω την εντυπωση πως ηταν μαυρη..αυτες τελικα ποιες ειναι γιατι μπερδευτικα!
  β)αν περπατανε στο πατωμα…ποιος μου εγγυαται οτι δεν θα ανεβει στο κρεβατι μου και δεν θα αφησει εκει αυγα και κοπρανα?????
  γ)εγω εχω ολη την καλη διαθεση να περασω το υπολοιπο του χρονου μεχρι να πιασουν τα κρυα ταμπουρωμενη στο δωματιο μου…αλλα δεν θα περασουν απο κατω απτη χαραμαδα της πορτας??
  δ)αυτο που λετε με τα γατια δεν ειναι επικυνδηνο??εννοω ξερω οτι μεταφερουν αρρωστιες…μην παθει τιποτα η γατουλα μου :(
  ε)2 λεπτα σχεδον πριν μπει στο δωματιο ειχα αναψει ενα λαδακια για μυρωδια στο χωρο με γευση βανιλια…λετε να φταιει αυτο?
  ζ)δοκιμασα φυσικα αυτο που ουρλαζεις και δεν ξερω αν επιασε…γιατι αντε εμενα μακουσαν μεχρι το συνταγμα,αυτη που ξερω οτι δεν πηγε πισω απτη βιβλιοηκη που εννωνεται με το κρεβατι?Ο.ο
  η)μπορει να μου εξηγησει καποιος που ακριβως πανε οταν εισαι σενα δωματιο κι εχεις καθαρη οπτικη επαφη με την εισοδο του δωματιου ?
  θ)επειδη ειναι κρεβατοκαμαρα εχω ενα κρεβατι,μια βιβλιοθηκη,ενα κομοδινο,μια ραπτομηχανη και κατω και διπλα απτο γραφειο εχω κουτια παπουτσιων και παπουτσια…δεκαδες παπουτσια…η λογικη ειναι να μην αφηνω τιποτα στο πατωμα και να τα κλεισω ολα στις ντουλαπες???
  ι)αφου τρωνε βιβλια και εφημεριδες…τι να κανω?να πεταξω οτι βιβλιο και εφημεριδα εχω?(επισης θα βρισω τη μανα μου που μου χει κανει το σπιτι πιεστηριο εφημεριδας με τοσες που μαζευει!)
  κ)εκτος απαυτη τη μεγαλη/μεσαια μαυρη εχω δει κατα καιρους μικρα κατσαριδακια,της ταξης του 3-4 στη κουζινα..αλλα αυτα ηταν καφε…(θελω να πιστευω η μεγαλη δεν “βαφεται”για να με μπερδευψει!)και επισης πηγα να ανοιξω τη βρυση να πιω νερο και το σκοτωσα ενα με το χερι μου…(αυτο ηταν περισσοτερο για ψυχολογικη υποστιριξη)
  λ)οπως καταλαβαινεται με εχει πιασει μια ΕΞΑΡΣΗ και αηδια και με τον ευατο μου μεχρι που ανα λεπτο ξινομαι παντου κοιταζω πισω τον τοιχο,κατω το πατωμα,μου πεσε και μια τριχα στο χερι νομιζα με “χαιδευε”κατσαριδα….
  μ)νομιζω οτι πρεπει να ανοιξουν μια 24ωρη γραμμη υποστιριξης (ψυχολογικη) γιατι πραγματικα πιστευω αν δεν παρω ενα ηρεμιστικο δεν θα κοιμηθω…
  ν)αυριο που θα ξυπνησω,λετε να παω να πιασω οτι υπαρχει στο πατωμα(παπουτσια,κουτια,βαλιτσες)και να σφουγγαρισω με χλωρινη??

  +bonus:παιζει να φταιει οτι η μανα μου με χεσε και δεν ηρθε αμεσως και εγω στεκομουν πανω στο καναπε ουρλιαζοντας και κλαιγοντας..

  χιλλια συγγνωμη για τον παροξυσμο αλλα εχει περασει 1.30 ωρα και εγω βρισκομαι ακομα σε νευρικη παρακρουση!

 75. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Αντίστοιχη παρατήρηση με την παραπάνω του χρήστη polyna:

  Αν θες να σκοτώσεις μια κατσαρίδα που βρήκες ένα βράδυ, επειδή οι κατσαρίδες εμφανίζονται πολύ συχνά σε μέρη όπως κουζίνα, νεροχύτης κλπ που έχουμε πιάτα και ποτήρια και φαγητά, και δεν είναι βολικό να ψεκάσεις με τοξικά εντομοκτόνα, μπορείς να την ψεκάσεις με καθαριστικό μπάνιου για τα άλατα! Είναι σίγουρο ότι θα την πετύχεις, δεν είναι τόσο τοξικό (ακόμα και να πάει σε πιάτα, τα ξεπλένεις μετά) και η κατσαρίδα θα “ζαλιστεί” πολύ σύντομα, για να την σκοτώσεις με την ησυχία σου.

 76. Ο/Η απελπισμένη πια λέει:

  kalisperes !!! διάβασα όοοολα αυτά τα σχόλια ΄και τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα. αυτό με τισ δάφνεσ το είχα κάνει κι εγώ και μάλλον πιάνει. τέζα κλπ ξεχάστε τα δεν κάνουν τπτ !!! βασικά εγώ μένω 2ο όροφο, το διαμέρισμα είναι σχετικά παλιό. που λέτε… όταν το πρωτοκατοίκισα πριν ένα χρόνο ήμουν συνεχώς με όοολα τα φώτα ανοιχτά κλπ κλπ κλπ. (βλέπετε εγώ δεν τις σηχαίνομαι απλα… τισ φοβάμασι κιόλας !!!!). έκλεισα με σιλικόνι όοοολεσ τισ χαραμάδες που βρήκα εύκαιρες, σκόρπισα δάφνες, έβαλα παγίδες τεζα, μονοτική στο παράθυρο του μπάνιου κασι της κουζίνας που βλέπουν στον φωταγογό και λόγο παλαιότητας δεν κλείνουν καλά – τα άλλα έχουν σίτες. επίσης καθαριότητα κλπ. είχα ψεκάσει και με το καουφρίν. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι πως μετά από έναν χρόνο που ε΄χαν να εμφανιστούν…. τσουπ! ξανάρθαν εδώ και 1 εβδομάδα (ή τουλάχιστον τότε τις ανακάλυπσα εγώ). το αστείο είναι πως πσέκασα με το κοφριν και παρόλα αυτά σήμερα σκότοσα 1 μεγαλούτσικο και 5-6 μικρά. πολύ μικρά μαύρα. αυτά όλα τα βρήκα στο σαλόνι. κοντά σε κάτι άπλυτα που είχα να δώσω για πλύσιμο και κοντά στο γραφείο μου όπου υπάρχει λενα κουτί χάρτινο άδειο στο οποίο είχα τα ηχεία μου, και κοντά στο ρλαφι με τα ηχεία μόνιτορ… (λέτε να έφταιγαν τα άπλυτα , το χαρτόκουτο και τα ηχεία λόγο θερμότητας;;;;). επίσησ πριν μία εβδομάδα είχα μιρμίγκια στην κουζίνα και κάτο από το φουρνάκι μικροκυμάτων βγήκε μια καστανή μικρή. ψέκασα, τα μυρμίγκια εηξαφανίστικαν οριστικά, αλλά το πτώμα τις κατσαρίδας δεν το βρήκα… λέτε να υπάρχει ακόμη;;;;; εν ζωή;;;;; πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω… πέρασα ένα ολόκηροχρόνο χωρίς πρόβλημα και ξάφνου… άντε πάλι απ την αρχή… μήπως φταίει το γεγονώς πως έχω σκύλο στο σπίτι;;;; και κάτι ακόμη…. πως είναι δυνατόν αφού ψέκασα να βλέπω ζωντανά μικρά;;;;;; τέλος για να μην σας κουράσω με την αποελπισία ου… λέτε να υπάρχει και η μεγάλη κάπου;;;;¨:-(

 77. Ο/Η Χρύσα Π. λέει:

  To ΚΑΟΘΡΙΝ είναι πολύ αποτελεσματικό, αλλά πρέπει να επαναλαμβάνεται η χρήση του, νομίζω 2 φορές μέσα στο χρόνο. Μερικές φορές (πολύ σπάνια ευτυχώς, φτου…φτου….φτου….αυτό είναι για το μάτι!!!!) εμφανίζεται καμία μοναχική καστανή, μεγαλούτσικη τερέζα. Πιστεύω ότι μπαίνουν και από τα ανοικτά παράθυρα. Στον πεζόδρομο της Κυψέλης που μένουμε έχουμε και πολλούς κάδους απορριμάτων και υπονόμους. Ψεκάζουμε λοιπόν περιμετρικά τα πεζοδρόμια της πολυκατοικίας μας, τους κοντινούς σε μας υπονόμους της γειτονιάς (!!!) τα μπαλκόνια μας, τα παράθυρά μας. Θα δοκιμάσω προληπτικά να χρησιμοποιήσω στα επικίνδυνα σημεία εντός σπιτιού ό,τι διάβασα παραπάνω. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι!

 78. Ο/Η απελπισμένη πια λέει:

  telika δεν άντεξα… πήρα μια σύριγγα τζελ που έχει, έβαλα σε όλα το σπίτι και την ίδια μέρα δεν υπήρχε καμία κατσαρίδα… το περίεργο είναι πως δεν βρήκα και καμία μεγάλη νεκρή η νεκρή γενικότερα πέρα από 4 μικρές – 3 καστανές και μια μαύρη κοντά στην εξόπορτα…. λένε να μην έπιασε???? που είναι οι νεκρές μεγάλες??? καλά εδώ που τα λέμε δεν είχα δει μεγάλη μέσα αλλά αφού υπήρχαν μκρές κάπου δεν πρέπει να ναι και η μάνα τουσ??????????
  λοιπόν επίσησ έκανα τα εξίς
  ψέκασμα με ένα φυσικό πρίόν που έχει έλαιο γερανιόλης, δάφνες αυτά….

 79. Ο/Η Philippos λέει:

  Απλά να πω πως απήλαυσα το άρθρο και κυρίως το μετά, το κομμάτι με τα σχόλια, μου πήρε ώρα αλλα τα διάβασα όλα!! Εχω ενα μικρο θεμα κι εγώ, βρισκω τις τελευταίες μέρες σχεδον κάθε πρωι ενα δυο πολυ μικρά κατσαριδάκια στην κουζινα, κι ας είμαι στον 5ο (στο Κουκακι βεβαια, που ειναι κατσαριδοπρόβλημα από μονο του), αλλα μετα απο αυτό, θα τα αντιμετωπίσω με χαμογελο, έχοντας στο μυαλό μου τις ιστορίες σας! Στα του προβλήματος, κάναμε κι εμείς γενική καθαριότητα, αδειάσαμε τα πάντα και τότε ηταν που τα random ενα-δυο τη βδομάδα τις μικρές ωρες, εγιναν ένα δυο τη μέρα.. Τεσπα, θα τα καταφέρουμε, δεν ήρθε και το τελος του κόσμου! Ερχεται δηλαδη κι αυτό, αλλά λόγω αλλών, πολυ μεγαλύτερων “κατσαρίδων”! Δαφνόφυλλα, διάφορα άλλα μαντζουνια κι ελπίζω απλα να παρακολουθω την κουβέντα σας σαν πρώην παθών, θα την παρακολουθώ πάντως οπως και να χει!

  • Ο/Η Ματ λέει:

   Ελα!κι εγω εκει μενω!Αλλα δεν ειχαμε ποτε προβλημα με κατσαριδες :/ εσυ ειχες και παλια?

   • Ο/Η Philippos λέει:

    Πιο παλια, ίσως είχα και με κανονικές τερέζες, τόσο σπανια που να λες οτι ειναι απλα απο καπου διπλα, απ το τελος αυτου του καλοκαιριου και μετα, μικρα μικρα κατσαριδακια, σαν τετραπλασια απο μυρμηγκια, κάνουν που και που την εμφανιση τους τις μικρες ωρες, τοσο που νομιζω πως ειναι καπου απο εδω γυρω και μενουν μονιμα.. ενω καθαρισαμε τα παντα απο τη βαση τους.. τεσπα.. και ως κουκακι, μιας και γιναμε γειτονες, εννοω τερμα κουκακι, στην ουσια λοφο φιλοπαππου θα με θεωρουσα!

 80. Ο/Η Ματ λέει:

  αααα!!!στο περιφερειακο ας πουμε..
  βασικα ναι εχω το ιδιο προβλημα κι απλα “παιζω”μαζι τους το βραδυ κυνηγητο…!
  αλλα ξερεις συγκριτικα με τις μεγαλες απλα…Ε επειδη εκανα κι εγω το ιδιο νομιζω οτι μενουν στο τοιχο κι εχουν βρει μια χαραμαδα και βγαινουν…γτ εμενα ειναι στη κουζινα..!

 81. Ο/Η kanivalos λέει:

  ο κανιβαλισμος! αρχαια οικολογικότατη πρακτική που πιάνει 100%
  έχει δοκιμαστεί με τεράστια επιτυχία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης εδώ και πάνω απο 3000 χρόνια
  όχι μόνο με κατσαρίδες αλλά και με ποντίκια γενικά ανεπιθύμητα τρωκτικά και έντομα
  τελευταία το δντ κάνει πειράματα και με ανθρώπους (βλέπε ελλαδίτσα)

  απλό! πιάνεις την κατσαρίδα σε θήκη cd όπως ο άντρας σου ή όποιο άλλο κουτι κλέινει καλά
  πιάνεις κιάλλες κιάλλες και τις βάζεις μέσα
  δεν έχουν τι να φάνε τρώνε η μια την άλλη επιβιώνει η πιο μαχημη
  για κάποιο λόγο που αγνωώ γίνεται τούμπανο!!
  αυτό ίσως το εξηγήσει ένας διατροφολόγος
  σε γενικές γραμμές εχει διαπιστωθεί οτι όταν ένα ζώο τρώει το είδος του απορροφά περισσότερες πρωτεινες κλπ
  τελοςπάντων γίνεται τούμπανο και αήτητη
  την αφήνεις ελέυθερη και συνεχίζει να τρώει κατσαρίδες
  αγνωει τις συνήθεις λιχουδιές τρυπώνει όπου τρυπώνουν ξέρει τις πιάτσες και τα περάσματα
  και πραγματικά τις εξολοθρεύει
  εσυ συνεχίζεις με το κουτι τη νέα γενία σε περίπτωση που… αν και πραγματικά πιάνει

 82. Ο/Η lost λέει:

  Ρε, παιδιά έχω μεγάλο πρόβλημα, και αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει…
  Πριν 2 βδομάδες περίπου βρήκα ένα τέρας το πρωί στον νεροχύτη της κουζίνας το οποίο και σκότωσα.
  Την ίδια στιγμή άδειασα τα ντουλάπια του νεροχύτη και ψέκασα με καοθριν, και παρήγγειλα το gel (max force magnum) από το ebay (ακόμη δεν έχει έρθει) μιας και πολλά τα λεφτά εδώ.
  Ορδές τα κατσαριδάκια (5mm) τις πρώτες μέρες ανάσκελα, τις επόμενες ημέρες ηρεμία.
  Τις τελευταίες μέρες άρχισα να βρίσκω ωοθήκες γύρω από το πάσο της κουζίνας (σ.σ. έχω ψεκάσει εκεί) λίγο πιο μικρές από αυτές που έχω δει στο internet περίπου 5mm και τις 2 τελευταίες μέρες από ένα κατσαριδάκι του πόντου (1cm) στο νεροχύτη, το οποίο το σημερινό έτρεχε σαν παλαβό, αλλά δεν την γλύτωσε.
  Τα κατσαριδάκια γεννάνε ωοθήκες?
  Το καοθριν το έχω φτιάξει τούμπανο (10γρ/λίτρο) για να μην υπάρχει θέμα, αλλά δεν βλέπω να κάνει κάτι και απορώ, και δεν λέει να έρθει και το gel από Αμερική (α ρε ΕΛΤΑ τι μου κάνεις).

  • Ο/Η ματ λέει:

   ωοθηκες?ποσο μεγαλες ειναι και τις βλεπεις?
   αποτι ξερω λεε οτι οταν σκοτωνεις μια αμολαει αυγα…

   • Ο/Η lost λέει:

    Όταν σκότωσα το τέρας, και κατά πάσα πιθανότητα μαμά, είχα σκουπίσει και πλύνει καλά το μέρος, και από ότι μπορώ να καταλάβω/υποθέσω, μιας και δεν έχω δει άλλη μεγάλη ότι ήταν μία που γέννησε και παλεύω τα μικρά τώρα…
    Φωλιά δεν έχω βρει ακόμα, αυτό είναι το θέμα, απλά κυνηγάω τα περιττώματα τους και ψεκάζω, τα οποία ήταν μόνο στο ντουλάπι του νεροχύτη.
    Η ωοθήκη (ο σάκος που έχει τα αυγά) είναι 5×2 mm περίπου, αλλά αν γεννάνε τα μικρά κάπου τόσο πρέπει να είναι, αλλιώς είναι κάτι άλλο τι να πω…

 83. Ο/Η happiness λέει:

  ti na pw re paidia… ka8omai 1 misi wra kai diavazw ta comment sas, kai kapws parigori8ika… den palevonte..
  kodevw na pa8w asfi3ia apo ta xeimika… aurio prwi prwi stamataw ton piriniko polemo kai paw na vrw nepeta kai na 3ekinisw tin maxi mou oikologika… padws katalava oti kati trexei me ta mpaxarika kai tis katsarides, dioti einai to mono doulapi pou den plisiazoun.. (logw dafnis kai skordou ) kai pali kala einai to ntoulapi opou filaw ola mou ta trofima…
  mou ir8e mia idea en to meta3i… afou sixenonte tin mirwdia tou agouriou, isws 8a voi8ousan liga vamvakia empotismena me tous ximous tou agouriou, kai episeis, exw mia krema swmatos me mirwdia agouriou, isws 8a voi8ouse ean pernousa tous 3ilinous pagous me auti tin krema?? 3erete.. san lottion gia 3ilo… ouf!! pige 3misi kai adi na koimamai ka8omai kai asxoloume me autes tis anepi9imites… niw8w les kai eimai ipoxrewmeni na filoksenw kapoious pou den xonevw ka8olou… (ean to perasate estw kai 1 fora, katalavenete ti ennow.. apo ekeinoun pou erxode me to zori spiti sou kai esi perimeneis tin wra kai tin stigmi pou 8a figoun.. :P ) anyway.. kalinixta!! :)

  • Ο/Η lost λέει:

   Εγώ πέρα από τα χημικά, εδώ και δύο μέρες το γύρισα οικολογικά μέχρι να έρθει το gel, και έβαλα μαγειρική σόδα με άχνη ζάχαρη στο νεροχύτη και γύρω, αλλά τίποτα ακόμη.
   “Ερήμωσε η γειτονιά και εγώ στημένος στη γωνία να έρθουν περιμένω…”

 84. Ο/Η happiness λέει:

  pedia emena epiase to 8ema poli kalo ka8arisma kai dafnes me skoni skordou se oli tin kouzina, mexri stigmis pianei… :)
  makari na pane ola kala kai to epomeno diastima… ( milontas kalo ka8arisma ennow oti ektos apo to oti ka8arizw olo to spiti, ka8arisa kai me xlwrini ola ta simeia pou eixa skotwsei katsarides.. den ipirxan simadia ennoeite.. alla logw tis murwdias pou proskalei tis ipoloipes… ) :)

 85. Ο/Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ λέει:

  Πάρα πολύ ενδιαφέρον το άρθρο, τόσο πολύ που κίνησε το ενδιαφέρον και σε μια κατσαρίδα και ήρθε και αυτή από κοντά για να το διαβάσει. Άψογος συγχρονισμός, να εμφανιστεί τη στιγμή που διάβαζα τρόπους για να την εξοντώσω.

  • Ο/Η Μαρικάκι λέει:

   Πάρα πολύ ενδιαφέρον το άρθρο, τόσο πολύ που κίνησε το ενδιαφέρον και σε μια κατσαρίδα και ήρθε και αυτή από κοντά για να το διαβάσει. Άψογος συγχρονισμός, να εμφανιστεί τη στιγμή που διάβαζα τρόπους για να την εξοντώσω.

   Πρόσεξε μόνο μην είναι ανιχνευτής και τα μαρτυρήσει όλα στη φωλιά. χαχαχα
   Μπράβο σου βρε Αλεξάνδρα. Νάσαι καλά. Πρέπει και να το διασκεδάζουμε.

   Πάντως δοκίμασε και αυτό με τη θήκη των CD. Σε εμένα έπιασε μια χαρά.

 86. Ο/Η Ν.Δ. λέει:

  Πάντως θεωρώ ότι η καλύτερη λύση είναι να φωνάξεις συνεργείο απεντομώσεων στο σπίτι σου!
  Εκεί και αν θα δεις αποτέλεσμα! Και όχι μόνο προσωρινό φυσικά!!! Γιατί βάζουν κάποια φάρμακα που τις εξολοθρεύουν οπότε όπως μου εξήγησαν δεν φωλιάζουν μετά εκεί! Εγώ πάντως με το συνεργείο που φώναξα γλύτωσα!!!

  Αλλά το θέμα είναι να είναι συνεργείο κατάλληλο! Όχι τίποτα υδραυλικοί ή βοθρατζίδες! Είχα πρόβλημα με κατσαρίδες στην Πάτρα στο σπίτι μου και φώναξα μια εταιρία ενός Γεωπόνου. Γιατί αυτοί θεωρώ είναι οι μόνοι που ξέρουν και μπορούν να σου κάνουν καλή δουλειά!

  Οι ίδιοι πήγα και σε μια γνωστή που είχε τεράστιο πρόβλημα με κατσαρίδες σπίτι της και εξαφανίστηκαν!!! Δεν το πιστεύει ούτε η ίδια…!!!

  • Ο/Η angel λέει:

   Αγαπητέ/ή Ν.Δ.,
   το ζήτημα δεν είναι να φωνάξουμε συνεργείο απεντομώσεων. Μπορεί να φαντάζει ως η “καλύτερη λύση”, αλλά, όπως γράφω και στην 1η παράγραφο του άρθρου, επιδιώκουμε να βρούμε “οικολογικά απωθητικά και βιολογικοί τρόποι καθαρισμού και αντιμετώπισής τους”!
   Επιπλέον, και αυτό αποτελεί προσωπική μου εμπειρία, όταν κι εγώ κάποτε φώναζα εταιρείες απεντομώσεων (όχι “υδραυλικούς η΄βοθροκαθαριστές”) στο σπίτι μας, καλή δουλειά μπορεί να γινόταν, αλλά το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά μόνιμο ήταν. Οπότε, κάποια στιγμή, όταν πλέον είχαμε δώσει άφθονα χρήματα και είχαμε εισπνεύσει μπόλικο κατσαριδοφάρμακο (το πώς επιβιώσαμε από τη μυρωδιά εμείς το ξέρουμε και μακάρι να μην εμφανιστούν μακροπρόθεσμα τυχόν παρενέργειες!!!), αποφασίσαμε να σταματήσουμε να είμαστε σε ΤΟΞΙΚΟ πόλεμο με τις αηδιαστικές κατσαριδούλες και να περάσουμε σε βιολογική και οικολογική (και οικονομικότερη) αντεπίθεση.
   Αυτή είναι η ουσία αυτού του άρθρου. Να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη μέσα σε ένα καθαρό από τοξικά φάρμακα περιβάλλον.

   • Ο/Η Ν.Δ. λέει:

    Φίλε μου δεν διαφωνώ αλλά θα επιμείνω σε δύο πράγματα

    α) αναφέρεις “…το πώς επιβιώσαμε από τη μυρωδιά εμείς το ξέρουμε…” άρα προφανώς αυτό που σε ψέκασαν δεν ήταν φάρμακο κατάλληλο για τη δουλειά αυτή! Ίσως ήταν Γεωργικό φάρμακο… Τα φάρμακα “δημόσιας υγείας” όπως ονομάζονται κοινώς δεν μυρίζουν! Άρα προφανώς δεν σας ψέκασε με κατάλληλο φάρμακο που να επιτρέπεται στα σπίτια!

    β) ο ΒΟΡΑΚΑΣ που αναφέρεις, πώς γνωρίζεις ότι δεν είναι τοξικός για εσένα? Γιατί αφενός έχω ακούσει προσωπικά από πολλούς “σχετικούς” ότι μπορεί να είναι ΤΟΚΙΚΟΣ και για τους ανθρώπους. Και αφετέρου, επειδή έχω κάνει και κάποιες γνώσεις Γεωλογίας, θα ήθελα να σου επισημανω πως πράγματα αναφέρουμε πολύ συχνά ως “φυσικά” άρα και μη βλαβερά, κάθε άλλο παρά αλήθεια είναι! Και ο υδράργυρος φυσικότατο πέτρωμα είναι, αλλά πίστεψε με δεν θα ήθελες να τον λουστείς!

    Οπότε αν κάποιος θέλει στην Πάτρα εγώ θα μπορούσα να του συστήσω το συγκεκριμένο συνεργείο απεντομώσεων. Είναι πολύ καλοί, αποτελεσματικοί και οικονομικοί!!!

    Και σίγουρα δεν κάνω εγώ βιολογικό πόλεμο, αλλά ούτε αυτοί στο σπίτι μου, γιατί ποτέ δεν θα επέτρεπα κάτι τέτοιο!

   • Ο/Η Ν.Δ. λέει:

    Και κάτι ακόμα…
    η Ναφθαλίνη ΔΕΝ είναι βιολογικός ή οικολογικός τρόπος αντιμετώπισης!!!!

    • Ο/Η mar λέει:

     Βρε παιδί μου. Σου δώθηκαν τουλάχιστον 8 εναλλακτικές. Μη κολλάς στην αντίδραση αλλά στη δράση. Δοκίμασε κάτι απο όλα αυτά και πές (αν έχεις και θέλεις) κάτι θετικό. Αν μη τι άλλο θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος και πιο χρήσιμος άνθρωπος. :)

     • Ο/Η Ν.Δ. λέει:

      Άντε πάμε πάλι από την αρχή…

      ωραία, βρήκες κάποιες εναλλακτικές και εγώ σου λέω οτι επειδή τις αναφέρεις ως “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ” σε πληροφορώ με όλη την καλή διάθεση, κι εσένα και τους αναγνώστες, ότι κάποιες δεν είναι οικολογικές αλλά άκρως επικίνδυνες για την υγεία μας! “Διορθώνω” κατά κάποιον τρόπο την παραπληροφόρηση… Δεν καταλαβαίνω πως αυτό με κάνει κακό άνθρωπο…

      Και επίσης ααααν κάποιος καλέσει το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ απεντομώσεων, με τον ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ και όχι απατεώνες (βοθρατζίδες, Πακιστανούς κτλ…), Συνεργείο ΜΕ ΑΔΕΙΑ για την δουλειά αυτή, η αντιμετώπιση που κάνουν είναι ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ! Και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ!

      Τώρα αυτό με τα cd πλάκα είχε δεν λέω…! Την αποτελεσματικότητα του δεν την ξέρω και ούτε θα την μάθω, αφού έξω ξεμπερδέψει από τις κατσαρίδες σπίτι μου…

 87. Ο/Η xaraa λέει:

  γεια σας, εχωκαι εγω το ιδιο προβλημαμε τις ατιμες τις κατσαριδες ενω καθαριζω μενω ε καινουργιο σπιτι υποφερω… και συνηθως μολις σβησω τα φωτα ερχονται παρεακια…. θα ηθελα να ρωτησω τα κεφαλια σκορδου τα καθαριζουμε??? και η δαφνη να ειναι ξερη ετσι?
  ευχαριστω

  • Ο/Η orestis λέει:

   Εμείς πάντως έχουμε φρέσκια δάφνη και δουλεύει πολύ καλά.
   Τώρα το Πάσχα θα είναι εύκολο να βρείς. Οι εκκλησίες θα είναι γεμάτες. :)

 88. Ο/Η xaraa λέει:

  και εμείς έχουμε δέντρo :-) έβαλα προς το παρόν ξερή δικιά μας έως να κόψω φρέσκια και έβαλα και σκόδρα αλλά όχι καθαρισμένα. έβαλα στις γωνίες στα ντουλάπια πάνω στο ψωγείο πάνω στον παγκο της κουζινας πισω απο το ψυγειο και δεν θυμαμαι που αλλου…. κεφάλια σκόρδα πάντα … άντε να δούμε… σιχαμερά όντα….

 89. Ο/Η Maritheo λέει:

  Παιδια καλησπερα, δεν ξερω αν με ακουει κανεις αλλα εχω τρομεροτατο προβλημα, δεν υπαρχει αυτο που ζω στην κυριολεξια! Μενω στο κεντρο της θεσσαλονικης ποτε μα ποτε δεν ειχα τετοιο προβλημα. Ανεκαθεν ειχαμε καποιες ξεμπαρκες αλλα με ενα εντομοκτονο δεν τις ξαναβλεπα για μηνες. Τον τελευταιο χρονο εχουν μετακομισει πακιστανοι στο υπογειο,υπαρχει πιθανοτητα να μενουν και 20 ατομα σε ενα σπιτι μπορει να ειναι 15 δεν ξερω αυτο που ξερω ειναι οτι αλλος μπαινει κι αλλος βγαινει κι επισης εχει γεμισει το σπιτι μου κατσαριδες σουπερμαν. Δεν ψοφανε με τιποτα. Ειναι τοοοοσες πολλες που εχω χασει τη μπαλα. Ειναι παντου στο σαλονι στη κουζινα στο μπανιο στο χωλ στα δωματια, παντου!! Εχουμε ξοδεψει ενας θεος ξερει ποσα ευρω για εντομοκτονα εδω κι ενα χρονο η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο. Οχι τιποτα αλλο εχω και ζωο στο σπιτι και ανυσηχω. Το κορυφαιο ηταν οταν ημουν στη κουζινα με την μανα μου και επεσε η κατσαριδα απτο ταβανι και προσγειωθηκε στον ωμο της δηλαδη αν ειναι δυνατον μη χειροτερα να εχω καλεσμενους στο σπιτι! Εχω ψυχολογικα νομιζω οτι τις βλεπω παντου οτι ειναι γυρω μου ,μ’ακουμπανε οι τριχες των μαλλιων μου και τιναζομαι στο θεο γιατι νομιζω οτι ειναι πανω μου. Παω κοιμαμαι στο αγορι μου ριχνω κατι υπνους και βρισκω την υγεια μου. Αλλα δεν μπορω να κοιμαμαι συνεχεια εκει, γυρναω σπιτι και εχω τα ματια 104!! θα δοκιμασω ολα οσα διαβασα γαι να ειμαι ειλικρινης με κανατε να γελασω πολυ μερικοι και σας ευχαριστω, :D
  Το προβλημα ειναι οτι οτι και να κανω αυτες θα συνεχισουν να ερχονται διοτι η πηγη του κακου ειναι στο υπογειο της πολυκατοικιας. Ρωτησα τη γειτονισσα στο εισογιο αν εχει προβλημα και μου λεει εχω τεραστιο προβλημα υπαρχουν παντου, μια οικογενεια στον 3ο μετακομισε γαιτι δεν αντεχε αλλο!! Τι να πω τωρα σοβαρα. Μολις σκεφετηκα κατι και φρικαρα. Τις προαλλες ο δικος μου βρηκε μια κατσαριδα στη κουζινα του πολυ μικρη (να σημειωσω οτι ειμαστε αρκετο καιρο μαζι και δεν ειχε κατσαριδες ουτε γαι πλακα) και φοβαμαι μηπως την μετεφερα κατα καποιο τροπο απτο σπιτι μου γαμωτο. Εχω φρικαρει παιδια δεν παει αλλο η κατασταση. Θα επανελθω μετα τις συμβουλες σας !!
  Ευχαριστω πολυ!

  • Ο/Η Effie λέει:

   se katalavenw apolita….

   eixa kai egw polu megalo provlima perisi tetoio kairo…

   emena me voi8ise polu ekeino to comment pou leei gia tin dafni kai to skordo..

   kai fusika edono ka8arisma..

   kali upomoni…

 90. Ο/Η Τερέζα λέει:

  Πολύ ενδιαφέρον άρθρο στ΄αλήθεια!
  Είδα ότι πολύ συχνά έγινε αναφορά στη ναφθαλίνη.

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν είναι καθόλου οικολογική και θα πρέπει να την αποφεύγουν
  οικογένειες με μικρά παιδιά και ειδικά με αγόρια ( λέγεται ότι προκαλεί στείρωση ).

  Επίσης είναι υπεύθυνη για τις κρίσεις άσθματος.

  Ό,τι άλλο νεότερο και οικολογικό θα με ενδιέφερε πολύ!

 91. Ο/Η stef λέει:

  paidia loipon, to thema mou einai oti den thelo na vlepo katsarides sto spiti mou, oute zontanes oute nekres. mipos uparxei kapoio apotelesmatiko katsaridoapothitiko pou na min epivarynei tin ygeia mou? thelo apla na min erxontai, oxi na mazevo kathe mera ptomata. episis exo paratirisei oti erxontai pio syxna otan to spiti einai freskokatharismeno. episis oute fagita afino ekso oute skoupidia oute aplyta piata. einai ola kathara, rixno xlorini sto sifoni arketa syxna alla synexizoun gia kapoion logo na erxontai. yparxei kati allo na kano?

 92. Ο/Η μαρυ λέει:

  τι οικολογικο΄τρόποι ρε σεις, σε ένα ζουζούνι που επιβιώνει την ατομική βόμβα ψάχνετε οικολογικό τρόπο. ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ!!! και απολύμανση. 25 με 30 ευρώ κάνει. η πάρτε ένα fedona και ψεκάστε παντού. καλύτερα να λιποθυμήσω απο τις αναθυμιάσεις παρά να δω το τέρας μπροστά μου.

 93. Ο/Η lena λέει:

  Γεια κ από μένα! Έχω την εντύπωση πως οι δικές μου έχουν φωλιά μέσα στον καναπέ. Κάπου διάβασα πως κάνουν φωλιές κ μέσα σε έπιπλα. Ξέρετε αν όντως ισχυεί κάτι τέτοιο; Αν είναι πιθανό; Επίσης, έχω ψεκάσει 2 φορές όλο το σπίτι (με teza) κ μία επιπλέον γύρω απ’τον καναπέ κ -ναι, τ’ομολογώ!- τον καναπέ, σε σημεία από κάτω, όπου δεν έχουμε επαφή. Έχουν περάσει όμως 5 ημέρες από τότε που ψέκασα για 1η φορά κ δεν βλέπω ακόμη πτώματα… Δε θα έπρεπε να βρίσκω ψόφιες; Αντίθετα βρίσκω ακόμη από καμιά ζωντανή… Είναι μαύρες, μεγάλες κ απαίσιες.

 94. Ο/Η mariarodos λέει:

  Geia sas kai apo mena diabasa ta sxolia sas kai ton koino agwna pou exoume me a uta ta plasmata kai omologw ekana to peirama me skordoy kai den eida kapoia kinhsh tis teleutaies meres.Prin kamia wra omws sto dwmatio ths mikrhs kathws ths allaza to pampers akousa kati na trexei panw sto prostateutiko ths pazzle tou patwmatos kserete auta pou perpatane ta mwra gia na mhn xtupane sto patwma..akousa to xarakthristiko xrits xrits xrits frikaraaa koitw sto patwma k blepw mia kafe petoumenh rixnw poudra panw ths kai shkwnomai pairnw th mikrh apo mesa kai paw thn afhnw sto parko kai epistrefw me oinopneuma h poudra bohthhse pantws h brefikh giati afhse psilouxnh oti phge pros thn ntoulapa..eriksa ligo oinopneuma kai psofiasthke!!!!!Otan phga na thn petaksw sta skoupidia ths kouzinas ekei phre to mati ena katsaridaki mikro!!!!!!wwwwwwwxxx eipa twra thn katsame oikogeneiakws!!!!!Aposundew to microwave to gurizw apo pisw k blepw allo ena to bgazw kateutheian sto balconi kai katalabainw otiexei mikra katsaridakia mesa ekei sto alouminio tou microwave!!!!!prwton aurio dhl shmera prwi prwi paei skoupidia!!!Deuteron ebala soda k apo panw prosthesa afro malliwn gia na mhn pane pouthena Ta MhnPW!!!!A ebalak stis rwgmes tou microwave pou exei panw kai sta plaina tou!!MA KATSARIDAKIa MESA ekeiIii eleos!!!Trexath phgaine h kuria pantws mesa sto paidiko!xalaroua!Apo ekeinh th stigmh omws den exw kleisei mati olo skeftomai pws diaolo perase mesa apo tis shtes!!!!mhpws erthei kai sto krebati mou???fwtizw me fws tou kinhtou to xwro mou mhpws kai dw kamia sto patwma ,sto krebati,ston toixo panw….frikh pali psuxwtikh katanthsa hmoun pou hmoun me thn kathariothta logw twn mwrwn..kserete mhn erthoun mermigia mhn erthoun skatharia mhn erthei kamia akatanomasth!katharizw sunexeia!!!!kourasthka!

 95. Ο/Η Georgia λέει:

  Καλησπέρα σε όλους κ όλες που δεινοπαθούν από αυτό το απαισιο είδος ( ακόμη δεν έχω καταλάβει τον λόγο υπαρξής του ).χθες το βράδυ καθομουν στο μπαλκόνι του σπιτιού του μου και διάβαζα για την εξεταστική που έχουμε εμείς οι φοιτητές ( έχουμε τις εξετάσεις έχουμε κ τις κατσαρίδες ) . Εκεί που διάβαζα όμορφα κ ωραία ακούω ένα τζτζτζτζ κ βλέπω μια καφέ τεράστια σιχαμένη ” τερέζα ” να έχει προσγειωθεί στο μπαλκόνι . Πεταξα το βιβλίο αντί της παντοφλας( ας φανεί κ αυτί χρήσιμο στη ζωή του ) αλλα αυτή έτρεχε σαν τρελή πάνω στον καναπέ που έχουμε στο μπαλκόνι πάνω στον τοίχο την τεντα την κεραμοσκεπή ( πετούσε από δω κ από κει κιόλας άνετα ). Παρατησα όλα τα πράγματα εκλεισα την τζαμόπορτα κ πήγα στο δωμάτιο να φωνάξω τους δικούς μου να τη σκοτώσουν . Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι το σπίτι είναι σε πολύ υψηλό όροφο κ η γειτονιά έχει καινούριες πολυκατοικίες (5-6 χρόνων ) . Επειτα το σπίτι είναι πεντακάθαρο αλλα αυτές συνεχίζουν να προσγειώνονται στη βεράντα μας . Τί μου προτείνετε να εφαρμόσω στο εξωτερικό του σπιτιού ώστε ν’απωθούνται;το πρόβλημα δεν έγκειται στο εσωτερικό του σπιτιού όσο στο εξωτερικό που οι τερέζες το έχουν περάσει για τους αεροδιαδρόμους του ελ. Βενιζέλος !!! Η οποια πρόταση είναι χρήσιμη κ καλοδεχούμενη!!

 96. Ο/Η xaraa λέει:

  εγώ άλλαξα σπίτι…. δεν την πάλευα πια… πιστεύω ότι η πέτρα του σκανδάλου έμενε στο αποκάτω διαμέρισμα… πολύ βρωμιάρης αυτός… κουβαλούσε και άλλους πόσους βρωμιάριδες κάθε βράδυ και το γλεντούσαν έως το πρωί και δεν ξέρω και τι καπνίζαν….

 97. Ο/Η μερ λέει:

  καλησπέρα κι από μένα… Ρε παιδιά σας διάβασα όλους και πραγματικά σας νιώθω απόλυτα! Εγώ μόλις μετακόμισα σε σπίτι που απ’ ότι φαίνεται ήταν κλειστό για πολύ καιρό. Μεγάλη κατσαρίδα δεν έχω δει μία βδομάδα που είμαι εδώ. Bλέπω όμως συχνά κάτι μικρά καφέ κατσαριδάκια.. σε μέγεθος πώς να το πω.. χαπιού; Θα ήθελα να ρωτήσω, αυτά είναι μωρά ή κάποιο είδος κατσαρίδας σε μίνι έκδοση;

  • Ο/Η orestis λέει:

   αυτά είναι μωρά ή κάποιο είδος κατσαρίδας σε μίνι έκδοση;

   Λαμβάνοντας υπ’ όψη οτι:
   1. τα ΜΟΝΑ “κατσαριδάκια” που ξέρω έχουν τέσσερεις τροχούς !!!! και
   2. όπως λέει μια παλιά παροιμία: όταν κάποιος είναι απο μικρός μαάας, όταν μεγαλώνει γίνεται μεγάλος μαάας
   θεωρώ οτι θα γίνουν ΜΕΓΑΛΕΣ κατσαρίδες.

   Λέμε τωρα…

 98. Ο/Η μερ λέει:

  Α! Επίσης να δηλώσω πως θα χρησιμοποιήσω κατσαριδοκτόνο… θέλω να είμαι σίγουρη πως θα εξοντωθούν αυτά τα εκτρώματα. ΟΜΩΣ έχω 2 γατουλίνια…. τι θα κάνω με αυτά; Πρέπει να λείψουν από το σπίτι; Υπάρχει περίπτωση να μου πάθουν τίποτα από τον ψεκασμό;

 99. Ο/Η Εβελινα λέει:

  Γεια σας! Παιδια βοηθειααααα ειμαι η εβελινα ειμαι 13 χρονων και τρεμω τις κατσαριδες!!!! Προχτες κοιμηθικα στις 3 τιν νυχτα επειδη φοβομουν!!!! εβαλα φυλλα δαφνης γυρω απο το κρεβατι μου αλλα δεν μου αρκει θελω να ειμαι συγουρη πως δεν θα ξαναδω κατσαριδα στο σπιτι μου! Σας παρακαλωω βοηθηστε ειναι μεγαλες και καμια φορα εχουν φτερααα ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ δωστε ιδεες pleaseeee

  • Ο/Η angel λέει:

   Εβελίνα μου, γεια σου!
   Στο άρθρο και στα σχόλια υπάρχουν παρα πολλές ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις.
   Όσο για να μην ξαναδείς κατσαρίδα, αυτό είναι λίγο απίθανο. Πάρτο απόφαση πως οι κατσαρίδες υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ακόμα κι όταν θα’χει εξαφανιστεί κι ο τελευταίος άνθρωπος σ’αυτόν τον πλανήτη…

 100. Ο/Η giannis λέει:

  καλησπερα φιλε μου
  δεν ξερω πως εγινε αλλα με κατι εργα που εσκαβαν η γειτονια γεμισε κατσαριδες ( ειναι κατω στο υπεδαφος εκει που το χειμωνα θελουν να κατσουν για να ααναπαραχθουν και με τα εργα βρηκαν διεξοδο και φυγαν
  ετσι αφου η σιτα δεν γινεται να ειναι ολη την ωρα ξεχνιομαστε κιο λας μπηκαν κατσαριδες μεγαλων διαστασεων στο σπιτι
  ειμαι 16 χρονων και τα βραδυα ειδικα το καλοκαιρι δεν κοιμαμαι νωρις και τυχαινω να δω καμμια
  αν εχει ανοιξει τρυπα στο εδαφος που νομιζω εχει ανοιξει και να εξουδετερωσουμε τις κατσαριδες στο σπιτι παλι θα μπουν
  τι πρεπει να κανω σε αυτην την περιπτωση
  οι κατσαριδες αποφευγουν τους κλιματιζομενους χωρους
  με το φθινοπωρο σε κανενα 2μηνο θα εξαφανιστουν τουλαχιστον για τοβ χειμωνα?
  ακαλο δεν ειναι παντως για να φυγουν απο ολο το σπιτι να χρησιμοποιησω παντου κατσαριδοκτονο?

 101. Ο/Η ελβίρα λέει:

  Καλησπέρα!! Κάθομαι εδώ και 2 ώρες κ έχω διαβάσει σχεδόνν όλα τα σχόλια και είμαι λίγο καλύτερα. Γενικά
  Στο σπίτι πάντα είχαμε τέτοια προβλήματα με κατσαρίδες. Κάποια στιγμή το αντιμετωπίσαμε κ αυτό καλώντας έναν ειδικό ο οποίος πραγματικά βοήθησε!ζήτημα να έβλεπα μια κατσαρίδα το χρόνο και ειλικρινά ένιωθα ανακούφιση. Το θέμα είναι ότι τον τελευταίο καιρό βλέπω μονίμως μέσα στο σπίτι τουλάχιστον 3 κάθε βράδυ και τις συχαίνομαι υπερβολικά πολύ!!!τέλος πάντων έχω γίνει κ εγώ μανιακή
  και σήμερα δεν έχω κοιμηθεί καθόλου γιατί μονίμως βλέπω και δεν τις προλαβαίνω!είναι δυνατόν;τέλος πάντων! Το θέμα είναι ότι νομίζω πως έρχονται από ένα διαμέρισμα στο υπόγειο το οποίο είναι παρατημένο εδώ κ χρόνια. Το κατάλαβααπό το ότι βλέπω κ στην πολυκατοικία!νι κατσαρίδες αυτές δεν είναι συνηθισμένες!! Είναι πολύ πιο μεγάλες κ παραμορφωμένές!και δεν ξέρω κ από που έρχονται! Συνήθως έβλεπα στο μπάνιο αλλά τώρα βλέπω κ στο δωμάτιο μου. Παλαιότερα είχα δει κ στην κουζίνα κ στο σαλόνι!!παντού δηλαδή! Πώς θα καταλάβω που είναι η φωλιά;και αν εξαφανίσΩ τις κατσαρίδες τις δικές μου (μπλιαχ!) δε θα ξανάεμφανιστούν λόγω του πιο κάτω πατώματος;

 102. Ο/Η ελβίρα λέει:

  Επίσης αύριο λέω να ξεκινήσω να κάνω πράγματα αλλά τι να κάνω Αρχικά;δεν αντέχω κάθε φορά που τις βλέπω θέλω να ξεράσω από την αηδία! Δεν είμαι καλά! Και επίσης για να εξαφανιστούν οι αράχνες τι κάνω; Γεμίζει το σπίτι κάθε δύο μέρες!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ για το άρθρο σου!!! Να σαι καλά!

 103. Ο/Η Nikos λέει:

  Ντροπή σας !!!! θέλετε να εξολοθρέυσετε τις καιμένες τις τερεζούλες . Εγω τις έχω σπίτι και κάνουμε και παρέα .!!!
  Πάντως διάβασα τα άρθρα και παρότι είμαι και εγώ οικολογικής λογικής , αυτή τη φορά θα βάλω τζέλ παντού !!!
  θα τις ταράξω !!

 104. Ο/Η ειρηνη λέει:

  Χαιρετω την παρεα!!! ειμαι η Ειρηνη κ με κυνηγουν οι κατσαριδες!!!!!!!!!!!!!!!! τα τελευταια 2 χρονια εχω παροπλισει το σπιτι μου με σιτες κ μεχρι στιγμης δεν ειχα δει ουτε μιση απο δαυτες. Μονο κατι λιγες αλλα παντα στον κηπο. Πριν απο 5 μερες αγορασα ενα προιον για μυρμιγκια και κατσαριδες (λογο υπαρξης μυρμιγκιων) το οποιο τα προσελκυει, το τρωνε κ μετα μεταφερουν στην φωλια την ουσια του. Το θεμα ειναι οτι εχω βρει 2 κατσαριδες και ενα κατσαριδακι μεχρι στιγμης ψισοψωφια ολα. Και σκεφτμαι, λοιπον, τις ειχα 2 χρονια μεσα στο σπιτι και δεν ειχα παρει χαμπαρι ή με τη βλακια που εβαλα τις φερνω μεσα???? Και σαν να μην εφτανε αυτο στο μαγαζι που δουλευω σημερα πλημμυρισαμε με κατσαριδακια!!! 6 χρονια που ειναι ανοιχτο δεν ειχε εμφανιστει τιποτα…..! Σαν να με κυνηγουν νιωθω!!! Τι να κανω κυριως με το σπιτι? Να τη βγαλω τη ”τροφη-φαρμακο” ή οχι?

 105. Ο/Η tonia screaming HELP!! λέει:

  ……Διάβασα όλα τα σχόλια κ βλέπω πως αν κ το 2011 ξεκίνησε η κουβέντα,μέχρι κ σήμερα καλά κρατεί.. :P
  Γέλασα πάρα πολύ με κάποιες ιστορίες κ με κάποιες άλλες ανατρίχιασα περισσότερο απ όταν είδα στο δικό μου σπίτι…!!
  …Θα μοιραστώ κ εγώ την ιστορία μου…. Μένω σχεδόν 2 χρόνια σε αυτό το σπίτι κ δεν είχα δει κατσαρίδα,μέχρι τώρα φυσικά…..Βρήκα 1 στο φύλλο της ντουλάπας,απο αυτές τις καφέ/μπεζ/ξανθιές (μπλιααχχχχ) και άλλη μία μικρή +1 μεγάλη στο πάγκο της κουζίνας…..Φυσικά σιχάθηκα τη ζωή μου..!!!!! Δυστυχώς πρώτα τις σκότωσα όμως κ μετά “βρήκα” τη δημοσιευση…!! Η οποία παρεπιπτώντος άψογη και με πολλούς οπάδους….Επειδή σιχαίνομαι να τις βλέπω δεν μπορώ να δοκιμάσω αυτό με το cd ,αλλά έριξα φωτιστικό οινόπνευμα σε όλο το πάγκο…!! ελπίζω να μην έχουν φωλιά γτ ταράχθηκα κ μονό στην ίδεα…!! κ όχι μόνο αυτό ,αλλά πως τις εξολοθρεύεις μετά…?!….Πως μπορώ να βρω κ να δω αν έχουν κάνει κάπου φωλιά..??
  …Αngel που βρίσκεσαι???????……. :/ ..Θα ‘ναι πολύ κρίμα αν ”παράτησες” το blog…

  • Ο/Η angel λέει:

   Αγαπητή Τόνια,
   μπορώ να καταλάβω την ταραχή σου από τον τρόπο γραφής σου. Θέλει ολίγον ψυχραιμία το θέμα, είναι δύσκολο, το ξέρω, αλλά προσπάθησε…
   Προσωπικά δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να αρχίσω να αναζητώ φωλιές. Εξάλλου όλο το αποχετευτικό δίκτυο αποτελεί μία τεράστια “φωλιά”. Τι θα κάνεις; Θα ξηλώσεις την παροχή νερού από το σπίτι σου; Θα κλείσεις όλα τα σιφόνια; Θα σφραγίσεις όλες τις ρωγμές; Θα πέσεις σε ασιτία προκειμένου να μην υπάρχει ψίχουλο; Θα κλειδαμπαρωθείς εφοδιασμένη με όλα τα πιθανά πολεμοφόδια για αυτόν τον μέχρι θανάτου ανθρωποκατσαριδοπόλεμο;
   Αυτές πάλι από κάπου θα τρυπώσουν. Έστω και μία να δεις, αρκεί. Θα εμφανισθεί σύντομα και κάποια φιλενάδα της, αν όχι ο γκόμενός της.
   Όπως πολύ σωστά είπες, η κουβέντα καλά κρατεί εδώ και χρόνια. Και θα συνεχίζεται όσο υπάρχουν αυτές οι γλυκές μαύρες, καστανές, μπεζ, ξανθιές υπάρξεις που τόσο μας διαλύουν το νευρικό μας σύστημα. Εγώ πλέον, όταν βλέπω καμιά, την αντιμετωπίζω ως ένα παλιό γνωστό που μου μπαστακώθηκε στο σπίτι άνευ άδειας. Και πάμε παρακάτω.
   Δοκίμασε κάποια από τις ιδέες που προτείνονται. Αν θυμάσαι ο τίτλος του άρθρου είναι “Πώς να ξεφορτωθώ τις κατσαρίδες” και ουχί “Πώς να εξολοθρεύσω τις κατσαρίδες”, διότι η εξολόθρευση είναι, θα έλεγα, ανέφικτη, ουτοπική.
   Τώρα, όσον αφορά το πού βρίσκομαι. Εδώ, όπως βλέπεις. Απαντώντας σχόλια. Δεν γράφω άρθρα, αν και πολύ θα το επιθυμούσα, διότι προσπαθώ, μετά την τελευταία ανάρτηση στο blog, να ολοκληρώσω το διδακτορικό μου. Κι επειδή κάθε άρθρο που βλέπεις στο blog το αντιμετώπιζα ως μίνι-διατριβή, δεν έχω δυστυχώς ούτε τον χρόνο ούτε και το μυαλό για να γράψω αυτά που θέλω με τον τρόπο που θέλω. Ελπίζω να επανέλθω (με άρθρα εννοώ) μέχρι το τέλος της χρονιάς :)
   Αυτά τα ολίγα…
   Να’σαι καλά κι αν μάθω κατιτίς περί εντοπισμού τερεζο-φωλεών, θα κάνω αναρτηση. Ειδικά αφιερωμένη σε σένα.

 106. Ο/Η κοσμας λέει:

  γεια σας, πολυ χρησημα ολα αυτα που αναφερονται παραπανω , αλλα ανακαλυψα εναν αλλο τροπο καταλαθος , ειμαι εναμιση χρονο σε ενα σπιτι που οταν πρωτομπηκα στην εισοδο συναντουσα καθε μερα μαυρες και μονο μια φορα ειδα σπιτι στον 4 ο οροφο μια η οποια εξαφανηστηκε απο μονη της απο τοτε εδω και εναμιση χρονο δεν ξαναειδα μαυρη ,εκτος απο καπου καπου καμια καφε ειπα δεν βαριεσαι στο πατρικο μου οταν ειμουν ειχα βαρεθει να τις βρισκω παντου για μια που εμφανιζετε που και που ας παει και το παλιαμπελο , να που τον υελευταιο καιρο εβλεπα στην γουρνα της κουζινας να κανουν βολτα κατα δεκαδες μικρες σαν μυρμιγκια στο μεγεθος ,τα πηρα κρανιο αρχισα να πλενω καθε φορα πριν φαω πιατα ποτηρια πιρουνια κουταλια κτλπ. και να το θαυμα εγω εχω την συνηθεια να γεμιζω ενα ταπερακι με ζεστο νερο και απορρυπαντικο και να βουταω το σφουγκαρι μεσα για να εχω σαπουναδα , και αφου τελειωσα την μπουγαδα μια μερα το ξεχασα επανω στον παγκο ,την αλλη μερα βρηκα καμια δεκαρια μικρες και μια κανονικη μεσα πνιγμενες απο τοτε το ταπερακι το ξεχναω καθε μερα πανω στον παγκο , δεν λεω οτι τις εξολωθρευσα αλλα καθε μερα κερδιζω στον πολεμο αυτον . ελπιζω να σας βοηθησα

  • Ο/Η angel λέει:

   Γεια σου Κοσμά!
   Σαπουνόνερο αθάνατο!!! Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
   Σ’ ευχαριστούμε πολύ, κι αν βρεις ο,τιδήποτε άλλο, μοιράσου το μαζί μας!

 107. Ο/Η lia λέει:

  καλημερα παιδια,πριν ενα μηνα μετακομισα και εχω και εγω προβλημα με τις κατσαριδες.η ιδιοκτητρια μου ειπε οτι εκανε απεντομωση αλλα προχτες βρηκα 18 ΖΩΝΤΑΝΕΣ να περιφερονται μεσα στην μπανιερα.ηρθαν ξανα για απεντομωση και τωρα βρησκω ψοφιες.πηρα γεωπονο και μου ειπε οτι επειδη το σπιτι ηταν κλειστο για τρεις μηνες εκαναν φωλιες στις σωληνωσεις και οτι σιγα σιγα θα φυγουν,αμφιβαλλω οτι θα φυγουν.δεν ξερω τι να κανω εχω βαλει ταπες παντου,συγκεκριμενα βγαινουν απο το μπανιο.αφου σκεφτομαι να παρω 5-6 τεζα να ψεκασω τις σωληνωσεις και να τις ταπωσω για να σκασουν.αυτο το δηλητηριο που το τρωνε πανε στην φωλια ψοφανε και μετα ψοφανε ολες μαζι ποιο ειναι;

  • Ο/Η angel λέει:

   Λία καλημέρα.
   Μέσα στα σχόλια των αναγνωστών αναφέρονται διάφορες λύσεις. Ρίξε μια ματιά και δες τι θέλεις να κάνεις. Το ότι το σπίτι ήταν κλειστό ίσως παίζει ρόλο, αν και το σημαντικότερο είναι ο περιβάλλων χώρος (από την πολυκατοικία έως τη γειτονιά).
   Πάντως να ξέρεις πως χρειάζεται να οπλιστείς με αρκετή υπομονή, οι κατσαρίδες δεν φεύγουν εύκολα.
   Αν βρεις κάποιο τρόπο, γράψε μας να τον μάθουμε κι εμείς.
   Καλή δύναμη!

   • Ο/Η lia λέει:

    γεια σου angel,το ξερω σκεφτομαι να φυγω αλλα μου αρεσε πολυ το σπιτι ειναι μεγαλο και σε πολυ καλη τιμη.θα περιμενω λιγο καιρο κιαν δω οτι συνεχιζει θα φυγω δεν μπορω τις συχαινομαι.θα δοκιμασω και το σαπουνονερο οπως εκανε ο κοσμας.καλη συνεχεια και ευχαριστω.

    • Ο/Η angel λέει:

     Λία, δεν σου συνιστώ να μετακομίσεις για τις Τερέζες. Κανείς δεν σου εγγυάται πως και στο καινούριο σπίτι δεν θα έχει! Δύο φίλες μου είχαν νοικιάσει πριν 6-7 χρόνια ένα σπίτι το οποίο ήταν Η ΦΩΛΙΑ των κατσαρίδων, διότι στη διπλανή πολυκατοικία γινόταν το … διεθνές τερεζικό συνέδριο! Μπορεί την ημέρα (για περίπου 1-2 μήνες) να τους έσπασαν κομματάκι τα νεύρα, αλλά τα κατάφεραν.
     Σίγουρα θα βοηθούσε να γινόταν απεντόμωση στην οικοδομή που μένεις, το κόστος κατανεμημένο σε όλους είναι απειροελάχιστο. Οι φίλες μου να φανταστείς πλήρωσαν τρεις φορές για απεντόμωση της πολυκατοικίας μόνες τους (και οι τιμές παλιότερα ήταν πολύ πιο αυξημένες). Ρώτα και τους γείτονες αν έχουν ή τι γίνεται στο υπόγειο (αν έχει η πολυκατοικία).
     Κουράγιο και μην μετακομίσεις για αυτόν τον λόγο. Σου το λέω με πολύ πόνο, επειδή εμείς αναγκαζόμαστε να μετακομίσουμε μετά από ούτε ένα χρόνο σε ένα πολύ ωραίο σπίτι, που επί τέσσερις μήνες το χειμώνα μαζεύαμε νερά από τους τοίχους, το ταβάνι, τις μπρίζες, μούχλιασαν τα ρούχα μας, αναπνέαμε υγρασία, και πάλι δεν θα φεύγαμε αν δεχόταν ο ιδιοκτήτης να φτιάξει το αυτονόητο…. Η μετακόμιση κοστίζει, κουράζει και δεν ξέρεις εκ των προτέρων πώς θα είναι εκεί που θα πας. Ίσως να είναι ο παράδεισος, ίσως και όχι.

 108. Ο/Η lia λέει:

  το σκεφτομαι ξανα και ξανα angel και εχεις δικιο,μου αρεσει πολυ το σπιτι.με τους ιδιοκτητες που μιλησαμε σημερα ειναι διτεθημενοι να κανουν τα παντα για να λυθει το προβλημα με ολα τα εξοδα δικα τους.το σπιτι ειναι μονοκατοικια,εμεις κατω και αλλο ενα απο πανω.κανενας στην γειτονια δεν εχει τετοιο προβλημα.σκεφτομαι οτι ο γεωπονος μαλλον ειχε δικιο οτι εμφανιστικαν επιδει ηταν τρεις μηνες κλειστο το σπιτι και ελπιζω τωρα σιγα σιγα να φυγουν που θα ξανακατοικηθει.σημερα τσιμενταρισαν τον παλιο βοθρο που ειχαν και θα βαλουν στην σωληνα του βιολογικου ενα μηχανημα που ειναι σαν κεφαλαιο ωμεγα και θα μπει με την καμπυλη προς τα κατω,η οποια καμπυλη κραταει νερο και δεν θα μπορει να περασει απο εκει περα τιποτα και εχει και ενα πορτακι που λειτουργει μηχανικα οταν πρεπει να βγει το νερο.ελπιζω να κανει δουλεια.οταν το βαλουν θα ξαναψεκασω αλλη μια καλα και οτι εχει μεινει στις σωληνωσεις να βγει και να ψοφησει να παει στον αγυριστο πια.

  • Ο/Η angel λέει:

   Χαίρομαι ιδιαίτερα που το βλέπεις θετικά κι ακόμα περισσότερο που οι ιδιοκτήτες είναι συνεννοήσιμοι και νοιάζονται για το σπίτι τους και τους ανθρώπους που ζούνε σε αυτό.
   Καλή επιτυχία!!

 109. Ο/Η lia λέει:

  καλησπερα,σημερα μετα απο τρεις μερες πηγα σπιτι(δεν εγκατασταθηκαμε ακομη γιατι ολο το τρεναραμε λογω κατσαριδων)ειχα αφησει ολα τα σιφων ανοιχτα χωρις να τα ταπωσω και βρηκα μονο μια ψοφια.τι χαρα πηρα δεν μπορειτε να φανταστειτε.ναι οι ιδιοκτητες ειναι πολυ συνεννοησιμοι δοξα το θεο.αλλοι στην θεση τους σιγα να μην εκαναν τα ιδια οτι και να τους ζητησαμε την επομενη το εκαναν χωρις καθυστερηση.ευχαριστω angel νομιζω οτι θα πετυχει.καλο βραδυ

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλησπέρα Λία!
   Κατ’αρχάς με συγκινείς πολύ που μπήκες στη διαδικασία να μου γράψεις. Αυτό λέει πολλά. Εγώ σε ευχαριστώ.
   Θα βρίσκατε την άκρη, ήμουν σίγουρη γι’αυτό. Απλά κάθε τι χρειάζεται (ακόμα κι ο πανικός) χρειάζεται τον χρόνο του. Ευτυχώς που οι ιδιοκτήτες φάνηκαν κύριοι και τήρησαν τον λόγο τους. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως αυτό ήταν, τέλος καλό, όλα καλά.
   καλό σου βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο

 110. Ο/Η lia λέει:

  καλημερα angel,ειμαστε στην ιδια κατασταση ολοι και σας καταλαβαινω.οτι προσπαθεια κανω για τις ακατανομαστες θα σας ενημερωνω.μπορει η καθε περιπτωση να ειναι διαφορετικη αλλα ποτε δεν ξερεις με τις ακατανομαστες.και εγω τωρα εχω περισσοτερη σιγουρια απο πριν επειδη ειναι μαζι μου και οι ιδιοκτητες,στην ουσια κανουμε μαζι τις προσπαθειες.τι πανικο και τι φωνες,κλαματα χαμος αφου και ο αντρας μου παλαβωσε.εκλαιγα τρεις μερες απο το σοκ,τοσο πολυ.ολα καλα τωρα συνεχιζουμε για την πληρη εξοντωση τους.ευχομαι ολοι να απαλαγειτε γρηγορα απο τα μικρα τερατακια.καλο μεσημερι.

 111. Ο/Η lia λέει:

  ξεχασα να σου angel πολλα πολλα πολλα συγχαρητηρια για το αρθρο σου,γιατι οπωσ βλεπεις υποφερουν πολλοι με τις ακατανομαστες

 112. Ο/Η lia λέει:

  καλημερα σε ολους.μετα απο μια βδομαδα που εγκατεστησαν το σωληνα,προχτες βρηκα μια ψοφια.χτες ομως βρηκα 12 ψοφιες και δυο-τρεις μικρες ασπρες,αυτες πρεπει να ηταν τα μωρα.τις μαζεψα με πολυ προσοχη και τις πεταξα.λογικα ειναι αυτες που εμεινα στις σωληνωσεις μετα την εργασια με την σωληνα.αφηνω ανοιχτα τα σιφων να βγουνε ολες και να ψοφησουν.μεσα στην εβδομαδα θα ξανακανω απεντομωση ελπιζω να ειναι η τελευταια.

 113. Ο/Η lia λέει:

  ναι το ξερω angel ειμαι προετοιμασμενη για ολα.καλο απογευμα.

 114. Ο/Η Christina λέει:

  Kalhmera!!Menw se isogeio ston neo kosmo,prin ligous mhnes mou eftiaxsa thn aulh(akaluptos) h opoia einai gemath futa!Exw dei 2 fores katsarida mesa sto spiti mou sta 2 xronia pou menw,alla xtes hrthe h parea mou na katsoume sthn aulh kai trexane mesa ston paniko gt xsafnika xseprobalane 5 katsarides kai kovane boltes se karekles kai trapezi!Fovamai mhn mpoun mesa sto spiti!Exete kamia sumboulh gia exswteriko xwro?

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλημέρα Χριστίνα!
   Για εξωτερικό χώρο πολύ καλό απωθητικό είναι η νεπέτα που αναφέρεται και στο άρθρο. Μπορείς να την αναζητήσεις σε φυτώρια και να τη φυτέψεις. Ωστόσο να είσαι προετοιμασμένη πως μάλλον θα έχεις και άλλες επισκέψεις, διότι δεν εξαρτάται μόνο από σένα, αλλά από όλο τον περιβάλλοντα χώρο. Δεν χρειάζεται συνεπώς να ζεις συνέχεια με αυτό τον φόβο αν θα μπούνε μέσα ή αν θα μείνουν έξω. Πάρτο απόφαση. Οι κατσαρίδες είναι σχεδόν παντού, είναι αναπόφευκτο κακό. Δυστυχώς.
   Καλή επιτυχία και εύχομαι να μην έχεις άλλες ανεπιθύμητες επισκέπτριες!

 115. Ο/Η lia λέει:

  καλησπερα σε ολους,μετα την τελευταια επισκεψη που ειχα απο τις ακατανομαστες τιποτα μεχρι χτες ουτε μια,σημερα βρηκα μια ψοφια και την πεταξα μεσα στο σιφων μπας και την φανε οι αλλες και ψοφησουν.το σαββατο θα ερθει το συνεργειο να ψεκασει.μιλησα ξανα με εναν γνωστο μου γεωπονο και μου ειπε οτι μου ειπαν οι αλλοι που μιλησα,εχω κατσαριδες γιατι ηταν κλειστω το σπιτι καιρο οταν θα μεινω και ριχνω συνεχεια νερα θα φυγουν.δεν ξερω θα δειξει,μια εξαφανιζονται,μια εμφανιζονται. . . . .

  • Ο/Η angel λέει:

   Γεια σου Λία,
   πιστεύω πως δεν χρειάζεσαι άλλο ψέκασμα τοξικό. Αν είχες πρόβλημα, όλο και κάποια θα εμφανιζόταν, ζωντανή κι όχι ψόφια. Παρεπιπτόντως, αυτό που έκανες και πέταξες την ψόφια στο σιφώνι, είναι καλό. Δεν θα τη φάνε, μπορεί να λειτουργήσει όπως το κόλπο με το κουτί των CDs που αναφέρει το άρθρο.
   Καλό σου Σαββατοκύριακο!

 116. Ο/Η lia λέει:

  Καλησπερα angel,καπως ετσι το σκεφτηκα και εγω.μονο τα σιφων θα κανει αυτη την φορα.ας το κανει και θα ειμαι πιο ηρεμη.καλο βραδυ και σαββατοκυριακο.

 117. Ο/Η ΜΙΓΔΟΝΙΑ ΖΟΡΝΑ λέει:

  ΣΗΝΗΘΟΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟ ΜΠΕΝΟΥ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Σ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡ ΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΣ. ΟΠΩΣ ΤΤΟΣΤΙΕΡΕΣ,ΚΑΠΙΤΙΕΡΕΣ, ΤΣΑΓΕΡΕΣ,ΚΑΙ ΣΗΔΕΡΑ ΑΤΜΟΥ. .ΤΡΗΠΟΝΟΥΝ ΟΠΟΥΔΥΠΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΩΡΗ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗ. ΤΗ ΝΑ ΚΑΝΟ; ΑΓΑΝΑΧΤΙΣΑ

 118. Ο/Η Marilou λέει:

  Κάθε βράδυ, εδώ και ένα μήνα, διαβάζω για τις κατσαρίδες. Μου έχουν γίνει έμμονη ιδέα. Έχω χάσει τον ύπνο μου και την ησυχία μου. Έκανα απολύμανση στο σπίτι, καθάρισα με χλωρίνη και διάφορα απορρυπαντικά, άδειασα ντουλάπια και ό,τι υπήρχε στην κουζίνα, έβαλα gel και ακόμα σκοτώνω κατσαρίδες! Πριν από λίγο ετοιμαζόμουν να ξαπλώσω αλλά γυρίζοντας το κεφάλι μου είδα άλλη μία πάνω στα χαρτονομίσματα! Με πιάνει φαγούρα από την ιδέα μου με τις σιχαμένες που από ό,τι φαίνεται έχουν εγκατασταθεί στο σπίτι μου. Και να φανταστείτε ότι πριν 3 ημέρες έγινε και στην πολυκατοικία απολύμανση. Είμαι 40 χρόνια εδώ, πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν είχαμε κατσαρίδες.

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλησπέρα σου Μαριλού,
   καλό κουράγιο, τι να πω… Πράγματι, άπαξ και κάνουν την εμφάνισή τους, κάτι αλλάζει στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, λες και κολλάει ο εγκέφαλος!
   Πάντως, αν εκεί που βρίσκεσαι υπάρχει έντονο πρόβλημα στον περιβάλλοντα χώρο, είναι απολύτως φυσιολογικό το ότι εμφανίζονται στο σπίτι σου. Η απολύμανση επίσης “πυροδοτεί” την εμφάνισή τους, καθώς κάποιες προσπαθούν να απομακρυνθούν από τους χώρους που ψεκάστηκαν.
   Κάνε λίγο υπομονή, δοκίμασε ενδεχομένως και κάποια από τις λύσεις που προτείνονται στο άρθρο ή στα σχόλια των υπόλοιπων …. θυμάτων και πάνω από όλα ψυχραιμία!
   καλό σου βράδυ

 119. Ο/Η lia λέει:

  καλησπερα σε ολους.ΝΕΝΙΚΙΚΑΜΕΝ επιτελους,μετα την εγκατασταση του σωληνα εκανα και αλλη απεντομοση και νομιζα οτι ησυχασα. . . .στο μπανιο εχουμε γωνιακη μπανιερα σαν τζακουζι και τρωω φλασια μια μερα με την μπανιερ,εβαλα τον αντρα μου να την ανοιξει και απο κατω γινοταν πανυγηρι. . . . .ξεπατωσαμε την μπανιερα και ο ιδιοκτητης μας εκανε χτιστη ντουζιερα.πολυ καλυτερα απο την μπανιερα δεν το συζητω.ψεκασα και καλα τα τουβλα πριν περασει τα πλακακια ο ιδιοκτητης και ολα καλα.μετα απο μια μερα βρηκα τρια μωρα και εδω και δεκα μερες σχεδον ΤΙΠΟΤΑ.Τετοια χαρα και ανακουφηση πηρα.Αυτα,ηθελα αν το μοιραστω μαζι σας.καλη δυναμη και καλη συνεχεια στους παθοντες.καληνυχτα

 120. Ο/Η Εβελινα λέει:

  Γεια σας! παιδια πραγματικα ολο το καλοκαιρι δεν εβρισκα ησιχια! μολις επεφτα για υπνο ακουγα διαφορους θορυβους απο τις κατσαριδες κε τρομαζα, δεν κοιμομουν, το πολυ 7 ωρες! μαλιστα στο παλιο μου σπιτι ειχα δει μια κατσαριδα πανω στο κρεβατι μου! απο τοτε τα καλοκαιρια με το ζορι κοιμαμαι! Οσο για τωρα πριν απο 2 μηνες περιπου εγινε απολυμανση και δεν εχω δει αλλες (ευτιχως) . Οσο για την μπανιερα εγω βαζω την ταπα και κλινω την τρυπα για να μην βγουν κατσαριδες! Λετε να τις εμποδισει αυτο?

 121. Ο/Η elena20 λέει:

  γεια σας .. παρακολουθω της δημοσιευσεις σας και εχω δοκιμασει πολλους απο τους τροπους που αναφερατε αλλα το προβλημα με τις κατσαριδες εξακολουθει να υπαρχει ειναι γεματη η πολυκατοικια βγαινω στους διαδρομους και σκοτωνω κατσαριδες οποτε οτι κ ναι κανω επιστρεφουν. ειμαι φοιτητρια και τωρα που θα φυγω για τις γιορτες ανησυχω μηπως κανουν παρτυ μεσα στο σπιτι.. και γινει χειροτερη η κατασταση.. Τι μπορω να αφησω για μεγαλο χρονικο διαστημα οπως η δαφνη χωρις να μαζευτουν μερμυγκια αντι γιαα κατσαριδες..?

  • Ο/Η angel λέει:

   Γεια σου Ελένη μου,
   από τη στιγμή που το πρόβλημα υπάρχει σε όλη την πολυκατοικία, δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις μόνη σου. Πρέπει να υπάρχει συλλογικότητα. Γιατί δεν κάνεις μια κρούση και στους γείτονες; Εκείνοι είναι ευχαριστημένοι με αυτή την κατάσταση;
   Η ναφθαλίνη και ο βόρακας, από τη στιγμή που θα λείπεις κιόλας, είναι κάτι που θα βοηθήσει. Αν πάλι θέλεις να βάλεις δάφνη, μη φοβάσαι ότι θα εμφανισθούν μυρμήγκια, είναι χειμώνας και επίσης η δάφνη δεν είναι από τα φαγώσιμα που προτιμούν!
   Καλά Χριστούγεννα και Πολύ Καλύτερη από Πέρυσι Χρονιά!!!

 122. Ο/Η frabala λέει:

  φιλοιμου καλησπερα σε ολους τους ομοιοπαθοις κατσαριδοπληκτους……διαβασα ολων τα μηνηματα με μεγαλη προσοχη. σε πολλα γελασα με την κομικη πλευρα του θεματος αλλα φυσικα κρατισα και σημιωσεις για τους τροπους εξωντοσειστους… εδω θελω να σας πω οτι εχω δοκιμαση τα περισοτερα απο τα χειμηκα (γνωστα) που υπαρχουν + και τα τζελ και δεν καταφερα τιποτα .ειδικα με τα τζελ οπου εβαλα αντι να εξαφανιστουν μετα απο μηνα οπως λενε το αντιθετο βγεναν μιλιουνια ….οσο για τισ γατες εχω 6 μεγαλεσ και 6 μικρα μονο μυγες εχω δει να κυνηγουν .. πρωημερων εκανα μια γενικη στην κουζιναμου και τραβιξα ολες τισ συσκεβες ηλεκτρικες ….οταν τραβιξαμε το ψυγειο επαθ πααααααααααααααααααααρα πολυ μεγαααααααααααααααααααααααααλο σοοοοοοοοοοοοοοοοοοοκ….δεν φανταζεστε ,,απο το πατωμα μεχρι το υψος του ψυγειου ο τειχος ηταν μαυρος…ενα μεγαλο μαυρο συνεφο απο μικρα τερατα τα γερμανικα (εγω τα λεω καραβισια) ειχαν καληψη τον τειχο και το πισω μερος του ψυγειου….και εκτος απο εκει εχω και γυσο το γυψηνο στο ταβανη σολο το σπιτι εχουν κεκει φωλεια… δεν ξερω πια τι να κανω θελω να καω χαρακιρι. επησης θελω να ρωτησω αν κα ποιος φιλος ξερει ναμου πει θελω να βαψω το σπιτι τον αλλο μηνα , υπαρχουν μπογιες που να αποθουν τισ κατσαριδες …………

 123. Ο/Η Costas λέει:

  Γεια σου Angel.
  Ζω σε μονοκατοικία στην Κω. Είναι σχετικά καινούρια. Κάθε καλοκαίρι όμως έχουμε κατσαρίδες. Εμένα μπαίνανε από την ψευδοροφή, στην οποία υπάρχει και το air condition. Μπαίνανε στο σπίτι από τα “παραθυράκια” του εξαεισμού/ air condition. Έβαλα λοιπόν σίτα σε όλα τα “παραθυράκια” και η εισβολή σχεδόν αποκλείστηκε. Τα ακούω όμως κάθε βράδυ πάνω από την ψευδορφή.( έχει πολύ υλικό, που μοιάζει με αλουμινόχαρτο), γύρω από τις σωληνώσεις του air condition.
  Δεν τα έχω στο σπίτι,τουλάχιστον όχι όσο και πριν, αλλά το πρόβλημα ακόμα υπάρχει.
  Από τον γείτονα που έχει φέρει συνεργείο και έριξε φάρμακο, έμαθα πως η φωλιά τους είναι στην αποχέτευση του σπιτιού που είναι ακριβώς δίπλα .
  Τι μπορώ να κάνω για να σκοτώσω όλες τις κατσαρίδες, κυρίος αυτέες στην φωλιά; Για το μετά, θα χρσιμοποιήσω αυτά που έχεις αναφέρει πιο πάνω, φύλλα κλπ. , αλλά δεν πιστεύω να με βοηθήσουνε για τώρα.
  Έχεις υπόψη σου κάποιο πολύ καλό φάρμακο που μπορώ να αγοράσω για την εξόντωσή τους;
  Σ’ ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων.

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλημέρα Κώστα,
   ο βόρακας βοηθάει πολύ, αλλά αν θέλεις να πάρεις συνεργείο θα πρέπει να ρωτήσεις αυτούς.
   Αν μάθεις κάτι περισσότερο, πες μας.
   Καλή συνέχεια

 124. Ο/Η Costas λέει:

  Γεια σου Angel. Ζω σε μονοκατοικία στην Κω. Είναι σχετικά καινούρια. Κάθε καλοκαίρι όμως έχουμε κατσαρίδες. Εμένα μπαίνανε από την ψευδοροφή, στην οποία υπάρχει και το air condition. Μπαίνανε στο σπίτι από τα “παραθυράκια” του εξαεισμού/ air condition. Έβαλα λοιπόν σίτα σε όλα τα “παραθυράκια” και η εισβολή σχεδόν αποκλείστηκε. Τα ακούω όμως κάθε βράδυ πάνω από την ψευδορφή.( έχει πολύ υλικό, που μοιάζει με αλουμινόχαρτο), γύρω από τις σωληνώσεις του air condition. Δεν τα έχω στο σπίτι,τουλάχιστον όχι όσο και πριν, αλλά το πρόβλημα ακόμα υπάρχει. Από τον γείτονα που έχει φέρει συνεργείο και έριξε φάρμακο, έμαθα πως η φωλιά τους είναι στην αποχέτευση του σπιτιού που είναι ακριβώς δίπλα . Τι μπορώ να κάνω για να σκοτώσω όλες τις κατσαρίδες, κυρίος αυτέες στην φωλιά; Για το μετά, θα χρσιμοποιήσω αυτά που έχεις αναφέρει πιο πάνω, φύλλα κλπ. , αλλά δεν πιστεύω να με βοηθήσουνε για τώρα. Έχεις υπόψη σου κάποιο πολύ καλό φάρμακο που μπορώ να αγοράσω για την εξόντωσή τους; Σ’ ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων.

 125. Ο/Η Ζαχαριας λέει:

  Γεια σου angel
  Επειδή εχω πρόβλημα με υγρασια στο σπιτι θαθελα να μου πεις καππιους τρόπους αντιμετώπισης τουλάχιστον ναμειωθούν διοτι τωρα 10-10 έρχονται λες και ετοιμάζουν τρομοκρατική επίθεση δοκίμασα λεμονι και εντομοκτόνα αλλα τίποτα γι’αυτό σκέφτηκα να σε ρωτήσωαν ξερεις κατι γιαυτες της περίπτωσης :-D

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλησπέρα Ζαχαρία,
   τι είδους προβλήματα υγρασίας έχεις; Από κάποια διαρροή σε σωληνώσεις; Διότι, αν πρόκειται για κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ελέγξεις αν υπάρχουν τυχόν ανοίγματα/ρωγμές από τις οποίες θα μπορούσαν να μπαίνουν και να τις κλείσεις.
   Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής;

 126. Ο/Η Κώτσος λέει:

  Βάλτε ανανά με γιαουρτι , κάντε ένα μείγμα και βάλτε το στα σημεια που υπάρχουν κατσαρίδες.

 127. Ο/Η Dianna λέει:

  Egw piga na pethanw!!!!!alla to thavma egine wmos den thn eleges kai mikrh;|ths petages thn patofla kai th forage

 128. Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

  angel μπορουν να μπουν οι κατσαριδες και μέσα στο ψυγείο;; μόλις τωρα επιασα 2 τεραστιες κ τις έριξα στην τουαλετα ριχνωντας φαρμακο και τισ σκοτωσα αν ειχα διαβασει μιση ωρα πιο νωρις το αρθρο σου θα τισ εβαζα και τις 2 σε βαζο κριμα…και τωρα που εκατσα στον υπολογιστη σα να ακουω κατι στο ψυγειο αλλα μαλλον θα ναι η ιδεα μου αύριο θα παω να παρω βορακα

  • Ο/Η angel λέει:

   Γιώργο καλησπέρα!
   Τι να πω, προσωπικά δεν μου έχει τύχει να πετύχω Τερέζα στο ψυγείο!! Ούτε έχω ακούσει κάτι παρόμοιο… Αλλά όσο ζεις, μαθαίνεις!
   Εκτός κι αν είναι η ιδέα σου :)
   Δοκίμασε και διατομική γη ή, αλλιώς, γη διατόμων. Είναι μία σκόνη σαν ταλκ, που χρησιμοποιείται κυρίως από τους αγρότες για την απομάκρυνση παρασίτων (για παράδειγμα τη ρίχνουν σε σιτηρά, κρασί, κλπ.). Μπορείς να την προμηθευτείς από μαγαζί με γεωργικά/αγροτικά είδη. Στην Ελλάδα τα 150 γραμμάρια στοιχίζουν γύρω στα 5-7 ευρώ, ανάλογα με το κατάστημα. Τονίζω το “στην Ελλάδα”, διότι στο εξωτερικό το ένα κιλό κοστίζει γύρω στα 4-5 ευρώ!!! Αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά…
   Πάντως, το “μαγικό” με το βάζο/διαφανές κουτί πιάνει. Αν σου ξανατύχει να “τσακώσεις” καμία, δοκίμασέ το.
   Καλό σου βράδυ

 129. Ο/Η John Karakatsanis λέει:

  Καλημέρα και από εμένα!

  Έχουμε μετακομίσει σε διαμέρισμα εδώ και 4-5 μήνες.. Δεν είχαμε δει τίποτα, μέχρι πριν μερικές μέρες που είδα μικρά κατσαριδάκια (τόσο μικρά δεν είχα ξαναδει ποτέ – στο μέγεθος του νυχιού – σαν μυγάκια) και που τα είδα? Στη μπανιέρα…

  Πήγα και πήρα από φυτώριο αυτό το τζελ της Bayer και έβαλα σε διάφορα σημεία και πήρα και μία σκόνη με ένα υγρό διάλυμα που τα διαλύεις με νερό και ψέκασα μέσα στην τάπα της μπανιέρας, το σιφώνι κλπ..

  Έκτοτε είδα 1 ψόφιο ανάμεσα στα σημεία που είχα βάλει τζελ και άλλο ένα μέσα στη μπανιέρα που πήγαινε και δεν πήγαινε.. Ενώ χθες το πρωί είδα ένα μικρούλι πάλι μέσα στη μπανιέρα.

  Αναρωτιέμαι άραγε από που βγαίνουν αυτά? Μέσα από την τάπα της μπανιέρας? Αν και την κλείνω πάντα, υποθέτω ότι χωράνε να περάσουν από παντού αφού είναι τόσο μικρά.

  Παλαιότερα ένας από εταιρία απολυμάνσεων μου είχε πει ότι αυτά τα τζελ κλπ θέλουν μία εβδομάδα έως 10 μέρες για να εξαφανιστούν εντελώς… Ισχύει?

  Πάνω απ΄τη μπανιέρα υπάρχουν κάτι ψιλοκενάκια ανάμεσα σε κάποια πλακάκια, θα έρθει ένας υδραυλικός να τα στοκάρει κλπ να τα κλείσει εντελώς.

  Και έναν εξαερισμό που έχουμε στο μπάνιο έβαλα σίτα ώστε να είναι σχετικά προστατευμένο και το σημείο αυτό.

  Αηδία ρε γμτ…

  Τέλος να πω ότι έγινε και βλακεία στην πολυκατοικία, αντί να κάνουν απολύμανση Μάιο – Ιούνιο , έκαναν Ιούλιο!! Και την κάνει αυτός που καθαρίζει και την πολυκατοικία, χωρίς προφανώς να έχει τις αντίστοιχες άδειες – πιστοποιήσεις κλπ… (ούτε πιστοποιητικό απολύμανσης στην πολυκατοικία ούτε τίποτα).

  Τώρα προσπαθώ να τους πείσω τον Σεπτέμβριο που θα ξανακάνουμε να φωνάξουμε μία καλή εταιρία που κάνει μόνο απολυμάνσεις – απεντομώσεις κλπ.

  Πολύ ενδιαφέρον το post angel και όλα τα σχόλια των αναγνωστών.

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλημέρα Γιάννη!
   Η μπανιέρα είναι πόλος έλξης νομίζω… Είχα πετύχει κι εγώ αρκετές φορές πολλά μικρά αλλά και μεγαλύτερα, μάλιστα αναρωτιόμουν αν πηγαίνουν εκεί λόγω του νερού! Κι είναι αηδία, διότι πρέπει μετά να κάνεις πάλι ολόκληρη απολύμανση!!! Πάντως, θα μπορούσαν κάλιστα να έρχονται από τα κενά που αναφέρεις ότι υπάρχουν πάνω από την μπανιέρα. Στο δικό μας το σπίτι από εκεί εμφανίζονταν. Αυτά τα μικρά ανοίγματα, που όταν δημιουργούνται συνήθως δεν τα επιδιορθώνουμε άμεσα, είναι οι είσοδοι… Αντί να έρθει υδραυλικός, μπορείς να πάρεις σιλικόνη διαφανή και να την περάσεις μόνος σου, είναι πολύ εύκολο.
   Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ελπίζω να βοηθήθηκες με κάποιον τρόπο, έστω και ψυχολογικά!
   καλή συνέχεια

 130. Ο/Η fossil λέει:

  Στο παλιό μας το σπίτι είχα αρχίσει να έχω εφιάλτες με τις κατσαρίδες, αφού πολεμούσα χρόνια με τις ξανθές, χωρίς να καταφέρω να βρω μόνιμη λύση, είχαν αρχίσει να εμφανίζονται μαύρες στο σπίτι και στη συνέχεια τις συναντούσες και στους διαδρόμους και ψόφιες επάνω στις σκάλες. Τελικά αφού η κατάσταση είχε φτάσει στο άκρο αποφάσισαν και οι υπόλοιποι ένοικοι και έγινε μια ολική απολύμανση στην πολυκατοικία, ειδικά κάτω στο υπόγεια και ο ειδικός μας έβαλε κάτι, σαν αλοιφή ήταν μέσα στις κλειδώσεις που είχαν τα ντουλάπια της κουζίνας. Αυτό ήταν, δεν τις ξαναείδαμε. Δυο χρόνια πριν όμως μετακομίσαμε σε νέο σπίτι. Με εξαίρεση 2-3 ξανθιές που είδα μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια και εξολοθρεύτηκαν με γνωστά κατσαριδοκτόνα δεν είχαμε μεγάλο πρόβλημα, σήμερα όμως πάω να μπω στο μπάνιο και τι να δω, μια μαύρη μέσα στη μέση να έχει κοκαλώσει με το που άνοιξα το φως. Παίρνω το κατσαριδοκτόνο και την ψεκάζω πάνω στον πανικό μιας και παντόφλα δεν υπήρχε κοντά, απτόητη όχι μόνο δεν παθαίνει τίποτα αλλά τρέχει και κατά πάνω μου, πάνω στην αηδία μου την ξεκάζω άλλες δυο. Η άτιμη δείχνει ότι έχει ψοφήσει αλλά με το που πάω να τη μαζέψω με το χαρτί κουζίνας κάνει τα δικά της ξεφεύγει και κρύβεται πίσω από τη συρταρωτή πόρτα του σαλονιού έχοντας απομακρυνθεί πια αρκετά από το μπάνιο. Αφού εφοδιάστηκα για άλλη μια φορά με κατσαριδοκτόνο και αφού είχε γίνει άσπρη από πάνω με τον αφρό δεν φαινόταν να την σκοτώνει τίποτα και έφαγε μια γερή με την παντόφλα και πήγε στον άλλο κόσμο. Αυτό που με προβληματίζει είναι η εμφάνισή της στο μπάνιο καθώς τα πλακάκια τα καθαρίζω συχνά με χλωρίνη αλλά διαβάζοντας το άρθρο σας αναρωτιέμαι αν τελικά είναι πρόβλημα υγρασίας καθώς το τελευταίο διάστημα έχει εμφανιστεί μούχλα γύρω από την μπανιέρα την οποία προσπαθώ να καταπολεμήσω με δυνατό αντιμουχλικό αλλά επιμένει και ότι πάνω από το μπάνιο έχουμε πατάρι. Το θέμα μου είναι ότι η κατσαρίδα έκανε ηρωική έξοδο προς το σαλόνι που συνορεύει με την κουζίνα και δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, έχω αρχίσει ήδη να ανησυχώ μήπως εμφανιστεί και το υπόλοιπο σόι προσπαθώντας να ρίξει φως στο τούνελ της εξαφάνισής της και όχι τίποτα άλλο φαινόταν ήταν και ανθεκτική η άτιμη.

 131. Ο/Η mary λέει:

  Ειδικά ο τρόπος νούυμερο 1 φαίνεται πολύ αποτελεσματικός!!! Αν και στην περίπτωσή μου δεν πιάνει..

 132. Ο/Η αλέξανδρος λέει:

  Γεια σου angel και χαιρετισμούς σε όλους ελπίζοντας να έχετε όλοι λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε….
  έχω παρατηρήσει ότι οι κατσαρίδες αποφεύγουν τουλάχιστον κάποια από τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και τα βότανα. Σε ένα κλειστό συγγενικό σπίτι, εμφανίζονται (πιθανόν λόγω υγρασίας) και πεθαίνουν κατσαρίδες. Σκέφτηκα να ρίξω ρίγανη σε κάποια σημεία από τα οποία πιθανόν μπαίνουν στο σπίτι, πως σου φαίνεται η ιδέα; Επειδή το σπίτι είναι ουσιαστικά ακατοίκητο η ρίγανη θα διατηρηθεί αναλλοίωτη για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα μπορούσε να τις αποτρέψει από την είσοδο στο χώρο;

  • Ο/Η angel λέει:

   Γεια σου Αλέξανδρε!
   Ειλικρινά δεν γνωρίζω κάτι σχετικά με τη δράση της ρίγανης όσον αφορά τις κατσαρίδες. Ξέρω ότι έχει, πέραν άλλων, αντιπαρασιτικές και απολυμαντικές ιδιότητες, αλλά να διώχνει τις Τερέζες, τι να πω… Δοκίμασέ το και πες μας τι έγινε τελικά!
   Καλό βράδυ

 133. Ο/Η Μαρια λέει:

  Γεια σας! Εχω απιστευτο προβλημα με της κατσαριδες.ολοι στην οικογενεια μπορουν να τις σκοτωσουν με παντοφλα ομως εγω δεν μπορω .ο πατερας μου λει οτι θα βαλει φαρμακο στον υπονομο του σπιτιου μας ομως εγω νομιζω οτι δεν θα δουλεψει επειδη πιστευω οτι οταν μπουν κατσαριδες στο ΣΠΙΤΙ και γεννησουν δεν θα εξολοθρευτουν απο το φαρμακο του υπονομου επειδη ειναι μεσα στο σπιτι.Εσυ τι νομιζεις? εχω δικαιο? παρακαλω αν μπορεις πες μου την γνωμη σου! (Μην παρεξηγης τα ορθογραφικα ;) )

  • Ο/Η angel λέει:

   Καλησπέρα Μαρία και συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντησή μου, αλλά δεν είχα πρόσβαση σε Η/Υ για κάποιες ημέρες!
   Καταρχήν, μην τις σκοτώνεις με τις παντόφλες, πέραν του ότι είναι αηδιαστικό, αν τις “λιώσεις”, αφήνουν μία δική τους μυρωδιά που προσελκύει και άλλες!!! Από την άλλη, αν ο πατέρας σου βάλει κάτι στον υπόνομο, μπορεί να βοηθήσει, αλλά τίποτα δεν σου εγγυάται ότι δεν εμφανισθούν από κάπου αλλού (για παράδειγμα, κάποια χαραμάδα που δεν την έχεις υπολογίσει).
   Αν διάβασες τα σχόλια, θα είδες ότι γράφω ότι βοηθάει πάρα πολύ η διατομική γη (μοιάζει με ταλκ). Μπορείς να τη βρεις σε κατάστημα σε αγροτικά είδη. Ρίξε στις περιοχές που έχουν πρόβλημα και θα δεις αμέσως αποτέλεσμα.
   Καλή επιτυχία και πες μας τι έγινε τελικά! Καλό σου βράδυ!

 134. Ο/Η Jimmys λέει:

  Για σας λοιπόν εγώ μένω στην Κρήτη (Και σε ένα μέρος με ΠΑΑΑΑΡΑΑΑΑ πολύ υγρασία αυτό είναι κακό γιατί πολλές κατσαρίδες έρχονται)Μένω στην Σούδα η οποία είναι φημισμένη για την υγρασία της αυτά τα χρονιά δεν είχα κανένα ίχνος κατσαρίδας μέχρι σήμερα και πριν λίγα λεπτά που έγραψα αυτό το κείμενο εγώ της συνεχόμενε προσωπικά και δεν μπορώ να κοιμηθώ ξέρωντας ότι μπορούν να ανεβούν πάνω μου (ή με λίγο φοβητσιάρης ;p) μήπως υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω και οι τόσο δαπανειρό?

  • Ο/Η angel λέει:

   Αγαπητέ Jimmy,
   αν διάβασες στα σχόλια πριν από σένα, αναφέρω τη χρήση διατομικής γης ή, αλλιώς, γη διατόμων. Γράφω λοιπόν ότι “Είναι μία σκόνη σαν ταλκ, που χρησιμοποιείται κυρίως από τους αγρότες για την απομάκρυνση παρασίτων (για παράδειγμα τη ρίχνουν σε σιτηρά, κρασί, κλπ.). Μπορείς να την προμηθευτείς από μαγαζί με γεωργικά/αγροτικά είδη. Στην Ελλάδα τα 150 γραμμάρια στοιχίζουν γύρω στα 5-7 ευρώ, ανάλογα με το κατάστημα”. Η διατομική γη είναι ό,τι πιο φθηνό και άμεσα δραστικό υπάρχει. Αναζήτησέ το και θα σωθείς!
   Καλά κουράγια!

 135. Ο/Η Zisis λέει:

  Καλημέρα αντιμετωπίζω ένα τρομερό πρόβλημα με κατσαρίδες από προχθές!!πάντα εμφανιζόταν καμια 2 που και που 1 φορα τον μηνα και τα λοιπά αλλα τις σκότωνα…από προχθές άρχισαν να εμφανιζοντε παρα πολλές κατσαρίδες ανελέητα!είναι υπνοδωμάτιο παρεπιπτόντως και καμια φορα ίσος φάω κάτι μπροστά στον υπολογιστή οποτε πιστεύω ότι ήρθαν μάλλον από αυτό! απότι παρατήρησα πρέπει να έρχονται από το μπαλκόνι και όχι από μέσα από το υπόλοιπο σπίτι! και μάλιστα μένω και στον 3ο…

  χρειάζομε κατι για άμεσα αποτελέσματα μιας και προχθές βρήκα και σκότωσα 3 μεγάλες και χθες το βραδυ αφού ξενύχτισα μέχρι τις 5 το πρωί σκότωσα πάνω από 20 μικρούλες ! Μιλάω για τις καφέ κατσαρίδες…
  έχετε να μου προτείνεται κάποιο σπρέι η χημικό που να έχει άμεσα αποτελέσματα? είναι και υπνοδωμάτιο και έχω χάσει τον ύπνο μου με αυτές τις άτιμες!!

  σήμερα κιόλας θα πάω να πάρω κάποιο σπρέι μαζί με φιλα δάφνης και ότι άλλο ανεφερετε απλά επειδή δεν με παίρνει να πειραματίζομαι έχει κάποιος να μου προτείνει κάποια άμεση λύση? ευχαριστώ!!

  παρεπιπτόντως επειδή καμια φορα με μυγοσκοτώστρα/παντόφλα και τα λοιπά το έσκαγαν αγόρασα ένα axe σπρέι σε προσφορα που το είχαν 1μιση euro και με έναν αναπτήρα τις κάνω φλαμπέ!! δεν γλιτώνει ΤΙΠΟΤΑ! ανάβω τον αναπτήρα και tsak πατάω μια ψεκασια πάνω στην κατσαρίδα…αν είναι μακριά αν δεν ψηθεί ολοσχερώς καίγονται τα πόδια τους οποτε μπορείς πανεύκολα μετά με λίγο χαρτί να την σκοτώσεις!! Φλογοβόλο για barbecue λοιπόν αλλα τι να βάλω για να εξαφανιστούν μια και καλή??

  Ευχαριστώ!

  • Ο/Η angel λέει:

   Αγαπητέ Ζήση,
   κατσαρίδες φλαμπέ δεν είχα ξανακούσει ομολογουμένως! Πολύ προχωρημένο σε βρίσκω…
   Όσον αφορά τον όροφο που μένεις, δεν έχει καμία απολύτως σημασία, οι καφέ κατσαρίδες είναι ιπτάμενες. Θα μπορούσαν άνετα και να περπατήσουν προς το διαμέρισμά σου αλλά και να πετάξουν, οπότε μη σου προκαλεί εντύπωση.
   Στο αμέσως προηγούμενο σχόλιο από το δικό σου αναφέρω τη λύση της διατομικής γης. Διάβασέ το και πήγαινε αγόρασε μία συσκευασία. Είναι λιγότερο ακίνδυνη, δεν είναι τοξική και δρα άμεσα.
   Καλή επιτυχία!

 136. Ο/Η Αννα λέει:

  Γεια σας! Αντιμετωπιζω τεραστιο προβλημα με τις κατσαριδες! Ελειπα για διακοπες 1 μηνα και γυρνωντας βρηκα γυρω στις 30 κατσαριδες (καποιες υπερβολικα μικρες) και ολες νεκρες εκτος απο 1. Το περιεργο της υποθεσης ειναι οτι σχεδον καθε βραδυ βγαινουν και τις βρισκω νεκρες παντα. Σιγουρα καποιες βγαινουν απο τον νεροχυτη της κουζινας! Γνωριζει κανεις γιατι ερχονται και ψοφανε σπιτι μου; Τι μπορω να ριξω μεσα ωστε να απαλλαγω απο τις σιχαμενες;

  • Ο/Η angel λέει:

   Γεια σου Άννα!
   Θα μπορούσε κάλλιστα να έχουν κάνει κάπου απεντόμωση και εκείνες ζαλισμένες από το δηλητήριο και προσπαθώντας να βρούνε κάποιο διέξοδο να έρχονται μέσω των σωληνώσεων στο σπίτι σου… Δες αν έχεις κάποιος τοίχος ή πλακάκι ρωγμή, ενδεχομένως κι από κει μπορούν να μπούνε ή από το σιφώνι του μπάνιου. Αν υπάρχει, καλό θα ήταν να τις κλείσεις.
   Διάβασε στα σχόλια και θα δεις ότι γράφουμε για τη διατομική γη. Αγόρασε και ρίξε κοντά στο μέρος που τις βρίσκεις.
   Πάντως, σίγουρα είναι προτιμότερο ψόφιες από ζωντανές!!!
   Καλή επιτυχία

 137.  
Κάντε ένα σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Να ειδοποιούμαι με email για επόμενα σχόλια.
Μπορείτε να γίνετε συνδρομητής ακόμα και χωρίς να σχολιάσετε.

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.


____

Blog created and hosted by aenaon

© 2008-2015, angel All Rights Reserved