Παραλίγο να το ξεχάσω! Σήμερα, 22 Απριλίου, είναι η Ημέρα της Γης! To 1969 o γερουσιαστής των Η.Π.Α. Gaylord Nelson ανακοίνωσε σε μία ομιλία μία ιδέα που είχε σχετικά με την καθιέρωση μίας ημέρας που θα είχε σκοπό να συνειδητοποιήσουν και να εκτιμήσουν οι άνθρωποι το περιβάλλον στο οποίο ζούνε. Η ιδέα αυτή αγκαλιάστηκε από πολύ κόσμο και τελικά καθιερώθηκε ένα χρόνο αργότερα, το 1970.

Earth Day

Ξέρετε ποιο είναι το ενδιαφέρον του εορτασμού της Ημέρας της Γης; Στο Βόρειο Ημισφαίριο γιορτάζεται την άνοιξη, στις 22 Απριλίου, ενώ στο Νότιο Ημισφαίριο γιορτάζεται το φθινόπωρο. Βέβαια, το Δίκτυο για την Ημέρα της Γης υποστηρίζει πως η Ημέρα της Γης γιορτάζεται πλέον σε όλες τις χώρες κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Ημέρα της Γης διαφέρει από την Παγκόσμια Ημέρα της Γης που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου σε διαφορετική χώρα κάθε χρόνο και η οποία έχει υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ.

Δυστυχώς, τα μέχρι στιγμής γεγονότα δείχνουν πως αντί να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας (ουσιαστικά αντί να προστατεύσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό!), τον έχουμε καταπληγώσει. Το αποτέλεσμα είναι η Γη μας να αντιδρά. Με πολλούς και ποικίλους τρόπους. Η Γη μας ρυπαίνεται, ξεραίνεται, υπερθερμαίνεται, αλλοιώνεται, ενώ η χλωρίδα και η πανίδα της σταδιακά και σταθερά μειώνεται και εξαφανίζεται.

Polar bear

Τι κάνουμε λοιπόν; Στην Ελλάδα η αγάπη προς τον πλανήτη και το περιβάλλον μπορώ να πω πως μάλλον είναι στα σπάργανα. Είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο η οποία καταδικάστηκε από τη διεθνή κοινότητα για την έλλειψη μηχανισμών εφαρμογής του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Και μάλιστα, αν το συνδυάσουμε αυτό με τις πάρα πολλές περιπτώσεις παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη εφαρμογή μιας σειράς περιβαλλοντικών οδηγιών της Ε.Ε., ε, τότε, τα λόγια περιττεύουν.

Ας κάνουμε λοιπόν σήμερα την αρχή. Ας αρχίσουμε να αγαπάμε τον πλανήτη μας. Ας αρχίσουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας!

YouTube Preview Image
Ετικέτες:, ,
Κάντε ένα σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Να ειδοποιούμαι με email για επόμενα σχόλια.
Μπορείτε να γίνετε συνδρομητής ακόμα και χωρίς να σχολιάσετε.

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.


____

Blog created and hosted by aenaon

© 2008-2015, angel All Rights Reserved