Ο Sri Sri Ravi Shankar ξεκινά το βιβλίο του “God Loves Fun” λέγοντας πως “Όταν αντιληφθούμε τη ματαιότητα των λέξεων, τότε θα καταλάβουμε πόσο έχει αποκτήσει νόημα η ζωή μας. Τότε θα αρχίσουμε να ζούμε”.

Για να ακούσουμε τον εαυτό μας, για να τον κατανοήσουμε, καλό θα ήταν να να τον αφουγκραστούμε. Κι αυτό επιτυγχάνεται με τη σιωπή. Οι λέξεις, όπως έχουν καταλήξει να τις χρησιμοποιούμε, δεν έχουν νόημα. Καλό είναι να γνωρίζουμε τι σημαίνουν, όχι όμως και να είναι αυτές καθαυτές που καθορίζουν ποιος, τι, πότε, πώς, γιατί έχει νόημα για τη ζωή μας, για τον εαυτό μας.

Η γιόγκα είναι ένας πολύ σημαντικός τρόπος για να το καταφέρουμε αυτό. Η καθημερινή άσκηση με γιόγκα συμβάλλει στη σωματική και πνευματική μας υγεία, μας ηρεμεί, μας χαλαρώνει, μας κάνει να νιώθουμε πλήρεις και ευτυχείς, συνειδητοποιημένα άτομα, δημιουργικά.

Ας αρχίσουμε να απολαμβάνουμε τα μικρά, μεγάλα, καθημερινά, μοναδικά, ανθρώπους, περιβάλλον, γεγονότα, πράγματα που συμβαίνουν κάθε δευτερόλεπτο που περνά γύρω μας. Ας αφεθούμε στην πραγματική αξία όλων αυτών που έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχουν. Ας γελάμε περισσότερο. Επειδή και στον ίδιο τον Θεό αρέσει η χαρά.

Ετικέτες:, , , ,
Κάντε ένα σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Να ειδοποιούμαι με email για επόμενα σχόλια.
Μπορείτε να γίνετε συνδρομητής ακόμα και χωρίς να σχολιάσετε.

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.


____

Blog created and hosted by aenaon

© 2008-2015, angel All Rights Reserved