Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Pierre-Simon Laplace (IPSL), Δρ. Hervé Le Treut, θα δώσει διάλεξη με θέμα “Κλιματική αλλαγή – Βεβαιότητες Αβεβαιότητες” την Τρίτη 23 Μαρτίου 2010 στις 19:00 στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» (Κέντρο ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά). Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας,  τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Βιοποικιλότητας.

O Hervé Le Treut είναι ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς του κλίματος παγκοσμίως, καθώς είναι μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, της Μικτής Επιστημονικής Επιτροπής του Ερευνητικού Προγράμματος για το Παγκόσμιο Κλίμα (WCRP) και μέλος της Διακυβερνητικής Ομάδας ειδικών για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC). Είναι συγγραφέας πολλών έργων σχετικά με το κλίμα, εκ των οποίων το τελευταίο κυκλοφόρησε το 2009 και είχε τίτλο: «Νέο κλίμα στη Γη – Αντίληψη, πρόβλεψη, αντίδραση» (“Nouveau Climat sur la Τerre – Comprendre, prédire, réagir”, εκδ. Flammarion).

O Hervé Le Treut, μετά την Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη, όπου εκπροσώπησε τη Γαλλία, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη «βαθύτερης κατανόησης των προκλήσεων» και το φόβο του ότι δε μας απομένει πολύς χρόνος για να αντιδράσουμε. Θεωρεί ότι εάν δεν υπάρξει αντίδραση, το 2050 θα ξεπεράσουμε το κρίσιμο όριο της αύξησης της θερμοκρασίας κατά 2 °C. Ωστόσο, σήμερα οι ήδη υπάρχουσες δεσμεύσεις δεν μας εξασφαλίζουν ότι η θερμοκρασία θα παραμείνει κάτω από το όριο των 2 °C.

Η κάλυψη της Αρκτικής το 1980 (επάνω) και το 2003 (κάτω)

Η ομιλία του κ. Hervé Le Treut θα πραγματοποιηθεί στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση Climax «Πλανήτης Γη: κλιματική αλλαγή και ανθρώπινη παρέμβαση», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ μέχρι τις 30 Μαΐου 2010 σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και Βιομηχανίας, Βιλλέτ – Παρίσι (Cité des Sciences et de l’Industrie,Villette – Paris).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στα τηλέφωνα 210-8015 870 εσωτ. 582 και 210-8015 010.

Είσοδος ελεύθερη.

Ετικέτες:, , ,
Ένα σχόλιο στο “Ομιλία για την Κλιματική Αλλαγή”
  1. [...] (το θέμα αυτό διαπραγματεύεται και το άρθρο “Ομιλία για την κλιματική αλλαγή“) . Το φαινόμενο του θερμοκηπίου με τη συνεχή άνοδο [...]

  2.  
Κάντε ένα σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Να ειδοποιούμαι με email για επόμενα σχόλια.
Μπορείτε να γίνετε συνδρομητής ακόμα και χωρίς να σχολιάσετε.

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.


____

Blog created and hosted by aenaon

© 2008-2015, angel All Rights Reserved