Να σας υπενθυμίσουμε μία συμβουλή, που μπορεί να την έχετε ξανακούσετε στο παρελθόν, ίσως από τη γιαγιά σας, αλλά δεν της είχατε δώσει μέχρι τώρα σημασία;

Για να είναι το σπίτι σας πιο καθαρό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγάζετε τα παπούτσια σας στην είσοδο, όταν επιστρέφετε σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο έχετε σίγουρα πολύ λιγότερα σκουπίδια και βρωμιές μέσα στα σπίτια σας.
Αυτός ήταν ο λόγος που τα χαλιά των μαμάδων μας και των γιαγιάδων μας ήταν πολύ πιο καθαρά από τα δικά μας και όταν καθάριζαν τα σπίτια τους ξόδευαν πολύ λιγότερο χρόνο από αυτόν που χρειαζόμαστε εμείς για να καθαρίσουμε τα δικά μας.
Εξάλλου, σε όλες σχεδόν τις ασιατικές χώρες οι άνθρωποι βγάζουν τα παπούτσια τους στην είσοδο του σπιτιού. Αυτό αποτελεί και ένδειξη σεβασμού, αν μάλιστα θυμηθούμε και την αντίστοιχη διαδικασία των μουσουλμάνων πριν μπούνε μέσα σε ένα τζαμί για να προσευχηθούν. Μπορείτε να φανταστείτε όλα αυτά τα χαλιά μέσα στα μουσουλμανικά τεμένη τι καθαριότητα θα χρειάζονταν, και μάλιστα όχι μια φορά τον χρόνο, αλλά μια φορά την ημέρα!!!
Αν θέλετε, λοιπόν, να εξοικονομήσετε ενέργεια, χρόνο (που τόσο πολύτιμος είναι σε όλους μας) και χρήμα (για απορρυπαντικά και πλυντήρια χαλιών), απλώς όταν επιστρέφετε σπίτι, βγάλτε τα παπούτσια σας στην είσοδο!

Ετικέτες:, ,
Κάντε ένα σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Να ειδοποιούμαι με email για επόμενα σχόλια.
Μπορείτε να γίνετε συνδρομητής ακόμα και χωρίς να σχολιάσετε.

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.


____

Blog created and hosted by aenaon

© 2008-2015, angel All Rights Reserved