Τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε συνήθως μπορεί να καθαρίζουν αλλά ταυτόχρονα αλλοιώνουν την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε. Ο αέρας μέσα στα σπίτια μας δηλητηριάζεται καθημερινά από χλωρίνες, διαλυτικά, κόλλες, βαφές, αρώματα. Αν όμως κάνουμε κάποια απλά πράγματα, μπορούμε να μειώσουμε τις βλαβερές επιδράσεις που έχουν στην υγεία μας όλα αυτά τα επιβλαβή προϊόντα.

Καταρχήν, ας αρχίσουμε να επιλέγουμε φυσικά προϊόντα για την καθαριότητα, τα οποία αναγράφουν όλα τα συστατικά τους.
Ακόμα, όταν πρέπει να αποθηκεύσουμε ένα επιβλαβές χημικό προϊόν, ας βεβαιωθούμε πως είναι μέσα σε αεροστεγή συσκευασία και σίγουρα μακριά από παιδιά και ζώα.
Όταν καθαρίζουμε, καλό είναι να ανοίγουμε τα παράθυρα, ούτως ώστε να απομακρύνεται από τον αέρα που μπαίνει οποιοδήποτε επικίνδυνο χημικό στοιχείο.
Τέλος, όταν πρόκειται να αγοράσουμε κάποιο νέο απορρυπαντικό για το σπίτι, ας σκεφθούμε όλα τα υλικά (πλαστικό, κολλώδεις ουσίες κ.α.) από τα οποία έχει κατασκευασθεί. Καλό θα ήταν να αρχίσουμε να αγοράζουμε φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.

Καλή οικολογική σκέψη και συνείδηση σε όλους μας!

Ετικέτες:, , ,
Κάντε ένα σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Να ειδοποιούμαι με email για επόμενα σχόλια.
Μπορείτε να γίνετε συνδρομητής ακόμα και χωρίς να σχολιάσετε.

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.


____

Blog created and hosted by aenaon

© 2008-2015, angel All Rights Reserved