Κοντά στην 22η Απριλίου, την επέτειο της Ημέρας της Γης 1990, πολλές εφημερίδες έδωσαν συνταγές για μη τοξικό οικολογικό καθαρισμό του σπιτιού μας χρησιμοποιώντας βασικά υλικά που όλοι έχουμε μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας μας. Για τον καθαρισμό των τζαμιών η συνταγή ήταν απλό ξίδι και νερό με τη δυνατότητα στεγνώματός τους με παλιές εφημερίδες.

Πολλές χιλιάδες κόσμου το δοκίμασαν, αλλά τελικά κατέληξαν να σταματήσουν να καθαρίζουν με σπιτικές συνταγές, καθώς η συγκεκριμένη φόρμουλα άφηνε μικρές γραμμές πάνω στα τζάμια. Δυστυχώς, τα κοινά καθαριστικά τζαμιών που χρησιμοποιούσαν για τόσα χρόνια είχε δημιουργήσει ένα στρώμα σαν κερί και το ξίδι από μόνο του δεν αρκούσε για να το αφαιρέσει.
Ωστόσο, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Αν προσθέσουμε ελάχιστο από το απορρυπαντικό πιάτων στο ξίδι και στο νερό, τότε το υπόστρωμα αυτό αφαιρείται! Στη συνέχεια μπορούμε να χρησιμοποιούμε απλώς ξίδι και νερό.

Όλοι μας μπορούμε να φτιάξουμε ένα καταπληκτικό για όλες τις χρήσεις οικολογικό καθαριστικό τζαμιών αναμειγνύοντας τα εξής υλικά:
1/4 φλυτζάνι ξίδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι ή απολυμαντικό
2 φλυτζάνια νερό
Βάζουμε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπουκάλι με ψεκαστήρα, το κουνάμε προκειμένου να αναμειχθούν τα υλικά και στη συνέχεια ψεκάζουμε τα τζάμια.

Καλό καθάρισμα σε όλους μας!

Ετικέτες:,
Κάντε ένα σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Να ειδοποιούμαι με email για επόμενα σχόλια.
Μπορείτε να γίνετε συνδρομητής ακόμα και χωρίς να σχολιάσετε.

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.


____

Blog created and hosted by aenaon

© 2008-2015, angel All Rights Reserved