Αδέσποτοι σκύλοι

Παραθέτω μία ιδιαίτερα πρόσφατη επιστολή (21 Νοεμβρίου 2007) του φιλοζωικού σωματείου Αίσωπος προς τον Δήμαρχο Ροδίων και τη στήριξη που ο Δήμος παρέχει “απλόχερα” στη Φιλοζωική Ρόδου.

“ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΙΣΩΠΟΣ»
ΚΟΜΝΗΝΩΝ 54 ΚΑΒΑΛΑ 21/11/2007
65403 ΚΑΒΑΛΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 25940 21191

Κύριε Δήμαρχε,

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε για το συμβάν της εν ψυχρώ εκτελέσεως των 17 αβοήθητων σκύλων στον Δήμο σας.

Επίσης μάθαμε ότι και εσείς, σαν Δήμος, ανήκετε στους αδιάφορους Δήμους όσον αφορά τα αδέσποτα, την προστασία τους και το περιβάλλον.

Δεν ενδιαφέρεστε για αυτά, όπως οφείλετε, κόβετε το νερό στην φιλοζωική, ενώ ο Ν.3170/03 σας ορίζει σαν υπεύθυνους για τα αδέσποτα.
Αποσιωπείτε το γεγονός της εκτελέσεως, ενώ εσείς ο ίδιος θα έπρεπε να φωνάξετε και να ζητήσετε την τιμωρία του απάνθρωπου αυτού τέρατος.
Νομίζουμε ότι είστε ακόμη ένας Δήμαρχος της εύκολης λύσης (φόλας).
Γιαυτό οι τουρίστες βλέποντας αυτήν την κατάσταση στους δρόμους της πόλης σας , την κατηγορούν.

Αδέσποτα πεινασμένα, άρρωστα, χωρίς καμία φροντίδα από τους υποτιθέμενους άρχοντες της πόλης.
Ελπίζουμε ότι δεν είστε από τους δημάρχους που τους ενδιαφέρει μόνον η γιορτή της σαρδέλας, του αυγού, της κολοκύθας, του ροδιού και οποιασδήποτε άλλης παρεμφερούς γιορτής όπου εμφανίζονται όλοι οι προύχοντες του χωριού αλλά όταν τους ζητάνε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τηρήσουν τους Νόμους της πατρίδος τους, εξαφανίζονται.

Κύριε Δήμαρχε, τηρήστε τον Νόμο.

Τιμωρείστε έστω και για τα μάτια το άκαρδο αυτό τέρας που δεν λύγισε από το βλέμμα ενός αθώου και απροστάτευτου πλάσματος. Πυροβόλησε ένα, δύο, τρία, τέσσερα, ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΕ ΣΤΟ ΠΕΜΠΤΟ, ΣΤΟ ΕΚΤΟ; ΗΤΑΝ 17 ΣΚΥΛΙΑ. ΣΚΟΤΩΝΕ, ΣΚΟΤΩΝΕ, ΣΚΟΤΩΝΕ ΜΕ ΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ, αθώα πλάσματα που δεν φταίγανε που γεννήθηκαν σε αυτό τον άσπλαχνο κόσμο των ανθρώπων.

ΠΩΣ μπόρεσε;
ΠΩΣ αφήνετε αυτόν το τέρας να κυκλοφορεί ανάμεσα σας;
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ… ΑΝΘΡΩΠΟ.

Βοηθήστε την φιλοζωική της Ρόδου, δώστε της το νερό που της χρειάζεται.
Μην φέρεστε σαν τον άκαρδο και απάνθρωπο που ζει στον Δήμο σας.

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ
ΣΙΜΙΤΣΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΓΕN.ΓΡΑΜΜ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΙΣΩΠΟΣ»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Κ.Λ.Π.”

Στις 22 Οκτωβρίου 2007 ο ραδιοφωνικός σταθμός Παλμός FM ανακοίνωσε το εξής: “Σε σοβαρές καταγγελίες κατά της Ρόδου για τη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στα ζώα και για μια περιπέτεια της στο Αστυνομικό Τμήμα και την Εισαγγελία, προβαίνει Αυστριακή τουρίστρια στην ελληνική πρεσβεία της Βιέννης. Στην έγγραφη καταγγελία της η κα Ρενάτα Χάριγκερ περιγράφει μια κατάσταση τριτοκοσμικής χώρας και δηλώνει ότι θα ανοίξει ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, με προτροπές να μην επισκέπτονται τουρίστες στη Ρόδο.
Η πρόεδρος της Φιλοζωικής εταιρείας Ρόδου κ. Σταματίου έκανε αναφορά στα προβλήματα με τα αδέσποτα και κατηγόρησε το δήμο Ροδίων ότι δεν τηρεί σχετική σύμβαση που έχει υπογραφεί αφού το χρέος προς το σύλλογο έχει φτάσει περίπου στις 50.000 ευρώ”.

Στις 11/1/2008 ο ίδιος ραδιοφωνικός σταθμός ανακοίνωσε πως “ο δήμος Ροδίων ανέλαβε τη διαχείριση και λειτουργία του κυνοκομείου που λειτουργούσε στην περιοχή Τσαΐρι από τη Φιλοζωική εταιρεία Ρόδου. Στο κυνοκομείο φιλοξενούνται περίπου 180 αδέσποτα σκυλιά. Να σημειωθεί ότι έχει παρθεί απόφαση για δημιουργία νέου σύγχρονου κυνοκομείου στα διοικητικά όρια του δήμου Λινδίων”.

Να υποθέσουμε πως ο “φιλόζωος” δήμος Ροδίων παίρνει τα ηνία από τη Φιλοζωική Ρόδου, διότι τα στελέχη της Φιλοζωικής δεν προβαίνουν με την ίδια ευκολία σε θανατώσεις αδέσποτων; Να υποθέσουμε πως ο δήμος Ροδίων απομακρύνει έντεχνα το κυνοκομείο στη Νότια Ρόδο, διότι εκεί δεν θα είναι εύκολα ελέγξιμος από τους πραγματικά φιλόζωους;

Ο νοών νοείτω και αναλαβέτω δράσιν.

2013: Σήμερα στη Ρόδο δραστηριοποιείται η Οικολογική και Φιλοζωική Ένωση Ρόδου (O.F.E.R.).

 

Ετικέτες:, , ,
Κάντε ένα σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Να ειδοποιούμαι με email για επόμενα σχόλια.
Μπορείτε να γίνετε συνδρομητής ακόμα και χωρίς να σχολιάσετε.

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.


____

Blog created and hosted by aenaon

© 2008-2015, angel All Rights Reserved